QUOTE(axioma @ 2008 09 19, 05:21)
mhm, dabar intensyviai mąstau ar tai galejo būti kondensofke. o jei nevirtą kondensuotą maišyti su kakava sviestu ir dar žalatinos damesti kaži kas išeitų?.. nes ten kažkas labai mandro negalėjo būti namų salygomos prieš 25 metus
Abejoju, ar gerai sviesta su želatina maišyti- man atrodo nekas gali gautis
O namų sąlygom virtas su dėžute kondensuotas ir nėra labai mandra- juk dauguma tinginį taip daro namuose, iš to virto kond. O tinginiui, kai kas verda su visa skardine kitame puode su vandeniu, juo, kad nesprogtų turi būti apsemta visa skardinė- , arba su padaryta skylute, bet apsemtą tik tiek, kad nepatektų per skylutę vandens.
Kiti tinginiui kondensuotą verda paprastai išpiltą į puodą, kol aptirštėja kiek- irgi blizgumas, turbūt lieka, tai gal ir ten kažkas tokio buvo..
Dar kiti paprastą pieną su daug cukraus paverda, kad tirštas gautųsi, kaip kondensuotas -irgi jaučiu blizgus būtų- dar jei dėtumei kakavos..
Tai man atrodo, kad šitie gautųsi visi blizgūs...
Bet gal ir galėjo su želatina būt- bet tada jaučiu be sviesto reiktų- nes kažkaip nesiriša man..o be to sviestas blizgumą slopina
Dar galėjo būti kokia nors gal kakavinė želė, su daug želatinos paprasčiausiai- tiek, kad kaip kremas būtų toks kietas, o kai sustingsta- blizga
Dar galėjo būti koks paprastas šokoladinis kremas, o viršus aplietas ta mase torten guss- tada jos nebuvo matyt, bet juk ten krakmolas, želatina, ir pan. turbūt įeina į sudėtį- tai galimas daiktas, kad bobulės pačios kažką tokio galėjo pasidaryti- ir nemanau, kad tai labai sudėtinga būtų..
Dar galėjo būti paprastas kremas aplietas išsivirta pačios karamele skysta, su kakava maišyta
dar galėjo būti tirpinti saldainiai- irisai kokie nors..
Dar galėjo būti kas nors šokoladinio ar kakavinio, kas aptepta kokiu savos gamybos blizgiu liukru- sirupu ar pan..
daugiau į galvą neateina
Šiaip, dar žiūrint kokios koncistencijos viršus to torto- ar lygus kaip veidrodis ir kietas kaip želė, ar lygus, bet kažkuo tąsiu ir skaidriu užpiltas, kas pjaunat tįsta nuo peilio, , ar toks pašiauštas netvarkingais blizgančiais tąsiais kalneliais ir nutįsusiais liežuvėliais į viršų.. Ar gal toks, kur šiais laikais parduotuvėse būna kažkokiu tąsiu padažu aptepti skaidriu..
Man tai čia kažkaip kondensuotas labiausiai peršasi- gal paprasčiausiai puode maišant pakaitintas kad patirštėtų, ir su kakava- būna ir gatavo kakavinio kondensuoto- ir anais laikais būdavo- tai galėjo ir tą panaudot

Arba jei jau manai, kad su želė, tai tada gal sviesto nedėti reiktų- tik kond ir želė- tokį kremą padaryt, kaip tortams pertept tirštumo, ie tept ant viršaus, ir kai sustings, gal blizgu bus..
Be to, dar man atrodo, kad būna tokios šokoladinės masės tortams aptept- kuri ypač blizga- atsimenu kažkas čia minėjo - bet čia jau merginų kitų klaust reiktų, kažkas darė lyg iš šio forumo..
Nu tai tiek tų minčių

- aš tai gal pabandyčiau pradžiai kokį rududu (o rududu juk tas pats vietas kond pienas, tik gal kiek ilgiau ir karščiau pavirtas, kad kietesnis) maišyti su kakava- ir jei per kietas, sunkiai tepasi- įpilt ar tai paprasto kond pieno, ar grietinėlės kokios
Dar dabar pagalvojau, kad ten kokio medaus gal galėjo būt įmaišyta, ar dirbtinio ar tikro šviežio- nes irgi blizga- bet abejoju ar ten medus buvo..
Kokį rududu su kakava sumaišai nedidelį kiekį- paragauji, pasižiūri kaip blizga, gal ir skonį prisiminsi- ir gal atpažinsi, ar tas skonis- jei ne tas, bus kur sunaudot

Ir darbo mažiau apturėsi, jei nepataikytum, ir produktai nesugadinti
Gal kaip nors prisiminsi