Aš bulves kepu (gal tiksliau būtų sakyti verdu) gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje. Bulves pjaustau plonom lazdelėm, pagaliukais, aliejaus pilu pusę keptuvės (tiek, kad gerai apsemtų bulves), įkaitinu iki virimo, dedu bulves, kurios tokiu būdu kepant neprisigeria aliejaus, gražiai apskrunda ir pagelsta. Druską barstau ant jau iškeptų. Čia graikai taip kepa, ir tik taip...
Papildyta:
QUOTE(convict @ 2008 07 30, 00:19)
O kaip apkepti skaniai bulvių ketvirtadalius, kaip kad pvz arenoj duoda prie šaltibarščių?
Jaučiu pavirti reik, tada apkepti keptuvėje, bet ar taip askrus? Gal daug aliejaus reik? O gal išvis reik kepti orkaitei?
Nežinau, kaip duoda Arenoj, niekada nevalgiau, bet pagal tavo aprašymą, manyčiau, kad bulvės turėtų būt kepamos orkaitėj. Supjaustai ketvirčiais, paprieskoniuoji, aliejaus įpili, gerai išmaišai, tada ant kepimo popieriaus į orkaitę, iš pradžių mažoj temperatūroj, ant galo padidint, kad apskrustų. Man dar taip kepant patinka užbarstyt kmynų, arba kitas variantas - apšlakstyt citrinų sultim ir apibarstyt oreganu (raudonėliu).