Nu būna gi žmonių su super jautriais viduriais
Aš pvz. visa gyvenima tik baltus valgiau, vos pora metu roziai man skanus buvo dabar dar visokiu miksu prisigalvoju, na bet kad nuo to vidurius suktu dar taip nebuvo
1. Litras mėgstamo kefyro, rūgpienio ar pasukų
2. pusė puodelio vandens
3. Kėdainių marinuoti burokėliai obuolių sultyse (man jie geriausi...)
4. 2-3 susmulkinti agurkėliai
5. krapai, svogūnų laiškai. petražolės
6. 2 šaukštai grietinės
7. 2 virti kiaušiniai
8. bulvytės, žinoma
Tai mano mėgstamiausieji. Beje, pagal jūsų patarimus pabandžiau praėjusią vasarą pagamint su daržovių sultinio kubeliais. Aš du šaukštus, mano vaikas, šaltibarščių fanatas, vieną... Visas likęs puodas nukeliavo į kanalizaciją. Dar kartą įsitikinau, koks pasaulis spalvingas, o mūsų skoniai įvairūs...
2. pusė puodelio vandens
3. Kėdainių marinuoti burokėliai obuolių sultyse (man jie geriausi...)
4. 2-3 susmulkinti agurkėliai
5. krapai, svogūnų laiškai. petražolės
6. 2 šaukštai grietinės
7. 2 virti kiaušiniai
8. bulvytės, žinoma
Tai mano mėgstamiausieji. Beje, pagal jūsų patarimus pabandžiau praėjusią vasarą pagamint su daržovių sultinio kubeliais. Aš du šaukštus, mano vaikas, šaltibarščių fanatas, vieną... Visas likęs puodas nukeliavo į kanalizaciją. Dar kartą įsitikinau, koks pasaulis spalvingas, o mūsų skoniai įvairūs...
QUOTE(JoanaJulija @ 2007 04 11, 20:37)
1. Litras mėgstamo kefyro, rūgpienio ar pasukų
2. pusė puodelio vandens
3. Kėdainių marinuoti burokėliai obuolių sultyse (man jie geriausi...)
4. 2-3 susmulkinti agurkėliai
5. krapai, svogūnų laiškai. petražolės
6. 2 šaukštai grietinės
7. 2 virti kiaušiniai
8. bulvytės, žinoma
Tai mano mėgstamiausieji. Beje, pagal jūsų patarimus pabandžiau praėjusią vasarą pagamint su daržovių sultinio kubeliais. Aš du šaukštus, mano vaikas, šaltibarščių fanatas, vieną... Visas likęs puodas nukeliavo į kanalizaciją. Dar kartą įsitikinau, koks pasaulis spalvingas, o mūsų skoniai įvairūs...
2. pusė puodelio vandens
3. Kėdainių marinuoti burokėliai obuolių sultyse (man jie geriausi...)
4. 2-3 susmulkinti agurkėliai
5. krapai, svogūnų laiškai. petražolės
6. 2 šaukštai grietinės
7. 2 virti kiaušiniai
8. bulvytės, žinoma
Tai mano mėgstamiausieji. Beje, pagal jūsų patarimus pabandžiau praėjusią vasarą pagamint su daržovių sultinio kubeliais. Aš du šaukštus, mano vaikas, šaltibarščių fanatas, vieną... Visas likęs puodas nukeliavo į kanalizaciją. Dar kartą įsitikinau, koks pasaulis spalvingas, o mūsų skoniai įvairūs...
na ka sezonas jau prasidejo . vakar visa diene tie saltibarsciai man akyse stovejo , o dabar begu ju daryt
QUOTE(verdana @ 2005 04 18, 12:11)
Dievinu šaltibarščius. Ir jokių man pachmielų nereikia, nei variacijų. Kai juos pamatau, prarandu saiko jausmą.
jeee pasirodo as ne viena pasinesusi bet kiek ir bet kada
idomu kokia priklausomybes jiems paslaptis
Niam niam saltibarsciai; as tai darau taip:1,5l kefyro,0,5l pieno, marinuoti burokeliai(kedainiu),agurkas,svoguno laiskai,virtas kiausinis ,krapai.
QUOTE(mikasi @ 2007 04 24, 22:51)
jeee pasirodo as ne viena pasinesusi bet kiek ir bet kada
idomu kokia priklausomybes jiems paslaptis
idomu kokia priklausomybes jiems paslaptis
ir dar. pati esu nuo Aukstaitijos, tai mano bobule mano vaikystes laikais tokius saltibarscius dare (jie buvo kaime laikomi jau itin prabangus, nes nemazai grietines deti reikia) ir vadinom tai visi "chaladnyku":
grietines,
dilgeliu,
batviniu,
rugstyniu,
kiausu,
agurku,
druskos,
ir daug vandens.
pati dabar panasiai (sau) darausi kai grietines perteklius buna, tik nededu rugstyniu, batviniu ir dilgeliu. siaip reikia pacios riebiausios grietines, ir tikrai daug druskos. nu super. kadangi jie zymiai skystesni uz raudonus, tai gerai atsaldzius tas ju lengvumas nu nerealiai gaivina.
mano bobule po siai dienai i mano padarytus saltibarscius isipila puodeli vandens ir druskos prisideda, mat jai per daug tirsti maniskiai
gudrybe, kuria mano bobute tik man leisdavo daryti - kai dar nebudavo agurku, bet jau pradedavo jie zydet, bobute leisdavo nuskinti "tuscius" (neuzsimezgusius) ziedus. juos smulkiai supjaustydavau ir dedavau i saltibarscius - bobute sake, kad panasus skonis i agurka, nors man asmeniskai grynai kaip kiausinis
nu bet as gyvenime nevalgiau neskaniu saltibarsciu (cia apie klasikinius ir baltus kalbu) - taip smarkiai juo dievinu
beje - kiek zinau butent balti saltibarsciai yra LT nacionalinis valgymelis.
o paskaiciusi recepturas supratau, kad ne viskas saltibarsciai, kas nevirta ir su kefyru...
QUOTE(areta @ 2006 10 02, 14:33)
Nezinau gal jau buvo tokie saltibarsciai,visko neskaiciau As juos vadinu baltaisiais.Reikia zalio tarkuoto agurko(per burokine tarka),supjaustyti svogunu laisku,virtu kiausiniu irgi tarkuotu,cesnako isspausto per spaustuka arba smulkiai sutarkuoto,kas nemegsta astriai uztenka poros skilteliu,as dedu 4-5 skilteles.Pilu 7%rugpienio ir skiedziu vandeniu pagal norima skystuma.Dedu sudytu krapu pagal norima suruma.
As dar pridedu greikisku riesutu
:superLabai skani temukė.Dievinu šaltibarščius.
Mikasi mano močiurė kuri jau iškelevus irgi dėdavo agurkkų ziedus tarp kitko ji buvė tikra dzūkė ir suraugindavo rugpienį molinėj puodynėj.Kabidavo rugpieni gabalais lengavai išsukdavo ir kai pavasarį atsirazdavo laukinės ruštynėsjas nuvirtas sudėdavo krapukai svogūnų laiskai ir kiaušinis.O bulves išvirtas apkepindavo su rukyte taukine.Bandziau kada pati daryt su pirktiniu rūgpieniu man taip nesigavo.
O šiaip aš ruošiu populerius raudonus šaltibarščius kaip ir dauguma čia išvardintų
Mikasi mano močiurė kuri jau iškelevus irgi dėdavo agurkkų ziedus tarp kitko ji buvė tikra dzūkė ir suraugindavo rugpienį molinėj puodynėj.Kabidavo rugpieni gabalais lengavai išsukdavo ir kai pavasarį atsirazdavo laukinės ruštynėsjas nuvirtas sudėdavo krapukai svogūnų laiskai ir kiaušinis.O bulves išvirtas apkepindavo su rukyte taukine.Bandziau kada pati daryt su pirktiniu rūgpieniu man taip nesigavo.
O šiaip aš ruošiu populerius raudonus šaltibarščius kaip ir dauguma čia išvardintų
QUOTE(eris @ 2007 04 25, 12:03)
As dar pridedu greikisku riesutu
o koks skonis su riesutais gaunasi
As darau saltibarscius taip pat su burokeliais.
Taciau as jums siulau pabandyti: vietoj burokeliu deti siaudeliais pjaustytus ridikelius (agurkus taip pat pjaustau siaudeliais) ir butinai krapus bei lygiasias petrazoles.
Tikiuosi patiks. Mano seimai patinka.
Taciau as jums siulau pabandyti: vietoj burokeliu deti siaudeliais pjaustytus ridikelius (agurkus taip pat pjaustau siaudeliais) ir butinai krapus bei lygiasias petrazoles.
Tikiuosi patiks. Mano seimai patinka.