Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(malaizija @ 2008 03 18, 08:29)
Gal kas zinot, kas mano gelytei su lapais?
http://img409.images...1024x768at6.jpg
nezinau ar jums rodys mano nuotraukyte blush2.gif

Nelabai aiski nuotrauka g.gif gal pabandyk nufotografuoti is arciau ir aprasyk kas tiems lapams negerai.
As kolkas matau kazkokias neaiskias demes,kurios panasios i vandens nuosedas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2008 03 18, 12:34)
O tai kaip palieti su trašomis, jei pokranu pakišus laikome  g.gif

Paliejus po kranu, perpilu vandeniu su trąšomis arba pamerkiu kelioms minutėms į trąšuotą vandenį. Su trąšomis geriau lieti jau palietą orchidėją, net tada geriau įsigeria trąšos
Atsakyti
QUOTE(gumyte @ 2008 03 18, 00:46)

Tikrai neblogas psl thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 18, 13:14)
Tikrai neblogas psl  thumbup.gif

Aha, neblogas. Šitoj temos išvis yra kaip niekad daug nuorodų. Būtų gerai kad kai atidarinės naują temą, jas visas surinkti ir į pirmą žinutę sudėti.
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 18, 13:53)
Nelabai aiski nuotrauka  g.gif  gal pabandyk nufotografuoti is arciau ir aprasyk kas tiems lapams negerai.
As kolkas matau kazkokias neaiskias demes,kurios panasios i vandens nuosedas  g.gif

Ten kazkokios sviesios demes, ar tai gali buti nuo trasu? ar nezinoda, sita gelyte persodinau ir palaisciau, ir dar trasomis blink.gif
http://img120.images...5800x600bk7.jpg
Atsakyti
QUOTE(malaizija @ 2008 03 18, 16:22)
Ten kazkokios sviesios demes, ar tai gali buti nuo trasu? ar nezinoda, sita gelyte persodinau ir palaisciau, ir dar trasomis  blink.gif

Nu, persodinus laisyti doh.gif - kiek aš žinau, nederėjo... Iš nuotraukos man labiausiai nepatiko ne lapai tavo gėlytės, bet žemė. unsure.gif
Atsakyti
O as kiek is nuotraukos matau, tai zeme "durpes orchidejom" tokios buna senukuose, ir mano tokios buvo is Zaliosios stoteles doh.gif
O tai ji zydinti persodinta ar kaip cia taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 03 18, 13:40)
Aha, neblogas. Šitoj temos išvis yra kaip niekad daug nuorodų. Būtų gerai kad kai atidarinės naują temą, jas visas surinkti ir į pirmą žinutę sudėti.

Tik va as nemegstu rusiskai skaityti...
Atsakyti
QUOTE(malaizija @ 2008 03 18, 14:22)
Ten kazkokios sviesios demes, ar tai gali buti nuo trasu? ar nezinoda, sita gelyte persodinau ir palaisciau, ir dar trasomis  blink.gif

Na kaip ir kitos merginos mano,as taip pat manau kad svarbiausia ne lapai, jie gali buti nuo per kieto vandens ar nuo trasu. Pas mane irgi taip buvo kai bandziau purksti su trasom.
Labiausiai i akis krenta zeme,kuri netinka g.gif O tai kad dar ir palaistej persodinus irgi ne kas schmoll.gif Gali pradeti puti saknys,tuo labiau kad jos negauna oro. Uzsisakyk geresnio subtrato, kaip ir mes visi perkam is www.orchidejos.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 18 kovo 2008 - 14:56

QUOTE(Gaurė @ 2008 03 18, 13:40)

jau vien nuorodas pravertus, tai beveik ir konsultaciju nebeprireikia biggrin.gif

QUOTE(zaka @ 2008 03 18, 14:29)
Nu, persodinus laisyti doh.gif  - kiek aš žinau, nederėjo... Iš nuotraukos man labiausiai nepatiko ne lapai tavo gėlytės, bet žemė. unsure.gif

drinks_cheers.gif man irgi zeme nepatiko, o lapai, kaip ir lapai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Susiena @ 2008 03 18, 10:44)
Na, man šita kalba tai kaip paukščių. doh.gif Gal būtų galima labai trumpą santrauką padaryti - kas, kaip, kada ir kodėl?  blush2.gif

vertimas Wolke's idetos video medziagos smile.gif

Orchideju prieziura nesudetinga. Laikyti kambario temperaturoje, sviesioje, bet ne tiegiogines saules apsviestoje vietoje, laisyti kambario temperaturos vandeniu. Laisyti 1 karta i savaite letai, kad vanduo susigertu i substrata, po 30 min. nupilti likusi vandeni. Geriausiai tinka voneles, istacius orchidejas, palaikyti 10 min. Trasas naudoti mazai koncentruotas, nes orchidejos reaguoja i druskas, karts nuo karto nuplauti geles po kranu kambario temeraturos vandeniu.
Kad orchidejos zydetu, ziedkoti nupjauti virs 2-3 narelio. Kas 2 metus persodinti i spec.subtrata. Jei saknys prilipusios prie indo, atsargiai paridenti ir isimti, nupurtyti sena substrata, nukirpti senas, nesveikas, parudavusias saknis. Sveikos saknys yra sviesiai pilkos spalvos. Senas indas tinkamas persodinimui. Nauja substrata pilti i inda lengvai, nespaudziant geles saknu, pabeldziant per indo sonus. Saknu virsus po persodinimo turi buti 2 cm virs indo. Jei viska gerai padarete, pakelus augala, jis laikosi inde. Po persodinimo nelaistyti 2-3 savaites, tik substrata kasdien lengvai nupurksti vandeniu. Istatyti orchideja i specialiai orchidejoms skirtus vazonelius su randu apacioje.
Atsakyti
Dar tame video lapus purske su tokiu purskekliu (geriau dregme islieka lapuose). Toki maciau Vilniuje pirkti "Schetelig" prie Thomas Philips. Kaina berods buvo 11Lt. Pavarciau, pakraciau, paskaiciau ir nepirkau, o cia pamaciau. Gal kuri naudoja? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(gumyte @ 2008 03 18, 15:29)
Dar tame video lapus purske su tokiu purskekliu (geriau dregme islieka lapuose). Toki maciau Vilniuje pirkti "Schetelig" prie Thomas Philips. Kaina berods buvo 11Lt. Pavarciau, pakraciau, paskaiciau ir nepirkau, o cia pamaciau. Gal kuri naudoja? Kokie atsiliepimai?

as tai ir lapams spec niekuo nepurskalioju, tik trasas naudoju, tai kaip ir ten rode g.gif
Atsakyti