Įkraunama...
Įkraunama...

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija

ponia Villes, uzduosiu viena paprasta klausima ir tikiuosi trumpo atsakymo.
jei kazkas nepasiseke mokykloj, nesusikalbejot su klases aukletoja, ar tarkim ji nemego jusu vaiko ir t.t. ir pan. tai kodel sitaip bjauriai reikia atsiliepti apie visa gimnazija. Juk ne su visais pedagogais bendravot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rake: 12 rugpjūčio 2008 - 20:43
Trauma musu seimai buvo tos mokyklos .Tikrai gali nepilnavertiskumo kompleksus ivaryti .Apsidziaugiau ,kad nauja mokykla kitokia .Net pazymiu knygeles mokytoja pati pildo ir jokiu situaciju priekabiavimui mokykla nesudaro .Vienas berniukas dukros klaseje praleidinejo pamokas , tai su visa klase kalbejo soc .darbuotoja , kad klasiokai jam padetu ! Po "bendradarbiavimo " su dukros buvusiu mokyklu pedagogais pati jauciuosi priekabiavima patyrusi .Daugiau to bendravimo ir nebuvo --tylejome ir nesikisome .Klausimas--kodel tada visi yra durninami su "ugdymo programomis ","prevencijomis","bendradarbiavimu su tevais "?! Taip ir parasytu --"tevams nesikisti ","del priekabiavimo mokykloje nieko negalima padaryti ","jei tevai kalbins mokytojas , mokytojos gali kalbeti su jais kaip tik nori !"ir tt !Tai dabar as bloga kad piktinuosi ....Galvojau kad mokytojos zodis svaresnis kartais ir uz tevu ir kad as su mokiniais mokykloje nebunu ,tai kaip as ka aiskinsiuos ...Todel ir paprasiau pakalbeti klases aukletoja su mokiniais .Dar idomu ka apie savo darba ataskaitose kuria tokiu mokyklu soc.pedagogai ir psichologai .Sakykim , man ne visvien ! Na, dar nepatiko , kad ne tik savo megiamu mokytoju dukra neturejo , bet net ir megiamu dalyku --baisoka net buvo--paklausi ,tai nezino ka atsakyti !Dukros "drauges "nepatiko --net suauge moterys svetimuose namuose taip atsainiai nesielgia .Dukra gimnazijoj nesiojosi su savimi ausinuka ir daug ka irase mums ,tevams , paklausyti .
Papildyta:
atsiprasau uz netrumpa atsakyma --neatkreipiau demesio i butent si reikalavima !Jei trumpai --tai per 7-nis metus visko buvo --mano dukra megsta pasipasakoti, pasiklausti ,kalbejausi ir su jos draugemis ,tai toks ispudis ir susidare --negeras .
Atsakyti
Nemanau kad buvusios dukros klases aukletoja nemego mano vaiko .Manau kad ji tiesiog pasimetus mokytoja ir gal kazko isibaiminus . Kai vyras paklause jos- kas cia blogai kad "neuzkalbinta nekalba ","garsiai nesireiskia ",tai ji atsake kad dabar tokie vaikai --pvz .klases susirinkimo metu vienas mokinys guli pries visa klase...ir ji nieko nesako.
Tai gal apsigime dabar vaikai?! Vaikus ir mokytojai aukleja nuo pat pirmu klasiu .Tai , kaip mokiniai elgiasi mokykloje,ir ju nuopelnas ,ne tik tevu .
Atsakyti
Negaliu patikėti, kad čia buvo kalbama apie tą pačią mokyklą blink.gif Aš ją pati lankyti pradėjau 5 klasėje ir manau galiu geriau nusakyti kas vyksta "viduje". Mokykloje nėra visi nuostabūs vaikai, manau kaip ir visur, yra agresyvių vaikų, kurie ir pasišaipo ir kita. Mokyklos direktorius nėra auksinis, bet man jis netrukdo. per visą mokinimosi laiką turėjau 4 ar 5 auklėtojas ( taip jau gavosi, tai viena nėščia, tai kita išvažiuoja..) bet nei viena nebuvo tokią šlykšti, kad nekęsčiau, vaikams labai sunku kartais pripažinti, kad jie kalti, paprasčiau mokytojus kaltinti. Aš nežinau kokios jums ten problemos kilo ir buvo blogai "išspręstos", bet žinau daug problemų kurios buvom sprendžiamos. Pvz. Vienas vaikinas buvo padaręs nepadoraus pobūdžio skelbimą ir įdėjęs vienos mergino numerį. Na tai merginą įžeidė ir ji pasiskundė. sužinojo kas tai padarė ir viskas buvo aiškinami, kviesti tėvai, buvo kalbama su abiejų tėvais, vaikinas gavo įspėjimą.
Gal tie vaikai, kurių tėveliai labai nepatenkinti, nepritapo klasėje? manau dėl kažkurios klasės taip kaltinti mokyklą yra absurdas. o gal ir jūsų vaikas toje klasėje nelabai gerutis buvo?
O mokytojai geri. Na ne visus juos pažinau, bet tikrai nemažai teko pažinti ir tai yra geri mokytojai, jeigu kas būdavo neaišku ir po pamokos paklausdavau, nei vienas manęs neignoruodavo ir atsakydavo Žinoma, kartais visko būdavo, ne auksiniai jie, bet savo darbą išmano.
Atsakyti
visu pirma -as esu mama .Visiskai nepateisinu mokytoju "kalbejimosi " su mumis , tevais ----tai nepagarba ir izeidinejimai .Nematau reikalo savo vaika dabar ginti.Girdejau tik tokius priekaistus --"neuzkalbinta nekalba ","garsiai nesireiskia "Kadangi tokie priekaistai pasipyle tik po to , kai papraseme klases aukletoja pasikalbeti su mokinemis ir pasiaiskinti- ko jos ten pykstasi , tai nelabai mes juos ir suprantam. Lanko sokiu studija , yra skaute , aktyvi mokine -dabar nieko blogo negirdime apie dukra is mokytoju puses , nors ir klauseme -sake ok ! .Nemanau kad mes ko nors nekenciame ,bet ,jei si mokykla gera , tai blogu nebuna .Visos salygos priekabiavimui --net rubine buvo nerakinama ir apie jokias tevu ar mokiniu tarybas ten negirdejome ir tt--nenoriu cia kartotis .
Rake , ka cia pricitavai ? kas nepatinka ?Pilna straipsniu kur teigiama tas pat --tai gal visus durnink laugh.gif Mokytojai turi itaka mokiniams ir as tau dar ne tiek galiu pricituoti ....Gerai butu kad ta itaka gera butu ....ar gal mokytojams tas nepriklauso ,o tevams , jei kreipiasi , kilus problemoms ,priklauso nesikisti ir mokytoju nekalbinti doh.gif
Atsakyti
negirdėjote apie mokinių tarybą?? gal jums vaikas paprasčiausiai nepasakojo blink.gif mokykloje mokinių taryba renkama vaikų, taryba turi prezidentą, turi savo kabinetą,daro susirinkimus. Seniau buvo net laisvalaikio klubas, kuris renginius organizavo..
Rūbinė rakinama, net mokyklos durys buvo rakinamos, kad vaikai pamokų metų "nekursuotų", kad neitų rūkyti ir pan... Be to rūbinė turi ir prižiūrėtoją.. nerakinama, tik 12-tokų rūbinė, nes jiems visokie langai ir pan. Tačiau nesvarbu ji rakinama ar ne, daiktai vis tiek gali dingti, juk nestebės tas darbuotojas kiekvieno įėjusio vaiko blink.gif
Atsakyti
Kadangi dukra tokia , kad visur labai nori sudalyvauti,tai pamaniau kad nebuvo ,nes nepasakojo .Dabar pasiaiskinau -buvo , ejo i ja tik seniune klases .. g.gif Rubine uzpernai ,sako , tikrai nebuvo rakinama .As zinau tik kad buvo dingusi dukros drauges sportine apranga ir maniske pareidavo purvinu ir suplesytu paltu ir striuke buvo kazkuo pradeginta ,dar vienos klasiokes paltas irgi buvo pastoviai spardomas .Dabar nesioja balta striuke jau antri metai ir jokiu problemu .Dar zinau, kad paskutiniais mokymosi Noreikiskese metais dukra nenorejo kreiptis i mokytojus , nes sie nieko nedaro---kad ir del pasiskirstymo ka kuriai atsinesti per tehnologijos pamokas ---garsiau rekiancios paneles paskirstydavo kaip nori ir ne neklausydavo ka joms dukra sako .Kai jau gavosi visiska nesamone , pati kreipiausi i mokytoja .Po to mokytoja jau paskirstydavo ka kuriai atsinesti ir paaiskino mokinems ,kad kiekviena mama tokiu atveju kreiptusi , bet dukra , aisku , vistiek kalta liko .Kas del bureliu , tai irgi neradome ka lankyti , nes sokiams prase berniuka atsivesti pvz . As pasiruosusi moketi uz bureli , bet niekas ten tuo nesuinteresuotas---paaiskino , kad daugelis vaiku lanko burelius Kaune .Na ,apie mokytojas ,tai tenka tiketi dukros zodziais,nes net savo megiamu dalyku nebuvo atradusi .Dabar eidama i mokykla bent pasidziaugia , kad snd. bus tos ar kitos mokytojos pamoka ! Del to pritapimo klaseje --tai cia kaip ir taikymasis prie debilu , ar kaip ? Jeigu mokiniai spardo klasej mergaite ,o mano vaikas mokytojai ivardina kas tai daro ,tai ji jau bloga ,nes visi kiti "nemate "?! Savo nuomones negalima tureti ? Apstumde dukra diskane , nes su bomze draugauja ir kad "negrazi" -tai vadinasi net diktuoja su kuo draugauti ....?
Atsakyti
blink.gif toks jausmas,kad ne mama, o vaikas rašytų.. na bet nesvarbu...
Niekaip nesuprantu kokioje klasėje ji galėjo būti blink.gif prisimenu, kad rūbinėje būta nesąmonių, bet kad kažką plėšytų? degintų? Rūbinėje kai sugūsėja labai daug po pamokų, kartais striukės nukrenta, kažkas užlipa, išpurvina.
Jeigu mokiniai spardo klasej mergaite ,o mano vaikas mokytojai ivardina kas tai daro ,tai ji jau bloga ,nes visi kiti "nemate "?!

jūsų vaiko žodis, prieš kito vaiko žodį. Pripažinkit, čia reikia būti sąžiningu, neužtenka ateiti ir pasakyti, kad kažkas buvo,nors kiti neigia. Bet aš nesuprantu, kaip nematyti galėjo. Ten amžinai koridoriuje kažkokia mokytoja yra. Arba budinčios arba šiaip vaikšto.

.Na ,apie mokytojas ,tai tenka tiketi dukros zodziais,nes net savo megiamu dalyku nebuvo atradusi .

manau jeigu vaiką žavi pvz. istorija tai jį istorija žavės, kad ir mokytoja nepatiks.

Manau jums viskas išpūsta, pvz. iš pastūmimo išaugo į suspardimą unsure.gif Nesakau, kad ten vaikai yra tokie, kurie visiems yra malonūs, bet juk visokių žmonių yra ir visur jų yra. Tad jeigu klasėje yra nemalonių vaikų, nereiškia, kad pati mokyklą yra šlamštas.

Manau jūsų vaikui reikėtų išmokti už save pastovėt, ne visada mama ar mokytoja padės....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freedom: 05 rugsėjo 2008 - 18:15
Man irgi ispudis , kas cia raso .....bet nesvarbu .Jei nori pasirodyti kas yra kas , tegul raso .Kiek zinau , tai tas vaikas paskui prisipazino , vistiek mokytoja pasake tik --"nu negerai darai "... Jeigu mano dukra isdrysta papriestarauti visai klasei , tai nemanau kad jai reikia ismokti uz save pastoveti --ne ja sparde ,tai galejo ir patyleti .Nieko as cia neprikuriau --nesikabinek ir nerasysiu daugiau , nes jau parasiau savo nuomone, o tu savo nuomone rasyk .Del megiamu pamoku ---mokiniai megsta ne tas pamokas ,kurioms yra gabus ,o tas, kurias desto idomus ir malonus mokytojai. Neseniai skaiciau straipsni ta tema ir sutinku su tuo .
Atsakyti
Freedom, labai smagu, kad buvusi mokinė parašo apie mokyklą.. tikrai ramiau dabar... wub.gif Dar norėčiau paklausti, o kaip paruošimas mokinių? Kokio lygio? Ar sunku paskui stoti į aukštąsias? Dėkui už atsakymą.. 4u.gif

Artemida, bent jau nicką galėjot ne tokį artimą Temidei sugalvot hihihi.gif
Nu nesidraskykit, nesreikia čia bandyt užčiaupt kiekvieno pasisakančio teigiamai apie mokyklą ar mokytojus..

Ir iš viso nemanau, kad čia suaugęs žmogus rašytų... schmoll.gif padrikos mintys, neapgalvoti žodžiai.. man panašu į įsižeidusio paauglio svaičiojimus..
Galbūt čia ta pernai pašalinta mergina įtūžį lieja... rolleyes.gif
Atsakyti
Smaližė aš dar ten tebesimokau blush2.gif tai dar tik patyriau 10 klasės paruošimą... Kadangi tie "Egzaminai" buvo tik lietuvių ir matematikos, tai būtent tuos dalykus manau labai gerai ruošė. matematikos turėjome uždavinynus, bilietų knygeles, tai sprendėm iki pamėlynavimo biggrin.gif bet ten nebuvo taip, kad ateitų mokytoją ir visą laiką sektų ar darei, vis pažiūrėdavo ar dirba kas namuose užduota, esmė tame,kad patys vaikai mokytis turėjo, niekas negainiojo su rykšte ir nekomandavo. O kai ruošiamės, tai pradėjom nuo pačių paprasčiausių pagrindų ( na būna, kad vaikai turi kokią nors spragą sakykime trupmenose ir jeigu jų nemoka, tai ir visi kiti uždaviniai tampa per sunkūs, kai juose atsiranda trupmena, tad manau labai gerai,kad pradėjom nuo paprasčiausių pradžių.) Lietuvių irgi viską nuo pradžių apėmė... Davė senų metų egzaminus, kurie labai padėjo.
Galiu pasakyti, kad ten yra nemažai tikrai gerų mokytojų, kurie išmano puikiai savo reikalą, žinoma, ne visi tokie puikūs, bet tikrai yra gerų. Deja vaikams retas kuris mokytojas yra geras (reikalauja per daug, tai jau per blogai, pervargina, reikalauja per mažai, tai vėl blogas, nes nemokina.. sunku rasti aukso viduriuką)
Pati nesu gabiausia mokinė, bet man ten gerai...
Atsakyti
Freedom thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(villes @ 2008 09 08, 21:20)
NEPRASIDEKIT,ponia artemida ,---ir taip jau labai aiskiai matosi kas cia tokios "protingos "raso  .

tikrai patariu neprasideti, nes jau kai raso vienas asmuo uz 3, tai ne pyragai. paskui prireiks gydytoju pagalbos lotuliukas.gif
Atsakyti