Pagavo mane įkvėpimas ir iškepiau pirmąjį savo gyvenime tortą

Truputį sukombinavau čia rastus receptus, ir išėjo labai skanus- kaip vaikystėj

Blynai visai nekieti buvo, o kaip tik- labai purūs (tik man neišėjo labai plonus padaryti, bet tai nieko tokio

)
Tai štai, mano variantas toks:
Tortui:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
150 g margarino
0,5 stiklinės medaus
5 stiklinės miltų
3 šaukšteliai sodos
maltų gvazdikėlių
cinamono
druskos
Kremui:
1 l grietinėlės (heavy whipping cream

)
1 citrina
6 šaukštai cukraus pudros
Kiaušinius išsukau su cukrum, įdėjau margariną, medų, citrinos rūgštele nugesintą sodą, maždaug pusę šaukštelio gvazdikėlių, cinamono ir truputėlį druskos, viską maišydama 15 min kaitinau ant garų (t.y. įleidau į kitą puodą su vandeniu), nukėlus įmaišiau 5 stiklines miltų, gerai išminkiau ir padėjau į šaldytuvą maždaug 30-iai minučių.
Tada gnybiau po šmotelį ir kočiojau ant sviestinio popieriaus, ir dariau iš karto apskritimus (su lėkšte). Kadangi didelės skardos neturiu, tai dariau nedidelio skersmens. Kepiau 180 laipsnių temperatūroj po 4-5 minutes. Išėjo 12 apskritimų.
Į aukštą dubenį supyliau grietinėlę, cukraus pudrą ir šiek tiek išspaustų citrinos sulčių+ nutarkuotą jos žievelę, išplakiau iki standžių putų.
Pagamintu kremu sutepiau lakštus, taip pat aptepiau ir viršų bei šonus, ir apibarsčiau likusiais trupiniais (dariau 2 tortus). Tada padėjau nakčiai į šaldytuvą.. ir viskas.. Puošimais tingėjau užsiiminėti, tik vieną tortą per trafaretą pabarsčiau cukraus pudra ir tiek.. Man svarbiau, kad būtų skanu

O skanu tikrai buvo....

Ir visiškai ne kietas išėjo, toli gražu
Štai nuotrauka... Matosi kad nelabai tolygiai sluoksniai atrodo, bet ai....
