Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(Linutas @ 2011 07 14, 11:41)
Nes kaip ir turbut jau zinoma, kad geriau yra vakuumas nei reples (kuriu aciu Dievui, LT nebenaudoja  karsta.gif )

Kai laukiausi kazkurioj temoj buvo paskelbta Antakalnio ligonines statistika. Nepamenu dabar tu skaiciu ir neprisimenu ar cia buvo uz praejusius metus ar uz einamuosius, bet faktas tas, kad buvo nurodyta, kad atlikti keli simtai vaakumu ir 1 karta naudotos reples. Na nezinau ar ta statistika oficiali, bet jeigu taip, tai reples nors ir retai bet vis gi naudojamos.
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 07 14, 11:41)
O siaubeli, tai jusu salyje geriau sumaitoti kudiki replemis, nei prarezti motinai pilva ir baigti viska operacija. O dievuleliau, ir mes dar keikiam LT medikus  doh.gif
As zinau du atvejus (neperseniausiai ivykusius), kai buvo naudojamas vakuumas. Todel dabar svarstau, kuri blogybe blogesne, ar naudoti vakuuma, ar atlikti CP  g.gif  unsure.gif
Nes kaip ir turbut jau zinoma, kad geriau yra vakuumas nei reples (kuriu aciu Dievui, LT nebenaudoja  karsta.gif )

man jau geriau cezaris nei vakuumas, žiauru man kai vaikui prilipdo ant galvos ir plėšia iš įsčių doh.gif jau geriau prapjautas pilvas
http://www.cafeoflif...y_and_birth.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 14 liepos 2011 - 13:00
QUOTE(SoJa @ 2011 07 13, 23:07)
o pas kai ka tai ryskus pavydo jausmas, ane?  mirksiukas.gif Nelabai as suprantu kodel pagimdziusios pacios moterys taip iprasmina ta skausma, bet as tai tikrai dziaugiuosi, kad ir mums su dukryte viskas gerai buvo ir isgyvenome tai neskausmingai. Nors ir nevykes palyginimas, bet kaip ir gyvenant dvyliktam aukste: teoriskai juk galima lipti laiptais, bet patogiau juk liftu. Tai ir musu atveju viskas buvo gerai ir greitai po 4 minuciu nuo operacijos pradzios as jau turejau savo dukryte. Jeigu suplanuosim antra leliuka, tai kaip ir pirmu atveju kreipsimes i gydytoja, kurio kompetencija pasitikim ir gimdysim taip kaip bus geriau, bet nuosirdziai sakau as tai labiau noreciau vel cezario.

O prie ko čia tas pavydas? doh.gif Aš ragais nagais buvau prieš cezario pjūvį,ir tikiuosi kad natūraliai pagimdysiu,nors jau savaitę vėluoja mano pupa.Turiu nuo paauglystės klubo patologija,bet traumotologai leido pačiai gimdyti,be to 36 savaičių mums apsukimą padarė, nes sėdmeninė pirmeiga buvo.Taip kad jau cezario pjūvio tai aš tikrai niekam nepavydžiu,o stengiuosi jo išvengti, jeigu tik bus įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2011 07 14, 13:24)
O prie ko čia tas pavydas?  doh.gif Aš ragais nagais buvau prieš cezario pjūvį,ir tikiuosi kad natūraliai pagimdysiu,nors jau savaitę vėluoja mano pupa.Turiu nuo paauglystės klubo patologija,bet traumotologai leido pačiai gimdyti,be to 36 savaičių mums apsukimą padarė, nes sėdmeninė pirmeiga buvo.Taip kad jau cezario pjūvio tai aš tikrai niekam nepavydžiu,o stengiuosi jo išvengti, jeigu  tik bus įmanoma.

nu saunu ,mes irgi jums nepavydim jusu gimdymu -lygybe,ko cia pykti?

be to tema ne apie tai kad jus ar kuri kita yra pries cezari ragais ir nagais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 07 14, 15:57)
nu saunu ,mes irgi jums nepavydim jusu gimdymu -lygybe,ko cia pykti?

be to tema ne apie tai kad jus ar kuri kita yra pries cezari ragais ir nagais  ax.gif

Na diskusija čia aplamai seniai jau ne į temą. Tema lyg ir apie cezario minusus, tai manau mano pasisakymas čia truputi labiau į temą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2011 07 14, 12:10)
Na nezinau ar ta statistika oficiali, bet jeigu taip, tai reples nors ir retai bet vis gi naudojamos.

Gal but, nezinau. Mno mama sake, kad spirti akuserei ar gydytojai, bet neleisti naudoti repliu lotuliukas.gif Nes ji mat zino atveji, kai vaikas panaudojus reples buvo labai sutraumuotas ir turi invaliduma. verysad.gif
Na tad jau galima deti didesni minusa naudojant reples, nei atliekant cezari.

Oij, nesipykim, mamytes ir busimos mamytes, mes tik isdestom savo lukescius ir supratima, nera cia nei pavydas, nei smerkimas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2011 07 13, 20:26)
kiek esu girdėjus, būna atvejų, kad CP vėlu daryt, bet gal jau yra kokia kitokia metodika  g.gif

Moterys, nei vakuumo, nei- juo labiau- replių niekas šiaip sau nededa. Vaikutis turi būti nusleidęs pakankamai žemai, kad reples ar ekstraktorių būtų galima uždėti techniškai, o situacija turi būti pakankamai grėsminga, kad nebūtų galima laukti išstūmimo arba pasiruošti CP.Įvertinkit ir tai, kad net jei vaikas bus ištrauktas per 3-4 min nuo pjūvio, tai dar reikalingos brangios minutės keliui iki operacinės, chirurginės brigados pasiruošimui operacijai ir anestezijai.
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2011 07 14, 14:24)
O prie ko čia tas pavydas?  doh.gif Aš ragais nagais buvau prieš cezario pjūvį,ir tikiuosi kad natūraliai pagimdysiu,nors jau savaitę vėluoja mano pupa.Turiu nuo paauglystės klubo patologija,bet traumotologai leido pačiai gimdyti,be to 36 savaičių mums apsukimą padarė, nes sėdmeninė pirmeiga buvo.Taip kad jau cezario pjūvio tai aš tikrai niekam nepavydžiu,o stengiuosi jo išvengti, jeigu  tik bus įmanoma.

Na matot musu prioritetai visai skirtingi. Man del vaiko savo kuno tikrai nebuvo gaila. Bijojau, kad netektu naudoti vaakumo arba repliu. O jei vaikiukas butu sedejes, tai zinodama kokios gali buti apsukimo pasekmes niekad jo nedaryciau. Nelabai suprantu kam taip rizikuoti vaikeliu ji vartant? vardan to, kad paciai pagimdyt? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SoJa: 14 liepos 2011 - 17:56
Kiek suprantu, Lietuvos medikai nemoka vakumu naudotis, kad geriau renkasi cezari ax.gif Teisingai cia viena forumiete parase, vakuma naudoja tam tikrai atvejais, kai cezariui jau laiko nebera. Beje, is kur cia kai kurios mamytes istrauke, kad vaikas istraukiamas per prievarta su vakumu? Vakumas yra tam, kad padetu mamytei isstumti. Mano dukryte gime vakumo pagalba ir labai dziaugiuosi tuo. 100% geriau, nei kad butu cezari dare (as bent jau taip galvoju, cezario nesu patyrusi ir nenoriu patirti). As stumiau pati, tik tuo vakumu gydytojas padejo man. Jis sake, kada stumti, kada sustoti ir t.t. Po visko jauciausi puikiai, kaip pati pagimdziusi, uz valandos ejau i dusa, antra diena isvaziavau namo. Mergyte auga puikiai, net jokiu kraujosruvu nebuvo, kad buvo panaudotas vakumas. Arba gal cia daktarai geriau ismano kaip naudoti vakuma, nes gimdziau ne Lietuvoje. Is vis, patarciau pasiskaityti daugiau apie vakuma, kada jis naudojamas ir kaip. Tikrai ne siaip sau, kada gydytojas uzsimano 4u.gif
Tiesa, visa tai jau ne i tema.. nors bendrai, visoje temoje snekama ne i tema.. reiketu tema pervadinti i: cezario pliusai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2011 07 14, 18:36)
Na matot musu prioritetai visai skirtingi. Man del vaiko savo kuno tikrai nebuvo gaila. Bijojau, kad netektu naudoti vaakumo arba repliu. O jei vaikiukas butu sedejes, tai zinodama kokios gali buti apsukimo pasekmes niekad jo nedaryciau. Nelabai suprantu kam taip rizikuoti vaikeliu ji vartant? vardan to, kad paciai pagimdyt?  blink.gif

Vardant to kad vaikelis PATS gimtų .
Labai galia,kad nematot skirtumo...
Prioritetai manau čia visų mamų vienodi. Cezaris kenkia ne tik mamai,švedai berods, atlikę tyrimus nustatė pakitimus vaikų gimusiu CP būdu organizme(konkrečiai imuninėje sistemoje).Man tikria ne savo kūno gaila.Dėl replių ir vakuumo - tai mes žinot ne airijoj ir anglijoj gyvenam. biggrin.gif
O šnekant apie apgręžimą tai akyvaizdu kad mažai tuo klausimu domėjotės. Visi tik ir šneka apie riziką ir grėsmę vaikeliui, bet niekas nėra to daręs realiai,arba labai mažai kas. Aš norėčiau tikrai išgirsti pasakojimą iš realaus asmens,kuriam buvo padarytas apgręžimas ir būtų kas nors blogo nutikę. smile.gif Čia žinot jau VBS'sas - t.y."viena boba sakė" . "Darytumėt - nedarytumėt" - tai čia jau lengva kalbėti,kai neturėjot tokios problemos.O aš realiai tą apgręžimą apturėjau ir tikrai nieko lelytei nenutiko,nes viskas buvo padaryta profesionalaus gydytojo,savo laiku ir vietoj.Ir truko gal tris sekundes .
Papildyta:
QUOTE(smiler @ 2011 07 14, 18:58)
Kiek suprantu, Lietuvos medikai nemoka vakumu naudotis, kad geriau renkasi cezari  ax.gif  Teisingai cia viena forumiete parase, vakuma naudoja tam tikrai atvejais, kai cezariui jau laiko nebera. Beje, is kur cia kai kurios mamytes istrauke, kad vaikas istraukiamas per prievarta su vakumu? Vakumas yra tam, kad padetu mamytei isstumti. Mano dukryte gime vakumo pagalba ir labai dziaugiuosi tuo. 100% geriau, nei kad butu cezari dare (as bent jau taip galvoju, cezario nesu patyrusi ir nenoriu patirti). As stumiau pati, tik tuo vakumu gydytojas padejo man. Jis sake, kada stumti, kada sustoti ir t.t. Po visko jauciausi puikiai, kaip pati pagimdziusi, uz valandos ejau i dusa, antra diena isvaziavau namo. Mergyte auga puikiai, net jokiu kraujosruvu nebuvo, kad buvo panaudotas vakumas. Arba gal cia daktarai geriau ismano kaip naudoti vakuma, nes gimdziau ne Lietuvoje. Is vis, patarciau pasiskaityti daugiau apie vakuma, kada jis naudojamas ir kaip. Tikrai ne siaip sau, kada gydytojas uzsimano  4u.gif 
Tiesa, visa tai jau ne i tema.. nors bendrai, visoje temoje snekama ne i tema.. reiketu tema pervadinti i: cezario pliusai  4u.gif

Matot,čia visa diskusija verda remiantys vienos mamos gimdymo replių ir vakuumo pagalba patirtimi. smile.gif Smagu kad atsirado ir kitų nuomonių.

Paskaičiau, tema sudirbta nuo pat pradžių. Visai ne to klausė temos pradininkė. Gerai kad tuoj baigsis. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikutuke: 14 liepos 2011 - 18:32
Kaip apturėjus lengvą natūralų gimdymą ir puikiai atliktą CP be jokių kompikacijų galiu pasakyti, kad mano atveju CP minusai:
1) Ne pats vaikelis pasirenka kada gimti, o gydytojai parenka datą(planinio CP atveju)
2) Pirmą parą negali judėti padoriai.
3) Ilgiau laiko ligoninėje.
4) Ir paskutinis ir pats didžiausias, kad nemažai žmonių kinkuoja galvom ir varto akis norėdami paguosti ar užjausti mane, kad mano dukros gimė nenatūraliai.
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2011 07 14, 18:20)
Vardant to kad vaikelis PATS gimtų .
Labai galia,kad nematot skirtumo...

Na zinokit tikrai nematau. Koks skirtumas ? Gal argumentuotai paaiskintumet?
Prioritetai manau čia visų mamų vienodi. Cezaris kenkia ne tik mamai,švedai berods, atlikę tyrimus nustatė pakitimus vaikų gimusiu CP būdu organizme(konkrečiai imuninėje sistemoje).

Na as galiu palyginti 2 atvejus, kurie be abejo negali atspindeti visos statistikos, bet paminesiu, kad as gimiau pati ir buvau labai silpnos sveikatos. Net i darzeli manes tevai neatidave, nes net namie sededama sugebedavau nuolat sirgti. Mano dukryte yra sirgus tik tridiene karstine ir viena karta turejus sloga. Mano mama tai atsistebeti negali kaip taip gali buti, nes buvo baisiai privargus su manim
O šnekant apie apgręžimą tai akyvaizdu kad mažai tuo klausimu domėjotės. Visi tik ir šneka apie riziką ir grėsmę vaikeliui, bet niekas nėra to daręs realiai,arba labai mažai kas. Aš norėčiau tikrai išgirsti pasakojimą iš realaus asmens,kuriam buvo padarytas apgręžimas ir būtų kas nors blogo nutikę.  smile.gif Čia žinot jau VBS'sas - t.y."viena boba sakė" . "Darytumėt - nedarytumėt" - tai čia jau lengva kalbėti,kai neturėjot tokios problemos.O aš realiai tą apgręžimą apturėjau ir tikrai nieko lelytei nenutiko,nes viskas buvo padaryta profesionalaus gydytojo,savo laiku ir vietoj.Ir truko gal tris sekundes .
Papildyta:

Matot,čia visa diskusija verda remiantys vienos mamos gimdymo replių ir vakuumo pagalba patirtimi. smile.gif Smagu kad atsirado ir kitų nuomonių.
Paskaičiau, tema sudirbta nuo pat pradžių. Visai ne to klausė temos pradininkė. Gerai kad tuoj baigsis. doh.gif

Na matot cia lygiai tas pats kaip Jus aiskinat kaip blogai yra cezaris nors pati jo neturejot mirksiukas.gif . Man uzteko info is gugles: Vaisiau apsukimas, arba apgręžimas, esant netaisyklingai vaisiaus padėčiai gali būti ne tik neefektyvus, bet net labai pavojingas ir žalingas. Dėl to gali prasidėti priešlaikinis gimdymas, atšokti placenta, žūti vaisius, plyšti gimda. Vaisiaus apgręžimą draudžiama atlikti moterų konsultacijoje dėl galimų skaudžių pasekmių. Šis metodas mūsų laikais turėtų būti taikomas itin retai esant ypatingoms indikacijoms, gulint ligoninėje, nuolatinio vaisiaus ir gimdyvės stebėjimo sąlygomis, pasiruošus skubiai operacijai.

Zinot po to ka perskaiciau tai man net minciu nekilitu ieskoti statistikos ir bandyti, o gal man pavyks. Tiesiog sitas variantas nesvarstytinas, nepriklausomai nuo gydytojo kompetencijos. as kreipiausi i gydytoja kuriuo pasitikiu , bet jei jis man butu rekomendaves vaakuma ar reples ir nuo manes kas nors priklausytu as vis tiek ju kategoriskai atsisakyciau, nepriklausomai nuo to, kiek tuo gydytoju pasitikiu.

Jei skaitet vis atema tai turejot atkreipti demesi, kad temos autorei si tema jau seniai nerupi, nes ji net issiregistravus smile.gif
Atsakyti