Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(yeahva @ 2008 03 18, 18:27)
Mano orchidejos ziedeliai kazkokie darosi  suglebe, kodel taip yra? negi tai reiskia kad ji jau nuzydes? yra dar du pumpuriukai kurie dar neissiskleide, as ja pirma karta turiu tad dar nezinau tu jos zydejimo procesu. Is pradziu tie ziedeliai tokie tvirti buvo, o dabar glemba, turiu ja nuo kovo 8 dienos tik. Parasykit jei kas zinot kaip ten kas? smile.gif  4u.gif

Na gal ir pasalo, gal purskei gelyte ir ziedelius apipurskei, arba tiesiog baigia zydeti 4u.gif O pumpuriukai jeigu glemba,tai greiciausiai juos sunku bus atgaivinti, labai daznai pumpuriukai nukrenta dar neprazyde,del temperaturu skirtumo atnesus is lauko i namus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 18 kovo 2008 - 20:49
sakykit, o kiek maždaug laiko praeina na naujo stiebo leidimo iki pirmo žiedo pražydėjimo g.gif nes jau kelios savaitės kaip vienas phaleonopsis kažką bando išleisti, bet labai labai lėtai kinta/auga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 18, 20:18)
Ziurint kada tu pirkai. Mano mama pirko pries pora metu,tai tikrai buvo neblogas, bet dabar ten vien zemes,kaip paprastas subtratas ivairiom gelem. Jei skaitei tema anksciau,tai jau ne viena orchideju myletoja yra praradusi gelyte,pasodinus ja i ta subtrata.

Pirkau šiandien. "Vilniaus žalumos" 3 litrai "Žemių orchidėjoms". tongue.gif
Atidariau - viduj ten yra tokie nemaži žievės gabalai (net 5X5 cm...), kažkokia juoda smulkmė, lyg ir smėliuko (?) ir balti putplasčio rutuliukai. Ph - 5.5-6. Net nežinau, gera ta "žemė" ar ne...
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2008 03 18, 21:52)
Pirkau šiandien. "Vilniaus žalumos" 3 litrai "Žemių orchidėjoms".  tongue.gif
Atidariau - viduj ten yra tokie nemaži žievės gabalai (net 5X5 cm...), kažkokia juoda smulkmė, lyg ir smėliuko (?) ir balti putplasčio rutuliukai. Ph - 5.5-6. Net nežinau, gera ta "žemė" ar ne...

5x5 cm blink.gif kelis tokius imeti i vazona ir jau pilnas biggrin.gif
siaip sis substratas nera geras, kadangi del tos "juodos smulkmes" dregme labai ilgai uzsilaiko vazone, kas nepatinka orchidejom ir kenkia ju saknim. be to, tokiame substrate nera oro tarpu, t.y. substratas sukrites, kas irgi nepatinka orchidejoms. na, bent jau populiariausioms ju rusims.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkavka: 18 kovo 2008 - 20:59
QUOTE(Gaurė @ 2008 03 18, 12:18)
Žinoma kirpk. O dėl trąšų  g.gif  Net nežinau. Įdomu, kas ten pas ją dabar darosi su šaknimis. Gal jos visos jau supuvo? Gal dar kartą ištraukti iš substrato ir pažiūrėti. Nes jei supuvo, tai trąšos situacijos tikrai nepagerins. O nukarpiusi šaknis jas dezinfekavai ir padžiovinai, ar iš karto sodinai?

Pries nukarpydama saknis buvau valandai idejusi i vandeni,nes buvo ir pandziuvusiu, kaip paziurejau, nieko geo ten is ju neliko, tai nukarpiau , uzberiau cinamono ir palikau kokiai parai padziut. paskui persodinau i pematoma vazona, bet pagailejau kirp stiebus, nes buvo su pumpuru. verysad.gif Tai ryt reiktu perziurei saknis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kkavka @ 2008 03 18, 21:56)
5x5 cm  blink.gif  kelis tokius imeti i vazona ir jau pilnas  biggrin.gif
siaip sis substratas nera geras, kadangi del tos "juodos smulkmes" dregme labai ilgai uzsilaiko vazone, kas nepatinka orchidejom ir kenkia ju saknim. be to, tokiame substrate nera oro tarpu, t.y. substratas sukrites, kas irgi nepatinka orchidejoms. na, bent jau populiariausioms ju rusims.

Na, o jei išrinkčiau kaip kokia Pelenė tik žieves ir jose sodinčiau? g.gif

Atsakyti
Labas, ir as pagaliau galiu isijungti i jusu buri bye1.gif . Noriu truputi pasigirti ir pasidziaugti - siandien sesuo man padovanojo orchideja. Tokia mazyte, atrodo miniukais tokias vadinat, bet ji mano lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 18, 20:45)
Na gal ir pasalo, gal purskei gelyte ir ziedelius apipurskei, arba tiesiog baigia zydeti  4u.gif O pumpuriukai jeigu glemba,tai greiciausiai juos sunku bus atgaivinti, labai daznai pumpuriukai nukrenta dar neprazyde,del temperaturu skirtumo atnesus is lauko i namus.

nepurskiau ir neturejo labai pasalt, silta namie, o pumpuriukai dar normalus, tik va keli ziedeliai paglebe, hmz. Dar nuo kovo 8 jos netresiau, gal del to g.gif Vakar laisciau pagal visas instrukcijas. Nezinau, verysad.gif gaila ziedeliu tik 10 dienu ja turit, kazkaip as ja taip pamegau wub.gif pries tai stovejo pas mane ant stalo 2 metrai nuo lango, dabar pastaciau ant palanges, gal jai sviesos daugiau reikia. Pas man Baltas falenopsis su violetiniu viduriuku. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2008 03 18, 20:52)
Pirkau šiandien. "Vilniaus žalumos" 3 litrai "Žemių orchidėjoms".  tongue.gif

Va stai taip atrodo subtratas,kuri as perku is SKM. Ten jokios smulkmes.
user posted image
user posted image

QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2008 03 18, 21:19)
Na, o jei išrinkčiau kaip kokia Pelenė tik žieves ir jose sodinčiau?  g.gif

Gali bandyti rinkti,bet ar pririnksi pilna vazoneli,na nebent tavo orchideja turi daug saknu g.gif O beja, kodel persodineji? Kas jai negerai?
Papildyta:
QUOTE(Deire @ 2008 03 18, 20:51)
sakykit, o kiek maždaug laiko praeina na naujo stiebo leidimo iki pirmo žiedo pražydėjimo  g.gif nes jau kelios savaitės kaip vienas phaleonopsis kažką bando išleisti, bet labai labai lėtai kinta/auga  ax.gif

Niekas tau tiksliai negales pasakyti, nes kiekviena orchideja auga skirtingai. Pas viena geresnes salygos,pas kita-blogesnes. Taigi, tai gali uztrukti menesi,pas kitus metus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 18 kovo 2008 - 22:15
QUOTE(masumi @ 2008 03 18, 21:11)
O tu visas orchiu rusis kisi po karstu dusu?  ax.gif

Tai kad turiu tik falenopsius ir kambrija kol kas ax.gif . Tai tuos ir kisu. Tik skaiciau, kad orchidejom su svelnesniais ,sviesesniais lapais reikia vesesnio, nelabai karsto vandens, kad nenudegtu lapeliai.

QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2008 03 18, 22:19)
Na, o jei išrinkčiau kaip kokia Pelenė tik žieves ir jose sodinčiau?  g.gif

Paskaityk va cia, kaip pasidaryti tinkamo substrato. Kai kurie orchideju augintojai patys daro savo gelems substratus. Nors man paprasciau sumoket keliolika Lt ir po keliu dienu gaut daugelio augintoju jau isbandyto ir giriamo substrato.
http://www.rojaussod...i...f=95&t=2141

QUOTE(yeahva @ 2008 03 18, 22:30)
npurskiau ir neturejo labai pasalt, silta namie, o pumpuriukai dar normalus, tik va keli ziedeliai paglebe, hmz. Dar nuo kovo 8 jos netresiau, gal del to  g.gif Vakar laisciau pagal visas instrukcijas. Nezinau, verysad.gif  gaila ziedeliu tik 10 dienu ja turit, kazkaip as ja taip pamegau wub.gif  pries tai stovejo pas mane ant stalo 2 metrai nuo lango, dabar pastaciau ant palanges, gal jai sviesos daugiau reikia. Pas man Baltas falenopsis su violetiniu viduriuku.  blush2.gif

O laistei kaip (pgl. visas instrukcijas)? Pamirkei? As bandyciau merkti ilgesniam laikui, jei itarciau, kad lepsta del dregmes trukumo. Bet gal cia kita priezastis, jei vakar liejai g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristen @ 2008 03 18, 22:27)
Labas, ir as pagaliau galiu isijungti i jusu buri bye1.gif . Noriu truputi pasigirti ir pasidziaugti - siandien sesuo man padovanojo orchideja. Tokia mazyte, atrodo miniukais tokias vadinat, bet ji mano  lotuliukas.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 18, 22:14)
Niekas tau tiksliai negales pasakyti, nes kiekviena orchideja auga skirtingai. Pas viena geresnes salygos,pas kita-blogesnes. Taigi, tai gali uztrukti menesi,pas kitus metus  4u.gif

supratau mirksiukas.gif dėkui 4u.gif
Atsakyti