Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija

QUOTE(ilja @ 2008 05 01, 12:51)
Per kiek laiko turi "iškristi" siūlai? O gal juos reikia išimti? Nors veterinaras apie tai nieko nesakė g.gif

ar siulai isoreje matosi? oda siuvama su netirpiais siulais. jie traukiami po 10 dienu.taciau kai kurie vetai susiuva su tirpiais kas nera rekomenduotina nes daznai duoda atmetimo reakcijas, supuliuoja zaidza ir t.t... tokiu atveju ir tirpius siulus rekomenduociau traukti po 10 dienu.
jeigu isoreje siulu nesimato, o buvo daryta taip vadinama slapta siule, tai siulu traukti nereikia.
del viso pikto pasiskambinkite operavusiam vetui ir paklauskite
Atsakyti
QUOTE(Vasaroti @ 2008 05 01, 20:17)
Katei ar katinui..?  g.gif Jei nieko nesakė.. vadinasi ir tau nereikia sukt galvos.. smile.gif Nes siūlus arba traukia po 10 d., arba jei tie blatni, tai patys ištirpsta.. smile.gif

QUOTE(Iste @ 2008 05 01, 20:26)
ar siulai isoreje matosi? oda siuvama su netirpiais siulais. jie traukiami po 10 dienu.taciau kai kurie vetai susiuva su tirpiais kas nera rekomenduotina nes daznai duoda atmetimo reakcijas, supuliuoja zaidza ir t.t... tokiu atveju ir tirpius siulus rekomenduociau traukti po 10 dienu.
jeigu isoreje siulu nesimato, o buvo daryta taip vadinama slapta siule, tai siulu traukti nereikia.
del viso pikto pasiskambinkite operavusiam vetui ir paklauskite

Operacija buvo daryta katei ir jau daugiau kaip preiš mėn blink.gif Ir siūlai matosi išorėje unsure.gif Po švenčių reikės skambinti veterinarui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamize @ 2008 03 24, 20:10)
Mūsų katinas daugiau ėst nepradėjo, tik reikia ,kad visada turėtų pakankamai šviežio vandens, ypač jei šeriamas tik sausu ėdalu, nes kastruotiems katinams didesnė tikimybė susirgt akmenlige  verysad.gif Kai pradėjo visuose kampuose sisiot su krauju, tai ir supratom,kad blogai mūsų katinėliui.Vežėm pas veterinarą  kuris išaiškino katino anatomiją- pasirodo jo "galiukas" piltuvėlio formos, t.y.susiaurėjantis ir ten prisikaupė akmenėlių, kurie sukelia skausmą  cray.gif  Bet dabar jau viskas gerai  rolleyes.gif

Mamize, o po tos akmenligės kaip nors dar gydotės? Kokį maistą valgot? Gal arbatas kokias spec.geriat? Maniškiui irgi taip buvo, bet man atrodo, akd jam dar ir dabar nelabai gerai, o jau 1,5 mėn. praėjo po kateterizacijos.
Atsakyti
Dieve, kaip sunku man šiandien verysad.gif Mano katinukas mylimukas nei kur žymėdavosi, nei miaukdavo, išeidavo tik į lauką pusdieniui ir viskas buvo gerai, tad neketinau kastruot. (Jam 10 mėnesių). O vat vakar grįžo mažiukas su žaizda akytėj, matyt kovojant kitas katinas su nagu pataikė, veterinaras guldo šiandien operacijai akies ir pasiūlė kastruot, nes, sako kitaip teks dažniau susitikt. Taip nerimauju ar netaps jis vangus, ar nesupyks, ar nesustorės, žodžiu esu giliuos apmąstymuos unsure.gif Čia paskaitinėjau, lyg ir ramiau pasidarė, jau matyt ryšiuosi kastruot, bet tik galvoju ar nebus jam sunkiau gyti, kai bus ir akytė operuota ir kastruotas dar. Kaip manot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smagi @ 2008 05 12, 11:09)
Dieve, kaip sunku man šiandien  verysad.gif  Mano katinukas mylimukas nei kur žymėdavosi, nei miaukdavo, išeidavo tik į lauką pusdieniui ir viskas buvo gerai, tad neketinau kastruot. (Jam 10 mėnesių). O vat vakar grįžo mažiukas su žaizda akytėj, matyt kovojant kitas katinas su nagu pataikė, veterinaras guldo šiandien operacijai akies ir pasiūlė kastruot, nes, sako kitaip teks dažniau susitikt. Taip nerimauju ar netaps jis vangus, ar nesupyks, ar nesustorės, žodžiu esu giliuos apmąstymuos  unsure.gif  Čia paskaitinėjau, lyg ir ramiau pasidarė, jau matyt ryšiuosi kastruot, bet tik galvoju ar nebus jam sunkiau gyti, kai bus ir akytė operuota ir kastruotas dar. Kaip manot?  unsure.gif

Užjaučiu dėl katuko console.gif
Kastracija šiuo atveju - labai protingas pasirinkimas. Dėl dviejų operacijų vienu metu negaliu daug pakomentuoti. Nesu aš veterinarė. Žiūrint, ką ten su ta akyte darys. Jei tik siūliukus dės, žaizdą pavalys, tai nieko. Kastracija katinams - įprasta ir gan paprasta operacija. Nėra ko bijoti. Vangus katinukas tikrai po jos nepasaidarys (nebent iš karto po operacijos kelias dieneles). Tikrai nesustorės, jei tinkamai parinksite maistuką ir bus veiklos kaip ir iki šiol. O svetimi katinai tikrai nuo jo atsikabins - nebus kvapo, kuris verstų nerimauti kitus katinus.
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2008 05 12, 12:13)
Užjaučiu dėl katuko console.gif
Kastracija šiuo atveju - labai protingas pasirinkimas. Dėl dviejų operacijų vienu metu negaliu daug pakomentuoti. Nesu aš veterinarė. Žiūrint, ką ten su ta akyte darys. Jei tik siūliukus dės, žaizdą pavalys, tai nieko. Kastracija katinams - įprasta ir gan paprasta operacija. Nėra ko bijoti. Vangus katinukas tikrai po jos nepasaidarys (nebent iš karto po operacijos kelias dieneles). Tikrai nesustorės, jei tinkamai parinksite maistuką ir bus veiklos kaip ir iki šiol. O svetimi katinai tikrai nuo jo atsikabins - nebus kvapo, kuris verstų nerimauti kitus katinus.

Ačiū už užuojautą. Na, dar žinoma pasiteirausiu veterinaro prieš operaciją, bet jei jis pats siūlo, matyt jau geriau vienu užmigdymu viską atlikt. O operacija, tai žiauri, dalį ragenos gramdys verysad.gif . Žodžiu, gaila baisiai. Tikiuosi viskas bus gerai. fear.gif
Atsakyti
Smagi, kaip jusu katukas?
Mes savo katyte penktadieni is vet parsivezem, tai man sirdy skauda i ja beziurint verysad.gif uzdejo toki gaupta ant galvos, kad siulu nedraskytu, tai ji vargsiuke matyt neprigirdi ir normalei nemato, sliauzioja ir vis atbulom, siandien vetas sako tipo kai esat namie galit nuimti, bet reikia stebeti kad nedraskytu,o mes dirbam dienom, nuemiau trumpam tai slepiasi ir laizosi, o kai norejau ant ranku paimti tai snypscia, vos beuzdejom, siulus trauks tik kita antradieni, ziurint i ja toks jausmas kad ji nedatems iki to antradienio unsure.gif
vis galvoju gal ja i kokia kojine imauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nathane @ 2008 05 20, 01:25)
Smagi, kaip jusu katukas?
Mes savo katyte penktadieni is vet parsivezem, tai man sirdy skauda i ja beziurint  verysad.gif  uzdejo toki gaupta ant galvos, kad siulu nedraskytu, tai ji vargsiuke matyt neprigirdi ir normalei nemato,  sliauzioja ir vis atbulom, siandien vetas sako tipo kai esat namie galit nuimti, bet reikia stebeti kad nedraskytu,o mes dirbam dienom, nuemiau trumpam tai slepiasi ir laizosi, o kai norejau ant ranku paimti tai snypscia, vos beuzdejom, siulus trauks tik kita antradieni, ziurint i ja toks jausmas kad ji nedatems iki to antradienio  unsure.gif
vis galvoju gal ja i kokia kojine imauti  g.gif

datemps datemps. taip baisiai nepergyvenkit. kates pr kelias dieneles pripranta rpei gaubto. kartais netgi jos labiau patinka gaubtas nei kojine.
Atsakyti
Mūsiškiam katinui greit bus metukai, bet dar kol kas nesižymi. Vis žadu vežt kastruot, bet basiai gaila, atrodo kam traumuot gyvūną, jeigu nieko blogo nedaro. Ir dar bijau ten tų visų ligų po kastracijos, kažin o būna variantų, kad katinai nesižymėtų išvis?
Patarkit prašau ką daryt, ir kur geriausiai Kaune vežt jei apsipręsiu ? 4u.gif
Atsakyti
mano mamos katinas, kuri ji turejo manau prieš kokį 30 metų išgyveno nekastruotas ir nė karto nemyžtelėjo kur nereikia ... Būna tokių stebuklų bet reta... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Mane "subalamutino" nuorodos pirmam temos puslapyje, ten rašo kad katės ir kastruojamos ir sterilizuojamos blink.gif Kaip čia suprast? aš galvojau, kad katės tik sterilizuojamos unsure.gif Ir jūs visos kalbat tik apie sterilizaciją..
Mūsų katytei beveik 7 mėnesiai. Kaip žinot kada ji morčiauja? Kad pamiaukia ji labai ĮVAIRIAI tai man čia nieko keisto ax.gif "Gerklinga" mano mažoji nuo mažumės lotuliukas.gif ir be proto meili.. tai kaip man žinot kada tas morčius bus? unsure.gif Sisioja ji irgi nuo mažumės kai užplaukia ir tik ant patalų doh.gif Jau nebegaliu ir nebežinau ką daryt..Žodžiu bėdų ir klausimų pilna, gal padėsit? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukė @ 2008 05 28, 11:05)
Sveikos  4u.gif Mane "subalamutino" nuorodos pirmam temos puslapyje, ten rašo kad katės ir kastruojamos ir sterilizuojamos  blink.gif Kaip čia suprast? aš galvojau, kad katės tik sterilizuojamos  unsure.gif Ir jūs visos kalbat tik apie sterilizaciją..
Mūsų katytei beveik 7 mėnesiai. Kaip žinot kada ji morčiauja? Kad pamiaukia ji labai ĮVAIRIAI tai man čia nieko keisto  ax.gif "Gerklinga" mano mažoji nuo mažumės  lotuliukas.gif ir be proto meili.. tai kaip man žinot kada tas morčius bus?  unsure.gif Sisioja ji irgi nuo mažumės kai užplaukia ir tik ant patalų  doh.gif Jau nebegaliu ir nebežinau ką daryt..Žodžiu bėdų ir klausimų pilna, gal padėsit?  blush2.gif  4u.gif

O kam jūs laukiat morčiaus? Kad poto sterilizuoti? Galima ir prieš.Jau ir amžius tinkamas.
O dėl sisiojimo ne vietoje, tai perskaitykite šitą temą visą:
http://www.supermama...?...ic=908&st=0
Tikrai rasite patarimų.
Atsakyti