Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

QUOTE(SuperMutteR @ 2005 05 18, 00:57)
[color=blue]
schmoll.gif sorry! tai pats gaiviausias patiekalas, koki yra teke valgyt 4u.gif
recepto subtilybes atskleidzhiu tik po vaishiu, nes sudetis skamba nekaip, bet skonis!!!!!!!!! - tiktu ir olimpo dievams biggrin.gif


Mano diedas ragavo, tai sakė - tokios bjaurasties dar gyvenime neėdęs ir neėsiąs smile.gif Sakė, šlykštuma neišpasakyta tie agurkai giroj plavinėjantys... doh.gif
Atsakyti
Noa, rasau specialiai tavo vyrui, bo labai pagailo, kad trucija zmogu.

Taigi, imi litra marinuotu burokeliu, du litrus kefyro, normalu ilgavaisi agurka (arba atitinkamai malevku), sauja svogunlaiskiu ir puse tiek krapu. Sumaisai. Tada IMI BULJONO- magi ar knor- darzoviu buljono, galima to su zalumynais, galima paprasto darzovinio. Istirpini pusantro kubelio trecdalyje stiklinej vandens ir supili i sriuba. Mes darom tirsta, tai daugiau vandens nepilam. Jei vyras megsta skysta- tai dek bent pora kubeliu ir stikline vandens. Bet as tai rekomenduoju neskiesti.

Tai vat. Isivaizduoju, kad tie sultinio kubeliai tau neskambejo labai apetitnai. biggrin.gif Bet tikek mano zodziu- gausi tokius saltibarscius, kokius paskui darysi visada. thumbup.gif Jei pati bijai ragauti, tai duok pirmam vyrui- pamatysi- ivertins.

Pas mus saltibarscius visada dare vyras, o as gyriau. Paciai tokie nepavykdavo, o jis man nesake apie ta sultini, bo spejo mano reakcija. Spejo teisingai- kai suzinojau, tai kuri laika raukiau nosi, kad as tai tokiu saltibarsciu su knor nevalgysiu. Neilgai pasiraukiau- jokie kitokie neprilygsta siam receptui. ax.gif Dabar sekmingai pati darau su sultiniu.
Atsakyti
Norge, bliamba, nu bandysiu aš daryt..Aišku pradžiai man u\teks ir iš pusės litro kefyro padaryt tongue.gif Tik tu man pasakyk tokį dalyką, tą buljoną ištirpinti karštame vandenyje ar kaip g.gif Manau šaltam nelabai ir ištirps..o jei karštam tai kaip tada pilti į šaltibarščius...a doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2005 06 07, 07:48)
Norge, bliamba, nu bandysiu aš daryt..Aišku pradžiai man u\teks ir iš pusės litro kefyro padaryt  tongue.gif  Tik tu man pasakyk tokį dalyką, tą buljoną ištirpinti karštame vandenyje ar kaip  g.gif  Manau šaltam nelabai ir ištirps..o jei karštam tai kaip tada pilti į šaltibarščius...a  doh.gif

Tai va, aš irgi susidomėjau.Gal karštam ištirpinti, o tada ataušinus supilti?
Atsakyti
Man kažkaip įtartinai burokų daug, bet bandysiu viską tiksliai pagal receptą, o tada parašysiu komentarą.
Atsakyti
Istirpinti buljona tai karstam vandenyje, bet gi jo kiekis mizerinis- tai praausta greit. Bet dar silta supilu i burokus, tada darzoves sudedu ir gale kefyra- tai tikrai garantija, jog nesutrauks.

Del buroku gausumo biggrin.gif . Na mums tai kaip tik. Galit nedet viso litro iskart- po to pamatysit, ar noresit viso. Mes dedam du stiklainiukus.
Atsakyti
Hm hm hm, rekomendacijos tai tikrai imponuoja, kažin, negausiu malkų, kad sugadinau produktus biggrin.gif
Atsakyti
Noa, ramiai- tikrai liuks bus. biggrin.gif Kai as suzinojau, tai irgi reakcija buvo- blink.gif . Psichologinis barjeras. biggrin.gif Todėl ir sakau- bijai ragaut- duok vyrui pirmam. Garantuoju, kad patiks. Mano sesuo su seima kai viesejo- irgi po siai dienai giria, kad tokiu skaniu dar gyvenime nevalge buvo. O apie stebuklinga ingredienta biggrin.gif pasakom tik po to, kai zmones pavalgo ir isgiria.

Sakau- nepabandes- nepatikesi. Pabandyk. Gali is pusės kiekio. O gali- sumaišyk daržoves, kefyrą, burokus, atvesink sultini ir pilk po truputi, vis paragaudama. Suprantu, kad nedrasu. biggrin.gif Bet - drasiau, drambly. biggrin.gif
Atsakyti
Dar karta akcentuoju- buljona tirpinti mazame kiekyje vandens- ne daugiau kaip puse stiklines, galima ir trecdalyje.
Atsakyti
nusipirkau darzoviu buljono, savaitgalį eksperimentuosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gelmytė @ 2005 06 07, 18:47)
nusipirkau darzoviu buljono, savaitgalį eksperimentuosiu  ax.gif


Sekmes. Dar atkreipiu demesi, kad pirktumet darzovini Knor, Magi arba Galina Blanka. Tik nepirkit tokio popigiaisko kazkokio zalioj pakuotej, net pavadinimo nepamenu - buvau nusipirkus- teko ismesti, labai prastas, niekam netinkamas.
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 06 07, 17:12)
Sekmes. Dar atkreipiu demesi, kad pirktumet darzovini Knor, Magi arba Galina Blanka. Tik nepirkit tokio popigiaisko kazkokio zalioj pakuotej, net pavadinimo nepamenu - buvau nusipirkus- teko ismesti, labai prastas, niekam netinkamas.

pritariu, turiu aš tą žalioj pakuotėj, daržovinį, tai tooooks feeee schmoll.gif
Atsakyti