Įkraunama...
Įkraunama...

Mano draugas - nelegalas

QUOTE(Aghedo @ 2009 08 13, 13:56)
Sveikos mielosios!
Gal apie valanda skaiciau visa tema nuo pat pradziu. Gaila, kad viskas apie UK. Mes gyvename Airijoje ir jau perejome per sita 'mesmale'. Vyras nigerietis, jau gavo Stamp 4. Dabar laukia rezidensinio statuso 5 metams. Jei kuriai nors yra panasiu problemu Airijoje - kreipkites. Turiu tikrai nemazai patirties  smile.gif

labas....labai apsidziaugiau jog esi is airijos...
mano berniukas is ukrainos..jis cia 5 metai..dirba su kitu vardu ir pavarde...pridavem dokumentus del vedybu,bet ten praso jo PPS nr-kurio jis zinoma neturi..laukiam atsakymo ar sutuoks ar ne...:(bet nujauciu jog ne nuo to pradejom)...Net baisu pagalvot apie tai kas gali nutikt..
nezinau ka daryt...
Atsakyti
Sveikos, prisijungsiu ir as su savo problema, esu visiskai panikoj is nezinau nuo ko pradeti. Situacija tokia: ilga laika draugavau su turku , grazi meile, mano keliones pas ji, pas jo seima i Turkija. Bet nesenai atsitiko taip, kad jis sugalvojo atvykti i Vokietija, bandymas gauti viza Turkijoje buvo nesekmingas, todel ivyko taip, kad dabar jis nelegalas Vokietijoje. Abu labai norime tuoktis jau senai ir pradeti gyvenima kartu. Taciau net neisivaizduoju kaip dabar tai galima butu padaryti, kur kreiptis ir ar apskritai kur nors kreipiantis jis nebus issiustas atgal i Turkija?
Pagelbekit prasau kas galit savo patarimais, ko imtis tokioje situacijoje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Forma @ 2010 05 19, 17:07)
Sveikos, prisijungsiu ir as su savo problema, esu visiskai panikoj is nezinau nuo ko pradeti. Situacija tokia: ilga laika draugavau su turku , grazi meile, mano keliones pas ji, pas jo seima i Turkija. Bet nesenai atsitiko taip, kad jis sugalvojo atvykti i Vokietija, bandymas gauti viza Turkijoje buvo nesekmingas, todel ivyko taip, kad dabar jis nelegalas Vokietijoje. Abu labai norime tuoktis jau senai ir pradeti gyvenima kartu. Taciau net neisivaizduoju kaip dabar tai galima butu padaryti, kur kreiptis ir ar apskritai kur nors kreipiantis jis nebus issiustas atgal i Turkija?
Pagelbekit prasau kas galit savo patarimais, ko imtis tokioje situacijoje  verysad.gif

apie Vokietijos istatimus nieko nezinau, tai ir padeti nelabai kuo galiu. Manau, kad iseiti visada galima atrasti ko jums ir linkiu 4u.gif As jusu vietoje pasikonsultuociau su advokatais mirksiukas.gif jie tikrai ka nors patars. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
susimasciau..ar mokesciu grazininimasi gali kazkaip itakot residenta? g.gif
Atsakyti
ir dar turiu klausimuka tos kurios jau kreipesi del residento kiek jums truko sulaukti acknowledgement letter?
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2008 03 09, 14:02)
Norejau pasiguost, ar surast likimo draugiu. Gyvenu UK su savo draugu jau beveik metus, o jis yra nelegalas (liko saly su negaliojancia viza). Jo atvejis gana komplikuotas, todel jei kas manytu, kad vedybos issprestu klausima, tai taip nera, nes mes del teisiniu dalyku tiesiog negalim cia susituokti, o susituoke kazkur kitur, didele tikimybe kad jis negaus vizos i UK. Taigi tai ne iseitis. Vienintele iseitis, kuria matom - vaziuoti i kita sali ir pradeti viska is naujo... kadangi man UK nelabai patinka, tai as nepries ieskoti nauju galimybiu, bet bet kuriuo atveju dar kokius metelius noreciau pabuti Londone ir uzsitvirtinti savo karjera.
Uztat draugo nelegalumas kabo kaip Damoklo kardas, nei kur isvaziuot, nei darbo jam pakeist, nei vairavimo teisiu gauti. O dar visuomet atsiras tokiu, kurie manys, kad jis su manim tik noredamas isspresti savo problema. Is tiesu, niekada negali guldyt galvos uz kita zmogu, bet as juo tikiu. Taciau vis pamastau, ar meile verta to, kad buciau itraukta i jo teisines peripetijas ir buti priversta keisti gyvenima is pagrindu. Apart jo nelegalumo, mano (musu) gyvenimas butu grazus ir sklandus, koks jis ir buvo iki man susipazistant su juo.
Gal kas nors su panasiom problemom? Kartais tiesiog jauciuosi nevilty.

ar yra zinanciu kaip tokioj situacijoj susituokt airijoje?? unsure.gif Aciu..
Atsakyti
QUOTE(relaxing @ 2010 05 20, 01:18)
susimasciau..ar mokesciu grazininimasi gali kazkaip itakot residenta? g.gif

absoliuciai nesusije.

QUOTE(relaxing @ 2010 05 20, 01:47)
ir dar turiu klausimuka tos kurios jau kreipesi del residento kiek jums truko sulaukti acknowledgement letter?

nuo 1 sav iki schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2010 05 19, 23:29)
apie Vokietijos istatimus nieko nezinau, tai ir padeti nelabai kuo galiu. Manau, kad iseiti visada galima atrasti ko jums ir linkiu 4u.gif  As jusu vietoje pasikonsultuociau su advokatais mirksiukas.gif  jie tikrai ka nors patars. Sekmes 4u.gif

finansines galimybes ribotos su tais advokatais, bet dar tikiu, kad rasim kokia iseiti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Forma @ 2010 05 20, 08:24)
finansines galimybes ribotos su tais advokatais, bet dar tikiu, kad rasim kokia iseiti  verysad.gif

gal tada forumu pasiieskok internete (vokisku) kur yra diskutuojama apie nelegalu legalizavima, ten tikrai turetum rasti naudingos informacijos 4u.gif
Atsakyti
sveikos

sakykit o norint susituokt ar svarbu ganami benefitai kas gal zinot kaip is tikro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katherine2 @ 2010 06 06, 17:08)
sveikos
sakykit o norint susituokt ar svarbu ganami benefitai kas gal zinot kaip is tikro    4u.gif

kaip mums aiskino advokate, tai prasant leidimo tuoktis benefitai neturi dideles itakos, bet tvarkant tolimesnius dokumentus i tai yra atszvelgiama.
Atsakyti
QUOTE(relaxing @ 2010 05 20, 00:47)

Man 5sav praejo, dar nieko negavau. Bet pamenu kazkur skaiciau HO psl per kiek turi laiko atsiusti ir jeigu daugiau praeina sav tai jiems reikia skambinti.
Atsakyti