Įkraunama...
Įkraunama...

Mano draugas - nelegalas

QUOTE(waterlillies @ 2010 04 21, 00:53)
vaziuojant i lt jums reikia eiti lt ambasada ir sengeno vizos kreiptis. uk ne sengenas, rezidentai isduodami tik uk ir tik statusui uk. vaziuojant i lt, kaip ir i bet kuria kita sali, reikia ziureti kokiu vizu tam tikri pilieciai gali/turi kreiptis.

Bet vistiek su ta viza 6 menesiams,sengeno vizos niekas neduos....Cia klausimas ateiciai,kiek mazdaug laiko uzima gauti sengeno viza ir ant kiek laiko ji isduodama? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Behnaz @ 2010 04 22, 14:30)
Bet vistiek su ta viza 6 menesiams,sengeno vizos niekas neduos....Cia klausimas ateiciai,kiek mazdaug laiko uzima gauti sengeno viza ir ant kiek laiko ji isduodama? 4u.gif

kitos vizos turejimas gali duoti pliusu, taip pat atsizvelgti gali i istorija, ty legaluma/nelegaluma ir tt. sengeno viza nepriklauso nuo kitu vizu neturejimo ar turimu vizu tipu/terminu.

isdavimas trunka nuo 1 iki 7 dienu, jei ambasadai pateikiami reikalingi dokumentai. isduoda paprastai metam. su galimybe i kiekviena pusmeti ivaziuoti ir buti sengeno zonoje po 90 maksimum dienu (aukstoji matematika). jei ketinama buti ilgiau, reikia kreiptis laikino leidimo gyventi LT. sengeno vizos kreipiamasi tos salies ambasadoje, kuri yra main destination. sakykim keliaujant per Lenkijos oro uozta i LT menesiui - vizos reikia kreiptis LT ambasadoj. kartais galima sugudrauti ir vizos prasytis toje ambasadoje, kurioje patogiau. (jei is Lenkijos pasuksit i Ispanija, o ne i Lietuva, niekas per galva neduos wink.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 24 balandžio 2010 - 08:55
QUOTE(Behnaz @ 2010 04 22, 13:30)

Ziurint kur vaziuosit ax.gif Lt labai greitai padare per savaite man rodos, o kokie prancuzai ar ispanai gali menesi uztrukti ar ilgiau. ax.gif
Bet kaip idomiai kad jums viza tik 6men unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2010 04 24, 09:18)
Bet kaip idomiai kad jums viza tik 6men  unsure.gif

nu cia tik as vadinu tai viza biggrin.gif istikruju cia family member document...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Behnaz: 24 balandžio 2010 - 20:32
QUOTE(Grazia @ 2010 04 16, 09:36)
sveikos,
del tos eea2 formos, tai tarkim musu atveju tai neturjo jokios itakos ar as gaunu kokiu benefitus ar ne, niekas netikrino schmoll.gif aisq, tas procesas mums uztruko daug laiko (apie 2 metus), bet mums HO pastoviai atmetinejo application del to, kad mes nebuvom civiliskai santuokos iregistrave, tai tos kur esat civilinej susituoke, manau, neturetu but problemu, bet aisq, kiek ziuriu visu atvejai yra skirtingi g.gif ai, beje, jo statusas buvo asylum seeker pries tai
as turiu ta melyna residence card, ir vyras gavo irgi tokia melyna, family member( sorry, nepamenu, kas ten tiksliai uzrasyta), tai va ji galioja 5 metus, ir su ja galima keliauti ir dirbti, tik jam reikia keliones dokumenta savo ambasadoj issimti, o kai baigsis 5 metu laikotarpis, tada jau gales permanent resident prasyt, tikiuosi supratot, ka parasiau blush2.gif
dabar va nesenai susitvarke WTC, dirba full time

..Gal kas zino kiek laiko galioja VAF5 - Family Permit? Ar tai ir yra tas Behnaz minetas 6 men laikotarpiui isduodama viza?Kiek teko skaityti tai mano mineta sFamily Permita suteikia teise sutuoktiniui dirbti tai ar tai gali buti ta slaikinas 6 men leidimas.. g.gif ..Tiesiog niekur negalejau rasti kiek jinai galioja..
Grazia, ar sunku buvo TB gauti residence for 5 years? Kiek laiko uztruko jo gavimas?..
Ko reikia kad Lietuvoje isduotas santuokos liudijimas galiotu UK?
..Kiek man cia teko skaityti tai dayguma yra gan neseniai vede , bet ar tiems kas jau santuokoje 4 metai ar net daugiau viskas taip pat ilgai uztesiama?

Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2010 04 25, 10:14)
..Gal kas zino kiek laiko galioja VAF5 - Family Permit? Ar tai ir yra tas Behnaz minetas 6 men laikotarpiui isduodama viza?Kiek teko skaityti tai mano mineta sFamily Permita suteikia teise sutuoktiniui dirbti tai ar tai gali buti ta slaikinas 6 men leidimas.. g.gif ..Tiesiog niekur negalejau rasti kiek jinai galioja..
Grazia, ar sunku buvo TB gauti residence for 5 years? Kiek laiko uztruko jo gavimas?..
Ko reikia kad Lietuvoje isduotas santuokos liudijimas galiotu UK?
..Kiek man cia teko skaityti tai dayguma yra gan neseniai vede , bet ar tiems kas jau santuokoje 4 metai ar net daugiau viskas taip pat ilgai uztesiama?

EEA FP isduodamas 6 men. Esu maciusi isduota 2 metams - turbut per klaida smile.gif

Po to, kai jau vyras cia, uk, pagal zmonos stazo situacija kreipiamasi sekancios vizos. Jei zmona nedirbusi 12 men, kreipiamasi laikino rezidento ispaudo - paprastai isduoda pusmeciui arba laikui iki zmonai "sueis" 12 men.

jei 12 men yra, abu kreipiasi rezidentu 5 metams.

po 5 metu kreipiasi nuolatiniu rezidentu. visa si laika zmona (ar tai vyras, ty tas, kuris is EEA) privalo nuolatos dirbti arba buti kaip nors kitaip save ir seima islaikantis.

LT santuokos liudijimui reikia vertimo i anglu k. Jei reikia, LT ambasados antspaudo ant vertimo.

geros dienos 4u.gif

Papildyta:
ps: laikas santuokoje neturi itakos proceso laikui. visgi HO ziuri i faktus, ty i faktinius dokumentus - santuokos liudijimas yra arba nera, darbo dokumentai yra arba nera ir tt. kiek laiko santuokoje ir kiek tvarkingi darbo dokumentai, ty pajamos, kaip daznai keisti darbai ir tt ir tt - cia jau subtilybes itakojancios subjektyvu sprendima, jei tokiam vietos isvis yra. HO nedirbau, bet taip isivaizduoju, kad anoj pusej vyksta...

Pvz laukiu dabar savo dokumentu. Viskas su jais gerai, tik dalis biskelyti padirbta. Jei tas, kuris svarstys, mokes skaiciuoti, supras, kad nelogiska smile.gif Jei nemokes arba tinges, pagalvos, kad tai idealus dokumentai. Nu zodziu... Laukiam wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 25 balandžio 2010 - 09:40
Waterlillies, o darbo documentai turima omenyje jei kuris nors is musu yra dirbe Uk , ar ne?..
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2010 04 25, 13:50)
Waterlillies, o darbo documentai turima omenyje jei kuris nors is musu yra dirbe Uk , ar ne?..

darbo dokumentai reiskia, ne tik kad yra dirbe ar ne, bet vienas is ju, siuo atveju tu, ty eea salies pilietis privalo nuolatos dirbti, kad zmona/vyras gautu bet kokia viza i uk ar leidima gyventi uk. darbas yra pagrindas. be jo mes niekas. cia ne musu salis. ne sentgeno zona. mes tik teises turime, kaip EU salies pilieciai, bet tos musu teises ribotos, ty jas turime tik tai tuomet, kai dirbame ir kai dirbame su visais reikalingais nustatytais dokumentais.

pvz kad vyras gautu nuolatini rezidenta po 5 metu, zmona turi irodyti dirbusi ir salyje rezidavusi tuos visus 5 metus be pertraukos, nes butent JI yra savo vyro "sponsore".

beje, net ir turedami nesvarbu kokius dokumentus (rezidentus pirmus, antrus, ilr ar whatever), neturedami darbo prarandame teises i tuos dokumentus, ty teise i teises. va taip va.... doh.gif
Atsakyti
klausimukas pildziusiom eea2. Siunciam forma mano darbdaviui kad patvirtintu mano idarbinima. Employment skiltyje yra du klausimukai, vienas klausia hours to be worked weekly, kitas salary paid each month/week. Kaip jus manot ka tureciau irasyti, jeigu mano kontraktines valandos labai mazos o isdirbu visada zymiai daugiau, tas pats su atlyginimu-nepastovus, imt vidurki? g.gif bandysiu paskambint tuo numeriu kuris ant formos ryt, ziuresiu ka jie sakys, bet gal kas susidure su tokia pacia dilema buvot g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relaxing: 26 balandžio 2010 - 19:01
zinoma, kad rasyk vidurki ir vieno ir kito. nuo akies. niekas nesigilins, visvien payslipus ziures. o skambinti nera ko. lauksi puse valandos kol atsilieps, jei atsilieps. o suteikta info nebutinai bus teisinga.
Atsakyti
sveikutes! turiu ir as probleme... gal galetumete patarti... Esu nescia jau 5 su puse menesiuko, mano draugas yra nelegalas, is ukrainos. noretume susituokti, bet ne tik del to kad draugui reikia vizos, nesinori leliuko auginti ne santuokoje... g.gif gyvename rytu londone. Buvome nueje pas advokata pasitarti ka daryti, advokatas sake kad turime gauti bila savo adresu, as turiu tureti national insuranse, abu turime tureti banko saskaitas, tada nueiti pas kuniga ir susituokti baznycioje. praeita savaite buvome pas kuniga, jis tuoktis neleido, net jei as nescia, nes uzkliuvo jam tai kad draugas neturi vizos... pasiule issiust popierius i home offise. dabar nezinome ka daryti, gal kuri zinote geru advokatu ar galetumete siaip patarti ka daryti, nes norisi susituokti kuo greiciau. is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juditute @ 2010 05 09, 15:15)
sveikutes! turiu ir as probleme... gal galetumete patarti... Esu nescia jau 5 su puse menesiuko, mano draugas yra nelegalas, is ukrainos. noretume susituokti, bet ne tik del to kad draugui reikia vizos, nesinori leliuko auginti ne santuokoje...  g.gif gyvename rytu londone. Buvome nueje pas advokata pasitarti ka daryti, advokatas sake kad turime gauti bila savo adresu, as turiu tureti national insuranse, abu turime tureti banko saskaitas, tada nueiti pas kuniga ir susituokti baznycioje. praeita savaite buvome pas kuniga, jis tuoktis neleido, net jei as nescia, nes uzkliuvo jam tai kad draugas neturi vizos... pasiule issiust popierius i home offise. dabar nezinome ka daryti, gal kuri zinote geru advokatu ar galetumete siaip patarti ka daryti, nes norisi susituokti kuo greiciau. is anksto aciu  4u.gif

o nebandet siusti dokumentu i HO ir prasyti leidimo tuoktis. Kiek zinau dabar jau ir baznyciose praso sito leidimo.
Atsakyti