Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos klubas

QUOTE(_ms_ @ 2008 04 07, 11:10)
biggrin.gif klausimas kai kurioms dalyvems (nors praktiskai beveik visoms):
- ar butina idedama nuotrauka "ivilkti" i drabuzi pavadinimu "dedu, bet paciai nepatinka....  idedu nepergeriausia....  sitos savo nuotraukos nekenciu... nemoku fotografuoti, nepykit" ir pan? Toks nuotraukos lydimasis emocijos apvalkalas nera geras smile.gif
Neabejokit savo galimybemis ir tada maziau jomis abejos kiti smile.gif
Juk nuotrauka - tai kaip savo paties vaikas - todel ji reikia ginti, draugauti, o ne issizadeti smile.gif
O gal moterys negali taip nesiparindamos gyvent? biggrin.gif

kadangi išsižadėjau savo vienos foto, tai priimu ir sau žodžius.
O kodėl kartais neįdėjus nuotraukos tiesiog, diskusijai? Nors ji ir nepatinka. Ir negi reiktų nutylėti, kad nepatinka?
Nu galėjo būti tas berniukas su šuniuku nebloga foto. Nu nėra, nes tuo metu fotografuodama žalio supratimo net apie patį fotoaparatą, kuriuo fotografavau neturėjau, apie jo galimybes.
Paprastai visada gindavau savo nuotraukas. Bet tas, kurios mano nuomone būdavo vertos ginimo. Antraip gautųsi sakykit ką norit, nors ir prasta foto aš ją vistiek apginsiu.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 04 07, 14:26)
Nu galėjo būti tas berniukas su šuniuku nebloga foto. Nu nėra, nes tuo metu fotografuodama žalio supratimo net apie patį fotoaparatą, kuriuo fotografavau neturėjau, apie jo galimybes.

o prie ko cia supratimas apie fotoaparata ir jo galimybes? Nori pasakyti, kad neisnaudojai fotoaparato galimybiu? Idomu, kokiu konkreciai tada?
mano nuomone, joje vienintelis neesminis trukumas, kad fotoaparata laikei vertikaliai, o ne horizontaliai, bet tai nera trukumas del fotoaparato galimybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2008 04 07, 11:48)
o prie ko cia supratimas apie fotoaparata ir jo galimybes? Nori pasakyti, kad neisnaudojai fotoaparato galimybiu? Idomu, kokiu konkreciai tada?
mano nuomone, joje vienintelis neesminis trukumas, kad fotoaparata laikei vertikaliai, o ne horizontaliai, bet tai nera trukumas del fotoaparato galimybes smile.gif

na po tokio parašymo kaip ir turėčiau įkelti parodyti originalą, visiškai netvarkytą foto, juostelės skaną. Žiūrint į jį labai aišku, kad tuo metu mano rankoms labiausiai galėjo tikti vienkartinis fotoaparatas, kur tik mygtuką reik nuspausti ir tiek.
Bet tiek to, telieka jūsų vaizduotei...
p.s. fotoaparatą laikiau horizontaliai smile.gif tik vėlgi, nesimato tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 07 balandžio 2008 - 13:02
dar parašysiu savo nuomonę apie kitas foto, kurias kėliau.
Dviratininkas skraidūnas. Kol kas tai man geriausiai vykęs bandymas. Nors kitavertus, vargu ar tai, ką turėjom bandyti daryti. Jei tokį pasiskraidymą būčiau užfiksavusi kur nors gatvėje... O dabar aš tiesiog nuėjau į vieną aikštelę, skirta būtent tokiems pasismaginimams su dviračiais, riedlentėm bei riedučiais. Žinojau kad ten jie bus ir nuėju pas juos. O tai tikriausiai nebesiskaito kaip laukimas to lemiamo momento. Lemiamas gal tik tiek, kad dviratininkas ore.
Bet esu patenkinta šios nuotraukos atlikimu, žiūrint iš techninės pusės.
Apie berniuką su šuniuku jau rašiau.
Senukas. Ne originalus kadras - karpytas. Jau vienas Bresson stiliaus neatitikimas. Kiek žinoma iš laboranto, spausdinusio jo fotografijas, tai jis jų nekarpydavo, kompozicijos jau būdavo geros.
Linijos patinka ir man. Bet iš kitos pusės, nuobodoka nuotrauka. Nekyla man kol kas jokios interpretacijos žiūrint į ją, neįskaitau pasakojimo.
Šuniukai bei jų šeimininkai. Čia praleidau tą lemiamą momentą. Tas vyrukas, einantis į priešingą pusę taip pat vedasi šuniuką. Ir tik prieš kelias sek. prieš man nuspaudžiant mygtuką, tas šuo lygiai taip pat tempė savo šeimininką, kaip ir tie du kairėje. Man pasirodė įdomi situacija, bet nespėjau užfiksuoti, todėl gavosi paprastesnis, toks variantas.
Atsakyti
Atsakant _ms_ i ''ar butina idedama nuotrauka "ivilkti" i drabuzi pavadinimu "dedu, bet paciai nepatinka.... idedu nepergeriausia.... sitos savo nuotraukos nekenciu... nemoku fotografuoti, nepykit" ir pan?'', savo nuotraukas as myliu, dedu i albuma ir didziuojuosi kiekviena ju, taciau siek tiek abejoju ar ikelti kazkur kitur. Abejoju ne tuo, kad mano nuotraukos visiskas slamstas, abejoju daugiau savo supratimu apie tai, kas yra gera fotografija.
user posted image

Idomi butu jusu visu nuomone apie ji. Ar matot cia tai, ka as matau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 07 balandžio 2008 - 13:54
QUOTE(Desiree @ 2008 04 07, 14:40)
dar parašysiu savo nuomonę apie kitas foto, kurias kėliau.
Dviratininkas skraidūnas. Kol kas tai man geriausiai vykęs bandymas. Nors kitavertus, vargu ar tai, ką turėjom bandyti daryti. Jei tokį pasiskraidymą būčiau užfiksavusi kur nors gatvėje... O dabar aš tiesiog nuėjau į vieną aikštelę, skirta būtent tokiems pasismaginimams su dviračiais, riedlentėm bei riedučiais. Žinojau kad ten jie bus ir nuėju pas juos. O tai tikriausiai nebesiskaito kaip laukimas to lemiamo momento. Lemiamas gal tik tiek, kad dviratininkas ore.
Bet esu patenkinta šios nuotraukos atlikimu, žiūrint iš techninės pusės.

jei kadras geras, koks tada skirtumas tai lemiamas momentas, išlauktas, neišlauktas, surežisuotas ir pan.? aš ir ketinu tiesiog nueiti į Savivaldybės aikštę kada nors ir patykot riedlentininkų. ir jei pagausiu gerą kadrą, tikrai nesiruošiu parintis ar tai išlauktas, lemiamas ar velniai žino koks dar momentas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 04 07, 13:55)
jei kadras geras, koks tada skirtumas tai lemiamas momentas, išlauktas, neišlauktas, surežisuotas ir pan.? aš ir ketinu tiesiog nueiti į Savivaldybės aikštę kada nors ir patykot riedlentininkų. ir jei pagausiu gerą kadrą, tikrai nesiruošiu parintis ar tai išlauktas, lemiamas ar velniai žino koks dar momentas  mirksiukas.gif

na su situo as taip pat sutinku - momentas bet kuriuo atyveju pagautas. Gal but ten, kur tu buvai, ji pagavai greiciau - tiesiog gatvej jo savaite reiketu laukti,o gal ir dar islgiau smile.gif O ir ar kas pasikeistu tik todel? g.gif
Atsakyti
Westa tavo dvi foto.
Man asm. įdomesnė toji, kur vyras su kuprine ant ratuku ir atsisukęs. Gera vieta fotografavimui. Daug atsisveikinimų, susitikimų....
Nežinau kaip keistųsi nuotrauka, jei nebūtų priekyje tų trijų vyrų. Gerai perteiktas toks lėto žingsniavimo jausmas. Geras žibintų, o taip pat plytelių atsikartojimas. Stiprina judesio jausmą.

Wyshnia foto man taip pat miela. Hmmm, kitaip ir negalėtų būti smile.gif Negaliu komentuoti objektyviai.
Tai gal tik paminėsiu tai, kad nukirptas pakaušis čia man nelabai patinka. O taip pat vertimas į jb. Kiek pilka, bet gali būti mano monitoriaus prob.

Bite o aš kažkokį skirtumą matau. Nes juk bandom daryti kažką, nors per trupinį panašaus į Bresson. Tai kaip ir reiktų išlaukti. Na, bent jau aš taip manau.
Wyshnia manau išlaukus tokio kadro gatvėje pasikeistų nemažai. Ji būtų daug tinkamesnė šiems namų darbams, kuriuos ruošiam.
Na, bet čia rašau iš savo varpinės. Gal išvis ne taip supratau bendrus darbus susijusius su Bresson.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 07 balandžio 2008 - 14:17
QUOTE(wyshnia @ 2008 04 07, 14:53)

Idomi butu jusu visu nuomone apie ji. Ar matot cia tai, ka as matau.

man ir šiek kliūna nukirstas pakaušis. ir moteris ( hihihi.gif ) galėtų būti kiek šiek tiek dešiniau nuo vyriškio.... nors šiaip ir aš negaliu būti objektyvi... nes man ji vis tiek patinka, kaip visos kitos nuotraukos iš ten tongue.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 04 07, 15:14)

Bite o aš kažkokį skirtumą matau. Nes juk bandom daryti kažką, nors per trupinį panašaus į Bresson. Tai kaip ir reiktų išlaukti. Na, bent jau aš taip manau.
Wyshnia manau išlaukus tokio kadro gatvėje pasikeistų nemažai. Ji būtų daug tinkamesnė šiems namų darbams, kuriuos ruošiam.
Na, bet čia rašau iš savo varpinės. Gal išvis ne taip supratau bendrus darbus susijusius su Bresson.

Bet, Desiree, nebuvo gi taip kad tu atėjai pykšt, pykšt ir nufotografavai. taigi vis tiek laukei to momento, kai jis pakils į orą. taigi tai yra išlauktas momentas. o iš kur jūs žinot kiek ten tas Bressonas laukė iš tikrųjų? yra gi tokių atvejų, kai gerai žinomos nuotraukos anksčiau laikytos, sakykim, išlauktom, pasirodė esanti režisūra. bet ar tai keičia nuotraukos vertę?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 04 07, 13:31)
Bet, Desiree, nebuvo gi taip kad tu atėjai pykšt, pykšt ir nufotografavai. taigi vis tiek laukei to momento, kai jis pakils į orą. taigi tai yra išlauktas momentas. o iš kur jūs žinot kiek ten tas Bressonas laukė iš tikrųjų? yra gi tokių atvejų, kai gerai žinomos nuotraukos anksčiau laikytos, sakykim, išlauktom, pasirodė esanti režisūra. bet ar tai keičia nuotraukos vertę?

na gal.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 04 06, 23:00)
Kabliukas buvo Labradoriukes pamastymai apie Bresson darbus - ''Bresson’o fotografijoje didžiausias dėmesys sukoncentruotas ne į žmonių masę, o būtent į tą vieną žmogų, kuris yra "minioje" ar tarp zmoniu, bet visi kiti zmones vienas su kitu tarsi nesusije, su savo istorijom. '' Visiskai ne ta matau jo darbuose - man Bresson akimirkos islaukimo, pagavimo meistras. Ir kazkaip labai stiprios kompozicijos matytojas. Kadangi niekas nepriestaravo tai minciai, arba tiesiog kitu pasisakymu nebuvo, tai pagalvojau, kad turbut labradoriukes tiesa ir as neteisingai galvoju.

na dar šitai norėjau pakomentuoti. Mano supratimas apie Bresson sakyčiau toks pat kaip ir tavo, Wyshnia. Išlaukto momento meistras, o taip pat ir stiprios kompozicijos. Ir šiaip rodos nieko perdaug nieko per mažai jo fotografijose.
Prieš dėdama savo senuką dar galvojau, neeeeee Bresson nefotografavo žmonių iš užnugario. Kažkodėl kaip blogis visur linksniuojamas tas fotografavimas iš už nugaros. O pavarčiau jo nuotraukas ir tikrai yra tokių, iš užnugario.
Kaip kad ir nenorėčiau sutikti su Labradoriuke dėl to, kad pabrėžiamas vienas žmogus, masėje kitų, tarpusavy nesusijusių, su savom istorijom. Kaip tik yra tokių, kuriose taip, pabrėžiamas pagrindinis, bet ir kiti veikėjai kažkokiu būdu įjungiami į tą pačią įstoriją. Yra ir tokių ir tokių fotografijų ir tikriausiai nelabai būtų teisinga tvirtinti nei kad jam būdingos tik tokios ar tik anokios...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 04 07, 15:14)
na dar šitai norėjau pakomentuoti. Mano supratimas apie Bresson sakyčiau toks pat kaip ir tavo, Wyshnia.  Išlaukto momento meistras, o taip pat ir stiprios kompozicijos. Ir šiaip rodos nieko perdaug nieko per mažai jo fotografijose.
Prieš dėdama savo senuką dar galvojau, neeeeee Bresson nefotografavo žmonių iš užnugario. Kažkodėl kaip blogis visur linksniuojamas tas fotografavimas iš už nugaros. O pavarčiau jo nuotraukas ir tikrai yra tokių, iš užnugario.
Kaip kad ir nenorėčiau sutikti su Labradoriuke dėl to, kad pabrėžiamas vienas žmogus, masėje kitų, tarpusavy nesusijusių, su savom istorijom. Kaip tik yra tokių, kuriose taip, pabrėžiamas pagrindinis, bet ir kiti veikėjai kažkokiu būdu įjungiami į tą pačią įstoriją. Yra ir tokių ir tokių fotografijų ir tikriausiai nelabai būtų teisinga tvirtinti nei kad jam būdingos tik tokios ar tik anokios...

man vartant Bresson'ą susidarė įspūdis begalės istorijų vienoje nuotraukoje. Lyg ir būna pagrindinis akcentras, bet jeigu, kalbant šiuolaikiniais terminais, karpytumėm tas nuotraukas (jėėėzus, kokia erezija), gautumėm ne mažiau gerus portretus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 balandžio 2008 - 15:44