Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(taniai @ 2008 03 17, 23:34)
As siandiena jau gavau ziamiu is orchidejos.lt. tai puse vakaro dariau revizija ir persodinejau smile.gif

Ir kokie rezultatai revizijų?
Atsakyti
QUOTE(malaizija @ 2008 03 17, 16:32)
Niekas man nesigauna verysad.gif  ten nuotrauka rodo, bet cia tai jos nebus verysad.gif

Ten nuotrauka rodo,bet apacioj ir nuoroda ideta kuri prasida URL ja nukopini ir nupastini i savo zinute ir ja automatiskai parodys 4u.gif
Atsakyti
Paskutiniu metu domiuosi orchideju "problemomis", tai noriu su jumis pasidalinti atradimais 4u.gif . Geras rusiskas tinklapis su nuotraukomis apie orchiu ligas, kenkejus- http://www.orchidee.ru/.
problemos su lapais
kenkejai
forumas
ligos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gumyte: 18 kovo 2008 - 00:49
Gal kas zinot, kas mano gelytei su lapais?
http://img409.images...1024x768at6.jpg
nezinau ar jums rodys mano nuotraukyte blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 03 17, 18:18)
jei kils klausimeliu - mielai isversiu  smile.gif
[url=http://www.garten-foto.de/imgblog/jsp/extern/vs_video.jsp?vid=00110400]

Na, tai ir kilo klausimų, nes mano kompas ko tai trumpina - mačiau ir girdėjau "punktyrais". Tai štai kas neaišku: kada po persodinimo galima laistyti? Po 3 savaičių ar kitaip?

Ir ačiū burundu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EGZEMPLIORIUS: 18 kovo 2008 - 08:46
Viena diena apziurejau saknis orchideju, tai liko po viena sveika isorine. Ta visus puvesius nukirpau ir persodinau i substrata. Gelytes zdejo prie persodint, bet gaila buvo prarast, tai persodinau zydejusias. praejo gal kokios 3 savaites, laisciau tik pora kartu ir padejau po vazonais keramzito ir pripilu vandens, kadangi namie silta. Tik ne patinka man , kad buvo jau islinde dar 2 nauji pupurai, bet taip ir neparode savo grozio (neissiskleide) verysad.gif , ir lapai minksti pasidare.
ka patartume daryt?
Atsakyti
QUOTE(Wika 111 @ 2008 03 18, 09:48)
Viena diena apziurejau saknis orchideju, tai liko po viena sveika isorine. Ta visus puvesius nukirpau ir persodinau i substrata. Gelytes zdejo prie persodint, bet gaila buvo prarast, tai persodinau zydejusias. praejo gal kokios 3 savaites, laisciau tik pora kartu ir padejau po vazonais keramzito ir pripilu vandens, kadangi namie silta. Tik ne patinka man , kad buvo jau islinde dar 2 nauji pupurai, bet taip ir neparode savo grozio (neissiskleide)  verysad.gif , ir lapai minksti pasidare.
ka patartume daryt?

Jei palikai tik porą šaknų, tai žiedstiebį reikėjo nukirpti, kad gėlytė visas jėgas galėtų skirti augimui, o ne žydėjimui. Dabar ji ir augti nebeturi jėgų ir žydėti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 03 18, 10:51)
Jei palikai tik porą šaknų, tai žiedstiebį reikėjo nukirpti, kad gėlytė visas jėgas galėtų skirti augimui, o ne žydėjimui. Dabar ji ir augti nebeturi jėgų ir žydėti  verysad.gif

Tai gal nevelu nukirpti visus ziedstiebius? g.gif jZiedstiebius nukirpti visus link lapu? O kaip su laisymu? Gal reiktu su trasom i inda ideti kokiai valandai?

Atsakyti
QUOTE(masumi @ 2008 03 17, 17:36)
AAA ta , kai ja pirkau buvo parasyta, kad Cambria, tai as visai ramiai su ja sugyvenu, skleidzia ziedukus toliau  bigsmile.gif  4u.gif

Aaaa, tai gal blogai nužiūrėjau. blush2.gif Labai panaši. wub.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 03 17, 18:27)
Tiesa sakant silpnokas jis pas mane, nors ir i Skm substrata persodinau specialu. Senas auginukas, is kurio zydejo, suvarges, bet isaugino nauja. Tikiuos dar adaptuosis jis pas mane... va del to man ir patinka phalenopsiai, kad su jais viskas aisku.

Aš tai bijau jį ir judint. rolleyes.gif Vazonėlis neperšviečiamas, mažas, bet pro apatines skylutes vis pasižiūriu šaknis, nes jos ten matosi, tai kietos. O jie žydi dar kartą iš to paties auginuko ar jau nebe? g.gif Į kokį substratą persodinote? Nes dabartinis pas mane pasodintas į grynus kokoso čipsus. g.gif Ir dar ką pastebėjau, kad jei į lėkštutę pripilu vandens, o ant akmenukų pastatau pafiką, tai tas vandenėlis labai jau greitai dingsta. Pas phelenopsius tai ilgai jis stovi, o pafikas turbūt labai jau mėgsta drėgmę? g.gif Ir dar perskaičiau, kad pafikai nemėgsta būti apipurškiami... g.gif

QUOTE(rena @ 2008 03 17, 22:43)
as ir nelabai ka supratau doh.gif
Wolke, pasizadejai vertime padet, tai dabar gelbek ax.gif ka ten sake, del to ziedstiebio g.gif a ji nukirpti tie 2 nareliu kaip perzydejo  g.gif ir ka sake kai parode radiatoriu g.gif

Na, man šita kalba tai kaip paukščių. doh.gif Gal būtų galima labai trumpą santrauką padaryti - kas, kaip, kada ir kodėl? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wika 111 @ 2008 03 18, 10:18)
Tai gal nevelu nukirpti visus ziedstiebius?  g.gif jZiedstiebius nukirpti visus link lapu? O kaip su laisymu? Gal reiktu su trasom i inda ideti kokiai valandai?

Žinoma kirpk. O dėl trąšų g.gif Net nežinau. Įdomu, kas ten pas ją dabar darosi su šaknimis. Gal jos visos jau supuvo? Gal dar kartą ištraukti iš substrato ir pažiūrėti. Nes jei supuvo, tai trąšos situacijos tikrai nepagerins. O nukarpiusi šaknis jas dezinfekavai ir padžiovinai, ar iš karto sodinai?
Atsakyti
QUOTE(kkavka @ 2008 03 17, 18:36)
o ar buvo prazydejes namu salygomis? pas mane kol kas tik "pirktiniai" ziedai buvo. beje, o kada zydejimo periodas? 

Ne. Zydejimo grafikas:
http://www.beautiful...r/calendar.html

QUOTE(Susiena @ 2008 03 18, 10:44)
Į kokį substratą persodinote?

Is SKM: http://www.orchidejo...p.php?item_id=6
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 03 17, 12:49)
Orchidėjos (bent jau dauguma) auga specialiame substrate, kuris sudarytas iš žievės, drenažo ir pan. Jei trumpai perlieji, tai visas vanduo nubėga ir neįsigeria į substratą. Tada gėlytė gaunasi kaip ir napalaistyta. Reikia orches arba ilgai lieti arba mirkyti kokią 15-20 min. Tada leisti nusivarvėti ir padėti į vietą. Perliejimas gaunasi tada, kai liejama per dažnai - nepradžiūvus substratui arba vanduo užsistovi lėkštutėje. Kai oras vėsesnis lieti reikia rečiau, kai karšta - dažniau.
Dėl nusistovėjusio vandens - žiemą lieju po kranu ir neima velnias  blush2.gif , o vasarą stengiuosi lieti lietaus vandeniu.

O tai kaip palieti su trašomis, jei pokranu pakišus laikome g.gif
Atsakyti