Jetus, net seile dryksta
Man šaltibarščiai turi būti tiršti, ne skystaliukas. Aš irgi naudoju specialų šaltibarščių kefyrą, nes jis tirštesnis ir ne toks rūgštus. Ir dar daug šviežių krapiukų, svogūnų laiškiukų privarvolinu. Kiaušinis irgi nemaišo, aš pjaustau maždaug į aštuonis gabaliukus.
Apsiverksiu, kaip noooooriu
QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 13:21)
manau, kad geriausiai okroška padėtų kamuojamiems vidurių užkietėjimo. siūlau ją pervadinti į "nespėjau kelnių nusimauti".
sorry! tai pats gaiviausias patiekalas, koki yra teke valgyt
recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams
o kas link trydos - bet kurio uzhsieniechio paklausk, ka jis mano apie cepelinus su spirgais
gyvenu ne leituvoj, cia parduotuvese niekaip neimanoma nusipirkti marinuotu brokeliu.as saltibarscius lietuvoj visada darydavau su marinuotais brokeliais, man skaniau kai saltibarsciai astresni,o virti brokai per svelnus.
gal kas galit parasyt kaip tuos brokelius galima butu uzsimarinuoti, kad ilgiau laikytusi
gal kas galit parasyt kaip tuos brokelius galima butu uzsimarinuoti, kad ilgiau laikytusi
Na mano saltibarsciai butinai turi buti skiesti ne su vandeniu, o su pienu
kefyro 1litras, pieno 0,5 litro, nes su vandeniu skiesti jie gaunasi tokie melyni o su pienuku niam niam ir dar dedu rugscios druskeles paplidomai rugstumui isgauti
taip pat labai patinka žemaitiškas Šmotalas:
marinuoti burokeliai,
rugpienis,
smulkiai pjaustyto svoguno,
smulkiai pjaustyto cesnako,
daug juoduju pipiru, druskos pagal skoni.
sriuba turi buti tirsta.
Valgom zinoma su karstom bulvem.
labai tinka pachmielui
kefyro 1litras, pieno 0,5 litro, nes su vandeniu skiesti jie gaunasi tokie melyni o su pienuku niam niam ir dar dedu rugscios druskeles paplidomai rugstumui isgauti
taip pat labai patinka žemaitiškas Šmotalas:
marinuoti burokeliai,
rugpienis,
smulkiai pjaustyto svoguno,
smulkiai pjaustyto cesnako,
daug juoduju pipiru, druskos pagal skoni.
sriuba turi buti tirsta.
Valgom zinoma su karstom bulvem.
labai tinka pachmielui
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 05 17, 23:57)
sorry! tai pats gaiviausias patiekalas, koki yra teke valgyt
recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams
o kas link trydos - bet kurio uzhsieniechio paklausk, ka jis mano apie cepelinus su spirgais
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias "
4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)
Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.
4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)
Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.
QUOTE(westa @ 2005 05 23, 16:59)
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias "
4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)
Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.
4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)
Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.
Net baranka gerklėj sustrigo....
QUOTE(westa @ 2005 05 23, 16:59)
šaltibarščiai ,,Ale balius tęsias "
4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)
Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.
4 stiklinės šviesaus alaus
1 stiklinė raudonojo vyno (gali būti naminis)
1 citrina
2 šaukštai razinų
2 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
1 stiklinė cukraus
gabalas cinamono žievelės (Cinamonas)
Cinamoną, gvazdikėlius ir cukrų užpilti šaltu vandeniu (2 stiklinės) ir pridengus virti 20 min.
Viralą nukelti nuo ugnies, suberti razinas, įpilti išspaustos citrinos sulčių, gerai ataušinti, išmaišyti su alumi ir raudonu vynu.
Pabaigoje supilti grietinę.
O paskui jau ryte skaudancia galva raminti su "normaliais" saltibarsciais
Na, kas pirmos bandot, ragaujat, svecius vaisinat?