Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

Jetus, net seile dryksta rolleyes.gif

Man šaltibarščiai turi būti tiršti, ne skystaliukas. Aš irgi naudoju specialų šaltibarščių kefyrą, nes jis tirštesnis ir ne toks rūgštus. Ir dar daug šviežių krapiukų, svogūnų laiškiukų privarvolinu. Kiaušinis irgi nemaišo, aš pjaustau maždaug į aštuonis gabaliukus. thumbup.gif

Apsiverksiu, kaip noooooriu cry.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 13:21)
manau, kad geriausiai okroška padėtų kamuojamiems vidurių užkietėjimo. siūlau ją pervadinti į "nespėjau kelnių nusimauti".

schmoll.gif sorry! tai pats gaiviausias patiekalas, koki yra teke valgyt 4u.gif
recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams biggrin.gif
o kas link trydos - bet kurio uzhsieniechio paklausk, ka jis mano apie cepelinus su spirgais g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai šaltibarščiai nusibosta [nors tuo labai abejoju] pabandykit pomidorų šaltą sriubą: 3-4 pomidorai [juos reikia sutarkuoti burokine tarka]
2-3 skiltelės čiasnko
svogūno laiškai krapai
Galima pripjaustyti ir agurko,valgyti su bulvėm.

paragaukit[FONT=Courier][SIZE=1][SIZE=7][COLOR=red]
Atsakyti
o čia viską mest į kefyrą ar į vandenį?
Atsakyti
pamiršau parašyti į kefyrą
Atsakyti
gyvenu ne leituvoj, cia parduotuvese niekaip neimanoma nusipirkti marinuotu brokeliu.as saltibarscius lietuvoj visada darydavau su marinuotais brokeliais, man skaniau kai saltibarsciai astresni,o virti brokai per svelnus.
gal kas galit parasyt kaip tuos brokelius galima butu uzsimarinuoti, kad ilgiau laikytusi
Atsakyti
yra jau kažkurioj temoj parašyta, gal temoj apie burokėlius. vakar daraiu su rūgštynėm vietoj burokėlių, tai žinok aštraiua negu ssu burokėliais. skanu. ačiū Elenai.
Atsakyti
Na mano saltibarsciai butinai turi buti skiesti ne su vandeniu, o su pienu ax.gif
kefyro 1litras, pieno 0,5 litro, nes su vandeniu skiesti jie gaunasi tokie melyni blink.gif o su pienuku niam niam ir dar dedu rugscios druskeles paplidomai rugstumui isgauti ax.gif

taip pat labai patinka žemaitiškas Šmotalas:

marinuoti burokeliai,
rugpienis,
smulkiai pjaustyto svoguno,
smulkiai pjaustyto cesnako,
daug juoduju pipiru, druskos pagal skoni.
sriuba turi buti tirsta.
Valgom zinoma su karstom bulvem.
labai tinka pachmielui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 05 17, 23:57)

schmoll.gif sorry! tai pats gaiviausias patiekalas, koki yra teke valgyt 4u.gif
recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams biggrin.gif
o kas link trydos - bet kurio uzhsieniechio paklausk, ka jis mano apie cepelinus su spirgais g.gif  mirksiukas.gif



thumbup.gif
Atsakyti
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias thumbup.gif "

4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)


Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.


Atsakyti
QUOTE(westa @ 2005 05 23, 16:59)
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias  thumbup.gif "

4 stiklinės šviesaus alaus 
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis) 
1 citrina 
2 šaukštai razinų 
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai) 
1 stiklinė cukraus 
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas) 
 
 
  Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.


Net baranka gerklėj sustrigo.... blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2005 05 23, 16:59)
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias  thumbup.gif "

4 stiklinės šviesaus alaus 
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis) 
1 citrina 
2 šaukštai razinų 
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai) 
1 stiklinė cukraus 
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas) 
 
 
  Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.



O paskui jau ryte skaudancia galva raminti su "normaliais" saltibarsciais g.gif
Na, kas pirmos bandot, ragaujat, svecius vaisinat? unsure.gif g.gif
Atsakyti