Įkraunama...
Įkraunama...

Klivija

Pas Regilą puslapiuke paskaičiau,jog vandeny negalima laikyt,tai vakar ištraukiau iš vandens,aptepiau anglim ir padėjau apdžiūt. Vis dar laukiu jūsų patarimų verysad.gif

Nu jau galva mano doh.gif Pasiknisau šiandien geriau temelėj,tai radau Sigutės postą apie tai. O man vis kirbėjo kad čia ir skaičiau jog reikia į vandenį merkt,nes tikrai buvau jau skaičius,tik va pamiršau kur ir apie ką doh.gif Ot galvelė,nebeatgaminų kelių dienų info cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 10 birželio 2008 - 09:05
o jeigu i torto uzdara dezute ant dregnu kiminu, kai apdzius? Teko kam bandyti taip su klivija?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 06 10, 10:04)
o jeigu i torto uzdara dezute ant dregnu kiminu, kai apdzius? Teko kam bandyti taip su klivija?

Nebežinau jau ką daryt,vėl vandenuką virintą pasiruošiau,gal bandysiu kaip su sanpaulytėm - įmesiu angliuko ir lauksiu....Bet jei numirios..... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Gal einu pafotkinsiu kaip ji dabar atrodo.
Papildyta:
Nu bandau parodyt

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
aš pati nebandžiau, bet mano kaimynė tai tokiu atveju kišo tiesiai į žemę, ilgai stovėjo vietoje, t.y. naujų lapų neaugino, bet ir nenumiriojo 4u.gif , o kad su anglimi reikia tai ir aš kažkur skaičiau
Papildyta:
o didžiausi specai čia klivijų auginimo klausimais tai turbūt Regila ir Sigutė
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2008 06 10, 10:48)
aš pati nebandžiau, bet mano kaimynė tai tokiu atveju kišo tiesiai į žemę, ilgai stovėjo vietoje, t.y. naujų lapų neaugino, bet ir nenumiriojo  4u.gif , o kad su anglimi reikia tai ir aš kažkur skaičiau
Papildyta:
o didžiausi specai čia klivijų auginimo klausimais tai turbūt Regila    ir Sigutė

Nebežinau ką daryt,kol kas dar nepamerkiau. bet jei tiesiai į žemę kišt,tai lieti vistiek reikia. Kad pūti nepradėtų g.gif
Atsakyti
[Jasmin, ačiū. Kiekvienas toks pagyrimas, man per širdelę perbėga tokiu maloniu šiurpuliuku wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 06 10, 09:53)
[Jasmin, ačiū. Kiekvienas toks pagyrimas, man per širdelę perbėga tokiu maloniu šiurpuliuku  wub.gif  wub.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 06 09, 22:59)
Šiandien ir aš parsinešiau geltonos klivijos vaikiuką,ir jau tokį nemažą.tik va kokia bėda,jis be šaknų visai,nupjautas nuo mamytės  verysad.gif 

Ir kam šovė į galvą mintis nupjauti visiškai doh.gif O dabar ką ir patarti nežinau, nesu pjovusi taip niekada g.gif , vis koks siūliukas šaknelės lieka. Jei jau pažeistas kamioenas siūlau apdžiovinti ir sodinti į lengvą žemę pastoviai čiut drėkinant.
QUOTE(Jasmin @ 2008 06 10, 10:48)
o didžiausi specai čia klivijų auginimo klausimais tai turbūt Regila    ir Sigutė

Mergaitės ! Ne aš tikrai ne specas blush2.gif , daug ko dar nežinau, pati klausiu Regilos, Braškės. Tik dėka jų turiu sukaupusi kažkiek informacijos, kuria mielai dalinuosi su jumis, "nelaikau užspaudusi" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 10, 14:19)
Mergaitės ! Ne aš tikrai ne specas  blush2.gif , daug ko dar nežinau, pati klausiu Regilos, Braškės. Tik dėka jų turiu sukaupusi kažkiek informacijos, kuria mielai dalinuosi  su jumis, "nelaikau užspaudusi" lotuliukas.gif

nesikuklinkite 4u.gif , manau ne kiekviena iš mūsų sugebėtų išauginti iš sėkliukės klivijas 4u.gif
sorry prie specų Braškę pamiršau paminėti blush2.gif , bet kažko paskutiniu metu mažai sm matau g.gif , gal dėl to
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jasmin: 10 birželio 2008 - 14:28
QUOTE(nengamo @ 2008 06 10, 10:21)
Nebežinau jau ką daryt...

as kisciau i zeme, nes kai saviske persodinejau, tai irgi tokia leisgyve be saknu buvo, na viena buvo, tokia ant plauko kabejo doh.gif saknim net nepavadinsi schmoll.gif tai ji man zinok apie metus tokia nei gyva nei mirus, na jokiu zenklu nerode (poto pavasari vel persodinau, tai ir saknu turejo thumbup.gif ), o dabar lapus kad leidzia bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 10, 16:19)
Ir kam šovė į galvą mintis nupjauti visiškai  doh.gif O dabar ką ir patarti nežinau, nesu pjovusi taip niekada g.gif , vis koks siūliukas šaknelės lieka. Jei jau pažeistas kamioenas siūlau apdžiovinti ir sodinti į lengvą žemę pastoviai čiut drėkinant.

Mergaitės ! Ne aš tikrai ne specas  blush2.gif , daug ko dar nežinau, pati klausiu Regilos, Braškės. Tik dėka jų turiu sukaupusi kažkiek informacijos, kuria mielai dalinuosi  su jumis, "nelaikau užspaudusi" lotuliukas.gif

Nu maniškė irgi buvo prie mamos labai prisispaudusi. Ojojoj kiek vargau kol atkrapščiau tą vaikiuką, bet už tat su visom šaknim. O kai pamačiau pradžioje irgi galvojau, nejaugi reikės pjauti. Galvojau, neatkrapštysiu. bet skaičiau, kad negerai pjauti. Geriau bandyti nukrapštinėti. Pradinėje informacijoje ir parašyta, kad dažnai vaikai "užsiropščia mamai ant rankų". Tokios jau tos klivijos.

Va aš iš čia apsišviečiau apie šias gražuoles, gal dar kam pagelbėsiu sodinimo klausimais, va nuorodėlė
- beje, čia irgi yra paaiškinta, ką daryti nupjovus kliviją

http://www.sodai.lie...om/klivijos.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 10 birželio 2008 - 17:32
Panašiai ir aptarėme kaip ką daryti, pagal Regilos paaiškinimą.
Pagal Regilos patarimą !!!Nupjovus (atskyrus) vėl reikia laikytis tam tikros tvarkos. Pirmiausia apdžiovinti  žaizdas. Žaizdą patepti medžio anglimi. Atpjovus, atsiranda sulčių skyrimasis, kurį reikia nudžiovinti. Jei tokį, neapdžiovinta žaizda augalą pasodinsim - galimybė, kad įsimes puvinys, pelėsis - didelė. Todėl patepę paliekam apdžiūti. Kai sultys jau nesiskiria - įsodinti į žemę, stengtis neperlieti, nes žaizda atsinaujina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 10 birželio 2008 - 20:42