QUOTE(Elena @ 2005 04 12, 16:50)
Aš be tradicinių burokėlių šaltibarščių kartais darau šaltibarščius iš rūgštynių, man skanu...su daug krapų...
O dar esu dariusi bulgariškus šaltibarščius
Reiks : 1 kg pomidorų
2 litrai kefyro
krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus su tarkuoju su burokinę tarką, supilu kefyrą, sudedu žalumynus, druskos gerai ir skanaus.
O čia nebandyti receptai, gal reiks kada...
POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI
8 pomidorai
2 stiklinės grietinės
100g svogūnų laiškų
1 svogūno galvutė
ryšulėlis krapų
pipirų, druskos
1l virinto vandens
Pomidorus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai išmaišyti ir supilti vandenį. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Įpylus į lėkštes paskaninti grietine. Prie šaltibarščių patiekti bulvių.
ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ
(nacionalinis ispanų valgis- gaspačo,
gaivinanti šalta sriuba)
500g pomidorų, 3 svogūnai
2 didelės česnako skiltelės
500g agurkų, 0,5 l vandens
1 žalia saldžioji paprika
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g bandelės džiūvėsiu
Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.
MELIONŲ ŠALTIBARŠČIAI
600 g meliono minkštimo,
3 šaukštai cukraus,
3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens,
1 stiklinė apelsinų sulčių,
1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno,
1 šaukštelis citrinos sulčių
Papuošimui:
150 g žemuogių,
2/3 stiklinės grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vyną, išmaišyti. Išpilstyti į lėkštes, papuošti plakta grietinėle ir citrinos žievelėmis.
Žalumynų šaltibarščiai
350 g vandens,
75 g rūgštynių,
75 g špinatų,
75 g bulvių,
40 g agurkų,
40 g svogūnų laiškų,
1 kiaušinis,
30 g grietinės,
5 g cukraus,
citrinos rūgšties,
žalumynų, druskos.
Rūgštynes ir šaltibarščius iššutinkite. Rūgštynes šutinkite jų pačių sultyse, špinatus pridėję šiek tiek vandens. Šias daržoves ataušinkite ir sutrinkite per sietelį. Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, išvirkite ir ataušinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su druska. Kiaušinius supjaustykite kubeliais. Po to rūgštynes ir špinatus sumaišykite su nusunktomis bulvėmis, atskieskite vandeniu, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties, cukraus, druskos. Sudėkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, kiaušinius. Beliko užbalinti grietine.
O dar esu dariusi bulgariškus šaltibarščius
Reiks : 1 kg pomidorų
2 litrai kefyro
krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus su tarkuoju su burokinę tarką, supilu kefyrą, sudedu žalumynus, druskos gerai ir skanaus.
O čia nebandyti receptai, gal reiks kada...
POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI
8 pomidorai
2 stiklinės grietinės
100g svogūnų laiškų
1 svogūno galvutė
ryšulėlis krapų
pipirų, druskos
1l virinto vandens
Pomidorus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai išmaišyti ir supilti vandenį. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Įpylus į lėkštes paskaninti grietine. Prie šaltibarščių patiekti bulvių.
ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ
(nacionalinis ispanų valgis- gaspačo,
gaivinanti šalta sriuba)
500g pomidorų, 3 svogūnai
2 didelės česnako skiltelės
500g agurkų, 0,5 l vandens
1 žalia saldžioji paprika
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g bandelės džiūvėsiu
Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.
MELIONŲ ŠALTIBARŠČIAI
600 g meliono minkštimo,
3 šaukštai cukraus,
3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens,
1 stiklinė apelsinų sulčių,
1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno,
1 šaukštelis citrinos sulčių
Papuošimui:
150 g žemuogių,
2/3 stiklinės grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vyną, išmaišyti. Išpilstyti į lėkštes, papuošti plakta grietinėle ir citrinos žievelėmis.
Žalumynų šaltibarščiai
350 g vandens,
75 g rūgštynių,
75 g špinatų,
75 g bulvių,
40 g agurkų,
40 g svogūnų laiškų,
1 kiaušinis,
30 g grietinės,
5 g cukraus,
citrinos rūgšties,
žalumynų, druskos.
Rūgštynes ir šaltibarščius iššutinkite. Rūgštynes šutinkite jų pačių sultyse, špinatus pridėję šiek tiek vandens. Šias daržoves ataušinkite ir sutrinkite per sietelį. Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, išvirkite ir ataušinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su druska. Kiaušinius supjaustykite kubeliais. Po to rūgštynes ir špinatus sumaišykite su nusunktomis bulvėmis, atskieskite vandeniu, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties, cukraus, druskos. Sudėkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, kiaušinius. Beliko užbalinti grietine.
super