QUOTE(Gaurė @ 2008 03 18, 13:40)
Aha, neblogas. Šitoj temos išvis yra kaip niekad daug nuorodų. Būtų gerai kad kai atidarinės naują temą, jas visas surinkti ir į pirmą žinutę sudėti.
jau vien nuorodas pravertus, tai beveik ir konsultaciju nebeprireikia
QUOTE(zaka @ 2008 03 18, 14:29)
Nu, persodinus laisyti

- kiek aš žinau, nederėjo... Iš nuotraukos man labiausiai nepatiko ne lapai tavo gėlytės, bet žemė.

man irgi zeme nepatiko, o lapai, kaip ir lapai
Papildyta:
QUOTE(Susiena @ 2008 03 18, 10:44)
Na, man šita kalba tai kaip paukščių.

Gal būtų galima labai trumpą santrauką padaryti - kas, kaip, kada ir kodėl?
vertimas
Wolke's idetos video medziagos
Orchideju prieziura nesudetinga. Laikyti kambario temperaturoje, sviesioje, bet ne tiegiogines saules apsviestoje vietoje, laisyti kambario temperaturos vandeniu. Laisyti 1 karta i savaite letai, kad vanduo susigertu i substrata, po 30 min. nupilti likusi vandeni. Geriausiai tinka voneles, istacius orchidejas, palaikyti 10 min. Trasas naudoti mazai koncentruotas, nes orchidejos reaguoja i druskas, karts nuo karto nuplauti geles po kranu kambario temeraturos vandeniu.
Kad orchidejos zydetu, ziedkoti nupjauti virs 2-3 narelio. Kas 2 metus persodinti i spec.subtrata. Jei saknys prilipusios prie indo, atsargiai paridenti ir isimti, nupurtyti sena substrata, nukirpti senas, nesveikas, parudavusias saknis. Sveikos saknys yra sviesiai pilkos spalvos. Senas indas tinkamas persodinimui. Nauja substrata pilti i inda lengvai, nespaudziant geles saknu, pabeldziant per indo sonus. Saknu virsus po persodinimo turi buti 2 cm virs indo. Jei viska gerai padarete, pakelus augala, jis laikosi inde. Po persodinimo nelaistyti 2-3 savaites, tik substrata kasdien lengvai nupurksti vandeniu. Istatyti orchideja i specialiai orchidejoms skirtus vazonelius su randu apacioje.