Įkraunama...
Įkraunama...

Mano draugas - nelegalas

QUOTE(lukne25 @ 2010 06 16, 15:04)
sveikos gyvos mergytes!!!!!nzn cia dziaugtis ar dar ne ,bet yra siokiu tokiu pasikeitimu tikiuos,kad greitu laiku viskas bus issisprende y geraja pusia.nagi snd paskambino advokate ir pasake,kad jau ho final nusprende duoti mb viza,bet dar reik papildymui mano dokumentu kaip yrodymo ar mes dar vis kartu.ar niekas nepasikeite....nes va nuo to musu dok.pridavimo praeja beveik du metai gal todel g.gif  g.gif
arbuvo kam taip ir ko as galeciau cia is sitokiu ju prasymo tiketis,as kaskodel lb bijau dziaugtis,kad nereiktu verkti blush2.gif

LUKNE,manau,kad cia toks ju prasymas tikrai i gera.Mums kai isdave ta 6 menesiams,po to sake vel reiks irodymu,kad kartu gyvenom ir tuos 6 menesius,tam,kad gaut 5 metams ax.gif

QUOTE(relaxing @ 2010 06 16, 16:10)
Benchnaz, zinau kad judu dabar 'ant' fmrs ar ilgai lauket?

Man prasom placiau biggrin.gif As nezinau tu visu formu sutrumpinimu.Nelabai as protinga tuose reikaluose blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif

susiradau,pasiskaiciau.Jo mums dave ta 6men.todel,kad ir as turejau bedu su tais popieriais kai pakeiciau darboviete,tai man atseit sueina metai rugsejo menesi kaip as dirbu pilnus metus pas ta pati darbdavi(nesvarbu,kad is tikro jau bus daugiau nei 2 metai).Tai ir jums turbut isduos tokia pat tam laikui,kol sueis tau tie metai g.gif
Laukem neilgai man atrodo,bet tikrai dabar nepamenu kiek.Paklausiu MB veliau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Behnaz: 16 birželio 2010 - 20:51
QUOTE(Behnaz @ 2010 06 16, 21:43)
LUKNE,manau,kad cia toks ju prasymas tikrai i gera.Mums kai isdave ta 6 menesiams,po to sake vel reiks irodymu,kad kartu gyvenom ir tuos 6 menesius,tam,kad gaut 5 metams  ax.gif
Man prasom placiau  biggrin.gif  As nezinau tu visu formu sutrumpinimu.Nelabai as protinga tuose reikaluose  blush2.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
susiradau,pasiskaiciau.Jo mums dave ta 6men.todel,kad ir as turejau bedu su tais popieriais kai pakeiciau darboviete,tai man atseit sueina metai rugsejo menesi kaip as dirbu pilnus metus pas ta pati darbdavi(nesvarbu,kad is tikro jau bus daugiau nei 2 metai).Tai ir jums turbut isduos tokia pat tam laikui,kol sueis tau tie metai  g.gif

na as bijau dar dziaugtis,bet tikiuos,kad cia jau gerai bus. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lukne25 @ 2010 06 16, 20:27)
na as bijau dar dziaugtis,bet tikiuos,kad cia jau gerai bus. blush2.gif

tyliai dziaugiuosi kartu su jumis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(relaxing @ 2010 06 16, 18:10)
Labuka,
trumpai uzbegu, nes nemiegojus para. Buvom siandien pas kit advokata, turi jis ten visa savo grupuote, ir tikrai taip, pildem ne ta forma, pasirodo reikia fmrs, nes neturiu as oficialiai metu isdirbimo del to kad su ta wrs prisiregistravau labai velai.

waterlillies, is kur taip viska gerai zinot leiski paklausti? g.gif

Benchnaz, zinau kad judu dabar 'ant' fmrs ar ilgai lauket?

kas labiausiai pribloske, kad musu senasis advokatas norejo tvarkyti viska vistiek eea2 pagrindu, visai pasitiketi niekuo negalima...

Lukne, dziugu girdeti, dziaugiames kartu su jumis! ..kad ir patyliukais  mirksiukas.gif

labas, zinau, nes skaitau ir dirbu biskiuka su tuo. o siaip pagr ho psl viskas aiskiai surasyta. tikiuosi nedaug naujam advokatui sumokejai uz tokia info. doh.gif kodel ankstesni dare eea - nezinau. neturiu komentaru. bet prisiklausau is zmoniu visko. pvz eea daro isvis be wrs biggrin.gif gauna atmetima. zmones sumokejo uz ji 2000 smile.gif sako advokatas, kad nesamone, reikia i teisma duoti, o teismas dar 2000 - 1000 iki teismo, 1000 po smile.gif zodziu... pamaciau ir issiziojau. pana "gramatna", patariau paciai susitvarkyti... drinks_cheers.gif manau, kad sekmingai susitvarke.
Papildyta:
lukne25, viskas bus sauniai, pamatysi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Behnaz @ 2010 06 16, 21:43)

Man prasom placiau  biggrin.gif  As nezinau tu visu formu sutrumpinimu.Nelabai as protinga tuose reikaluose  blush2.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
susiradau,pasiskaiciau.Jo mums dave ta 6men.todel,kad ir as turejau bedu su tais popieriais kai pakeiciau darboviete,tai man atseit sueina metai rugsejo menesi kaip as dirbu pilnus metus pas ta pati darbdavi(nesvarbu,kad is tikro jau bus daugiau nei 2 metai).Tai ir jums turbut isduos tokia pat tam laikui,kol sueis tau tie metai  g.gif

FMRS - family member residence stamp rolleyes.gif
tai ne metams isdave, nu geras, tai ka per tuos puse metu gali padaryt zmogus, nei kur isvyksi nei ka..ir isvis tik susitvarkei ziurek ka, tuoj vel ant nosies popieriai..
idomu, jeigu susirasciau darba dabar kita, tai wrs vel is naujo pradetu skaiciuotis blush2.gif

QUOTE(waterlillies @ 2010 06 17, 01:57)
labas, zinau, nes skaitau ir dirbu biskiuka su tuo. o siaip pagr ho psl viskas aiskiai surasyta. tikiuosi nedaug naujam advokatui sumokejai uz tokia info.  doh.gif  kodel ankstesni dare eea - nezinau. neturiu komentaru. bet prisiklausau is zmoniu visko. pvz eea daro isvis be wrs biggrin.gif gauna atmetima. zmones sumokejo uz ji 2000 smile.gif sako advokatas, kad nesamone, reikia i teisma duoti, o teismas dar 2000 - 1000 iki teismo, 1000 po smile.gif zodziu... pamaciau ir issiziojau. pana "gramatna", patariau paciai susitvarkyti... drinks_cheers.gif manau, kad sekmingai susitvarke.
Papildyta:

Aisku tuomet viskas rolleyes.gif
Na Ho puslapyje ne taip jau ir aiskiai, ties eea parasyta tik kad reik 12men idarbinimo, bet nesako kad su wrs..
Taigi kad gal tikrai butumem pasidare viska patys, nu bet kai toks 'pazistamas geradarys' advokatas zinomas eile metu pasisiulo nebrangiai padaryt, tai pradedi galvot kad geriau negu vieniem tam musio lauke stovet..
naujam advokatui nemokejom nieko dar, nes siandien issiunciau darbdaviui kad supildytu idarbinimo dali fmrs formoj. Daromes todel kad vyrui liko vos menuo iki vizos pabaigos, darbdavys praso idorymo kad galetu toliau dirbt kol tie popieriai bus tvarkomi, o tas irodymas tai laiskas is advokato unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(relaxing @ 2010 06 17, 15:20)
FMRS - family member residence stamp  rolleyes.gif
tai ne metams isdave, nu geras, tai ka per tuos puse metu gali padaryt zmogus, nei kur isvyksi nei ka..ir isvis tik susitvarkei ziurek ka, tuoj vel ant nosies popieriai..
idomu, jeigu susirasciau darba dabar kita, tai wrs vel is naujo pradetu skaiciuotis blush2.gif

Nu,bet galvoju,kad gal ir gerai,kad isdave pusei metu,o ne metams.Tuomet dar ilgiau viskas turbut testusi...
Mes fmrs gavom greitai,mazdaug menuo uztruko,bet ir tai dar todel,kad dokumentai buvo pasimete,butume gal ir dar greiciau gave...

O kas liecia wrs tai jeigu neisdirbi vienoj darbovietej metu reikia jiems pranest.Kai jau isdirbsi vienoj vietoj metus,tada galesi keist darba ir nebereiks jiems sakyt..
As atsimenu irgi labai susinervinau kai advokatas pasake,kad neregistruota,nors jau metus buvau isdirbus toj darbovietej doh.gif
Atsakyti

merginos, o gal kuri zinot, kai pakeiti pavarde po santuokos reikia pasikeisti ir ant WRS formos g.gif Ir jei jie man isduos nauja, tai vel laikas skaiciuosis is naujo g.gif Nes dabar as ja turiu jau 6 metus.
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2010 06 18, 09:55)
merginos, o gal kuri zinot, kai pakeiti pavarde po santuokos reikia pasikeisti ir ant WRS formos g.gif Ir jei jie man isduos nauja, tai vel laikas skaiciuosis is naujo g.gif Nes dabar as ja turiu jau 6 metus.

tau po metu jos apskritai nebereikia mirksiukas.gif esi "laisvas" zmogus ir darai ka nori ax.gif man taip HO aiskino, as ju nebeinformuoju apie darbus ar pan...
(mano darbe buvo viena stropi darbuotoja tongue.gif ir reikalavo, kad vel pildyciau WRS, tai skambinausi i HO ir aiskinausi ax.gif sake jiem neidomu ka tu po tu metu darai) tongue.gif
turiu ta melyna lapa -residency document toki:
user posted image

esi pilnavertis rezidentas mirksiukas.gif o jei kam kada reikes, parodysi ta, savo dabartini ID ir santuokos liudijima.
Nesuk galvos del to 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 18 birželio 2010 - 11:16
QUOTE(Rico @ 2010 06 18, 10:13)
tau po metu jos apskritai nebereikia  mirksiukas.gif esi "laisvas" zmogus ir darai ka nori  ax.gif man taip HO aiskino, as ju nebeinformuoju apie  darbus ar pan...
(mano darbe buvo viena stropi darbuotoja  tongue.gif ir reikalavo, kad vel pildyciau WRS, tai skambinausi i HO ir aiskinausi  ax.gif sake jiem neidomu ka tu po tu metu darai) tongue.gif
turiu ta melyna lapa -residency document toki:
user posted image

esi pilnavertis rezidentas  mirksiukas.gif o jei kam kada reikes, parodysi ta, savo dabartini ID ir santuokos liudijima.
Nesuk galvos del to  4u.gif

kad as neturiu tokio melyno lapo g.gif as niekada nesikreipiau del rezidento ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2010 06 18, 10:36)
kad as neturiu tokio melyno lapo g.gif as niekada nesikreipiau del rezidento ax.gif

kaip jie raso- teoriskai tau jo ir nereikia, nes po metu ta statusa automatiskai gauni. mes su drauge ruosiames britu pileitybes prasyti, tad pagalvojom, kad blogiau nebus ir pasidarem 2006 pabaigoj.
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2010 06 18, 11:55)

pakeitusi pavarde parasai ho laiska, kad apsideitintu savo duomenis. jei keiti darba neturedama rezidento, nesvarbu po 1 metu ar 4 metu, menesio begyje privalai registruotis prie wrs. kitaip nutruksta stazas ir lieki be stazo. jei jau turi kita pavarde, i siunti ta irodancius dokumentus ir nauja wrs gauni nauja pavarde. visi anskstesni dokumentai lieka galiojantys, tik salia ju turi pazymeti kodel keitesi pavarde ir ta irodineti santuokos liudijimu.

QUOTE(Rico @ 2010 06 18, 12:53)
kaip jie raso- teoriskai tau jo ir nereikia, nes po metu ta statusa automatiskai gauni. mes su drauge ruosiames britu pileitybes prasyti, tad pagalvojom, kad blogiau nebus ir pasidarem 2006 pabaigoj.

automatiskai statusas nesigauna. gaunas tik tuomet kai po metu prasai registracijos sertiifkato (rezidento) ir gavusi ji nebeturi registruotis ho prie wrs.
Atsakyti
bet po metu nebereikia WRS registruotis mirksiukas.gif

Once you have been working legally in the United Kingdom for 12 months without a break you will have full rights of free movement and will no longer need to register on the WRS. You can then get a registration certificate confirming your right to live and work in the United Kingdom, although you are not obliged to do so.

A registration certificate is a document, issued to EEA nationals, that confirms the holder's right of residence under European law. You do not need a registration certificate to enter, live or work in the UK.1

Anksciau rasydavo, kad ta statusa gauni automatiskai ,dabar nerandu, matyt pakeite formuluote g.gif
Atsakyti