Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant

QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 04 02, 08:09)
aš geriu be nieko apie metus laiko jau, iš pradžių buvo sunku, bet pripratau.
Mano spaudimas labai mažas, 80\60, po kavos vos 100\70 tai man ji būtina nes kitaip akyse mėlynuoja smile.gif

O kaip jūs jaučiatės be kavos, nebūna silpna? 4u.gif

Pas mane pačią dažnai būna 90/60, pulsas didelis, bet dabar jau apsitvarkė truputį nuo sporto. Jaučiuos gerai. Bet būtinai turiu išsimiegot. Jei neišsimiegu tai silpnoka būna ir norisi pokaičio miego. Taigi stengiuosi pasiskaičiuoti kad miegočiau apie 9 valandas bent jau, tada jaučiuosi gerai ir sportuoju pilnu pajėgumu smile.gif kavos negeriu, nes tiesiog seniau nemėgau, o kad daugiau nei 20 metų išgyvenau be jos, tai nebėra reikalo ir pradėt manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2013 04 02, 16:27)
Mano širdis kaip buldozeris, o spaudimas idealus - 120/80. Kavą geriu kiekvieną rytą, tačiau kažkokio itin didelio poveikio ji man neturi, pabundu labiau nuo kartumo ir karščio, nei nuo kofeino. Kartais kavą geriu vakare ir ramiai sau nueinu miegoti. Jei noriu užsienerdžaizinti geriu kavą ir iškart po jos becukrio redbulio - tada galiu varyt kaip bėris, ir nieko niekas nekalatoja smile.gif

Įdomu kaip ilgai taip bus. Amžinai jaunas ir absoliučiai sveikas nė vienas nebūna, apie senatvę reiktų pradėti nuo jaunystės galvoti, bet aišku, jūsų reikalas kaip durniuoti su savo sveikata. Tik pikta, kad po to dėl visokių, kurie žaidžia su savo sveikata tik daugėja išlaikomų invalidų tam tikrame amžiuje, kai žmonės dar galėtų būti sveiki, darbingi, gražūs ir linksmi.
Atsakyti
Vicious Vici, čia nuo kada dėl kavos tampama invalidais? smile.gif gal neperlenkim lazdos, ką? Ir labiau rūpinkis savo sveikata, o ne mano. Labiausiai sveikatai kenkia bambėjimas ir kišimasis į kitų reikalus.
Atsakyti
Nuo kavos lotuliukas.gif taip, o redbuliai tai čia absoliučiai net neverti paminėjimo, mažmožis, turbūt iš daržovyčių pagaminti lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal kuri planuoja ruoštis kada bikini fitneso varžyboms biggrin.gif tai įkeliu meniu, pagal kurį aš maitinausi. Čia trenerė tokį buvo davus. Ištvėriau tik pusantro mėnesio, o reikėjo taip maitintis tris. Sunku kai namie du vaikai, vyras, kuriems gaminau skanų maistą, o ir šiaip dariausi irzli ir viskuo nepatenkinta biggrin.gif Bet šiaip numečiau 5 kg ir dabar svoris jau porą metų laikosi stabiliai, nors valgau dabar daugmaž viską, tik atsisakiau saldumynų ir bandelių, vietoj jų valgau džiovintus vaisius ir riešutus smile.gif Sportuoju salėj tris kartus per savaitę, o dabar dar planuoju ir bėgioti rytais.

7 val. Kiaušinio baltymas 4 vnt. ir 1 trynys, ruginės duonos riekė arba tunas (baltymas)
10 val. Varškės pakelis (baltymas)
13 val. Mėsa (liesa) arba žuvis arba vištiena
15 val. Ryžiai arba grikiai arba makaronai arba daržovės arba sausi ryžiai (angliavandeniai)
19 val. Kiaušiniai arba varškė arba žuvis arba mėsa (baltymas)
22 val. Baltyminis kokteilis arba kiaušiniai arba varškė arba žuvis arba mėsa (baltymas)

Priedai:

Vitaminai su dideliu kiekiu mineralų, termogenikai (riebalinio audinio deginimui), aminorūgštys
Vietoj saldumynų galima naudoti razinas, nedaug medaus, džiovintus vaisius
NENAUDOTI – cukraus, riebalų, kremų
Gėrimai – arbata, mineralinis vanduo, kava, sultys – be cukraus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smileja: 13 balandžio 2013 - 10:15
QUOTE(Ciccio @ 2013 04 02, 16:27)
Mano širdis kaip buldozeris, o spaudimas idealus - 120/80. Kavą geriu kiekvieną rytą, tačiau kažkokio itin didelio poveikio ji man neturi, pabundu labiau nuo kartumo ir karščio, nei nuo kofeino. Kartais kavą geriu vakare ir ramiai sau nueinu miegoti. Jei noriu užsienerdžaizinti geriu kavą ir iškart po jos becukrio redbulio - tada galiu varyt kaip bėris, ir nieko niekas nekalatoja smile.gif

Mano organizmas irgi toks pats, kofeinas praktiškai neveikia, spaudimas idealus, su širdim problemų nėra, bet tai tikrai nereiškia, kad sau kofeino pumpuoju didžiules dozes doh.gif Kavą irgi mėgstu vakare, bet jau su redbuliu maišyti... džiaukitės savo sveika širdimi ir idealiu spaudimu, kol galit, jei ir toliau toks požiūris į sveikatą bus mirksiukas.gif čia nepiktai, tiesiog liūdna, kai žmonės nevertina to, ką gamta davė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smileja @ 2013 04 13, 11:14)
7 val.  Kiaušinio baltymas 4 vnt. ir 1 trynys, ruginės duonos riekė arba tunas (baltymas)
10 val. Varškės pakelis (baltymas)
13 val. Mėsa (liesa) arba žuvis arba vištiena
15 val. Ryžiai arba grikiai arba makaronai arba daržovės arba sausi ryžiai (angliavandeniai)
19 val. Kiaušiniai arba varškė arba žuvis arba mėsa (baltymas)
22 val. Baltyminis kokteilis arba kiaušiniai arba varškė arba žuvis arba mėsa (baltymas)

Priedai:

Vitaminai su dideliu kiekiu mineralų, termogenikai (riebalinio audinio deginimui), aminorūgštys
Vietoj saldumynų galima naudoti razinas, nedaug medaus, džiovintus vaisius
NENAUDOTI – cukraus, riebalų, kremų
Gėrimai – arbata, mineralinis vanduo, kava, sultys – be cukraus

Bent jau man labai naudingas ir koncentruotas mitybos pavyzdys, aciu.
O galetum pasidalinti, kokius naudoji:
- Vitaminai su dideliu kiekiu mineralų,
- termogenikai (riebalinio audinio deginimui),
- aminorūgštys

Sportuoju jau 4 metus, bet manau, kad reikia kazkokiu papildu, nes sunkiai su raumenuku ryskinimu einasi.
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2013 04 13, 20:38)
Bent jau man labai  naudingas ir koncentruotas mitybos pavyzdys, aciu.
- aminorūgštys

Sportuoju jau 4 metus, bet manau, kad reikia kazkokiu papildu, nes sunkiai su raumenuku ryskinimu einasi.

Atsakysiu ir aš, jei galima. smile.gif maitinuos irgi į tą temą, tik leidžiu sau ir daržoves vartot, ir paskanint maistą truputį, nes varžyboms nesiruošiu. Naudoju vitaminus Biotech firmos, tokius:
http://shop.fitsport...27s-Performance
labai patinka ax.gif
o amino rūgštis geriu tokias:
http://shop.fitsport...aspari-aminomax
parašyta gert po 4 tabletes 2x dienoj, bet kaip būdama mergina ir sverianti nedaug, geriu po 3, taip rekomendavo treneris. Čia geriau už BCAA, nes čia visas kompleksas. Yra ir lašelis kreatino ir taurino. Kainuoja nemažai aišku, bet užteks kažkur netoli dviejų mėnesių.
Man irgi sunkiai einasi su raumenukų ryškinimu. Kai konsultavausi dėl mitybos, tai buvo paaiškinta, kad reikia 1 kūno kilogramui 1,8g baltymų ir 1g angliavandenių. Tada pradeda viskas ryškėti. Turint omeny, kad praktiškai visi maisto produktai kuriuos valgydavau turėdavo angliavandenių, tai buvo labai sunku, nes aš tesveriu 55kg. Tai tarkim tiek gramų labai jau juokingai mažai. Tai atsisakiau ir batonų, ir duonų, ir makaronų, ryžių, bulvių ir pan. Rytais valgau avižinę košę, per pietus ir dar pavakarėje suvalgau gan nemažai daržovių. Vaisių praktiškai atsisakiau, nes ypač bananuose daug angliavandenių, kuriuos paskutiniu metu buvau gan pamėgus g.gif o daugiau baltyminį maistą valgau. Kiaušinių baltymas, varškė, paukštiena, žuvis... Nežinau, ar nuo mitybos, ar nuo amino tokie greiti pokyčiai. Geriu aminą ir valgau pagal planelį 3 savaites. Rankų ryškių visai neturėjau, o dabar jau tikrai gan neblogai matosi kaip per tokį laiką thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 13 balandžio 2013 - 23:28
Pumpum, o saldumunu atsisakei ? Gal ir man reik bananus braukt lauk is meniu, nes kiekviena diena apie 2 suvalgau. O po pietu man butinas sokoldas, kiekviena diena. doh.gif Kazkokia priklausomybe nuos snickers ir siestos.
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2013 04 13, 21:38)
- aminorūgštys

Dabar vitaminų negeriu jokių, nes jokioms varžyboms nesiruošiu, sportuoju dėl geros savijautos, valgau kaip minėjau beveik viską, jaučiuosi gerai. Kokius vitaminus ankščiau gėriau, nepamenu tikrai, pirkau vaistinėj, pamenu kad ten atskiras stendas buvo papildų ir vitaminų sportuojantiems, vaistininkas padėjo išsirinkti rolleyes.gif Čia buvo prieš porą metų, tada bandžiau ruoštis varžyboms, bet pritrūko valios..

Saldumynų man norisi kartais, bet kad negalėčiau be jų, taip nėra. Va bandelių labiau noriu, bet žinau kad viena nesibaigtų, norėčiau dar ir dar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2013 04 14, 08:46)
Pumpum, o saldumunu atsisakei ? Gal ir man reik bananus braukt lauk is meniu, nes kiekviena diena apie 2 suvalgau. O po pietu man butinas sokoldas, kiekviena diena. doh.gif Kazkokia priklausomybe nuos snickers ir siestos.

Na dėl saldumynų praktiškai atsisakiau, kad ir kaip sunku. Kasdien suvalgydavau po kokias 5-6 batono riekes su nutela ir stikline pieno lotuliukas.gif vaisių niekad nebuvau mėgėja, bet pradėjus sportuot kažkaip pradėjau kimšti bananus, nes labai patogu prieš treniruotes įsimest į skrandį būdavo jei kur mieste būdavau. Tai va, atsisakiau ir jų, nebent nebūna ką greit suvalgyt tai tik tuo atveju. Apelsinai mažiau angliavandenių turi, bet šiaip visuose vaisiuose jų gausu, kaip ir fruktozės, tai jei valgyt tai pirmos dienos pusėj, jokiu būdu ne vakarais. Šiaip vis tiek man gaunasi gan saldžiai valgyt. Nes kadangi ne varžyboms, tai galiu ir į košę įsidėt uogų, ir į varškę. Jogurto truputį sau leidžiu per dieną. Apie stiklinę išgeriu geriamo lieso jogurto. Ko pasiilgau, tai bulvių ir blynų smile.gif bet kai matau, kaip ryškėju, tai motyvacija ir toliau taip valgyt išlieka biggrin.gif Tai va visa esmė norint ryškintis, kad atsisakyti cukraus, vartoti maistą su mažai angliavandenių, ir maitintis daugiausia baltymais, nes jie pagrindas raumenų formavimosi. O aš baltymų visad labai mažai vartodavau, dabar vištienos labai daug, varškės, žuvies, kiaušinių valgau thumbup.gif gal ir daugiau nei tie 55g angliavandenių per dieną gaunasi, bet deficitas tai gerokas jų lyginant su senesniais laikais, už tai ir rezultatai matosi turbūt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 04 14, 00:27)
Atsakysiu ir aš, jei galima.  smile.gif  maitinuos irgi į tą temą, tik leidžiu sau ir daržoves vartot, ir paskanint maistą truputį, nes varžyboms nesiruošiu. Naudoju vitaminus Biotech firmos, tokius:
http://shop.fitsport...27s-Performance
labai patinka  ax.gif
o amino rūgštis geriu tokias:
http://shop.fitsport...aspari-aminomax
parašyta gert po 4 tabletes 2x dienoj, bet kaip būdama mergina ir sverianti nedaug, geriu po 3, taip rekomendavo treneris. Čia geriau už BCAA, nes čia visas kompleksas. Yra ir lašelis kreatino ir taurino. Kainuoja nemažai aišku, bet užteks kažkur netoli dviejų mėnesių.
Man irgi sunkiai einasi su raumenukų ryškinimu. Kai konsultavausi dėl mitybos, tai buvo paaiškinta, kad reikia 1 kūno kilogramui 1,8g baltymų ir 1g angliavandenių. Tada pradeda viskas ryškėti. Turint omeny, kad praktiškai visi maisto produktai kuriuos valgydavau turėdavo angliavandenių, tai buvo labai sunku, nes aš tesveriu 55kg. Tai tarkim tiek gramų labai jau juokingai mažai. Tai atsisakiau ir batonų, ir duonų, ir makaronų, ryžių, bulvių ir pan. Rytais valgau avižinę košę, per pietus ir dar pavakarėje suvalgau gan nemažai daržovių. Vaisių praktiškai atsisakiau, nes ypač bananuose daug angliavandenių, kuriuos paskutiniu metu buvau gan pamėgus  g.gif  o daugiau baltyminį maistą valgau. Kiaušinių baltymas, varškė, paukštiena, žuvis... Nežinau, ar nuo mitybos, ar nuo amino tokie greiti pokyčiai. Geriu aminą ir valgau pagal planelį 3 savaites. Rankų ryškių visai neturėjau, o dabar jau tikrai gan neblogai matosi kaip per tokį laiką  thumbup.gif

aciu uz patirties pasidalinima.
Na, as jau ir pribrendau greiztesnei mitybai, nors ir taip esu isranki maistui ir labai atsirenku ka valgyti. Sunkiausia dalis bus atsisakyti sokolado, turiu priklausomybe jau koki 15 metu kasdien gyvenima pasisaldinti. Pati sveriu 50kg, tai zinoma tas svorio nebuvimas ir gali itakoti raumenu neryskuma, nelabai is kojie turi formuotis. Todel ir pradejau mastyti, kad man aminu reiketu pavalgyt, kad tie raumenys turetu is kur formuotis smile.gif Vitaminu sudetis kur nurodei tai nekukli smile.gif bandysiu kazka panasaus susirasti is iherb.com, visada ten prekinuosi papildu. Gaila, kad Gaspari Aminomax nenurodyta kiek skirtingu amino rugsciu sudeta. Vyras geria skystus aminus ir ten paziurejau yra net 18 skirtingu.

Dar klausimas iskilo, ar nebus taip, kad nuo aminu man augs mase, ko as tikrai nenoriu, man reikia tikryskinimo pagalbininko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be*starlet: 14 balandžio 2013 - 13:22