Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(~migla~ @ 2008 03 22, 22:26)
Ačiū už patarimus mirksiukas.gif Kaži kiek reik pamirkyt, kad nenudeginčiau šaknų? ax.gif smile.gif

manau kokiu 5 min. uztektu g.gif
gal kitos ir kitokia nuomone turi g.gif

Su sv. Velykom
user posted image
Atsakyti
Sveiki.
Labai atsiprašau, jei pasikartosiu, bet norėčiau kai ko paklausti...
Savo dviejų phalenopsių vazonėliuose pastebėjau knibždinėjant daugybę melsvų vebaliukų. Ir visiškai neįsivaizduoju, kaip jais atsikratyti. Dėl šių vabaliukų labai nusilpo gėlytės, pajuodavo šaknys. Vienos netgi nudžiūvo neprasiskleidę žiedų pumpurėliai, bet pradėjus laistyti geresnėmis trąšomis žiedeliai vėl auga sveiki. Bėje, abi gėlytės žydi, tai persodinimas kaip ir atkrinta... Beto, tokių pat parazitų pastebėjau ir pas savo draugės phalenopsį, gėlytė taip pat numetė žiedus...
Taigi, gal galite patarti, kaip atsikratyti šitų parazitų?
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Sveikutės, taip bijodama bet savo gėlite pakišiau vonioje po kranu šilto vandens palaikiau truputi, jūsų patarimu pasinaudojau, nes pradėjo džiūti viršutinės šaknys. o kaip man trašomis palieti?
Papildyta:
Čia maniškė, tik šaknys negražios, ką daryti?

http://img126.images...01094iw2.th.jpg

http://img166.images...01096gx2.th.jpg
Atsakyti
Sveikutes,su sventemis Jus 4u.gif

Na Jusu pirmasis temos puslapis,nerealiai issamus thumbup.gif

manau visoms naujokems pirmiausia reikia pasiskaityti,ar bent jau uzmesti aki...ten labai daug info suzinosite drinks_cheers.gif ....
o kartu prisiziurejau tiek baisiu,serganciu orchideju verysad.gif kaip baisu...

as turiu maza,klausimeli,na nelabai radau,gal ir nemaciau pradiniame psl. ax.gif
mano vazonelyje nuo lango puses pazaliavo vazoniukas...kame beda g.gif
patarkite rolleyes.gif
Atsakyti
Su sventemis, tegul jusu orchidejos zydi tokiom graziom spalvom, kaip Velyku marguciai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2008 03 23, 16:58)
Sveikutės, taip bijodama bet savo gėlite pakišiau vonioje po kranu šilto vandens palaikiau truputi, jūsų patarimu pasinaudojau, nes pradėjo džiūti viršutinės šaknys. o kaip man trašomis palieti?
Papildyta:
Čia maniškė, tik šaknys negražios, ką daryti?

http://img126.images...01094iw2.th.jpg

http://img166.images...01096gx2.th.jpg

labai mazos nuotraukytes, zinok nieko nesimato g.gif gal pabandyk kita nuoroda ideti
Atsakyti
QUOTE(Semile @ 2008 03 22, 22:44)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif nu kaip grazu o ziedai kokie ir kiek daug bigsmile.gif  o kodel zydejo 2006 m.  g.gif dabar nezydi unsure.gif

Laba visoms ir visiems, su besibaigiančiom šventėm 4u.gif

nuotraukos 2006, todėl, kad tais metais daugiausiai buvo žiedų, tiesiog norėjau parodyti kaip pas mane tuomet žydėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Visas su Velykom! 4u.gif
Atsakyti
Maximoj skurduma, neuzsiveze orchideju. O viska ispardave, buvo tiek daug blink.gif
Atsakyti
As zinokit kaip tik sestadieni ieskojau phaleonopsio mamai dovanu, apvaziavau Maximas, tai uz 70 lt jau tokie nupiepe ziedeliai ir keli bebyrantys pumpureliai pardavinejami blink.gif Apakau blink.gif Tai uzvaziavau Kaisiadoryse i geliu parduotuvele ir nupirkau didziuli, su 2 sakotais ziedkociais balta su violetinem gyslelem phaleonopsi uz 65 lt blink.gif Zinokit suskaiciavau 38 jau sukrautus, zydincius ir dar tik zydesiancius pumpurus blink.gif Jau grozis nerealus wub.gif Bet staigiai buvo padovanotas, tai net nenufotkintas liko blush2.gif
Atsakyti
Visas su sventemis! mirksiukas.gif Na jus ir greitos pleputes.... smile.gif
blush2.gif Dabar noriu jusu paklaust, kas labiau nusimano dendobrium rusyje, noriu persodint savo gelyte, bet ji turi vaikiuka, ar man ji jau atskirt ar dar palikt....
Atsakyti
Sveikos visos, su šventėm.
Čia MB "užfundijo" man Denrobium nobile user posted image bet aš iš viso neturiu apie juos jokio supratimo. Pas mane visi falikai. Kiek radau 1-me puslapyje, tai supratau, kad dendrobiu priežiūra nuo phalaen.. skiriasi. kas Auginat, prašom pasakyti ar taip viską supratau:
1. Žiemą jie miega ir jų nereikia judinti - nelaistyti, nepurkšti kol bus visai visai sausi.
2. kai pradeda žydėti, reiškia, kad jau atsibudo ir galima po truputį papurškinėti, bei reikia tręšti.
3. Juos geriau laistyti nei purkšti, kai jau visai atsibunda.
Dar kaži kaip su vazonėliu, ar ir juosm kaip ir falikus geriau sodinti į permatomą, ar galima ir į paprastą. g.gif
Ir dar. tai pats Dendrobiumas turi štai tokį augliuką,user posted image Kas čia? Gal , sakau, keikiukas mažas?

Ir paskutinis Klausimas. Prieš porą savaičiu persisodinau vieną feliką, šiandien žiūriu, o šaknys va tokios. user posted imageBet ne minkštos, kietutės, tik rusvos. Tai ar čia puvinukas (nora po persodinimo dar nelaisčiau) ar čia vandens trūkumas. Orinės auga naujos gražios ir lapelis vienas naujas auga. Nu nieko nebežinau. blink.gif
Atsakyti