Įkraunama...
Įkraunama...

Keptos bulvės keptuvėje

QUOTE(Dipsis @ 2008 05 08, 15:56)
mes tai valgom keptas per burokinę tarką bulves ir su kastiniu, skonis nerealus.Čia mūsų šeštadieninis patiekalas, kurį valgom gal 10 metų ir nenusibosta smile.gif

Aš čia truputį ne į temą, bet kokį kastinį valgot? Perkat ar gaminat namuose? Na iš pirktinių niekaip skanaus nerandu doh.gif , o pasigaminti šitą skanumybą kolkas dar neišmokau..
Atsakyti
as tai perku iki parduotuvei su cesnakais, man tai labai skanus jis essen.gif
Atsakyti
Iš temos sužinojau, kad galima kugelį ir keptuvėj išsikept, reiks pabandyt thumbup.gif

Aš tai labai dažnai supjaustau bulves šiaudeliais, pakepu ir į galą užpilu suplaktą kiaušinį, gausiai užbarstau fermentinio sūrio, uždengiu ir laukiu, kol kiaušinis iškeps ir sūris išsilydys. Mėgstu labai daug pipirų prisibarstyti. Galima pripjaustyt ir dešrelių, dešros į šį gaminį smile.gif
Atsakyti
Aš tai iki tol kol draugas neišmokė taip bulvių gaminti, kepdavau paprastai ir tiek, o dabar jau kitaip neisivaizduoju - kepu bulves griezineliais ir priesh gala imetu saujele kmynu ir smulkinto cesnako kelias skilteles, uzdengiu dangti ir palaukiuu kol viskas dar sušus wub.gif Niam 4u.gif

Arba dar kartais kepu kaip ir daugelis sakė bulves su kiaušiniu plaktu, dar įmetu kokių brokolių, prieskonių - niam cool.gif
Atsakyti
Mano megstamiausios: tarkuotos ir sumaisytos su kiausiniu bei kariu smile.gif
Atsakyti
O kaip apkepti skaniai bulvių ketvirtadalius, kaip kad pvz arenoj duoda prie šaltibarščių?
Jaučiu pavirti reik, tada apkepti keptuvėje, bet ar taip askrus? Gal daug aliejaus reik? O gal išvis reik kepti orkaitei?
Atsakyti
Aš bulves kepu (gal tiksliau būtų sakyti verdu) gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje. Bulves pjaustau plonom lazdelėm, pagaliukais, aliejaus pilu pusę keptuvės (tiek, kad gerai apsemtų bulves), įkaitinu iki virimo, dedu bulves, kurios tokiu būdu kepant neprisigeria aliejaus, gražiai apskrunda ir pagelsta. Druską barstau ant jau iškeptų. Čia graikai taip kepa, ir tik taip... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(convict @ 2008 07 30, 00:19)
O kaip apkepti skaniai bulvių ketvirtadalius, kaip kad pvz arenoj duoda prie šaltibarščių?
Jaučiu pavirti reik, tada apkepti keptuvėje, bet ar taip askrus? Gal daug aliejaus reik? O gal išvis reik kepti orkaitei?

Nežinau, kaip duoda Arenoj, niekada nevalgiau, bet pagal tavo aprašymą, manyčiau, kad bulvės turėtų būt kepamos orkaitėj. Supjaustai ketvirčiais, paprieskoniuoji, aliejaus įpili, gerai išmaišai, tada ant kepimo popieriaus į orkaitę, iš pradžių mažoj temperatūroj, ant galo padidint, kad apskrustų. Man dar taip kepant patinka užbarstyt kmynų, arba kitas variantas - apšlakstyt citrinų sultim ir apibarstyt oreganu (raudonėliu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 01 rugpjūčio 2008 - 09:20
Aš kepu bulves ne su svogūnais, bet su porais ir kumpio gabalėliais, o į galą užpilu grietinėlės (nesaldžios - galima ir grietinę naudot, bet grietinėlė man skaniau) šiek tiek. Šitoks pats būdas ir makaronams tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 17:58)
as kepu bulvinius blynus su per tarka tarkuotomis bulvemis,tai tie blynai tokie traskus gaunasi, nerealiai skanu smile.gif

Man ir jie skaniausi, tik šeimyna mano nepripažysta šių kietulių doh.gif
Atsakyti
kepu bulves paprastoj keptuvej, priklauso nuo nuotaikos kaip pjaustysiu, ar plonais skrituliukais ar lazdelemis. niekada neuzdengiu dangcio kepdama, tada jos nesuluzta ir buna panasios i free smile.gif pagal vyro skoni idedu cesnako ir pipiro. o ant galo butinai butent "saldvos" bulviu prieskoniu! pirstukus galima aplaizyt kaip skaniai gaunasi essen.gif
Atsakyti
Man skanu, kai bulves supjaustau kubeliais ( nedideliais kvadračiukais ), o vyras mėgsta - šiaudeliais ir dar baigiant kepti užsiverčia visą skardinę kokios nors "tušonkės" ( jautienos ar kiaulienos ).
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As bulves supjaustau juostelemis, kepu aliejuje, ipusejus kepimui iberiu svogunu ir cesnako (nepagailiu, megstu kai daug), pabarstau druskyte ir kepu toliau, kol bulvytes graziai apskrusta wub.gif Cesnaka galima arba smulkiai supjaustyti, arba isspausti per cesnakine..... blush2.gif Musu seimai taip keptos bulvytes laaabai patinka thumbup.gif
Papildyta:
drinks_cheers.gif sutinku, cesnakiuko kvapas ir man labai patinka wub.gif
QUOTE(rutuks @ 2008 04 02, 19:08)
jau tas kvapas nuo cesnako koks buna skanus, o ir skonis  thumbup.gif  wub.gif

Atsakyti