Įkraunama...
Įkraunama...

Keptos bulvės keptuvėje

QUOTE(Vakarė @ 2009 09 04, 08:06)
drinks_cheers.gif labai skanu  4u.gif Kartais, kai lieka virtu bulviu, jas apkepu keptuveje ir taip pat imusu kiausini...
MB kepdamas bulves deda svoguno, cesnako ir kokios rukytos mesytes ar lasinuku  thumbup.gif


mmm, tikrai, siaip nemegstu lasinuku, bet kas liecia keptas bulves, tai ziauriai jie tinka, ypac pagal jusu recepta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vakarė @ 2009 09 04, 06:06)
drinks_cheers.gif labai skanu  4u.gif Kartais, kai lieka virtu bulviu, jas apkepu keptuveje ir taip pat imusu kiausini...
MB kepdamas bulves deda svoguno, cesnako ir kokios rukytos mesytes ar lasinuku  thumbup.gif


aha virtos ir apkeptos aliejuje bulves man tikras skanumelis... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2008 12 19, 21:37)
na galiu pasiulyt labai nebloga varianta: imam arba smulkesnes bulvikes, arba didesnes parpjaunam; galima ir su lupenom ir be ju. Dedu i bliuda, papilu truputi aliejaus, gana gausiai prieskoniu - tinka paprasciausia vegeta, tada bliuda uzdengiam ir gerai sukratom, kad bulves issivoliotu aliejuje (jo daug nereik). Tada sausa kepimo skarda gausiai pabarstom kmynais, ant viesaus isdeliojam bulvikes ir kepam orkaitej. kmynai neduoda bulvei prisvilt prie dugno, ja "pakelia", todel reik nedaug aliejaus. ir skanu baisiai, tie kmynai toki prieskoni gera duoda. Jei daugiau paprieskoniuosit ir apskrudinsit - vyram prie alaus bus geriau uz bet kokius cipsus thumbup.gif

turėtų skanu būti,išbandysim drinks_cheers.gif
Atsakyti
o mes kepam bulves pgl.šį receptuką,dar lygtai čia nemačiau ax.gif supjaustom bulves(šiaudeliai ar kubeliais čia jau pagal nuotaiką biggrin.gif ),jas pabarstome druskyte ir pipiriukais mums to užtenka,jei kam patinka galima ir kitų prieskoniu įdėti,jas dedam į keptuvę,kurioje įkaitintas aliejus,ant viršaus dedame šviežio kopusto supjaustyto juostelėmis,tada pabarstome kmynų gerą žiupsnelį.TRUMPAM uždedame dangtį,kol kopustai suminkštėja,o tada atidengti ir kepti įprastai,pamaišant,kol bulvės iškeps ir apskrus 4u.gif labai skanu rolleyes.gif su kefyru ir pomidoru bei agurkų salotomis essen.gif
Atsakyti
taip pat labai skanu baigiant kept bulves, uzdėti ant viršaus raugintų kopūstų...išmaisyti ir dar truputuką pašutinti.mmmmm skanu 4u.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 04 06, 12:13)
Galiu pasiūlyti ir aš receptuką, tiksliau, savo mamos. Ji tiesiog "devintam danguj" būna, kai valgo taip iškeptas buves. Receptas paprastas, bet reikalingas vienas prieskonis, kurį visada parsivežam iš kaimo. Yra ir parduotuvėse, bet neaišku ar toks aromatingas.
Taigi, bulvės smulkiai supjaustomos ar sutarkuojamos- čia pagal norus. Beriamos į keptuvę su aliejumi, žiupsneliu druskos, smulkintų svogūnų laiškų ir užbarstoma tuo ypatinguoju prieskoniu- smulkintais salierų lapais. Patiekalas tikrai aromatingas  thumbup.gif 
Visgi, man šio augalo specif. aromatas nepatinka. Čia priklauso nuo skonio. tad, jei patinka salierų lapai ar nesat jų ragavę, siūlau pabandyti  4u.gif
Taip pat galima paivairinti kepamas bulves ir kitokiais prieskoniais:
-Gausiai pabarstyti petražolių
-Įberti kario

Saldva parduoda dziovintus saliru lapus ir dziovintas salieru saknis-as i sriuba beriu ax.gif
as bulves pajaustau siaudeliais,paskrudinu,apskrudus supilu stiklaini lečo ir truputi patroskinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 12 rugsėjo 2009 - 20:31