Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Oho, koks kiekis žiedų! wub.gif thumbup.gif wub.gif thumbup.gif wub.gif
Ką joms padarei? doh.gif wub.gif
Atsakyti
Na ir ziedynai bigsmile.gif grozis bigsmile.gif
O del spalvu, manau kitom gelem dar ir nuo saules kiekio priklauso spalva,o ir trasos gelem padeda paryskinti spalva, bent jau paskutines kurias pirkau rase kad ryskina spalva ziedu, o kaip su orchidejom tai nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2008 03 20, 12:59)
Oho, koks kiekis žiedų! wub.gif  thumbup.gif  wub.gif  thumbup.gif  wub.gif
Ką joms padarei? doh.gif  wub.gif

nieko nedarau biggrin.gif , žiemą dažniausiai alyvinė numesdavo žiedelius (gal dėl per sauso oro, gal nuo lango šalta būdavo, anksčiau aš jų visai nepurkšdavau,) tada numetusi žiedelius išaugindavo dvi šakeles su naujais žiedeliais, (o jau tada būdavo pavasaris) ir taip žydėdavo per vasarą biggrin.gif
dabar persodinsiu į SKM substratą ir bandysiu auginti kitaip, dabar ir purškalioju, nes namuose kiekvieną dieną (vaikelį auginu) ir ant palagės nebeauginu, nes yra kam prižiūrėt doh.gif lotuliukas.gif , bus matyt kokie bus rezultatai.

Atsakyti
QUOTE(Mazike @ 2008 03 20, 13:08)
man idomu ar tikrai imanoma atgaivinti "nukainotas" orchidejas  g.gif  jei ziedai tvirti ir grazus, isorines saknys kiek padziuvusios ir suvarge lapai, gal zinote kur butu galima paskaityti apie orchideju "reanimacija"  blush2.gif

Zinoma galima, tiek forume, tiek ir gyvenime zinau pavyzdziu biggrin.gif
O konkreciaia apie reanimacija visa tema yra Rojaus sodu forume thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2008 03 20, 12:54)
Lidija, nepergyvenk su laiku ir taviškės su laiku užaugins daugiau žiedelių  mirksiukas.gif , ta proga pasirodysiu kaip kažkada (2006 m) žydėjo manosios gražuolės:
P.S. alyvinė taškuota kokie 3 metai auga lietuviškoje orchidėjų žemėje  doh.gif , bet jau šį pavasarį trauksiu lauk, tada aš dar buvau visai "žalia" orchidėjų augintoja  ax.gif . Tik jos lapai labai ilgi, ant stalo guli, gal tokia veislė, o gal ji labai jau sena  g.gif
O geltonoji labai nereikli, visada labai gausiai žydi ir labai labai ilgai laiko žiedus, gal kokį pusmetį
pamiršau paminėti, kad alyvinė pirkta nukainuota ir visos kitos augančios taip pat tik nukainuotos, išskyrus šią geltonąją
Papildyta:
Ir dar prašysiu žinovių-chemikių  biggrin.gif patarimo apie trąšas, nes bežydėdami orchidėjų žiedeliai blanksta, gal reikia kokių spec trąšų, kad tą spalvą išlaikyti.
Tas pats buvo, kai nusipirkau raktažolę, žydėjo ryškiai raudonais žiedeliais, o kai namuose pradėjo skleistis dar nauji žiedai tai jau visai be spalvos  doh.gif , tai ko ten ypatingo augintojai pripyla joms, kad gauna tokią ryškią spalvą.

Na ir grozis wub.gif wub.gif wub.gif blink.gif
Atsakyti
Rike, na bet ir grožis gėlyčių bigsmile.gif o kiek žiedų daug bigsmile.gif
O pas mane dar nei viena nužydėjusi neišleido naujo žiedynkočio, lapukus augina, bet žydėti kažkodėl nenori verysad.gif O aš taip laukiu žiedukų, rūpinuosi,purškalioju.O gal kaip tik reikia jas pamiršti ir mažiau rūpintis, gal tada pradės žydėti, o tai dabar matyt išpuiko tiek meilės gaudamos g.gif doh.gif
Atsakyti
Na ir graziai zydi thumbup.gif

kalbejau su mama, tai ji jau mano siuntinuka nuo SKM is pasto parnese, tai galesiu jau persodinet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2008 03 20, 13:54)
Lidija, nepergyvenk su laiku ir taviškės su laiku užaugins daugiau žiedelių  mirksiukas.gif , ta proga pasirodysiu kaip kažkada (2006 m) žydėjo manosios gražuolės:
P.S. alyvinė taškuota kokie 3 metai auga lietuviškoje orchidėjų žemėje  doh.gif , bet jau šį pavasarį trauksiu lauk, tada aš dar buvau visai "žalia" orchidėjų augintoja  ax.gif . Tik jos lapai labai ilgi, ant stalo guli, gal tokia veislė, o gal ji labai jau sena  g.gif
O geltonoji labai nereikli, visada labai gausiai žydi ir labai labai ilgai laiko žiedus, gal kokį pusmetį

user posted image

user posted image

user posted image
pamiršau paminėti, kad alyvinė pirkta nukainuota ir visos kitos augančios taip pat tik nukainuotos, išskyrus šią geltonąją
Papildyta:
Ir dar prašysiu žinovių-chemikių  biggrin.gif patarimo apie trąšas, nes bežydėdami orchidėjų žiedeliai blanksta, gal reikia kokių spec trąšų, kad tą spalvą išlaikyti.
Tas pats buvo, kai nusipirkau raktažolę, žydėjo ryškiai raudonais žiedeliais, o kai namuose pradėjo skleistis dar nauji žiedai tai jau visai be spalvos  doh.gif , tai ko ten ypatingo augintojai pripyla joms, kad gauna tokią ryškią spalvą.

Viespateliau koks grozis!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif Seniai toki beregejau!!! Fantastika!!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif super super ir dar karta super!!!
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2008 03 20, 13:54)
alyvinė taškuota kokie 3 metai auga lietuviškoje orchidėjų žemėje  doh.gif , bet jau šį pavasarį trauksiu lauk, tada aš dar buvau visai "žalia" orchidėjų augintoja  ax.gif

Na, tai gal ne tokia jau bloga ta lietuviška "žemė", jei šitokiais fantastiniais žiedais falenopsiai apsipila ? mirksiukas.gif

Gal pameni, rike, kokios firmos tas substratas buvo?
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2008 03 20, 12:54)

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:

Fantastiskas grozis
first.gif ploja.gif ploja.gif
As apie tokias dar tik pasvajoti galiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 03 20, 16:06)
Fantastiskas grozis
first.gif  ploja.gif  ploja.gif
As apie tokias dar tik pasvajoti galiu blush2.gif

Bukit geri istrinkit paveiksleliu nuorodas, kam tiek dideliu nuotrauku 4u.gif Su dviem zinutem,visa puslapi uzimam ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 20 kovo 2008 - 16:20
[COLOR=red]
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2008 03 20, 15:31)
Na, tai gal ne tokia jau bloga ta lietuviška "žemė", jei šitokiais fantastiniais žiedais falenopsiai apsipila ? mirksiukas.gif

Gal pameni, rike, kokios firmos tas substratas buvo?

dabar tiksliai nepamenu, bet manau, kad viena rūšis lietuviškų yra, pirkau senukuose, bet jau senokai, bet antrą kartą nesodinčiau ir niekam nerekomenduoju, nes ten labai daug žemių ir supuvimas garantuotas, aš jau tada gerokai prarinkau, kad žievės būtų daugiau
Atsakyti