Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

QUOTE(Atėnė V @ 2008 04 05, 21:34)
Kai man gydytoja pasakė kad mano vaikui reikialingas neįgalumas ,man buvo ŠOKAS. Aš pasakiau,kad man jo nereikia.O gydytoja pasakė, kad pagal ligą priklauso ir kitaip negali būti.Mane nuramino vyras,jis pasakė, kad jokio skirtumo kas ten bus parašyta, mūsų vaikas juk nepasikeis ,bus toks pat kaip iki įrašo, kad jis neįgalus, bus tas pats vaikas prie kurio mes jau esame pripratę.Man neramu dėl kitų dalykų...Mes turime dukrytę, kurią tėtis per daug myli, jis su ja kalbasi, bendrauja, žaidžia, jai viską perka, tenkina visus jos norus, myli be galo be krašto, sako jai, kad ji jo pasididžiavimas ir VILTIS.O sūnui dėmesio skiria minimaliai, jei kyla kažkokios problemos sūnaus atžvilgiu iš kart jas užkrauna man.Liūdna,bet taip yra...

Tokie jau tie vyrai... deja verysad.gif Kai mano vaiku tikrasis tetis naugino, tai as jau senai susitaikiau su vyrisku abejingumu, nors dabartinis vyras ir stengiasi rupintis berniukais, bendrauti su jais kiek sugeba, bet taip jau gaunasi, kad daugiau demesio kliuna vis tik tam sveikam, su kuriuo bendrauti savaime yra lengviau, o bet kokios problemos be jokiu kalbu mano rupestis. Bet as del to nepergyvenu, nes man atrodo, kad nei vienas zmogus pasaulyje nepasirupins vaikais geriau uz mane biggrin.gif Svarbiausia, kad as juos myliu, jie tai mato, jaucia, supranta, kad gali manimi pasikliauti, ir tai jau labai geria. O vyras visada vaikui tik zaisliukas hihihi.gif IR diskriminacija vaiku atzvilgiu, kai viena tevelis mylis ir tai demonstruoja, o kitam - pakankamai abejingas, taip pat klasika. Mano seimoje kai augau tas irgi buvo labai aiskiai matyti - mane tetis mylejo ir lepino, o sesers lyg nepastebedavo. Liudna, bet taip jau buna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 04 05, 21:34)
Kai man gydytoja pasakė kad mano vaikui reikialingas neįgalumas ,man buvo ŠOKAS. Aš pasakiau,kad man jo nereikia.O gydytoja pasakė, kad pagal ligą priklauso ir kitaip negali būti.Mane nuramino vyras,jis pasakė, kad jokio skirtumo kas ten bus parašyta, mūsų vaikas juk nepasikeis ,bus toks pat kaip iki įrašo, kad jis neįgalus, bus tas pats vaikas prie kurio mes jau esame pripratę.Man neramu dėl kitų dalykų...Mes turime dukrytę, kurią tėtis per daug myli, jis su ja kalbasi, bendrauja, žaidžia, jai viską perka, tenkina visus jos norus, myli be galo be krašto, sako jai, kad ji jo pasididžiavimas ir VILTIS.O sūnui dėmesio skiria minimaliai, jei kyla kažkokios problemos sūnaus atžvilgiu iš kart jas užkrauna man.Liūdna,bet taip yra...

O pas mus atvirksciai, vyras daugiau rupinasi ir myli dukryte blush2.gif juk jai ir demesio daugiau reikia ir prieziuros unsure.gif
Atsakyti
oi tie vyrai vyrai jie gi neturi tos kantrybes tiek kiek mamos ne taip jie ziuri i padeti musu tetis irgi kita karta neapskaiciuoja ir per garsiai uzriaumoja taigi jis vyras sako nors gal taip ir reikia juk nereikia kas minute galvoti kad oi jis kitoks ir istisai popinti nes jei seimoje yra daugiau vaiku tai jie truputi ir pyksta manau viskas turi buti ribos normose.o tevui aisku yra skaudu jei tai yra sunus kaip ir musu seimoje gal ir labai lauktas sunus nes turim tris dukras ir stai toks atvejis tai aisku liudna musiskis labai megsta zvejoti tai dar anksciau kalbedavo kad va turesiu drauga odabar paulius labiau prie manes nes as su juo kiaura diena bunu ir bendrauju zinau kaip ka jam padeti bet tetis taipat labai ji myli dabar kai gaus savo pinigeliu tai ispaiks visai nes noru bus baisu net pagalvoti. g.gif
Atsakyti
AS apie vyra nieko nebesakysiu, nes ir taip uzvirus esu.
O dar ir ant mpokytojos supykau ziauriai. Nu sako neziuri jie i dukra pro padidinama stikla. Pamirso siandien savo namu darbu sasiuvini namie, tai gavau lapeli" mieli teveliai, jusu dukra Smilte paskutiniu metu daznokai pamirsta namu darbus. Prasau atkreipti demesi" stupid.gif devil.gif Nu tikrai paskutinbiu metu nepamairsinejo namu darbu, pirmadieni dar net gyre, kad po atostogu tokia rami ir gera dukra doh.gif . Dar siandien ir pavelavo( kas per du metus isviso kelis kartus tebuvo nutike ir tai tik 1-2 min.), tai jauciu pirmadieni jau atklausyti moralu turesiu, kam pavelavo. O dukra siandien ryte zviege, gulejo ant grindu ir nesirenge, gal apie pusvalandi toks durnynas namie buvo. Galvojau sprogsiu is pykcio, o ka daryt? Nu tai ir pavelavo kelias minutes, net ne 5 minuciu nebuvo. Yra vaiku, kurie pastoviai veluoja. Bet prie musu kimba kaip isprotejus ta mokytoja. Viena diena praeita savaite paprasiau, akd dukra su broliu namo pareitu po mokyklos, tai pirmadieni jau klausia mokytoja" girdejau jus jau paleidot Smilte tik su broliu namo?!" Sakau, gi tik tas vienas kartas buvo, kazkada ji turi po truputi ismokt tai daryti. Ne kasdien, ale kartais( nei aiskinsiu jai, kad as darbo reikalais niekaip negalejau). Siandien is to viso pykcio nuzliumbiau, kai visi isejo lovoj posma toki ir ejau toliau savu darbu daryti.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 04 09, 21:13)
Siandien is to viso pykcio nuzliumbiau, kai visi isejo lovoj posma toki ir ejau toliau savu darbu daryti.

Kaip tave suprantu console.gif Pakentek dar kiek, praaugs Smilte tas isterijas, o i mokytoju nesupratinguma geriau ismok nereaguoti. Kitaip nebus verysad.gif Skaudziausias, be abejo, artimiausiu zmoniu nesupratingumas - vyro, tevu. Bet ir su tuo geriau susitaikyti, kitaip bus tik sunkiau ir sunkiau. Niekas kitas taip gerai nesupras savo vaiko, kaip mama. O is kitu geriau to nelaukti - kartais kazkas supras ir palaikys bent jau moraliskai, jei negales realiai padeti, bet dauguma schmoll.gif Neliudek, taip jau yra. O tavo liudesys tik didina itampa namuose, kas tik blogina situacija. Atsipalaiduok, ir ieskok geru, siltu dalyku visame kas vyksta. Kartais ir paverkti neblogai - padeda nuimti stresa. O dukryte neturetu amzinai buti tokia, kaip dabar. Kada nors ji pasikeis, prades suprasti, kaip negerai elgiasi ir ismoks valdyti savo nuotaikas. Kantrybes 4u.gif
Atsakyti
Suprantu, akd visokiu yra zmoniu, kad ne visi supranta ir siaip as daznai nekreipiu i tai demesio. Bet uzeina vat tokie momentai, kai tik asaros akyse . Nu matyt negali zmogus visada stiprus buti, uzeina tos silpnumo akimirkos, kai matyt reikia issibliauti, kad paskui vel kuri laika i nieka demesio nekreiptum.
Atsakyti
Kai vaikas neturi kojos, kažkodėl mokytojai neprašo, kad jis bėgtų.Bet mūsų vaikams tai negalioja, jie negali vėluoti. pamiršti ir tt.Mokytojai nesuvokia, kad vaikas gali turėti įvairių isterijos, baimės priepolių, nenorą bendrauti ko pasekoja vėluoja į pamokas, neatsako -kai jo paklausia arba iš vis nerodo noro ką nors daryti.Ir už visa tai tiek mes ,tiek vaikai gauna pastabas.
Atsakyti
Vat tai ir yra sunkiausia mokytojams-akivaizdziai nesimato kad kazkas ne taip. Kai kojos nera, jau cia ir maziems vaikams aiksu, aks ne taip, nekalbant apie suaugusius. O cia zino kas yra, bet jiems tas nesimato, nera kazkokiu isskirtiuniu bruozui, kurie tau pastoviai primintu apie tai, tik paziurejus i vaika. Gerai, kai stengiasi kaip ir i kitus reaguoti, bet yra tam tikru issimciu, apie kurias mokytai buna tevbu ir gydytoju informuojami.
Atsakyti
sveiki visi 4u.gif kaip ziuriu labai retai cia kas ir beuzsuka o kai ateis atostogu metas tai visai nutils .gal kas zinote kaip mokama negalios pasalpa uz einama ar praejusi men jeimes pridavem balandzio 4 d taigeguze turbut jau gausim,nera pas ka ir paklausti ,nes mum tai pirmas kartas ir aplamai nezinom kiek priklauso tu pinigeliu su sunkia negalia.ACIU g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keitrina @ 2008 04 14, 16:54)
sveiki visi  4u.gif kaip ziuriu labai retai cia kas ir beuzsuka o kai ateis atostogu metas tai visai nutils .gal kas zinote kaip mokama negalios pasalpa uz einama ar praejusi men jeimes pridavem balandzio 4 d taigeguze turbut jau gausim,nera pas ka ir paklausti ,nes mum tai pirmas kartas ir aplamai nezinom kiek priklauso tu pinigeliu su sunkia negalia.ACIU g.gif

Geriausiai viska zino ir gali paaiskinti soc skyriaus darbuotoja, kuriai priduodi dokumentus 4u.gif
Atsakyti
Ar jums taip pat buna ar tik man. Kai nueinu pas mokytoja, tai jei ziurek dukra kur ka ne taip padare nesuprato ji vis is naujo kartoja ir kartoja" vat cia jos tos problemos....vat cia grynai jos tos problemos.... vat tokie dalykai ir parodo, kaip vel islenda jos problemos" Nu lyg pamirsus buciau, akd tas mano vaikas kitoks., Nugi zinau, ir zinau kad karts nuo karto jos islenda ir daug ju islys ir ne karta, bet tas pastovus to kartojimas tai tiesiog kaip su druska ant zaizdos. Nu kas is to, kad ji man istisai primins, kad tas mano vaikas autistas.? Ar nuo to pasikeis kas? Ir vistiek ji liks kokia yra, nepades tas kartojimas. As zinau, nepamirsaus ir vidury nakties prikelta pasakyciau" taip mano dukra turi Aspergerio sindroma" Nu ar butina taip vis primint tai as nesuprantu. Kai viena kita karta, nieko nesakau, bet kai vos ne kas savaite, tai kiekviena karta kaip su skuduru per veida. Zinau, akd kitokia, nu kam vis" lipt ant nuospaudos" Nezinau, bet kuo toliau tuo labiau tarp manes ir tos mokytojos kampai astreja.Ji matyt irgi jau is laimes mirsta, kad nuo liepos galo dukra nebebus jos aukletine tai matyt jau vis daugiau dalyku islys, kas per du metus susikaupe. Bet kaip nepagalvoja zmones, kad ji tik du metus ja tetures, o as tai visa gyvenima ir kad gal tikrai nereiktu vis priminti ka as ir taip zinau.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 04 15, 18:30)
Ar jums taip pat buna ar tik man. Kai nueinu pas mokytoja, tai jei ziurek dukra kur ka ne taip padare nesuprato ji vis is naujo kartoja ir kartoja" vat cia jos tos problemos....vat cia grynai jos tos problemos.... vat tokie dalykai ir parodo, kaip vel islenda jos problemos" Nu lyg pamirsus buciau, akd tas mano vaikas kitoks., Nugi zinau, ir zinau kad karts nuo karto jos islenda ir daug ju islys ir ne karta, bet tas pastovus to kartojimas tai tiesiog kaip su druska ant zaizdos. Nu kas is to, kad ji man istisai primins, kad tas mano vaikas autistas.? Ar nuo to pasikeis kas? Ir vistiek ji liks kokia yra, nepades tas kartojimas. As zinau, nepamirsaus ir vidury nakties prikelta pasakyciau" taip mano dukra turi Aspergerio sindroma" Nu ar butina taip vis primint tai as nesuprantu. Kai viena kita karta, nieko nesakau, bet kai vos ne kas savaite, tai kiekviena karta kaip su skuduru per veida. Zinau, akd kitokia, nu kam vis" lipt ant nuospaudos"  Nezinau, bet kuo toliau tuo labiau tarp manes ir tos mokytojos kampai astreja.Ji matyt irgi jau is laimes mirsta, kad nuo liepos galo dukra nebebus jos aukletine tai matyt jau vis daugiau dalyku islys, kas per du metus susikaupe. Bet kaip nepagalvoja zmones, kad ji tik du metus ja tetures, o as tai visa gyvenima ir kad gal tikrai nereiktu vis priminti ka as ir taip zinau.

Suprantu kaip tu jautiesi console.gif , nesinori kad kas pastebetu kad tas vaikas kitoks, o tuo labiau tai nuolat pabreztu ir primintu, bet gal mokytoja tik bando "nurasyti" mergaites nesekmes ligai, ir pateisinti jos elgesi, neatliktus darbelius, nuklydimus. O kadangi tau sunku, tai taip stipriai ir reaguoji blush2.gif Pasistenk nekreipti demesio ir bus lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti