QUOTE(Ponike @ 2008 03 17, 20:07)
As va kepiau bulves orkaitej. Tai galvoju ar galima kanors pakeisti alieju po apacia. Labai jau riebiai iseina. Jei vietoj aliejaus naudociau pvz. sviesta arba grietine, ar majoneza gal geriau butu? Bijau kad bulves nesukeptu.
Labai skanu orkaitėje keptos taip paruoštos bulvės: luptas bulves suketvirčiuojam, dedam smulkinto česnako (aš išspaudžiu), mėgiamų prieskonių (dedu pipirų, baziliko, druskos arba bulvių prieskonių), pilam keletą šaukštų aliejaus (būna tikrai neriebu + gražiai apkepa) bulves gerai išmaišom, kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų, palaikom bent valandą inde ir kepam įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrys. pabaigoje galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Skanu ir
nealiejuota.