Labukas,
Prieš renkantis kombainą ieškojau daug informacijos, daug skaitinėjau ir čia

Tad jaučiu pareigą parašyti ir savo patirtį bei nuomonę, gal kam pravers
Užsiprašiau Kalėdų senio
Kenwood KM266 ir nuo pat Kūčių iki dabar jau kai ką esu išbandžius

Pagrindiniai mano kandidatai buvo Bosch mum4655 ir tas kurį jau turiu
Mano poreikiai buvo tokie:
Plakiklis
Tešlos minkymui ir maišymui skirti priedai
Smulkintuvas
Daržovių pjaustyklės (ypač bulvių tarkavimo peiliai)
Mėsmalė (prireiks laaabai retai, tad man tokios, manau, bus per akis)
Sulčiaspaudės ir kokteilinė nebuvo ypatyngai reikalingi, nes turiu atskirą aparatą, bet dabar su mielu noru jį atiduosiu mamai
Papildyta:Dėl ko nesirinkau
Bosch mum4655 :
Man jis labai patiko savo išvaizda ir kompaktiškumu

, bet...
- Jo galingumas (550w) lyginant su Kenwood'u (900w) gerokai skyrėsi; jis neturi K formos maišymo priedo;
- Man nelabai patiko, kad norint atlenkti lanksčiąją dalį reikia viena ranka spausti mygtuką, kita kelti;
- Pjaustant daržovęs man pasirodė, kad plauti ir valyti Kenwood indą bus paprasčiau nei bosch'o priedą peiliams;
- Jis baltas, o man matomoje vietoje stovintis kombainas gražesnis pilkas/sidabrinis, be to baltas plastikas su laiku "nusispalvina" maistinėm spalvom...
- Jis neturi smulkintuvės, tad ją reikia pirkti papildomai ir, jei konsultantas sakė tiesą, tai tai pjaustyklei, kuri tinka šiam kombainui, netinka atskirai užsakomi peiliai

(o kam aktualu, tai dar prie jo nėra paprastų vaisių sulčiaspaudės)
Be abejonės Bosch mum8 ar Kenwood kombainai metaliniu korpusu mane traukė labiausiai, tačiau įvertinau investicijų atsipirkimą ir nusprendžiau, kad neverta

Be to jie skirti profesionalams ir didesniems kiekiams gaminti (jų dubenys yra per dideli mano ir mano šeimos poreikiams) tad manau, kad namams pilnai pakanka "naminio" kombaino
Dabar apie gautą dovaną
- Kiaušinius plaka tikrai šauniai, tačiau išplakti pvz. 2 baltymus ar 3 trynius prireiktų tikriausiai nemažai laiko (nelabai įsivaizduoju kaip toks kiekis plaktųsi profesionaliuose kombainuose). Aš tiek kantrybės neturėjau, todėl išplakiau su turėtų Philips'o mikseriu, esančiu prie blenderio
- Tešlą minko taip pat gerai - pakanka tiek galingumo, tiek kablio visiems galams pasiekti
- K formos kablys puikiai susitvarkė su trapia tešla, tirštesnę masę taip pat maišo šauniai. Su juo pabandžiau išsukti ir sviestą su cukrumi - visas sviestas vis lipo ant kablio, todėl kelis kratus teko jį nukratyti į dubenį... Kol kas manau, kad arba sviestas buvo per kietas (nes nebuvo atšilęs iki kambario temperatūros), arba tam reikėjo pasirinkti paprastą minkymo kablį
- Daržovių pjaustyklė morkas sutarkavo ir agurkus supjaustė be priekaištų, o va tarkuojant bulves smulkia tarka likdavo ploni gabaliukai bulvių... Bet pats tarkis blynams labai tiko

- Smulkintuvė smulkina PUIKIAI

Tiek svogūnai, tiek riešutai susimulkino labai tolygiai net be puls režimo
- Pieno kokteilis gavosi taip pat geros konsistencijos
Sulčiaspaudės ir mėsmalė kol kas neišbandytos, laukia savo eilės

Dar lėksiu užsakyti free pjaustykle ir įspūdžiais pasidalinsiu vėliau
- Indas gana didelis ir kartais net norėtųsi mažesnio

Kita vertus, kol kas dar niekas nebuvo ištiškę per kraštus, nors maišiau ir didesnius kiekius
Tai tiek pastebėjimų ir patirties