Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

smile.gif+2008 03 19, 23:51-->
QUOTE(As smile.gif @ 2008 03 19, 23:51)
Merginos, ar galima nupjauti tas šaknis, kurios išlindę iš vazonėlio?  g.gif

doh.gif neeeeeeeeeee nedaryk to, cia orines saknys
Atsakyti
smile.gif+2008 03 19, 23:51-->
QUOTE(As smile.gif @ 2008 03 19, 23:51)
Merginos, ar galima nupjauti tas šaknis, kurios išlindę iš vazonėlio?  g.gif

Na ziurint apie kurias tu sneki g.gif :tas,kurios per vazonelio virsu islindusios(tai jos orines saknys.Ju kirpti negalima nono.gif ),ar tas,kurios islindusios per vazonelio apacia(pati dar neesu to dariusi,bet maciau viena video klipa,kaip uzsienyje,orchideju augintojas,visas vidines saknis,kurios jau per ilgos,nupjauna ir tiek.).Taip,kad manau pirma reikia susivokti apie kurias saknis eina kalba,o po to veikti.As asmeniskai,jai butu islindusi viena vidine saknis,arba persodinciau gelyte(jai reikia),arba kaip nors ja pataisyciau,kad ji nekliutu.O jai nei vienas variantas netinka,tai kirpciau ir patepciau cinamono milteliais arba anglimi. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2008 03 19, 12:31)
Beje, prisiminiau, ką paporino mūsų valytoja. Ji sakė, kad sodinanti orchidėjas į tokį reikalą (prašau tik nealpti): sutrupintus vištienos kaulus, riešutų kevalus, kiaušinių lukštus... Sakė, tinka beveik visa kieta organika - mūsų maisto atliekos... Gal kas galėtų pakomentuoti?  biggrin.gif

Cia tai bent idomybe biggrin.gif .Nemanau,kad tai tiktu orchidejom ax.gif .
Bet man patiko,kai SENUKUOSE viena konsultante,pasakojo tokiai moterytei,kaip reikia priziureti ir puoseleti orchidejas doh.gif .Keletas is jos patarimu,cituoju:tik niekada neuzpilkite vandens ant orch.lapu,bei oriniu saknu schmoll.gif .Dar orh. nemegsta buti purskiamos schmoll.gif .Mirkinti ilgai blink.gif ir t.t. lotuliukas.gif Zinokite man truko kantrybe ir as ta moteryte po visko pasigavau(kaip kokia nesveikuole blush2.gif ),ir jai pasiuliau jai apsilankyti supermamu,bei rojaus sodu svetainese ir gal teisingiau pasidometi siu geliu prieziura ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 19, 17:38)

Grazute wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 19, 16:38)
Violetinis Phalaenopsiukas išskleidė savo pumpuriukus  wub.gif  clap_1.gif  clap_1.gif  clap_1.gif
Taip pat ir nukainota orchidėja išskleidė žiedelį  sokiai.gif  sokiai.gif  sokiai.gif  yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif  blush2.gif 
user posted imageuser posted image

labai grazios wub.gif wub.gif wub.gif

mano ir jau su nemazais pumpurais tongue.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, o COMPO substratas orchidėjoms irgi blogas, ar galima drasiai ji pirkti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kkavka @ 2008 03 19, 18:41)
niekad nebuvau baltu orchideju megeja, bet pamaciau sia ir "susileidau"  biggrin.gif  wub.gif  :

drinks_cheers.gif Pritariu - tikrai labai gražus, toks nematytas. wub.gif

Merginos, man iškilo klausimas, kaip atpažinti sveikas Miltonijos šaknis nuo nesveikų? g.gif Jos tokios plonos, tai nelabai suprantu, kur sveikos, o kur ne. doh.gif Ir ar tinka tokios pat sudėties substratas persodinimui kaip ir phelenopsiams?
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2008 03 20, 09:20)
drinks_cheers.gif Pritariu - tikrai labai gražus, toks nematytas. wub.gif

Merginos, man iškilo klausimas, kaip atpažinti sveikas Miltonijos šaknis nuo nesveikų?  g.gif Jos tokios plonos, tai nelabai suprantu, kur sveikos, o kur ne.  doh.gif Ir ar tinka tokios pat sudėties substratas persodinimui kaip ir phelenopsiams?

Substrato reikia smulkesnio, nes jų šaknys, kaip pati sakai, plonos.

Papildyta:
QUOTE(malaizija @ 2008 03 20, 09:18)
Norejau paklausti, o COMPO substratas orchidėjoms irgi blogas, ar galima drasiai ji pirkti? rolleyes.gif

Geras substratas orchidėjoms yra be durpių. Jei tavo minėtame substrate jų nėr, tai tinka.
Atsakyti
shetelinge radau substrato orchidejoms, paciupinejau - bet toks jausmas, kad durpiu ten tikrai yra doh.gif Manau, kad tokioj parduotuvej tikrai turetu tureti gero substrato g.gif
Atsakyti
Taigi pirkit ta substrata is SKM ir vargo nematysit mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Pasiziuriu i jusu grozi ir pavydas ima wub.gif wub.gif wub.gif
Kodel pas mane tik po viena zieda isskleidzia? unsure.gif Noriu daugiau zedeliu verysad.gif
Kokias trasas geriau naudoti? As naudoju Compo Orchideendunger ar jie geri?
Pirkau ermitaze. Ir visos mano gelytes nukainuotos.
user posted image

Ir dar per kovo 8 gavau dovanu cymbidiuma. Cia pirma mano tokia gelyte wub.gif ir nelabai ismanau kaip reikia ja auginti. Dabar ji jau perzydejo, beveik visi zedai nukrito, ka toliau? ta kota reikia nukirpti?
user posted image
user posted image

Aciu 4u.gif
Atsakyti
man idomu ar tikrai imanoma atgaivinti "nukainotas" orchidejas g.gif jei ziedai tvirti ir grazus, isorines saknys kiek padziuvusios ir suvarge lapai, gal zinote kur butu galima paskaityti apie orchideju "reanimacija" blush2.gif
Atsakyti
As taip dabar galvoju ar atejas kasnors i sita tema isvis pirma puslapi skaito ar ne g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo masumi: 20 kovo 2008 - 12:44
Lidija, nepergyvenk su laiku ir taviškės su laiku užaugins daugiau žiedelių mirksiukas.gif , ta proga pasirodysiu kaip kažkada (2006 m) žydėjo manosios gražuolės:
P.S. alyvinė taškuota kokie 3 metai auga lietuviškoje orchidėjų žemėje doh.gif , bet jau šį pavasarį trauksiu lauk, tada aš dar buvau visai "žalia" orchidėjų augintoja ax.gif . Tik jos lapai labai ilgi, ant stalo guli, gal tokia veislė, o gal ji labai jau sena g.gif
O geltonoji labai nereikli, visada labai gausiai žydi ir labai labai ilgai laiko žiedus, gal kokį pusmetį

user posted image

user posted image

user posted image

pamiršau paminėti, kad alyvinė pirkta nukainuota ir visos kitos augančios taip pat tik nukainuotos, išskyrus šią geltonąją

Papildyta:
Ir dar prašysiu žinovių-chemikių biggrin.gif patarimo apie trąšas, nes bežydėdami orchidėjų žiedeliai blanksta, gal reikia kokių spec trąšų, kad tą spalvą išlaikyti.
Tas pats buvo, kai nusipirkau raktažolę, žydėjo ryškiai raudonais žiedeliais, o kai namuose pradėjo skleistis dar nauji žiedai tai jau visai be spalvos doh.gif , tai ko ten ypatingo augintojai pripyla joms, kad gauna tokią ryškią spalvą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rike: 20 kovo 2008 - 12:55