Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos klubas

QUOTE(Desiree @ 2008 03 20, 22:18)
tai taip.

Tik vis tiek užklausiu. O kitose diskusijose nenorėsi dalyvauti, tik bendrus darbus atlikti?
O ir komentuoti gražiai nereikia. Svarbu nuomonę išsakyti.

bandysiu dalyvauti, tik man sunku reikšti savo mintis taip sklandžiai kaip daugumai iš jūsų smile.gif Norėčiau taip pat pristatyti savo mėgstamą fotografą, jei niekas kitas jo neaptars.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 20, 22:13)
bandysiu dalyvauti, tik man sunku reikšti savo mintis taip sklandžiai kaip daugumai iš jūsų smile.gif Norėčiau taip pat pristatyti savo mėgstamą fotografą, jei niekas kitas jo neaptars.

o gal vistik ir nuotraukų prisistatymui rasi?

o aš ateinu su savo pirmuoju bandymu. Fotografuota į juostelę, spausdinta užkėlus kontrastą. Lauksiu atsiliepimų.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 03 21, 00:04)
o gal vistik ir nuotraukų prisistatymui  rasi?

ech, sunku su jumis smile.gif. Visa bėda, kad šiais metais praktiškai nefotografavau. Paskutinis didesnis fotografavimas buvo per Kalėdas, na ir dabar per atostogas, bet praktiškai vien peizažai (ir dar neištraukti iš raw).
Bet kad nebūti visiškai tuščiomis įdedu šį tą:

1. mano liūdnasis svajoklis, ruoštas ND.
user posted image
Spontaniškas kadras, bet emocija tikra

2. laivelis iš mano svajonių šalies. Atspalvis pasirinktas neatsitiktinai. Ne vien dėl to, kad tai mano mėgstmiausia spalva. Ji man siejasi su svajonėm, nostalgija, ramybe.
user posted image

3. jei nieko prieš įdėsiu kiek vėliau
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 20, 23:28)
ech, sunku su jumis smile.gif. Visa bėda, kad šiais metais praktiškai nefotografavau. Paskutinis didesnis fotografavimas buvo per Kalėdas, na ir dabar per atostogas, bet praktiškai vien peizažai (ir dar neištraukti iš raw).
Bet kad nebūti visiškai tuščiomis įdedu šį tą:

1. mano liūdnasis svajoklis, ruoštas ND.
Spontaniškas kadras, bet emocija tikra
2. laivelis iš mano svajonių šalies. Atspalvis pasirinktas neatsitiktinai. Ne vien dėl to, kad tai mano mėgstmiausia spalva.  Ji man siejasi su svajonėm, nostalgija, ramybe.
3. jei nieko prieš įdėsiu kiek vėliau

pirmoji man tiesiog patinka.
Antroji tvarkingai atlikta. Atvirukas sakyčiau.
Atsakyti
Atejau skubedama,bet pasirinkau kelias fotografijas,prie kuriu noriu sugryzt dar..Tiesa komentuot mokausi,tad noreciau irgi korekcijos.

user posted image
nuostabi fotografija.matau vertikalias sviesias ir tamsias linijas kuriancias erdvine kompozicija,kurias suardo vaikiskas portretas apsviestas nuostabia sviesa is kaires. Du tamsus vertikalus bruksniukai virsuje tarsi ystumia y ta plysi,kuriame slepiasi mergaite.jei ju nebutu kadras butu plokstokas.

user posted image

Dailiai suzaidei su sviesa. Fone matomas formu ritmas daro kadra dinamiska.O lapeliai virsuje ir apacioje susisaukia su atspindziais.Atsikartojantys atspindziai apacioje dar labiau pagyvina kadra. Labai patiko sis sviesos zaismas.

user posted image

sansara,jei atvirai,tai pasiurpau nuo tavo darbu.nezinau,ar to ir siekei,bet yspudis visus juos pamacius vienoje vietoje tikrai siurpinantis.net pakomentuot labai sunku.Tiesiog sioje,kuria ykeliau ryskus sviesos ir seseliu zaismas kuria kompozicine pusiausvyra. Ritma kuria ranku pirstai,einantys y tamsuji desinyji kampa.baimes jausma dar labiau sustiprina tamsi desinioji puse.Horizontalios ir vertikalios linijos susikerta trecdaliu susikirtimo taske dar labiau sustiprindamos yspudi.

user posted image
nuostabi fotografija. Kadras dalinamas dvieju istrizainiu y tris lygias dalis.Krintancios snaiges,besidraikantys plaukai kuria dinamika kadre. Atrodo,jauti ta vejeli,kuris vyrauja sioje fotografijoje.

Labai patiko jusu pipiriniai bandymai siandien.Pakometuosiu siektiek veliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 21 kovo 2008 - 02:06
dar keletas darbu,kuriuos aptarsiu.Autoriu prasau nepykti del mano subjektyvios kritikos.

user posted image

Jei kasnors pasakytu,kas autorius turbut nepatikeciau.Pirma,kas uzkliuvo tai merginos koja uzimanti didziaja kadro dali.Tie blizgalai ant kaklo ir makijazas..kazkaip galvoju,kad tu ce provokacijai ymetei.bardakelis toks..Koja nukapota,ranku ner,galva aciu dievui nors iki antakiu…nesuprantu sitos fotografijos minties. Ka norejai parodyti?ar issitycioti?As matau isniekinta sukekshinta moteri-nukapotom galunem.ir is pasitenkinimo ziurincias budelio akis.Kicas.Kicas.Kicas.beja,o atspalvius daznai matydavai zalsvus kitu fotografijose.sioje nematai?
Geriausia is triju peizazine,kuria pasigroziu,taciau nemoku pakomentuot…

user posted image

Nesu peizazu megeja,bet toki minimalizma dievinu. Intuityviai pridedu ranka prie apacios lyg noredama pakirpti jos siektiek. Pati tik neseniai atradau,kad tai daro daug stipresni yspudi labai puikus darbas.

user posted image

is visu tavuju ykeltu nuo sios neatitraukiu akiu.Lengvai.Svelniai.Ir jautriai.Matau ant mazylio kaktytes raukslytes,kurios labai graziai susisaukia su mamos raukslytemis ant kaklo.Ysiterpimui tarp ju jokio plyselio.Labai puikus darbas.

user posted image

sioje fotografijoje patiko formu ir sviesos zaismas.keturkampiu,vertikaliu ir horizontaliu liniju deliojamas ritmas.ja jau seniai buvau pastebejus.

paprikas pasilieku rytojui.
Atsakyti
Labas rytas. Bandau komentuoti paprikas.

QUOTE(latoya @ 2008 03 20, 15:30)
tik va kad jau stengiausi, tai parodysiu, kazkiek Westono (erdves daugiau, mna taip norejosi), kazkiek paprikos, kazkiek soninio, gal netgi kontrinio apsvietimo.
user posted image

Iš principo labai sveikinu Tave, kad ryžaisi pabandyti ir pati pirma parodei ND. Tu teisi, jeigu gretinti su Weston, erdvės stipriai per daug. Ir per daug šviesos. Bet atlikimas man patinka - nors iš kur kas švelnesnis negu aptariamo autoriaus. Ar labai sunku buvo? g.gif Jeigu atsiriboti nuo Weston'o, tai labai kitoks Tavo darbas, negu anksčiau, tikiuosi pati supranti, kad tai laimėjimas ir ėjimas priekin, ieškojimas naujų formų, objektų, apšvietimo galimybių, studijavimas kitų darbų ir savo pačios galimybių? čia aš nusikreizėjau jau, bet va kaip tik dabar pajutau didelį džiaugsmą dėl šios temos. Va kada ji pasiteisino. Patiko, kad suteikei šiai paprikai švelnumo, kuris labai būdingas Tavo darbams - šviesa, švelnumas, lengvumas, nors ir ne grynai Weston'iška, būdinga Tau..
aš savaitgalį bandysiu.. jau dabar bijau..smile.gif

QUOTE(westa @ 2008 03 20, 16:31)

PepperNude smile.gif

user posted image

mano galva, labai gerai. tamsus fonas, tamsoka paprika, įdomus griovelis, mažai erdvės. aliuzija į žmogaus formas. pagavai smile.gif
gal trūksta tik fotogeniškesnės pačios paprikos, bet kad Lietuvoj jos visos tokios kaip tyčia lygios..smile.gif ir dar labiau užpildyto kadro.

QUOTE(Desiree @ 2008 03 21, 00:04)
o aš ateinu su savo pirmuoju bandymu. Fotografuota į juostelę, spausdinta užkėlus kontrastą. Lauksiu atsiliepimų.
user posted image

labai gerai. irgi labai pagauta - suspaudimas į mažą erdvę, tarsi bandys tuoj tuoj kažkas ištrūkti, rangymasis. patinka blikai ant paprikos - tokie spontaniški, tarsi fotografuojant jie būtų kaitaliojęsi.

jėzuz, aš jau bijau pati bandyti.. blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 03 21, 07:14)

g.gif Jeigu atsiriboti nuo Weston'o, tai labai kitoks Tavo darbas, negu anksčiau, tikiuosi pati supranti, kad tai laimėjimas ir ėjimas priekin, ieškojimas naujų formų, objektų, apšvietimo galimybių, studijavimas kitų darbų ir savo pačios galimybių? čia aš nusikreizėjau jau, bet va kaip tik dabar pajutau didelį džiaugsmą dėl šios temos. Va kada ji pasiteisino. Patiko, kad suteikei šiai paprikai švelnumo, kuris labai būdingas Tavo darbams - šviesa, švelnumas, lengvumas, nors ir ne grynai Weston'iška, būdinga Tau..

mano galva, labai gerai. tamsus fonas, tamsoka paprika, įdomus griovelis, mažai erdvės. aliuzija į žmogaus formas. pagavai smile.gif
gal trūksta tik fotogeniškesnės pačios paprikos, bet kad Lietuvoj jos visos tokios kaip tyčia lygios..smile.gif ir dar labiau užpildyto kadro.

labai gerai. irgi labai pagauta - suspaudimas į mažą erdvę, tarsi bandys tuoj tuoj kažkas ištrūkti, rangymasis. patinka blikai ant paprikos - tokie spontaniški, tarsi fotografuojant jie būtų kaitaliojęsi.

jėzuz, aš jau bijau pati bandyti.. blink.gif  doh.gif

labai taiklus tavo pastebėjimas. Apie laimėjimą. Aš taip pat manau, kad priartėjimas rezultatais prie autoriaus, kažkuom, kas būdinga jo stiliuj, yra didelis laimėjimas. Tebūnie tai bus tik mūsų bandymai, bet jie padeda tobulėti.

Apie Westos foto vakar dar galvojau. Manau vistik priartėjai rezultatais prie Weston darbų (bet nesuprantu ko aš užsiciklinau ties tuo kvadratu, man vis dar jis čia netinka). Formą įdomi išgauta, bet gal dar kiek kontrasto priduotų aštrumo, kurį matau ir Weston pprikose.

Dar, tikiuosi neklystu, bet manau kad jo paprikos jau buvo ruoštos f/64 gyvavimo periodu. Todėl savo darbe kaip ir matau klaidą, nes pasirinkau pilnai atvirą diafragmą.
Atsakyti
Desiree, šaunu.. Mano akimis puikus bandymas. Kas pavyko Tau o nepavyko man.. Westono darbuose aiškus formų ir šviesos - šešėlių žaismas.. daug kontrastingų posūkių , perėjimų.. Pamačius Tavo darbą supratau, kad manajam būtent to ir trūksta.
Atsakyti
dar įkelsiu vieną foto. Fotografuota į Iford 3200 Nustebino kie ši juostelė. Grūdo tikėjausi didesnio, bet tai kas gavosi taip pat patinka.
Pati foto iš viešnagės Londone. Ir kuo ilgiau žiūriu į nuotrauką, tuo daugiau manau, kad vistik foto atspindi jį.
O kas atspindi tai: laisvas skrydis-kaip ir atviros durys į Londoną, grafitti - man atspindintis tautų įvairovę, nuotraukos kontrastas, tamsumas - kurį vistik sieju su uždarumu, atsiribojimo. Toks tad mano įspūdis apie Londoną, tokia interpretacija.
O viso šito nepaminėjus, tai tiesiog man patinkanti nuotrauka, apie kurią lauksiu ir jūsų atsiliepimų smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 21 kovo 2008 - 09:57
QUOTE(Desiree @ 2008 03 21, 09:57)
dar įkelsiu vieną foto. Fotografuota į Iford 3200 Nustebino kie ši juostelė. Grūdo tikėjausi didesnio, bet tai kas gavosi taip pat patinka.
Pati foto iš viešnagės Londone. Ir kuo ilgiau žiūriu į nuotrauką, tuo daugiau manau, kad vistik foto atspindi jį.
O kas atspindi tai: laisvas skrydis-kaip ir atviros durys į Londoną, grafitti - man atspindintis tautų įvairovę, nuotraukos kontrastas, tamsumas - kurį vistik sieju su uždarumu, atsiribojimo.  Toks tad mano įspūdis apie Londoną, tokia interpretacija.
O viso šito nepaminėjus, tai tiesiog man patinkanti nuotrauka, apie kurią lauksiu ir jūsų atsiliepimų  smile.gif

user posted image

mano nuomonę apie šią nuotrauką jau žinai..smile.gif dar pridursiu, kad pradinis pavadinimas visomis prasmėmis simbolinis - jis juodas, jis tamsus, jis skrenda, jis laisvas, jis pilname kampų ir susikirtimo linijų mieste, jis visoks.
Atsakyti
Patiko Westos peper nude. Yaptinga tuo, kad primena ne paprika ar jos dali, bet moteriska uzpakaliuka biggrin.gif

O labiausiai Dessire paprika. Si nuotrauka man kalba ne apie paprika, bet apie ktius dalykus ir kyla rimtu abejoniu - ar tai yra tai apie ka as galvoju ir kas kyla mano mintyse.
Atsakyti