Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės kombainai - 2

QUOTE(viketa @ 2010 03 12, 18:07)
noriu paklausti kombainų šeimininkių:
Ar tarkuojant bulves kaip cepelinams (ar yra tokios funkcijos - čia kaip sulčiaspaudė, ar netiks), nešokinėja, nevibruoja visas agregatas? Taip darydavo sena lietuviška bulvių tarkavimo mašina. Dabar noriu kombaino, bet jame noriu ir gerą sulčiaspaudę turėti, ir kad nevibruotų, ir kad lengva būtų valyti po sulčių gaminimo. Kas tokia turit, patarkit? parašykit modelį! biggrin.gif  biggrin.gif
Kad butu padori sulčiaspaude kombaino komplekte dar neteko girdėti. O vietoj tarkavimo mes seniai jau nauduojame kombaino peilius. Taip greičiau ir lengviau. Tiesiog sumeti viska į indą, įjungi, o po poros minučių išimi. Todėl aš patarčiau pati paprastesni kombainą su peiliais ir atskira sulčiaspaude. Bet galingumas abejų kad nebūtu mažiau 700 vatu.
Atsakyti
QUOTE(viketa @ 2010 03 12, 17:07)
noriu paklausti kombainų šeimininkių:
Ar tarkuojant bulves kaip cepelinams (ar yra tokios funkcijos - čia kaip sulčiaspaudė, ar netiks), nešokinėja, nevibruoja visas agregatas? Taip darydavo sena lietuviška bulvių tarkavimo mašina. Dabar noriu kombaino, bet jame noriu ir gerą sulčiaspaudę turėti, ir kad nevibruotų, ir kad lengva būtų valyti po sulčių gaminimo. Kas tokia turit, patarkit? parašykit modelį! biggrin.gif  biggrin.gif

Pas mane nešiokinėja, o dėl vibracijos, tai visi prietaisai kažkiek vibruoja mirksiukas.gif Beje, kuo lengvesnis kombainas, tuo didesnė tikimybė, kad tarkuojant ir pan. jį reikės prilaikyti nuo per didelės vibracijos, o galbūt ir šokinėjimo 4u.gif

Kas dėl bulvių tarkavimo, tai Kenwood 266 puikiai sutarkuoja bulves kūgeliui, blynams, bet cepelinams jis nelabai tinka, nes reikia išspaudinėti sultis. Tam reikalui labiau tinka sulčiaspaudės, kur sultys ir tarkiai iškrenta atskirai. Žinoma galima panaudoti sulčiaspaudę, bet šio modelio ji per maža (baisiai dažnai reikėtų išiminėti tarkius), nors pvz. mano didesnė atskira sulčiaspaudė irgi šiuo klausimu man nelabai... Mano nuomonee cepelinams reikia arba "tarybinės" tipo sulčiaspaudės, arba tiesiog atskiros nemažos galingos sulčiaspaudės ax.gif

QUOTE(viketa @ 2010 03 12, 19:06)
ačiū, ader, už nuomonę, lauksiu dar patarimų. Mano virtuvė maža,tai nenoriu skirti vietos sulčiaspaudei. Bet visi pataria turėti atskirai. Gal vis gi kas nors turi viską viename.

Aš turiu suklčiaspaudę atskirai (citrusinių, visų kitų ir kokteilinė), tai žadu ją kam nors padovanoti, nes pilnai pakanka tų, kurios yra prie kombaino smile.gif Valymo nėra daug, o kalbant apie paprastų vaisių sulčiaspaudę, tai dar ir mažiau, nes ji kompaktiškesnė smile.gif Jei sultis spausi didesniais kiekiais (pvz. obuolių sultis žiemai arba labai dažnai reikės nemažam kiekiui žmonių) gal verta ir atskirą įsigyti (kitaip gali tekti dažnai tuštinti indą nuo tirščių), čia gal nuo poreikių priklauso - mūsų atveju neverta jai skirti papildomos vietos rolleyes.gif Beje, atskiros sulčiaspaudės privalumas buvo tame, kad citrusiniams spausti yra toks dangtelis su rankeną, o dabartiniame kombaine vaisių reikia ranka spausti smile.gif

Dėl aukščiau minėto tarkavimo pakeitimo peiliais, tai nesutinku 4u.gif Smulkintuvas ir yra smulkintuvas ir neretai jis tarkavimo neatstoja - tiesiog kai kuriems patiekalams reikia būtent tarkuotų daržovių, jau nekalbu apie sūrį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 03 13, 23:42)
Laba, Lietuvoje Kitchenaid prekiauja Sangaida -  www.sangaida.lt, reikia uzsisakyti, kiek supratau jie pas save neturi, tai nepaciupinesi.
As is JAV siunciausi, reikejo adapteri nusipirkt, kad veiktu. Ne mikseris o pasaka, svajone mano buvo. Dabar priedus uzsisakinesiu.  wub.gif

Taip... smile.gif ir aš ratais apie amazoną suku, bet dėl siuntimo vis susilaikau, tai gal pas vietinius, užsakant, būtų patogiau pirkti? Kitchenaidų, vėl, visokių modelių yra, dar visų nenagrinėjau, apsistojau ties artisanais, tik keista, kad jų galingumas toks nedidelis 350W, o mielines, rugines tešlas minko.
Miskouoga, kaip Jūsų kombaino galingumas, ar eina ruginę tešlą minkyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 14 kovo 2010 - 11:25
QUOTE(miskouoga @ 2010 03 13, 23:42)
Laba, Lietuvoje Kitchenaid prekiauja Sangaida -  www.sangaida.lt, reikia uzsisakyti, kiek supratau jie pas save neturi, tai nepaciupinesi.
As is JAV siunciausi, reikejo adapteri nusipirkt, kad veiktu. Ne mikseris o pasaka, svajone mano buvo. Dabar priedus uzsisakinesiu.  wub.gif

O kokį adapterį pirkot, kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 03 14, 15:37)
Jeigu 800W, tai jau virš 200 Lt kainos. Vienas iš variantu: MW2P1000
Atsakyti

QUOTE(Aissstute @ 2010 02 15, 22:19)
Mergaites, o ar kuri nors turit Kenwood KM020? Prasau, parasykit savo atsiliepimus, nes kaina didele, idomu ar tikrai verta produkto..

Turiu ir naudoju Knewood kombainą jau daugiau nei du metus. Modelio tikslaus nepamenu, bet panašus į šį, galingumas 900 w, yra mėsmalė, sulčiaspaudė, kokteilinė, bulvėm tarkuot, mėsai kapot ir t.t. ir pan. Tai iš esmės būčiau viskuo patenkinta, bet... per 2 metus į garantinį teko vežti tris kartus remontuot. Dabar jau garantinis baigėsi, kol kas tfu tfu veikia, bet pasirodė nelabai patikimas daiktas...
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2010 03 16, 12:20)
Turiu ir naudoju Knewood kombainą jau daugiau nei du metus. Modelio tikslaus nepamenu, bet panašus į šį, galingumas 900 w, yra mėsmalė, sulčiaspaudė, kokteilinė, bulvėm tarkuot, mėsai kapot ir t.t. ir pan. Tai iš esmės būčiau viskuo patenkinta, bet... per 2 metus į garantinį teko vežti tris kartus remontuot. Dabar jau garantinis baigėsi, kol kas tfu tfu veikia,  bet pasirodė nelabai patikimas daiktas...

Keista, per daug gedimų tokiam, beveik profesionaliam kombainui, dar per tokį, tarkim, trumpą laikotarpį. Gal naudojate ne namų reikmėms, o kavinėje pvz.? Klausiu, nes pati svarstau ar tokį pirkti.
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2010 03 16, 11:20)
bet... per 2 metus į garantinį teko vežti tris kartus remontuot. Dabar jau garantinis baigėsi, kol kas tfu tfu veikia,  bet pasirodė nelabai patikimas daiktas...

o kas buvo nutike? g.gif mes irgi galvojam Kenwooda isigyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 03 14, 11:23)
Taip... smile.gif ir aš ratais apie amazoną suku, bet dėl siuntimo vis susilaikau, tai gal pas vietinius, užsakant, būtų patogiau pirkti? Kitchenaidų, vėl, visokių modelių yra, dar visų nenagrinėjau, apsistojau ties artisanais, tik keista, kad jų galingumas toks nedidelis 350W, o mielines, rugines tešlas minko.
Miskouoga, kaip Jūsų kombaino galingumas, ar eina ruginę tešlą minkyti?

As pirkau Artisan, galingumas 325 W, dar labai neisbandziau, tik karta mieline tesla minkiau, viskas gerai buvo.
Kol kas nenusivyliau siuo pirkiniu, dabar priedus renkuosi doh.gif
Apie galingesni irgi galvojau, bet pradziai uzteks ir tokio.

QUOTE(Deiva1212 @ 2010 03 14, 14:37)

Adapteri pirkau Elektronikos pasaulyje, nezinau, koks ten jo pavadinimas, kainavo 159 lt. 300 W galingumo.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 03 16, 22:20)
As pirkau Artisan, galingumas 325 W, dar labai neisbandziau, tik karta mieline tesla minkiau, viskas gerai buvo.
Kol kas nenusivyliau siuo pirkiniu, dabar priedus renkuosi  doh.gif
Apie galingesni irgi galvojau, bet pradziai uzteks ir tokio.
Adapteri pirkau Elektronikos pasaulyje, nezinau, koks ten jo pavadinimas, kainavo 159 lt. 300 W galingumo.

Dėkui už atsakymą smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 03 16, 15:37)
Keista, per daug gedimų tokiam, beveik profesionaliam kombainui, dar per tokį, tarkim, trumpą laikotarpį. Gal naudojate ne namų reikmėms, o kavinėje pvz.? Klausiu, nes pati svarstau ar tokį pirkti.

Tai kad tik namie naudojom, o akmenų irgi nemalėm ir nemaišėm. Gal čia mum toks nekokybiškas papuolė verysad.gif

QUOTE(KibirVibir @ 2010 03 16, 21:02)
o kas buvo nutike?  g.gif mes irgi galvojam Kenwooda isigyti  g.gif

Tris kartus tas pats: krumpliaračiai lūždavo.

Kaip ir sakiau, šiaip pačiu kombainu būčiau labai patenkinta, jei ne tie gedimai.
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2010 03 17, 09:12)
Tai kad tik namie naudojom, o akmenų irgi nemalėm ir nemaišėm. Gal čia mum toks nekokybiškas papuolė  verysad.gif
Tris kartus tas pats: krumpliaračiai lūždavo.

Kaip ir sakiau, šiaip pačiu kombainu būčiau labai patenkinta, jei ne tie gedimai.

ingulia, jo korpusas ir detalės metalinės? Ta prasme, gal gali pasakyti koks tiksliai modelis? O tai, kad nenusipirkčiau netyčiom, ot būtų.... (man ir taip kaina nemaža unsure.gif ).
Atsakyti