Įkraunama...
Įkraunama...

Prieš kiek laiko dėl krikštynų tartis su kunigu?

QUOTE(laraxxx @ 2005 08 06, 14:10)
Sveikos mamytes. Gal galit pasakyti kaip reikia atsiskaityti su kunigu uz pakrikštyjima? Krikštynos jau po 3 sav., o aš net neisivaizduoju kaip tai padaryti.Ar yra kokia nustatyta suma?  cry.gif

Sumos tai tikrai nustatytos. Mes davėm 100 litų. Kai nuėjom į bažnyčią, kunigas pasikvietė į tokį kambarėlį užpildyti knygoj duomenų, tai kai viską supildė, tada vyras ir davė. Tipo auka bažnyčiai.
Atsakyti
QUOTE(Editulia @ 2005 09 06, 12:59)
Sumos tai tikrai nustatytos. Mes davėm 100 litų. Kai nuėjom į bažnyčią, kunigas pasikvietė į tokį kambarėlį užpildyti knygoj duomenų, tai kai viską supildė, tada vyras ir davė. Tipo auka bažnyčiai.

Nenustatytos nenustatytos....kas kiek gali tas tiek ir aukoja...Yra priimta, kad paklausus, kunigas turi teisę paprašyti aukai 40 Lt (bet paprastai tai nelabai rekomenduojama man rods), bet jei šeima tikrai nepasiturinti - lygiai tas pats padaroma ir be jokios aukos. Auka tuo ir auka, kad ji savanoriška. Antra vertus bažnyčiai taip pat kainuoja ir elektra, ir valytoja ir kt.
kažkaip nekaip atrodo, kai suvažiuoja prabangiais automobiliais, namuose prabangiai nukrauti stalai...o bažnyčiai atkiša špygą. Va tokiu atveju ir galima tų 40 Lt aukos bažnyčiai mandagiai paprašyti. Bet tik paprašyti...
Vo čia
Atsakyti
Mes tarėmės prieš 3 savaites, o mokėjom tiksliai nežinau kiek smile.gif Kadangi moka kūmai, tai labai nesigilinau blush2.gif ax.gif Žinau, tik kad kažkiek reikėjo mokėti ir už daiktų pašventinimą (medalionų, grandinėlių ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(*Džela* @ 2005 04 12, 16:34)
Tai gerai, kad jus pataiket pas toki zmogiska kuniga.
Nuejau as Kaune i Sv.Antano baznycia, tai cia man pareiske, kad krikstija visus kartu, nes neturi LAIKO!!! blink.gif  blink.gif  blink.gif
Labai nusivyliau...
Man atrodo, kad musu kunigai per daug ispuiko, jei neiseis susitarti reikes ieskoti kazkur kitur.  cry.gif

APIE ŠITOS BAŽNYTĖLĖS KUNIGUS IR MAN TEKO TOKIŲ GANDŲ GIRDĖTI. KAD LABAI JIE REIKALAVIMŲ DAR VISOKIŲ PRISIGALVOJA. NA TAIP PAT, KAD NORINT PAKRIKŠTINTI ČIA VAIKELĮ DAR KRSUS SPECIALIUS TURI TĖVELIAI IR KRIKŠTO TĖVELIAI IŠKLAUSYTI.

O GAL GALĖTUMĖTE KAS PASAKYTI, AR GALĖČIAU TIKĖTIS SUSITARTI SU KUNIGĖLIU (kur nors Kauno bažnytėlėje) NUĖJUSI PRIEŠ SAVAITĘ AR DVI IKI NUMATYTOS KRIKŠTYNŲ DATOS? KAŽKAIP LABAI SPONTANIŠKAI SUMĄSTĖM, KAD REIKĖTŲ MŪSŲ MAŽULIUKĄ PO SAVAITĖS AR DVIEJŲ PAKRIKTINTI.

Atsakyti
Mes krikstijom Garliavoje, susitarem pries savaite ir krikstijo musu viena lialiu. Nors buvo liepos 1 d. pats krikstynu pikas, nei mes prasem nei ka taip gavosi thumbup.gif Jokiu kursu, labai viskas buvo graziai ir gerai thumbup.gif

Atsakyti
Mes taremes pries 2 savaites.Krikstijom Kaune Prisikelimo baznycioj.Krikstynos praejo puikiai, krikstijo tik musu dukryte.Beje, man paliko ispudi pati patalpa kurioje krikstijo, isties grazu ten. Auka 100Lt. Reikejo ir paskaiteles isklausyti, tik gaila ax.gif ,mes ten nebuvom, laiko nebuvo.
Atsakyti
Manau kad tai dar priklauso nuo miesto, pvz vilniuje taremės prieš mėnesiuką, tada pasirinkome patogią dieną valandą, ir buvome vieninteliai kurie krikštijosi
Atsakyti
Mes susitarėm prieš tris savaites. Bet kaip jau minėjo, kiekvienoje parapijoje skirtingai. Kokiame užmiestyje, tai visai paparasta, prieš keletą dienų užtenka suderinti, nes kunigėliai kaip tik laukia tokių darbelių tongue.gif .
Atsakyti
Tarėmės likus dviems savaitėms iki krikštynų
Atsakyti
Tarėmės prieš kokias dvi savaites ir turėjome būti vieni, o laukė staigmena dar viena leliuką krikštyjo, bet gerai kad tik viena šeima buvo, teko dalyvauti krikštynose kur krikštyjo kartu dar bent 6 vaikus doh.gif .
Atsakyti
O mes dar tik eisim tartis mastau.gif norime krikštyti lapkričio gale, tai gal jau reikia skubėti...?
Atsakyti
Kai aš paklausiau kunigo, prieš kiek laiko reikia susitarti dėl krikštynų, tai jis sako, jei viską esat susiruošę, tai galim už 3 minučių lotuliukas.gif . Matyt, tik vasarą reikia iš anksto užsirašyti, o rudenį tai jau nebūna daug krikštynų g.gif
Atsakyti