Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Sekmes tau didziausios Gabija... laikysiu spygas uz tave.
O Santariskese Administracinese patalpose priesas onkologine kitoje gatves puseje, einant kaireje uzrasyta ADMINISTRACIJA yra kavinuke, kur duoda skanaus karsto maisto. (skanaus, palyginus su paciam onkologiniam esancia kavinuke- parduotuve).
Vakar mama paskaite israsa rasyta gydytojo kitam gydytojui,kuris skirs mamai hemija. (as ten irgi skaiciau bet tarp lotynisku terminu, beveik nesusigaudziau)
pasirodo kitoje lapelio puseje viskas lietuviskai aprasyta... doh.gif
tai mamai beskaitant plaukai piestu stojosi paskui leidosi ir vel stojosi.
ji sako, jeigu atlaikius tokia operacija bei pooperacines komplikacijas as vaikstau, juokiuosi ir valgau, tai turiu neeilinio stiprumo organizma...duok Dieve tos stiprybes...visiems mums Duok Dieve jos...
Atsakyti

Stiprybes jums Gabija,
tikekites kad viskas bus gerai.Man prognozavo kad darinys perauges bus ir i kepenis,ir
i inksta.O kai prapjove rado viska daug graziau.Tikekimes kad ir jums gerai ras.
as uz jusu sveikata maldele sukalbesiu.
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2008 04 08, 22:01)
Stiprybes jums Gabija,
tikekites kad viskas bus gerai.Man prognozavo kad darinys perauges bus ir i kepenis,ir
i inksta.O kai prapjove rado viska daug graziau.Tikekimes kad ir jums gerai ras.
as uz jusu sveikata maldele sukalbesiu.

Sekmes ir Dievo palaimos, Gabija smile.gif
Atsakyti
Gabija, viskas bus gerai, stiprybes Jums dideles 4u.gif laikykites, linkiu kuo geriausios kloties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 04 08, 22:12)
O kas dėl operacijos,tai , kad žinočiau.Augliukas 3,2x2,4, kai pasakė , kad su žarnynu nėra sąsajų  man atrodė , kad visai nesudėtinga, o kai chirurgas užaiškino dalį galimų nemalonumų, tai jau geriau būčiau neklaususi. doh.gif
Gerai sako, kad mažai žinai ramiai miegi.

Laikykitės visos.Būkit sveikos. Mūsų dar laukia pavasario žiedlapių lietus.

Gabija, žiūrėkim į situaciją taip: yra blogai: operacija – bet galėtų būti dar blogiau: jos paprasčiausiai net nedarytų. Augliukas yra, na, jis net nelabai didelis, galėtų būti blogiau: jis galėtų būti didesnis. Su žarnynu nėra sąsajų, teisiog puiku. Todėl išvada: situacija gana nemaloni, bet ne blogiausia. Teigiami dalykai: išoperuos, to neaiškaus augliuko neliks. Padarys dar kartą histologiją, patikslins jo prigimtį. Gal ten net ne piktybinis darinys, gali būti ir taip. Chirurgas pasakė apie numanomus nemalonumus ir problemas, jos gali būti, gali ir nebūti. Numanomi dalykai yra jo patirtis, bet sutikite su manim, nebūtinai jie turi būti Jūsų!!! Kas pasikeitė nuo to, kad Jūs kažką sužinojote: Jūs tiesiog žinote apie kažkokį menamą, galimą rezultatą, tačiau jeigu būtumėte nežinojusi - reali situacija nuo to nebūtų pasikeitusi. Ji bus tokia, kokia bus.
Žinoti reikia, nes jeigu, kas nors ne taip, būsite šiek tiek apsipratusi su tokia galimybe, o jeigui viskas puiku - bus proga pasidžiaugti.
Dabar kuriam laikui tą žinojimą (baubą) į stalčių ir palaukime galutinių rezultatų.
Sėkmės, mieloji, kiek įmanoma pasitikėjimo savimi, medikais, likimu. Kai būsite ligoninėje, gal bus drąsiau.
Atsakyti
QUOTE(Ramunike @ 2008 04 07, 10:55)
Kai mano vyrui padarė onkologiniam kepenų ekoskopiją,daktaras pasakė,kad yra tumoras-auglys...paklausus kiek didelis,pasakė,kad neįmanoma išmatuoti ir kad tai netaip svarbu...Tik po trijų mėnesių gydymo,daktaras pamiršęs,kad nesakė prasitarė,kad auglys buvo20cm dydžio ir kad yra sumažėjęs...
Labai džiaugiuosi,kad tavo vyro kraujo tyrimai geri...gali būti,kad nieko blogo nebus.Sėkmės 4u.gif

Ačiū už palinkėjimus, buvom LOC, atrodo, kad tai hemangioma.Padarė tris vėžio žymenų tyrimus, visi geri biggrin.gif , skrandis, plaučiai tvarkoj, tai dar darys magnetinį rezonansą, nes negali tiksliai paskyti dėl darinuko. Dabar jau biški ramiau, tikiuosi, kad atsakymas bus geras. Tik dėl skausmų, jie juk nedingo, tai reiks ieškot problemos.
Gabija stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Gabija laikykis ,mes su Tavim ir uz Tavo pergale 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 04 09, 14:35)
Ačiū už palinkėjimus, buvom LOC, atrodo, kad tai hemangioma.Padarė tris vėžio žymenų tyrimus, visi geri  biggrin.gif , skrandis, plaučiai tvarkoj, tai dar darys magnetinį rezonansą, nes negali tiksliai paskyti dėl darinuko. Dabar jau biški ramiau, tikiuosi, kad atsakymas bus geras. Tik dėl skausmų, jie juk nedingo, tai reiks ieškot problemos.
Gabija stiprybės 4u.gif

Puiku,džiaugiuosi su Jumis kartu biggrin.gif ,Rašai darys magnetinį rezonansą-kam?negi kepenims g.gif ,o kodėl ne tomografinį rentgeną,kodėl ne kepenų biopsiją,kad tiksliau nustatytų priežąstį...Stiprybės Jums 4u.gif

GABIJA,O DĖL TAVĘS PAKALBĖSIU POTERIUKŲ IR VISKAS BUS GERAI,JUK MES DIEVO VAIKAI, JEI DIEVAS SU MUMIS,TAI KAS GALI BŪTI PRIEŠ MUS...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunike: 09 balandžio 2008 - 20:37
labas vakaras smile.gif

QUOTE(lambadike @ 2008 04 08, 19:27)
Priimkit ir mane i savo draugija. Mano mama susirgo mieloleukemija (pirma stadija). Gal atsilieptu Siracuza. Idomu, kaip sveikata, ar jau pasieke remisija, kaip veikia Glivec?

kaip supratau, mamytei lėtinė mielo? pas mane irgi tokia, taip pat lėtinė fazė ax.gif gliveka vartoju nuo 2006 gegužės, pradžioj su keliom mėnesio pertraukom (nes neutrofilai nukrisdavo iki 0,4) huh.gif o dėl remisijos, tai hematologinę greit pasiekiau biggrin.gif citogenetinės dar ne, lapkritį buvo likus 1 Ph chromosoma (kurios tikiuosi jau nebėr nail.gif), molekulinį tyrimą (BCR-ABL) dariausi gruodį, tai buvo mažiau nei 0,001. Kai gliveko dėl nukritusių neutrofilų nebenutraukinėjau, jie ir laikosi stabiliai - nebenukrenta žemiau 1 bigsmile.gif

šiaip manau iš visų onko variantų tai lėtinė mielo yra laabai gerai biggrin.gif bent aš kažkaip nesiskundžiu diagnoze hihihi.gif pradžioj skundžiausi čiulpų ėmimu, bet po 9 kartų nebegąsdina ir tai biggrin.gif Blogos savijautos dėl ligos per 3 metus nesu patyrusi (neskaitant čiulpų ėmimo), ligoninėj nesu praleidus nė vienos nakties biggrin.gif

nežinau kas dar domina - jei kils klausimų ar galėsiu kuo padėt, rašykit mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 09 balandžio 2008 - 23:08
Gabija, šiandien nuo pačio ryto laikau už jus kumščius. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu, Siracuza, kad taip greit atsakei wub.gif
Mama prie tu biopsiju dar nepriprato. Pirma karta dare Kaune. Jai taip skaudejo, kad negalejo istverti nerekus, nors nera is nekantriuju. Antra karta tyrimas buvo Vilniuje-sake, kad didziulis skirtumas, nes skausmas nepalyginamai mazesnis.
Patark, kaip susitvarkyti su "nerviukais"(tu visad tokios pakilios nuotaikos)? Juk turejo buti kosmariska tokiuose metuose ir tokioj situacijoj susirgti sia liga. Mes deagnoze suzinojom vasario pradzioj, bet mama niekaip neapsipranta. Uzpuole siaubinga depresija, net raminantys nelabai padeda verysad.gif Labai sunku i ja ziureti-verkia ir verkia. Uzgesus visai.
Beda dar ir ta, kad gliveko mums nekompensuoja verysad.gif . Siulo interferona ir laukti kazkokiu vaistu studijos, kuri lyg bus liepa, bet tiksliai dar neaisku mad.gif . Tai mama psichologiskai neistveria to laukimo. Tevelis pasiruoses pirkt gliveka, kol pinigu uzteks. As taip bijau, kad jis pats nesusirgtu, nes ne jaunuolis jau, o dirba labai sunkiai. Mes nelebai ka galim padet, nes tokios sumos, kurios tik menesiui uz vaistus reikia, rankose nesam laike.
Esam susikrimte ir pasimete visi.
Labai dziaugiausi, kad Tave forume radau 4u.gif . Sekiau visa laika, kaip Tau sekasi. Baisiausiai issigandau, kai dingai blush-anim-cl.gif . Esi vilties ziburiukas. Pasakoju apie Tave mamai, kad visai neprarastu stiprybes.
Atsakyti
Lambadike, dėl biopsijų, tai su šita liga paprastai daro ją vieną kartą, kitus kartus punktuoja čiulpus, be kaulo gabalėlio. Gal dėl to mamai Vilniuje mažiau skaudėjo ax.gif Nors man Vilniuj irgi nepalyginamai mažiau skaudėjo, kaip koks rimtas bitės įgėlimas rolleyes.gif nes Vilniuj dauguma daktarų punkcijas daro gulint ant pilvo, užgula, prispaudžia, nesikratai taip hihihi.gif o Kaune, kai ant šono paguldo, tai kalatojiesi visas, drebi, susigūži dar labiau, brrr, bet čia daktarų mokykla - kaip išmokyti - taip ir daro biggrin.gif na tikrai labai skausminga procedūra, bet kai žinai ko tikėtis, nusiteikei ir iškenti - žinai, kad kitaip nebus. Aš sau sakau, kad kiekviena punkcija atneša gerus rezultatus, tada viskas lengviau praeina wub.gif

o dėl nerviukų, tai menka iš manęs patarėja, nebuvo man tos baisios diagnozinės krizės (gal dar ateity viskas lotuliukas.gif). bet mano situacija kita, nes prieš mano diagnozę, mėnesiu anksčiau geriausia draugė ūmine mieloleukemija susirgo - va jos ligą tai sunkiai priėmiau unsure.gif Pačiai išgirst viską lengviau buvo, bet gal man nėštumas viskas palengvino mastau.gif
Paguosk mamą, kad labai geras rezultatas jau yra tai, kad lėtinė fazė diagnozuota thumbup.gif nes gi klastinga leukemija, kitiem, jei nesitikrini, išlenda, kai gan vėlu būna cool.gif dabar viskas stebima bent ir kontroliuojama.

o kokia dabar situacija? vistik daktarai geriausiai mato viska, jei būtina ir negaunat gliveko, gal interferonas gelbėtų unsure.gif Aš manau kad visgi, jei yra galimybė, reiktų būtinai pakliūt į studiją, nedaug iki liepos liko. Nu tik punkcijos studijoj dažnos, bet dėl vaisto pakentėt galima cool.gif o Gliveko nepripirksit, ir ne tikslinga, nes gi jis turi būti pastoviai vartojamas, kas iš to, jei kažkiek laiko surinksit pinigėlių, o paskui ne - dar blogiau bus unsure.gif aš šitą variantą iškart atmečiau, kai savo situaciją sprendžiau. Arba gaut jį, kad nereiktų mokėt, arba tada interferonas laikinai... Aš jokių vaistų nevartojau per nėštumą ir po gimdymo dar 5mėn. Bet mano kita situacija, gal jum laukti negalima g.gif

Mamytė kaunietė? gal su Ja reikia susitikt, nu nėra gi tikrai čia blogas variantas, kad į depresijas pult biggrin.gif Gyvenimas tęsiasi gi, dažniau pas daktarus teks apsilankyt ir tiek, o sprendimą tikrai rasit geriausią mirksiukas.gif wub.gif

Atsakyti