QUOTE(flight @ 2008 06 27, 15:59)
Šiaip tema ne apie namų gimdymus

, bet ir man būtų labai įdomu sužinoti, ar kada nors kam nors iš naminių gimdymų buvo kilę panašių situacijų (ir, jei kilo - kaip su jomis tvarkėsi)...
Aš tikrai suklydau klausimą šioje temoje užduodama..kažkaip išsiblaškiusi esu. [pasidarė labai įdomu ir nekantreaduama [parašiau, o juk buvo kažkur tema ir atskirai apie namų gimdymus..
Kas dėl natūralaus gimdymo, tai aš tik "už"

Dabar džiaugiuosi, kad antras gimdymas buvo maksimaliai natūralus (na, medikų įsikišimas buvo tik toks, kad nuleido vaisiaus vandenis, kai jau gimdos kakleis buvo 6 cm).
Dėl pačios gimdymo pozos, tai gimdžiau gulint ant nugaros (kas šiaip laikoma nenatūraliu dalyku), bet ji man labai gera

Nes ir per šį gimdymą, kol taip neįsitaisiau, kad kojomis galėčiau tvirtai remtis ir spirtis, aš nelabai jaučiau vaikelio padėties, negalėjau kontroliuoti stangų
Pirmo gimdymo metu gulėjau ant kairio šono, akušerė laikė koją, leido taip gimdyti, bet tai man buvo labai nepatogu - aš visai nejutau noro stumti, stangos praeidavo tuščiai, man nieko nesigavo, aš niekaip nejaučiau kur tas vaikas yra, man žodžiais komandavo, o kūnu nejutau..jutau tik sąrėmius ir skausmą, bet vaiko slinkimo, kaip galvutė prisispaudžia ir veržia - nejutau, nejutau net to deginančio skausmo, kai vaikelis jau ugimsta, kai įtempiama max. tarpvietė