o as saltibarsciu darau tik su pienu, jei mazokai turiu, tai tad dedu vandens ir grietines, o paskui viskas kaip ir pas kitas burokeliai, svogunai, krapai, kiausiniai, jei dedu brangiausio mamos marinuotus burokelius, tai dar dedu siek teik citrinos rugsties ir druskos aisku, o jei burokeliai is parduotuves, tai tada tik druskos dedu
as tai i saltibarscius pjaustytu ridikeliu dedu.labai skanu.
As tai saltibarciamane Galiu juos valgyti kasdien, tik būtinai su bulvem, virtom ir keptuveje apkeptom Kazkas minejo pasukas. Bios pacios geriausios. Visada darau is 2l pasuku, poros agurku(trumpavaisiu), jaunu svoguniuku laisku(kad butu trupinelis galvytes, duoda geresni skoni) burokelius dedu tik vienos firmos.Kiek bandziau man jie geriausi.Labaiusiai atitinka saltibarsciu dvasia . Nes kituose jauciasi pipirai Slonikiukai buna isrikiuoti Maximose kaina 1,29.
Jeigu nenusisneku, berods "Joviges" ir krapines druskytes...Noriu valgyti
Jeigu nenusisneku, berods "Joviges" ir krapines druskytes...Noriu valgyti
Aš šaltibarščiams naudoju ne marinuotus burokėlius, o parduotuvėse būna pirkt marinuotų burokėlių salotos su aliejum ir svogūnais. Žymiai skaniau taip. Maišau kefyra su 200gr grietinės, ir daug žalumynų, burokėlių ir agurkų pridedu, kad tiršta būtų.
Aš tai pati marinuoju burokėlius šaltibarščiams be acto tik su obuolių sultimis, prisidarau daug, skanu ne tik šaltibarščiams bet ir garnyrui . Man irgi labiau patinka šaltibarščiai su pienu, bet nuo jų labai vidurius pūčia , taigi dabar vieoj pieno dedu truputį cukraus
O as saltibarscius megstu su kefyru, o nei su pasukom, nei su pienu nemegstu (pasuku isviso negeriu, neisivaizduoju kaip toki bruda galima gerti (cia mano nuomone), o su pienu labai skysta) Man patinka tirsti su daug priedu saltibarsciai... mmmmmm kaip uzsimaniau saltibarsciu
Ruošiuosi daryti šaltibarščius su rūgštynėmis, bet nesuprantu ar jas reikia prieš tai apvirti, nuplikyti ar tik smulkiai supjaustyti?
o aš tai neseniai išmokau l.skanius ŠALTIBARŠČIUS-esmė tame, kad burokėlius, rūgštynes ir pvz.burokėliu lapelius(viskas ka išvardinau jau būna išvirta ar marinuota,nesvarbu ar naminiai ar pirktiniai) dedu į puodą, kuriame darysiu šaltib. ir užpilus kokiu puslitriu vandens -užvirinu. Tada atšaldau ir į tą vandeniuką su viskuo pilu kefyrą, galima biški pieniuko, ridikėlius dedu, agurko, laiškų,krapų nu kaip kas megsta. patikėkit, daug skaniau, nei dėt burokus ir kt. į kefyrą ir pilt vandenį.
Va uošvis mano super šaltibarčius, bet kartais primeta šlapiankes, o man dešra piene
Va uošvis mano super šaltibarčius, bet kartais primeta šlapiankes, o man dešra piene
O man skaniausi šaltibarščiai be jokio vandens, grietinės ar pieno:)
Įpilu į indą litrą kefyro, sudedu 0,5 litro Kėdainių konservų fabriko burokėlių, marinuotų obuolių sultyse (man patinka, kad jie ne tarkuoti, o supjautyti šiaudeliais ), pripjaustau agurko plonais šiaudeliais, krapų, svogūnų (ne visada), druskos ir skanaus
Dar čia paskaitinėjusi pradėjau naudoti kubelį daržovių sultinio, ištirpinto ketvirtyje stiklinės karšto vandens, vietoj druskos Mums labai patinka
Įpilu į indą litrą kefyro, sudedu 0,5 litro Kėdainių konservų fabriko burokėlių, marinuotų obuolių sultyse (man patinka, kad jie ne tarkuoti, o supjautyti šiaudeliais ), pripjaustau agurko plonais šiaudeliais, krapų, svogūnų (ne visada), druskos ir skanaus
Dar čia paskaitinėjusi pradėjau naudoti kubelį daržovių sultinio, ištirpinto ketvirtyje stiklinės karšto vandens, vietoj druskos Mums labai patinka
Laaaabai skanu kai šiaudeliais tarkuotus burokėlius pamarinuoju su krapais 2 šaukstais acto ir geru šaukštu druskos ir viska truputį paminkau.Taip galima pasiruošti iš vakaro. O likus iki gaminimo 1-2val. dar sumetu smulkintus svogūno laiškus. Toliau viskas kaip įprasta Būtinai pabandysiu pasigaminti su daržoviu sultiniu
As saltibarscius darau is kefyro, marinuotu burokeliu, agurku, svogunu laisku, virtas kietai kiausinis, druska. Man labai patinka