Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėvo nėra visiškai

QUOTE(LAIMINGA MAMA @ 2008 03 14, 15:39)
kodel taip daznai rasai apie isivaikinima? nemanai,kad isivaikinimas nieko gero neduotu? as esu kategoriskai pries,kad mano draugas isivaikintu mano sunu schmoll.gif  schmoll.gif  man to nereikia ir net tekete nenoriu,vien todel kad pasikeis pavarde g.gif  seimos statusas,bet tai nesutvitina santikiu ir meiles nedadeda schmoll.gif  tai kam tada to reikia? doh.gif  doh.gif

mes ivaikinima suprantame skirtingai.
tad as nelabai suprantu, kam tuomet sakyti, kad vienas vaikas teti turi ir irasytas i gimimo liudijima, o kitas neturi ir ten yra bruksnys. tai ir as pasiuliau. Ivaikinimas santykiu ir meiles gal ir nesutvirtina, jeigu jie ir taip stiprus yra, bet bent gimimo liudijimas bus ne su bruksneliu. Cia tik mano asmenine nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 14 kovo 2008 - 18:21
įsivaikinti tik tam, kad gimimo liudijime nebūtų brūkšnio irgi keista.. unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2008 03 14, 21:31)
įsivaikinti tik tam, kad gimimo liudijime nebūtų brūkšnio irgi keista..  unsure.gif  unsure.gif

jeigu keista, tuomet palikti taip kaip yra unsure.gif
Atsakyti
paskaiciau cia Jusu pasisakymus ir susimasciau...
musu seimoj yra tetis, ir man tokios problemos niekada nekylo.
bet kodel suaugusieji galvoja tik apie save o ne apie vaikus?
sakot, kad nieko neduoda tas irasymas i gimimo liudijima, taip pat gal ir nieko neduoda antspaudas pase?(tiesa jo dabar nera, bet isduodamas santuokos liudijimas).
man atrodo kad duoda ir daug ka.
as jei man taip atsitiktu, visu pirma arba sukurciau kokia grazia pasakele apie teti, arba pasistengciau, kad mano vaikiukas kuo greiciau turetu tikra teti.
nors neduok dieve atsidurti tokioje situacijoje...
Atsakyti
QUOTE(Irute @ 2008 03 14, 21:44)
paskaiciau cia Jusu pasisakymus ir susimasciau...
musu seimoj yra tetis, ir man tokios problemos niekada nekylo.
bet kodel suaugusieji galvoja tik apie save o ne apie vaikus?
sakot, kad nieko neduoda tas irasymas i gimimo liudijima, taip pat gal ir nieko neduoda antspaudas pase?(tiesa jo dabar nera, bet isduodamas santuokos liudijimas).
man atrodo kad duoda ir daug ka.
as jei man taip atsitiktu, visu pirma arba sukurciau kokia grazia pasakele apie teti, arba pasistengciau, kad mano vaikiukas kuo greiciau turetu tikra teti.
nors neduok dieve atsidurti tokioje situacijoje...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rasavait @ 2008 03 12, 17:10)
sveikutes,labai noreciau ir buciau dekinga,kad turincios panasios patirties mamytes pasidalintu savo patirtimi su manim  4u.gif
situacija tokia:
pries keturis metus pastojau nuo vyro kuris nenorejo vaiko,kategoriskai jo atsisake,buvau jauna,naivi nera ko ir kaltinti,bet kazka daryti reikejo. Kadangi vien mintis apie nestumo nutraukima man buvo ir yra nepriimtina,nusprendziau gimdyti,juk taip labai norejau seimos ir vaiko.Del saves neabejojau,zinojau,kad susitvarkysiu,turejau buta,nebloga darba,pastovias pajamas,tik vat del vaiko sirdi spaude,ka reiks apie visa sia istorija pasakyti jam??  g.gif
Dabar jam jau ketveri,jo gimimo liudijime vietoj tevo tik-bruksnys. Jo zodyne zodis tetis yra,nes nuo vaikystes stengiuos jam skaityti pasakas apie seima teti,mama,pasakoju kaip semos gyvena,duodu pavyzdzius is gyvenimo,kad cia sito vaikucio tetukas,o cia mamyte,ypac pabreziu tetuka. Darau tai tam,kad vaikas bent teoriskai suvoktu seimos modeli.
Dabar as jau turiu gyvenimo drauga,dar viena sunu,zodziu tokia seima,apie kuria visada svajojau. Atrodo po visu vargu atejo svente ir i mano kiema,tik vel tas nerimas del vyresnelio  verysad.gif
sunus  sutaria su naujuoju dede,o jis geras mano vaikui,matau jog myli,bet jis tik dede..
karta paklausiau jo "zuiki,ar tau neliudna kad broliukas turi tetuka,o tu ne?jis nepakeldamas akiu greitai atsake''ne,negaila'' ir nusuko kalba kitur.Man tai labai suspaude sirdi,manau atejo tas laikas kurio labai nelaukiau ir labai bijojau,as kazkaip turiu ta situacija paaiskinti vaikui,nes panasu,kad jis supranta daugiau nei as maniau. Tik kur rasti tuos zodzius? Kokie jie?

Pasidalinkite savo patirtimi,kaip sprendete sia problema. Busiu labai dekinga.

na pas mane vienos dukrytės gimimo liudijime irgi brūkšnys.bet aš niekada nesakau,kad ji neturi tėčio.tėtį turi visi vaikai,tik būna atvejų kai tėčiai kartu negyvena.
Atsakyti
Apsidžiaugiau, kad radau šią temelę dėl to, kad bus su kuo pasitarti tokiu sudėtingu ir skaudžiu klausimų. Bet taip pat ir dar daugiau abejonių sukilo. Mano dukrytės gimimo liudijime vietoj tėvo - brūkšnys. Kol kas ji dar mažutė, bet reikės kažką pasakyti. Galvojau, kad tiesiog pasakysiu, jog tėveliui mūsų nereikėjo ir viskas. Sutinku su nuomonėm, kad tėvas tas, kuris myli, rūpinasi ir augina.
Bet kita vertus biologinis tėvas yra tėvas. Nors ar galima tėvu vadinti žmogų, kuriam vaikas neegzistuoja. Laiminga mama rašė, kad nenori ištekėti, nes pasikeis pavardė. O aš labai noriu ir šeimos, ir ištekėti. Tikiu, kad atsiras ir mano žmogus. Bet neramu dėl tos pavardės pasidarė, kaip jausis dukrytė, turėdama kitą pavardę. Pavardė gal tik smulkmena. Bet apskritai, kaip reiks vaikui gyventi be tėvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita23: 16 kovo 2008 - 19:50
Jolita23, parasiau i AZ.
Atsakyti
[quote=jolita23,2008 03 16, 20:45]
Apsidžiaugiau, kad radau šią temelę dėl to, kad bus su kuo pasitarti tokiu sudėtingu ir skaudžiu klausimų. Bet taip pat ir dar daugiau abejonių sukilo. Mano dukrytės gimimo liudijime vietoj tėvo - brūkšnys. Kol kas ji dar mažutė, bet reikės kažką pasakyti. Galvojau, kad tiesiog pasakysiu, jog tėveliui mūsų nereikėjo ir viskas. Sutinku su nuomonėm, kad tėvas tas, kuris myli, rūpinasi ir augina.
Bet kita vertus biologinis tėvas yra tėvas. Nors ar galima tėvu vadinti žmogų, kuriam vaikas neegzistuoja. Laiminga mama rašė, kad nenori ištekėti, nes pasikeis pavardė. O aš labai noriu ir šeimos, ir ištekėti. Tikiu, kad atsiras ir mano žmogus. Bet neramu dėl tos pavardės pasidarė, kaip jausis dukrytė, turėdama kitą pavardę. Pavardė gal tik smulkmena. Bet apskritai, kaip reiks vaikui gyventi be tėvo.

nesakiau ,jog nenoriu teket ,nes pasikeis pavarde.. unsure.gif seimos ir as norejau ir gavau ja,graziai gyvenam,graziai dirbam,auginam vaikus ir mums to gana,apdraudziu savo vaika ir drauga nuo nemalonumu,kurie gali atsirasti issiskirus(jei butume susituoke) kiekvienas gyvenam savo gyvenima,niekam nekisu savo nuomones,kad nesivaikinti ir taskas,tiesiog as tokios nuomones ir turiu pavyzdziu uz ir pries unsure.gif siaip tai isiem tik sekmes ir laimes linkiu,nepatinka man kai zmones liudi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 03 14, 19:18)
mes ivaikinima suprantame skirtingai.
tad as nelabai suprantu, kam tuomet sakyti, kad vienas vaikas teti turi ir irasytas i gimimo liudijima, o kitas neturi ir ten yra bruksnys. tai ir as pasiuliau.  Ivaikinimas santykiu ir meiles gal ir nesutvirtina, jeigu jie ir taip stiprus yra, bet bent gimimo liudijimas bus ne su bruksneliu. Cia tik mano asmenine nuomone.

taip tiesa ,mes tai nevienodai suprantam mirksiukas.gif niekad nesakiau dukrytei ,jog ji teti turi o suneliui ,kad jis neturi ,abu jie turi TETI taip tai tetis is didzios raides,nes del vaiku perplauktu jura wub.gif
Atsakyti
nesakiau ,jog nenoriu teket ,nes pasikeis pavarde.. unsure.gif seimos ir as norejau ir gavau ja,graziai gyvenam,graziai dirbam,auginam vaikus ir mums to gana,apdraudziu savo vaika ir drauga nuo nemalonumu,kurie gali atsirasti  issiskirus(jei butume susituoke) kiekvienas gyvenam savo gyvenima,niekam nekisu savo nuomones,kad nesivaikinti ir taskas,tiesiog as tokios nuomones ir turiu pavyzdziu uz ir pries unsure.gif  siaip tai isiem tik sekmes ir laimes linkiu,nepatinka man kai zmones liudi 4u.gif

Kiekvienas šiuo klausimu pats turėtų ir apsispręsti drinks_cheers.gif . Galima pasitarti, pasiklausinėti kitų nuomonės bet spendimas vis tiek turės būti dviejų žmonių. Džiaugiuosi, kad turi šeimą ir laiminga esi. Tikiu, kad ir šalia manęs atsiras žmogus, kuris mane ir mano mažylę mylės. O tada ir spęsim tą problemą
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2008 03 17, 12:41)
Kiekvienas šiuo klausimu pats turėtų ir apsispręsti drinks_cheers.gif . Galima pasitarti, pasiklausinėti kitų nuomonės bet spendimas vis tiek turės būti dviejų žmonių. Džiaugiuosi, kad turi šeimą ir laiminga esi. Tikiu, kad ir šalia manęs atsiras žmogus, kuris mane ir mano mažylę mylės. O tada ir spęsim tą problemą

is visos sirdies tau ir tavo dukrytei to linkiu 4u.gif tureti grazia seima thumbup.gif pusantru metu suneli auginau viena,buvo visko,sunkumu,laimes ir noro dingti nuo zemes pavirsiaus,bet sutikau savo zmogu.neskubeti svarbiausia mirksiukas.gif laimes tau ir dukrytei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LAIMINGA MAMA @ 2008 03 17, 23:18)
is visos sirdies tau ir tavo dukrytei to linkiu 4u.gif  tureti grazia seima thumbup.gif  pusantru metu suneli auginau viena,buvo visko,sunkumu,laimes ir noro dingti nuo zemes pavirsiaus,bet sutikau savo zmogu.neskubeti svarbiausia mirksiukas.gif  laimes tau ir dukrytei 4u.gif

dėkui 4u.gif
Atsakyti