Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

As taipries pirma klase labiausiai pergyvenau, bet vistiek kiekvienais metasi man yra nervu, kaip bus sie metai, kaip seksis jai. o dabar dar bus ir nauja mokytoja, ir kaip sakiau, jau pazymnius rasys, tai man jau tikrai vel negerai daros kai pagalvoju. Ji tokia labai megsta,kad pas ja viskas gerai butu. O siaip ji turi viena ipatybe, jei as kazka pasakoju ka jinai kazkada dare, tai butinai reikia jai pasakyt kiek jimetu tada buvo, jei nepasakau, tai busiu paklausta, o jei nezinau tai spejioja ar tiek ar tiek tada galejo buti ji. doh.gif O ir pati jei ji ka atsimena tai pradedant pasakot visada pasako kiek jai metzu buvo ir kartais, net kelinti metai buvo( nu nesunkiai susiorientuoti, kai 2000 gimus) doh.gif
Atsakyti
O mums nera galimybės vesti i paprasta darželį paskui papildomai vežti i užsėmimus. Reikia pasirinkti tik įstaigą ir viskas. Ryte atveži vakare pasiimi. Dėl mokyklos kitais metais manau reikės leisti į bendrąją. Penktadienį vyrukui sueina šeši metai. O kiek pernai vargom kol išmokėm kad paklausus kie jam metų pasakytų penki. doh.gif
Atsakyti
Suprantu. Mes irgi ilgai mokem pasakyti kiek metu, kok vardas. Ismoko. Jie istikro tikrai yra labai gabus vaikuciai. Kiekvienas turi kazkokia savo sriti. Maniske megsta piesti, laiskelius rasyti. Ar kokias mazas knygeles pasidaryti( kad ir nukopijuoti jau esama). Bet ji megsta prisesti ir dirbtui prie stalo. Ziuresim kur jos gabumai kam atsiskleis.
Atsakyti
Mane irgi nervina prasidedantys mokslo metai. Ir man darbas prasidės ir Matą į mokyklą vedžioti, pas mus nuo 3 kl taippat prasidės vertinimas, baisu net pagalvoti.Labiausiai bijau kaip jis rašys rašinėlius, juk sakinio dorai nepasako. Jau dabar naktimis nebemiegu...
Atsakyti
gabus tai gabus bet kai ko jiems tikrai dar nereikia mano Paulius pvz gali pasakyti koks yra kongo resp plotas arkoks piniginis vienetas bet jei paklausi kas yra pavasaris ar vasara tai ilgai galvos.Tai vat jie zino ne tai ko jiems reiketu zinoti pagal amziu jis mus baigia visus ismokyti saliu sostines ir tt.o mes ir keliausim i 1-a kl tai as ir bijau kad jis tikrai neissedes suole bent jau 10 min jau nekalbu apie 4 pamok bus juoko kai vesiuos namo.O as jau ir susitaikiau su ta mintim ir nustoju save grauzti nes kaiptai pradeda streikuoti sirdis nuo tu minciu kaip bus taip bus mokysim namie nes man rodos kad jiem ten ir nebus tokio grieztografiko jei ir neateis tai gal ir nebaus kokia gi prasme dar labiau ji stresuoti .Man taip atrodo gal as ir neteisi bet gi neleisiu jam nervuotis nes po to mes nesusisnekam ir sunkiai uzmiegam
Atsakyti
Paskaičiau ką parašė Keitrina ir atsiminiau pernykštį Mato testą.Psichologė paklausė-kas yra metų laikai?Matas tokių išvis nežinojo.Kai paklausė kaip išsivirti arbatą, tai Matas pasakė, kad reikia įdėti grūdų ir virti.Įklausimą kas yra alus , vanduo, limonadasMatas atsakė taip :alus tai tėtis, vynas, tai kur mama kavinėje užsisako doh.gif .Čia jo atsakymai į komunikavimo klausimus, tuo tarpu į konstrukcinius klausymus iš 100 teisingai atsakė į 91.
Atsakyti
Vis dar ieškome, asmenų, kurie turi Aspergerio sindromą, ar kitą lengvą autizmo formą.
Užsienio valstybėse kuriami Aspergerio klubai, kurių nariai padeda vienas kitam. Kadangi Lietuvoje tikrai yra ne vienas asmuo, turinti šį sindromą, irgi būtų puiku įkurti tokį klubą.
Trečiasis susitikimas kitą savaitę.
Prašome kreiptis šiuo elektronio pašto adresu:
aspergeris@yahoo.com
Atsakyti
Gerai, kad žmonės jungiasi į tokius klubus, bet mano sūnus net nežino, kad jis aspergeris.Nežinau kaip jam tai pasakyti, ar iš viso reikia sakyti, jei paklaustų, tai tikrai apie šį sindromą su juo pakalbėčiau.
Atsakyti
RITA,suprantu tave puikiai, maniskis 4su puse metu budamas nesake mama, nieko nerode savo ranka.
ax.gif bet judam i prieki, kiek zodeliu jau pasako doh.gif

labai bijo šunų , nupirkom šuniuka, na kokias 3 dienas doh.gif buvo ,kol priprato. dabar draugai neiskiriami, vis i kulnis įsikibes iš paskos šuo su vaiku lotuliukas.gif , o tas ir dėmesio nekreipia . o kaip malonu klausytis kaip bendrauja sako - gelas, gelas .... nekask....caca... lotuliukas.gif kai negali jau atsiginti nuo šuns kramtymo tai nuveda ir pririša lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniske atsitiktinai suzinojo, nauklause mano pokalbi su aukle ir vis ta minima sindroma ir paklause" ar as esu autiste?" Nu nemeluosi juk. Is pardziu ji taip lyg nieko, bet paskui labai pergyveno, akd tokia nenori but, nepadejo aiskinimai, akd ir daugiau tókiu yra kaip ji. Bet po truputi pratinais ji pire to.
Atsakyti
O mes turim naują gyvūną- katiną, vaikų džiaugsmui nėra ribų. Jei būčiau žinojusi, kad Matas taip juo rūpinsis būčiau nupirkusi anksčiau. Dar turime akvariumą, kažin kaip mūsų augintiniai sutars tarpusavyje.
Atsakyti
Nu jo, teks saugot jusu akvariumo augintinius lotuliukas.gif
Atsakyti