QUOTE(mine @ 2008 09 12, 22:02)
Sveikos mamytes.Ateinu pas jus ieskodama patarimo.Esu darzelio aukletoja ir mano grupeje yra berniukas,turintis jusu vaikuciu bedele.Skaiciau medicinine informacija,buvau pasizvalgyti po jusu tinklapi.Daug informacijos ir niekas neaisku.Is patirties zinau,kad niekas taip gerai nezino ir nepazysta "kitokiu zmoguciu",kaip p[acos mamytes.Pati auginu dukryte-saules zikuti.Patarkit,pasakykit,ka noretumet,kad zinotu pedagogas,dirbantis su jusu vaikuciu.Noriu but padejeja tiek vaikui,tiek mamytei.Kad ko nepraziopsociau ir nepridaryciau klaidu.Aciu labai!
Galit rasyt ir i az.
Geriausia butu kalbetis su to vaikucio mamyte, issiaiskinti kaip reikia elgtis butent su tuo vaikuciu, nes autistukai labai individualus, kiekvienas turi savo iprociu ir keistumu prie kuriu reikia prisitaikyti. Svarbiausia yra su tokiu vaikuciu susidraugauti, igyti jo pasitikejima ir niekada "neisduoti", t.y. nenuvilti, nepasielgti taip, kad jis issigastu, nes tuomet gali atsiriboti nuo jusu ir ji supanciu zmoniu ilgam laikui. Nors ir cia labai individualiai. Tiesiog pakalbekite su to vaikucio mamyte, paklauskite kas jam gali sukelti nerima, ko jis nemegsta, bijo, nes sie vaikuciai paprastai turi kazkokiu baimiu - kas bijo kosejimo (kai salia esantys zmones koseja), kas begancio vandens garso ar dienotvarkes pasikeitimu. geriausia klausti mamytes, ji geriausiai pazista savo vaika ir pasakys i ka atkreipti demesi.