Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

nestuke.gif Nėštumas sukelia savijautos pasikeitimus, kurie dažniausiai pasireiškia pykinimu ir vėmimu. Tai iš dalies natūralu, nes dabar po tuo pačiu "stogu" gyvenama dviese. Kita vertus, to neturėtų būti ir nebūna, jei nuo pat pradžių yra palaikomi "geros kaimynystės" santykiai. Jeigu vienas iš kaimynų, įsikūrusių po tuo pačiu stogu, yra labai užsiteršęs ar gyvena nevalyvai, kitam tai gali nepatikti. Dėl to ir kyla nesutarimai. Gydytojai tai vadina nėštumo toksikoze. Iš graikų k. toxikon - nuodai. Tai reiškia, kad toksikozė yra nuodų sukeliama liga.

Tačiau tą patį reiškinį galime suvokti visai kitaip. Atėjusiai gyvybei reikia tinkamų gyvenimo sąlygų, nes jai tenka auginti sveiką fizinį kūną iš mamos organizme esančių medžiagų. Pradėtas kūdikis apsidairo naujose sąlygose ir sako mamai: Pas tave labai nešvaru, išsivalyk! Ir duoda hormoninį signalą išsivalymui. Greičiausias išsivalymas yra vėmimas.

Pykinimas ir vėmimas, tai organizmo apsivalymas nuo šlakų. Organizmas nekvailas - jis nepriima naujų šlakų ir išvalo jame esančius. Todėl nėštumo pradžioje Gamta saugo vaisių. Dėl to taip nėra apetito nėštumo pradžioje.

Pykinimas, vėmimas, galvos svaigimas, skausmai, ramybės ar vienumos troškimas, skonio pasikeitimai ar pan. - tai ateinančios gyvybės kalba. Ji bendrauja per mamos kūną, jos nuotaikas ir norus.

Taip pat yra psichologinė toksikozė. Ji priklauso nuo to, kaip moteris reagavo į žinią apie savo nėštumą. Ar geranoriškai nėštumo atžvilgiu nusiteikę namiškiai. Ar viskas tvarkoje santykiuose su vyru. Jeigu mes sugebėsime nuoširdžiai savo vidumi priimti atėjusią gyvybę, - toksikozė išnyks.

Nėštumas yra gyvenimas dviese, todėl reikia atsižvelgti ir į kūdikio poreikius. Jeigu mes neįsiklausysime į savo vidų ir neatsižvelgsime į kūdikio poreikius, tada jis "išsireikalauja" savo teises pasitelkdamas nėštumo toksikozę, kuri būsimą mamą sustabdo ir verčia keisti savo gyvenimą.

pagal Aleksandrą Žarskų, iš knygos " Aš iki gimimo"



Toliau tęsiame pokalbius apie pykinimą ir vėmimą.
Dalinamės patirtimi kaip tai sumažinti ar išvengti
gossip.gif
Atsakyti
Hmmm... Tai pagal šią teoriją išeitų, kad per pirmąjį nėštumą buvau švari, o per antrąjį pilna šlakų g.gif . Būtų įdomu sužinoti ar iš tiesų taip yra. Tiesiog gal galėtų pasisakyti tos, kurios dar prieš nėštumą sveikai maitinosi ir vedė sveiką gyvenimo būdą.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2008 03 14, 10:02)
Hmmm... Tai pagal šią teoriją išeitų, kad per pirmąjį nėštumą buvau švari, o per antrąjį pilna šlakų g.gif .


Vat būtent, teorija vardan teorijos. Juo labiau, kad sukurta vyro, kuris tikrai niekad nepajautė tikrosios "kaiminystės" kainos.
Atsakyti
tiesiog nervai nebelaiko, kai vis nuolatos pamatau cituojama Zarsku - sarlatana, velniai zino kuriu galu parapsichologa ir apksritai kazkoki neaisku tipeli, rasati knygas egzaltuotoms mistiniais reiskiniais tikincioms boboms. Ne veltui sitos jo knygos parduodamos tik ezoteriniu knygu knygynuose.
Gal surimtekime viena karta ir baigiam su tuo Zarskum.


Nu ir sugalvok tu man, slakai matai .................
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garnelis: 23 kovo 2008 - 21:48
Nesąmonė čia kažkokia, (aš visiškai nevartoju alkoholio, nerūkau, nevalgau saldžiai, rūgščiai, aštriai ir riebiai) pirmas šešias savaites manęs visiškai nepykino o nuo septintos pasidėjo vėmimas tai nuo ko mano organizmas tai galėjo užsiteršti per savaitę? Nebent nuo blogų minčių lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai va toje Zarskaus knygoje tiek nesamoniu prirasyta, kad tie visi slakai ir organizmo uzsitersimas - tik uogeles, lyginant su kitom nesamonem...

o jei jau rimtai sneketi apie sia tema - toksikoze tai :

Netgi visiškai sveika moteris, pasirinkusi sveiką gyvenimo būdą, negali būti tikra, kad nėštumo metu jai neišsivystys toksikozė.

Kartais būsimoji mama spėja, kad laukiasi, pagal pykinimą rytais. Pykinimas ir vėmimas yra dažniausi toksikozės požymiai pirmąją nėštumo pusę. Moters organizmas bando prisitaikyti prie naujos būsenos, ir nemalonūs pojūčiai liudija apie adaptacijos procesą.

Iš anksto nežinoma

Ar moteriai bus toksikozė, sunku pasakyti. Vienos apskritai nežino, kas tai yra, kitos kenčia per visą nėštumą ir netgi gimdydamos. Tačiau pernelyg baimintis nereikia – lengvos formos toksikozė nekenkia nei vaisiui, nei motinai. Jei moteris laukiasi antro vaikelio, o per pirmą nėštumą jai buvo toksikozė, tai nereiškia, kad ji vėl kentės. Nėštumas kaskart gali būti kitoks – tai dažniausiai priklauso nuo kūdikio lyties.

Pykinimas ir vėmimas kai kurioms moterims pasireiškia jau po kelių dienų pastojus, tačiau tokie reiškiniai paprastai atsiranda 6 ar 7 nėštumo savaitę. Daugeliui moterų 17 nėštumo savaitę pykinimas praeina, tačiau kai kurios būsimosios mamos kenčia visus 9 mėnesius. Nors toksikozė atsiranda ir visiškai sveikoms moterims, gyvenančioms sveiką gyvenimo būdą, tačiau ją jaučia tos, kurios nuolat neišsimiega, netinkamai maitinasi, pervargsta, nervinasi.

Reikia keisti gyvenimo būdą

Nemalonūs pojūčiai būsimoms mamoms paprastai atsiranda rytais – suvalgytų pusryčių dažnai nepavyksta sulaikyti. Pabandyti išvengti rytinio pykinimo galima gulint lovoje. Kas nors turi paruošti pusryčius ir juos atnešti moteriai į lovą.

Kai kurias nėščiąsias pykinimo ir vėmimo priepuoliai kamuoja visą dieną. Tokiu atveju verta pagalvoti apie savo gyvenimo būdą. Galbūt jūs netaisyklingai maitinatės: arba darote per ilgas pertraukas tarp valgio, arba per daug suvalgote per vieną kartą. Esant toksikozei valgyti reikia dažnai, 6-8 kartus per dieną, mažomis porcijomis. Stenkitės nelaukti alkio jausmo ir užvalgyti iki jam atsirandant.

Pykinti gali ir važiuojant viešuoju transportu. Benzino tvaikas, tvankumas, žmonių kamšatis – visa tai nemalonu nėščiajai. Turinčiosios mažą kraujospūdį keliaudamos gali apalpti.

Jeigu vėmimas kamuoja moterį 3-4 kartus per dieną, tačiau jos svoris nekrenta, tyrimai yra normalūs, įveikti toksikozę galima ir naminėmis priemonėmis. Gydytojas patars tinkamai maitintis, daugiau vartoti skysčių, skirs preparatų. Tačiau jei moteris vemia po 10-20 sykių per parą, ji smarkiai liesėja, šlapime atsiranda ketoninių medžiagų – reikia pasigydyti ligoninėje. Esant rimtoms komplikacijoms ir gresiant gyvybei kartais netgi būtina nutraukti nėštumą.

Ne vien pykinimas

Būsimosios mamos paprastai žino tik vieną toksikozės apraišką – pykinimą, tačiau medicinos prasme šis terminas yra kur kas platesnis. Seilėtekis taip pat yra toksikozės požymis. Per parą moteris gali netekti iki litro seilių. Oda ir lūpos tampa sausos, jautrios. Tokiu atveju gydytojai pataria pasigydyti ligoninėje, kad vandens ir druskų apykaita vėl būtų normali.

Dermatozė – taip pat viena toksikozės atmainų. Ji gali trukti visą nėštumo laiką. Būsimoji mama jaučia viso kūno, lyties organų niežulį. Ar tai dermatozė, ar grybelinės kilmės liga, moteriai derėtų pasitarti su ginekologu ir dermatologu, nes tik jie gali paskirti tinkamus vaistus.

Kai kurios nėščiosios jaučia dubens kaulų ir kojų skausmus, atsiranda anties eisena, greičiau pavargsta. Gydytojas gali skirti D vitaminą, žuvų taukų, kad organizmas geriau pasisavintų kalcį.

Nors ir kokios būtų nemalonios toksikozės formos, gimus kūdikiui jos praeina.

Kaip įveikti pykinimą

Valgykite viską, ko jums norisi. Stenkitės patenkinti savo norus. Panorote rauginto agurko ar saldaus pyragėlio – galite tai sau leisti, žinoma, reikia nepamiršti saiko. Valgykite mažomis porcijomis ir po truputį. Jei maistas nelenda, pabandykite valgyti gulėdamos. Gerkite negazuotą mineralinį vandenį, parūgštintus skysčius, ataušintą vandenį su citrina. Pabandykite vartoti praaušusį maistą. Jei jus pykina rytais, galite užkrimsti traškiųjų sausainių, džiūvėsėlių, pagraužti nevirtų grikių kruopų, atsigerti mineralinio vandens.

Atsisakykite kelionių viešuoju transportu. Venkite nemalonių kvapų. Neremontuokite nėštumo metu buto – dažų, lakų, klijų kvapai jums gali būti itin nemalonūs.
Atsakyti
Kai laukiausi dukros prieš penkis metus, tai nelabai supratau kas tas pykinimas yra, gal buvau kelis kartus su wc padraugavus, bet ir tai tik trečiąjį mėnesį. Dabar laukiuosi jau 7 savaitė, tai pykina ir negera ištisą dieną. Net įsivaizduoti negalėjau, kad šitaip negera bus..
Atsakyti
sveikos esancios ir busimos mamytes,..NUOSIRDZIAUSIAS PATARIMAS VISOMS,..
visada rasdavau cia atsakymus i rupimus klausimus, ir labai esu visoms dekinga uz nuosirdzius patarimus,.. smile.gif del to nusprendziau ir pati patarti, gal kam pades,..
mums jau 9 savaite, pradejo pykinti nuo 7 - tikrai nemalonus jausmas ir visas kenciancias uzjauciu,..pykino bet nevemiau,..ir labai viduriavau, nieko negalejau valgyti, tuoj i tualeta,..tai vien del to, kad nustociau viduriuoti pradejau gerti kmynu arbata (tik 4 dienas, nes nezinau ar nekenkia) ir valgyti tiktai ryziu pieniska (pilka sriuba - labai mazai pieno),..jau po dienos nebeviduriavau ir...nepykino taip baisiai,.. biggrin.gif tokio rezimo laikiausi ir toliau, ir jau ketvirta diena kaip nepykina ir susinormalizavo viduriai,.. thumbup.gif dabar ir tevalgau tik sriubas (neriebias,(zirniu, agurkiene, bulviene) jei pieniska tai labai nedaug pieno),..valgau ryzius, zuvi, grikius...visiskai atsisakiau saldumynu, kremu, mesos, pieno, surio, kiausiniu,..zinau, kad sie maisto produktai labai reikalingi, bet sakau kol pykina geriau ne,..ir aplamai pastebejau, kad mane pykino, kai skrandis pilnas arba tuscias, tai svarbu nepersivalgyti,..valgyti po nedaug ir vos ne kas valanda(na cia pagal nora, svarbu nepajusti tuscio skrandzio jausmo,..), kad skrandyje pastoviai kas nors butu,..dar visada ka nors kramtau, nesaldzius beskonius sausainius (nes netraukia saldumynai), tikiu kad "baronkos"butu labai gerai, bet cia nerandu,..esu anglijoj,..kokio vaisiaus gabaleli ar tiesiog sausos duonos,..
zinokit man padejo ir nuosirdziai patariu visoms pabandyti,..aisku, gal cia nuo organizmo priklauso ir dar nuo ko nors, bet labai tikiuosi, kad ir jums pades,..PABANDYKIT,..ir sekmes visoms,.. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, mano brangiajai taipogi jau devinta savaite ir ji visa diena bendrauja su tuoletu cool.gif
Atsakyti
Sveiki, as jau neviena kaip 9savaitės, bet jaučiuosi labai puikiai. Nereikia lakstyti i tuoleta visa diena ir ten sedeti biggrin.gif Tik labai daug miegu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2008 03 25, 13:34)
Ar moteriai bus toksikozė, sunku pasakyti. Vienos apskritai nežino, kas tai yra, kitos kenčia per visą nėštumą ir netgi gimdydamos. Tačiau pernelyg baimintis nereikia – lengvos formos toksikozė nekenkia nei vaisiui, nei motinai. Jei moteris laukiasi antro vaikelio, o per pirmą nėštumą jai buvo toksikozė, tai nereiškia, kad ji vėl kentės. Nėštumas kaskart gali būti kitoks – tai dažniausiai priklauso nuo kūdikio lyties.

Na as jau 14sav kaip nescia ir gal koki syki tik buvo bloga kazkada senai, bet is esmes jauciuosi gerai. Tik va sudomino kuom kudikio lytis itakoja visa tai?
Atsakyti
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera. verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti