QUOTE(vikutuke @ 2011 07 14, 18:20)
Vardant to kad vaikelis PATS gimtų .
Labai galia,kad nematot skirtumo...
Na zinokit tikrai nematau. Koks skirtumas ? Gal argumentuotai paaiskintumet?
Prioritetai manau čia visų mamų vienodi. Cezaris kenkia ne tik mamai,švedai berods, atlikę tyrimus nustatė pakitimus vaikų gimusiu CP būdu organizme(konkrečiai imuninėje sistemoje).
Na as galiu palyginti 2 atvejus, kurie be abejo negali atspindeti visos statistikos, bet paminesiu, kad as gimiau pati ir buvau labai silpnos sveikatos. Net i darzeli manes tevai neatidave, nes net namie sededama sugebedavau nuolat sirgti. Mano dukryte yra sirgus tik tridiene karstine ir viena karta turejus sloga. Mano mama tai atsistebeti negali kaip taip gali buti, nes buvo baisiai privargus su manim
O šnekant apie apgręžimą tai akyvaizdu kad mažai tuo klausimu domėjotės. Visi tik ir šneka apie riziką ir grėsmę vaikeliui, bet niekas nėra to daręs realiai,arba labai mažai kas. Aš norėčiau tikrai išgirsti pasakojimą iš realaus asmens,kuriam buvo padarytas apgręžimas ir būtų kas nors blogo nutikę.

Čia žinot jau VBS'sas - t.y."viena boba sakė" . "Darytumėt - nedarytumėt" - tai čia jau lengva kalbėti,kai neturėjot tokios problemos.O aš realiai tą apgręžimą apturėjau ir tikrai nieko lelytei nenutiko,nes viskas buvo padaryta profesionalaus gydytojo,savo laiku ir vietoj.Ir truko gal tris sekundes .
Papildyta:
Matot,čia visa diskusija verda remiantys vienos mamos gimdymo replių ir vakuumo pagalba patirtimi.

Smagu kad atsirado ir kitų nuomonių.
Paskaičiau, tema sudirbta nuo pat pradžių. Visai ne to klausė temos pradininkė. Gerai kad tuoj baigsis.
Na matot cia lygiai tas pats kaip Jus aiskinat kaip blogai yra cezaris nors pati jo neturejot

. Man uzteko info is gugles:
Vaisiau apsukimas, arba apgręžimas, esant netaisyklingai vaisiaus padėčiai gali būti ne tik neefektyvus, bet net labai pavojingas ir žalingas. Dėl to gali prasidėti priešlaikinis gimdymas, atšokti placenta, žūti vaisius, plyšti gimda. Vaisiaus apgręžimą draudžiama atlikti moterų konsultacijoje dėl galimų skaudžių pasekmių. Šis metodas mūsų laikais turėtų būti taikomas itin retai esant ypatingoms indikacijoms, gulint ligoninėje, nuolatinio vaisiaus ir gimdyvės stebėjimo sąlygomis, pasiruošus skubiai operacijai.
Zinot po to ka perskaiciau tai man net minciu nekilitu ieskoti statistikos ir bandyti, o gal man pavyks. Tiesiog sitas variantas nesvarstytinas, nepriklausomai nuo gydytojo kompetencijos. as kreipiausi i gydytoja kuriuo pasitikiu , bet jei jis man butu rekomendaves vaakuma ar reples ir nuo manes kas nors priklausytu as vis tiek ju kategoriskai atsisakyciau, nepriklausomai nuo to, kiek tuo gydytoju pasitikiu.
Paskaičiau, tema sudirbta nuo pat pradžių. Visai ne to klausė temos pradininkė. Gerai kad tuoj baigsis.
Jei skaitet vis atema tai turejot atkreipti demesi, kad temos autorei si tema jau seniai nerupi, nes ji net issiregistravus