Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

QUOTE(*Rita* @ 2008 09 06, 13:34)
Kriste, džiaugiuosi, kad jums nepatvirtino autizmo thumbup.gif Geresnių naujienų ir būti negali bigsmile.gif

Aciu bigsmile.gif , ir mano dziaugsmui ribu nera blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 09 07, 12:15)
Aciu bigsmile.gif , ir mano dziaugsmui ribu nera blush2.gif

Tikrai geros naujienos thumbup.gif O dideli jautruma isaugs, tik reikes pasaugoti ir prisitaikyti kol prades pats suprasti ir ismoks save kontroliuoti wink.gif Svarbu viskas gerai biggrin.gif
Atsakyti
sveikuciai visi 4u.gif gal kas mokotes 1-oje spec mokykloje turiu omeny kaune gal musu maziai toje pacioje klaseje.Osekasi mums tai visai neblogai tai ka as buvau prisigalvojusi visai taip nera labai noriai paulius pasilieka ir valgyti eina ir nekelia jokiu isteriju viena diena as truputi pavelavau nes 12h as ji pasiimu tai mok sake verksleno bet siaip taitikrai as tokia laiminga zinokit sirdi tokia savijauta kaipkad islosus milijona taip gera kad jam gera aisku ten sunku su jais kas vaiksto kas sedi nieko ten jiem nesako bet vistiek gerai jog buna svetimam kolektyve nes iprates buvo tik mamai isikibes buti .Tai vat kolkas viskas puiku thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Keitrina @ 2008 09 10, 18:16)
sveikuciai visi  4u.gif gal kas mokotes 1-oje spec mokykloje turiu omeny kaune gal musu maziai toje pacioje klaseje.Osekasi mums tai visai neblogai tai ka as buvau prisigalvojusi visai taip nera labai noriai paulius pasilieka ir valgyti eina ir nekelia jokiu isteriju viena diena as truputi pavelavau nes 12h as ji pasiimu tai mok sake verksleno bet siaip taitikrai as tokia laiminga zinokit sirdi tokia savijauta kaipkad islosus milijona taip gera kad jam gera aisku ten sunku su jais kas vaiksto kas sedi nieko ten jiem nesako bet vistiek gerai jog buna svetimam kolektyve nes iprates buvo tik mamai isikibes buti .Tai vat kolkas viskas puiku thumbup.gif  thumbup.gif

Nu va kaip gerai, saunuolis Paulius 4u.gif Ir mamytei lengviau, ir jam naudinga thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės,

O maniškis į mokyklą eina nenoriai ir aš kaip ant adatų kai išleidžiu. Klausiu mokytojos kaip sekasi o jinai "nu kaip jam tai gerai". Suprantu, kad žiūrima į jį kaip kvailelį. O aš žinau kad moka jis ir supranta daug ir raides ir skaičius pažįsta. Su kitais vaikais nelabai bendrauja. Pas logopedę sėdi ir nieko nesako tik zyzia kad nori namo. Iš šono atrodo kad net kalbėti nemoka.
Atsakyti
tai ir yra blogiausia jog tie pedagogai juos mato tik mokykloje kurioje kaip ir musiskis nelabai ka nori daryt o namuose tai atlieka puikiausiai jiems ne ta aplinka ir viskas ir atrodo kaip kokie paskutiniai kvaileliai nors tikrai taip nera
Atsakyti
Atėne,

Ką gero girdėjote toje konferencijoje? Gal kas naujo ar kokia informacija naudinga?
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2008 09 10, 19:59)
Suprantu, kad žiūrima į jį kaip kvailelį

manau, kad prasti pedagogai, jeigu į vaiką žiūri kaip į kvailelį. Štai mūsų grupėje pagrindinė auklėtoja taip rūpinasi Augustinu, kad vakar, kai jį ištiko isterija, ji net valerijono gėrė, nes labai pergyveno. Ir štai rezultatas - Augustinas nepaprastai myli šią auklėtoją, jis būna visai kitoks, negu tomis dienomis, kai ateina kita pavaduoti. Nors grupėje yra labai gabių ir prakutusių vaikų, tačiau ji niekuomet neišskiria vienų ar kitų, o kaip tik stengiasi daugiau padėti tiems nedrąsiems, tyliems vaikeliams.
Geras pedagogas turėtų suprasti, kad tiesiog mūsų vaikams reikia labiau padėti, susidraugauti su jais, suprasti. Jie nėra kvaileliai!
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2008 09 12, 10:42)
Geras pedagogas turėtų suprasti, kad tiesiog mūsų vaikams reikia labiau padėti, susidraugauti su jais, suprasti. Jie nėra kvaileliai!

Pedagogai neturi pakankamai žinių. Bandau atsargiai paaiškinti. Bet vis tiek matuoja lygiai su visais. Knygutėje nupiešta A raidelė su akutėmis, tai maniškis ir piešia visur su akutėmis.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2008 09 12, 09:42)
Atėne,

Ką gero girdėjote toje konferencijoje? Gal kas naujo ar kokia informacija naudinga?

Konferencijoje dalyvavau ne iki galo, išklausiau kaip dirbama su autistais amerikoje, kiek laiko skiriama šiai ligai diagnozuoti,kokiais medikamentais gydomi autizmo sukelti simptomai( dėmesio stoka, komunikacijos, elgiasio problemos) ,kad būtina dirbti su autistukų tėvais, kad tėvai vieną vakarą per savaitę privalo praleisti be vaiko, vieną parą per mėniasį praleisti dviese be vaiko ir kartą per tris mėniasius išvykti į kelionę be vaiko vien tam, kad nors truputį pailsėtų .Prisiklausiau labai gražių žodžių ir susinervinus išėjau į baseiną paplaukioti, na, kad PAILSĖČIAU lotuliukas.gif .
Atsakyti
Sveikos mamytes.Ateinu pas jus ieskodama patarimo.Esu darzelio aukletoja ir mano grupeje yra berniukas,turintis jusu vaikuciu bedele.Skaiciau medicinine informacija,buvau pasizvalgyti po jusu tinklapi.Daug informacijos ir niekas neaisku.Is patirties zinau,kad niekas taip gerai nezino ir nepazysta "kitokiu zmoguciu",kaip p[acos mamytes.Pati auginu dukryte-saules zikuti.Patarkit,pasakykit,ka noretumet,kad zinotu pedagogas,dirbantis su jusu vaikuciu.Noriu but padejeja tiek vaikui,tiek mamytei.Kad ko nepraziopsociau ir nepridaryciau klaidu.Aciu labai! smile.gif
Galit rasyt ir i az.
Atsakyti
QUOTE(mine @ 2008 09 12, 22:02)
Sveikos mamytes.Ateinu pas jus ieskodama patarimo.Esu darzelio aukletoja ir mano grupeje yra berniukas,turintis jusu vaikuciu bedele.Skaiciau medicinine informacija,buvau pasizvalgyti po jusu tinklapi.Daug informacijos ir niekas neaisku.Is patirties zinau,kad niekas taip gerai nezino ir nepazysta "kitokiu zmoguciu",kaip p[acos mamytes.Pati auginu dukryte-saules zikuti.Patarkit,pasakykit,ka noretumet,kad zinotu pedagogas,dirbantis su jusu vaikuciu.Noriu but padejeja tiek vaikui,tiek mamytei.Kad ko nepraziopsociau ir nepridaryciau klaidu.Aciu labai! smile.gif
Galit rasyt ir i az.

Geriausia butu kalbetis su to vaikucio mamyte, issiaiskinti kaip reikia elgtis butent su tuo vaikuciu, nes autistukai labai individualus, kiekvienas turi savo iprociu ir keistumu prie kuriu reikia prisitaikyti. Svarbiausia yra su tokiu vaikuciu susidraugauti, igyti jo pasitikejima ir niekada "neisduoti", t.y. nenuvilti, nepasielgti taip, kad jis issigastu, nes tuomet gali atsiriboti nuo jusu ir ji supanciu zmoniu ilgam laikui. Nors ir cia labai individualiai. Tiesiog pakalbekite su to vaikucio mamyte, paklauskite kas jam gali sukelti nerima, ko jis nemegsta, bijo, nes sie vaikuciai paprastai turi kazkokiu baimiu - kas bijo kosejimo (kai salia esantys zmones koseja), kas begancio vandens garso ar dienotvarkes pasikeitimu. geriausia klausti mamytes, ji geriausiai pazista savo vaika ir pasakys i ka atkreipti demesi.
Atsakyti