Kažin ar plytelių spalva, linoleumo ryškumas padeda įpatingai bendrauti auklėtojom su vaikais
Pirmiausia į ką atkreipiau dėmesį, tai kiek dažnai vaikai tame darželyje būna kieme... ir ką tuo metu jie veikia.... ką veikia auklėtoja tuo metu...

QUOTE(Prula @ 2008 04 01, 08:20)
Kažin ar plytelių spalva, linoleumo ryškumas padeda įpatingai bendrauti auklėtojom su vaikais
Pirmiausia į ką atkreipiau dėmesį, tai kiek dažnai vaikai tame darželyje būna kieme... ir ką tuo metu jie veikia.... ką veikia auklėtoja tuo metu...

Skirtingi žmonės skirtingai mato pasaulį

QUOTE(Baltike @ 2008 03 31, 22:46)
Žinai, prieš leisdama pirmagimį perėjau visus šiauriau Danės esančius darželius ir už "Atžalyno" (kuris, beje, nebuvo nei pats artimiausias, nei tuo labiau lengviausiai pasiekiamas darželis) užkibau būtent dėl aplinkos: spalvingos rankdarbiais ir vaikų darbeliais puoštos sienos, pilnos žaisliukų grupės, tik perdažytos kiemo čiuožyklos ir kopetėlės - pagalvojau, kad mano vaikui ten tikrai bus jauku... Skaitydama Tavo įspūdžius net susimąsčiau, kur ten tos ypatingos senienos
: sieninės spintos, lovytės, spintelės rūbinėje?..

Nesakau kad tai butent atžalynas, bet seni langai manes tikrai nevilioja, pačios žinom, kad jie blogai šilumą laiko. Bet jau toks daržėlis kaip Obelelė

Papildyta:
QUOTE(Prula @ 2008 04 01, 07:20)

niekas nesako kad vertinama vien aplinka, paskaityk namo ansktesnius postus

Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2008 04 01, 08:27)
Skirtingi žmonės skirtingai mato pasaulį
. Man irgi netrukdo tie ne patys naujausi darželio "rekvizitai", nes žinau, kad mano vaikas jų tiesiog nepastebi 

juk visi norim gyventi gražiau, aš nenorėčiau kad mano vaikas visą dieną praleistų apšiurosioj patalpoj su sulaužytais žaislais, nes stengiuos jam duoti viską kas geriausia

Mes visos norim duoti vaikui kas geriausia, tik nepagalvojam apie tai ko vaikas nori
gal jam visai nesvarbu kokios grindys ir kt., o svarbiausia kas su juo bendrauja... Siaip tai as pries privacius darzelius, bet tai tik mano nuomone ir as jos niekam nepersu... O del NUSIURUSIU darzeliu, nu atleiskit, gal seni, bet kad nusiure

QUOTE(*Jura* @ 2008 03 31, 18:52)
gal pabandyk prašyt, kad taviškei duotų mažesnėm porcijom
Maniškė tai kažin ar nors trečdalį tų kalorijų suvalgo
pusryčių jokiu būdu negalima atsisakyt, tai svarbiausias dienos maitinimasis

Maniškė tai kažin ar nors trečdalį tų kalorijų suvalgo

pusryčių jokiu būdu negalima atsisakyt, tai svarbiausias dienos maitinimasis

Tą jau padariau.

Suvalgo, juk kitaip vaikas neaugtų, o juk auga (beje, pvz., keturmečiui tereikia 1400kcal per dieną, taip kad man labai įdomu, iš kur darželiai traukia tuos normatyvus.

Tą aš puikiai žinau. Bet bandysiu, kol galiu, pusryčius duoti namie, kur galėsiu reguliuoti, ką valgo ir kiek.
QUOTE(jėga @ 2008 03 31, 20:48)

QUOTE(Samta0204 @ 2008 04 01, 10:28)
Ir aš visom už kad šiaurinėj miesto dalyje atsirastu privatus daržėlis-lopšelis, pvz. kaip buvo žadėtas pas mus dragūnų raj. su mielų norų ten vesčiau savo vaiką.
Nebežada niekas tame gale jokio naujo darželio.
QUOTE(Samta0204 @ 2008 03 31, 21:36)
nu reikia manyti, kad jei pati dirbo daržėlyje tame tai jos vaikai bus "nenuskriauti".

nereikia čia tų mirksiukų

Dragūnų gatvėj kažin ar bus tas darželis, beje, buvo kalbėta apie darželį, regis, o apie lopšiuką ne

na, o čia bus amžina tema valtybinis darželis vs privatus, valstybinė mokykla vs privati ir pan

QUOTE(ezra @ 2008 04 01, 11:39)
Tą jau padariau.
Suvalgo, juk kitaip vaikas neaugtų, o juk auga (beje, pvz., keturmečiui tereikia 1400kcal per dieną, taip kad man labai įdomu, iš kur darželiai traukia tuos normatyvus.
).
Tą aš puikiai žinau. Bet bandysiu, kol galiu, pusryčius duoti namie, kur galėsiu reguliuoti, ką valgo ir kiek.

Tik pamario trobą žada " svajonėse "

QUOTE(Samta0204 @ 2008 04 01, 10:28)
Nesakau kad tai butent atžalynas, bet seni langai manes tikrai nevilioja, pačios žinom, kad jie blogai šilumą laiko. Bet jau toks daržėlis kaip Obelelė
ne už ką ten vaiką nevesčiau ten net žaislai be galvų
.

Na, "Obelėlėje" nei aplinka, nei vaikų veikla manęs irgi nesužavėjo - bene baisiausi įspūdžiai iš visų aplankytų darželių (gal dar Sportininkų raj. darželiai panašūs, bet ten dar ir personalo elgesys savo "pridėjo")...
QUOTE(Samta0204 @ 2008 04 01, 09:28)
niekas nesako kad vertinama vien aplinka, paskaityk namo ansktesnius postus
O jeigu ir aplinka
ir aukletojos 
Papildyta:
....Ir aš visom už kad šiaurinėj miesto dalyje atsirastu privatus daržėlis-lopšelis, pvz. kaip buvo žadėtas pas mus dragūnų raj. su mielų norų ten vesčiau savo vaiką.
...........

Papildyta:
....Ir aš visom už kad šiaurinėj miesto dalyje atsirastu privatus daržėlis-lopšelis, pvz. kaip buvo žadėtas pas mus dragūnų raj. su mielų norų ten vesčiau savo vaiką.
...........
O su tuo privačiu darželiu ir auklėtojų privačių matyt atsirastų

Aš būčiau visom už, kad bent jau koks tame rajone atsirastų

QUOTE(Samta0204 @ 2008 04 01, 12:53)
Tik ar svajonės neliks svajonėmis. Būtų visiems gerai.
QUOTE(Čiunčia @ 2008 03 31, 18:40)
Ir negalime, manau idealizuoti viso darželio sprendžiant iš vienos ar dviejų auklėtojų, su kuriomis teko susidurti, nežinosi, kokios kitos
Mums pavyzdžiui gerai "Volungėlėj", bet tik dėl to, kad patekom pas tikrai nuoširdžias auklėtojas, kurioms ramiai galiu patikėti savo vaiką ir ramia širdimi dirbti, bet negalėjau prieš porą metų ramiai kvėpuoti palikdama "Pumpurėlyje", nes nepasitikėjau auklėtojomis, bet negaliu sakyti, kad visos ten tokios nepatikimos dirba, nes išėjom iš "Pumpurėlio",yra kas lanko ir yra patenkinti
Tikiuosi supratot mano nerišlią mintį

Mums pavyzdžiui gerai "Volungėlėj", bet tik dėl to, kad patekom pas tikrai nuoširdžias auklėtojas, kurioms ramiai galiu patikėti savo vaiką ir ramia širdimi dirbti, bet negalėjau prieš porą metų ramiai kvėpuoti palikdama "Pumpurėlyje", nes nepasitikėjau auklėtojomis, bet negaliu sakyti, kad visos ten tokios nepatikimos dirba, nes išėjom iš "Pumpurėlio",yra kas lanko ir yra patenkinti

o kokią grupę "Pumpurėlyje lankėt"? šiaip įdomu, nes aš savo antros dukros į 2 grupę nė pro kur nevesiu (arba pas tas pačias tuo metu ten dirbusias auklėtojas). vat kad būtų galima tiesiai pas dabartines Liepos auklėtojas