Įkraunama...
Įkraunama...

Mano draugas - nelegalas

reikia pirma sakini skaityti kartu su antru. tuomet wrs nebereikes. ty atidirbi 12 men su wrs. 12 men skaiciuojasi nuo wrs isdavimo datos! tuomet kreipiesi eea1. gauni eea1 - confirming your right to reside, ir registruotis wrs nebereikia. nesikreipi, negauni eea1 - reikia. be to visoms kitoms noreciau pamineti ir perspeti - kol jusu vyrai su vizom, kurias gauna tik per jusu darba ir dokumentus, jus privalote uztikrinti, kad jus visa laika dirbate ir kad dirbate su reikalingais dokumentais. kai po 5 m kreipsites eea3 eea4 - reikes irodyti jusu 5 metu darba be pertraukos, ilgesnes nei 6 men. ilgesne pertrauka leidziama tik dekretiniu atveju. ikiukas. mana siandiena i darba sad.gif
Atsakyti
QUOTE(waterlillies @ 2010 06 20, 07:03)
reikia pirma sakini skaityti kartu su antru. tuomet wrs nebereikes. ty atidirbi 12 men su wrs. 12 men skaiciuojasi nuo wrs isdavimo datos! tuomet kreipiesi eea1. gauni eea1 - confirming your right to reside, ir registruotis wrs nebereikia. nesikreipi, negauni eea1 - reikia. be to visoms kitoms noreciau pamineti ir perspeti - kol jusu vyrai su vizom, kurias gauna tik per jusu darba ir dokumentus, jus privalote uztikrinti, kad jus visa laika dirbate ir kad dirbate su reikalingais dokumentais. kai po 5 m kreipsites eea3 eea4 - reikes irodyti jusu 5 metu darba be pertraukos, ilgesnes nei 6 men. ilgesne pertrauka leidziama tik dekretiniu atveju. ikiukas. mana siandiena i darba sad.gif

Na nezinau,man vistiek cia kazkas neaisku su tuo wrs.Kai tvarkiausi antra karta,darbuotojas telefonu pasake,kad jeigu isdirbsiu metus registruotis nebereikes ir nieko neuzsimine del rezidento g.gif

Beje,o kas butu jeigu gavus viza 5 metams as nedirbciau kokius metus ar du,tada nebeduotu kitos,vyra deportuotu?
Jeigu jie suteikia teise dirbti tai kodel dar svarbu mano darbas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Behnaz: 20 birželio 2010 - 08:17

va dabar tai visai pasimeciau su ta wrs doh.gif blink.gif

mano istorija tokia. As pasidarius wrs pradirbau 4 metus, bet rezidento nepasidariau, nes man visi teige, kad mums EU nariams jis nera butinas ax.gif Po tu 4 metu keiciau darba. Darbdavys manes paklause ar as turiu wrs. As jam nunesiau savo tureta, dar pamenu klausiau ar turiu perrasyti del naujo darbo, jis pasake, kad ne, nes mano wrs forma yra galiojanti. Tai kaip dabar iseina g.gif , kad as tuos paskutinius 2 su puse metu dirbu nelegaliai g.gif Nieko nebesuprantu doh.gif g.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu kur matot parasyta, kad jei nesidarai eea1 tai reikia WRS registruotis? Juk parasyta, kad nereikia po metu, o eea1 savo nuoziura- jei nenori, nebutina.

Gedvy, kaip as iki siol supratau, kad tikrai neprivalai registruotis WRS 4u.gif ir nedirbi nelegaliai tuo labiau mirksiukas.gif

as palnuoju piletybes prasyti, o tada ir MB greiciau gautu ILR g.gif
Atsakyti
sakykit o kiek reikia laukti leidimo is HO susituokti?
Atsakyti
QUOTE(Behnaz @ 2010 06 20, 09:16)
Beje,o kas butu jeigu gavus viza 5 metams as nedirbciau kokius metus ar du,tada nebeduotu kitos,vyra deportuotu?
Jeigu jie suteikia teise dirbti tai kodel dar svarbu mano darbas?  g.gif

..Gerai pasakyta...Man beskaitinejant tie patys klausimai iskilo...nes nelogiskai atrodo..mano manymu i tokius klausimus geriausiai leisti kam is migracijos tarnybos atsakyti...ar kieno kas tais reikalais "verciasi"....Jeigu sakykim seima su mazu vaiku atvyksta(kudikiu) ir moteris negali dirbi kokius 2-3 metus ..tai reiskia vyras neturi teise likti su seima gyventi... g.gif ....
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2010 06 20, 18:34)
..Gerai pasakyta...Man beskaitinejant tie patys klausimai iskilo...nes nelogiskai atrodo..mano manymu i tokius klausimus geriausiai leisti kam is migracijos tarnybos  atsakyti...ar kieno kas tais reikalais "verciasi"....Jeigu sakykim seima su mazu vaiku atvyksta(kudikiu) ir moteris negali dirbi kokius 2-3 metus ..tai reiskia vyras neturi teise likti  su seima gyventi... g.gif ....

Butent...
Arba pavyzdziui kaip del studiju..Taip iseina negaliu stot studijuot arba turiu ir dirbt ir studijuot,o jei neiseina suderint,tai vadinasi pamirst studijas reikia...Tai cia jau gaunasi mano kaip zmogaus (legalo) teisiu apribojimas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(katherine2 @ 2010 06 20, 20:01)

Jeigu gerai pamenu tai mes sulaukem gan greitai, maziau negu men., bet po to turejom susituokti labai greitai, nes yra tam tikras galiojimo laikas tam leidimui.

Kuo daugiau skaitau cia, tuo didesne painiava. Darytis darytis ir dar karta darytis visokias wrs kaskart pakeitus darba ir visus kitus dok., kad po to po tu 5m nebutu staigmenu.. unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(relaxing @ 2010 06 20, 18:53)
Kuo daugiau skaitau cia, tuo didesne painiava. Darytis darytis ir dar karta darytis visokias wrs kaskart pakeitus darba ir visus kitus dok., kad po to po tu 5m nebutu staigmenu.. unsure.gif  doh.gif

Jau ir as taip galvoju,reikes kreiptis ir man del rezidento kai sueis metai nuo wrs isdavimo dienos...

O mes tikrai ilgiau laukem leidimo tuoktis,kokius 3 men man atrodo,nors tiksliai nepamenu...
Atsakyti
QUOTE(katherine2 @ 2010 06 20, 18:01)

cia kaip kam pasiseka mirksiukas.gif mes gavom gal po 4 savaiciu. O leidimas galioja 3 menesius 4u.gif
Atsakyti
GEDVY, gal zinot ar nieko tokio jeigu santuoka Lietuvoje uzregistruosiu daugiau kaip po metu nuo santuokos sudarymo?Tikiuosi del to jokiu baudu neduoda?
Atsakyti
QUOTE(Behnaz @ 2010 06 20, 19:15)
GEDVY, gal zinot ar nieko tokio jeigu santuoka Lietuvoje uzregistruosiu daugiau kaip po metu nuo santuokos sudarymo?Tikiuosi del to jokiu baudu neduoda?

tikrai nezinau del sito ax.gif bet manau, kad jokio skirtumo kada santuoka iregistruosi LT. As uzregistravau kazkur po pusmecio, nes man paso galiojimas baigesi ir dariausi nauja pasa su nauja pavarde ax.gif
Atsakyti