QUOTE(Renatina @ 2010 06 29, 20:46)
na ir kas gali kvepintis Hermes'ais?
visais?
kaip tai kas gali?
Dar kartą jaučiuosi išprovokuota pasidalinti pamąstymais apie Hermes. Ypač po to, kai vakar prabėgom puosčiau dar vieną jų kvepalą - Hiris. Ir galutinis sprendimas aiškus - valio, kad tik 4 ml, valio, kad eilė laukia norinčių su jais susipažinti, valio, kad ne eilinė kvailystė nusirėžti visą šimtą...
Sakė Ingėnas, kad morkytės. Greičiau visos morkos - užaugę, subrendę. Čia jau ne morkytės. Morkytės su šviežuma ir žaluma man būtų Nilo sodai (beje draugių ratelyje mes juos taip ir vadinam - morkom). Daržovės kaip daržovės. Jeigu niekam nekeista kvepėti vaisiais, tai vadinasi, galima kvepėti ir daržovėmis. Klausimas tik ar aš to noriu ir kas man tos morkos...
Apskritai visus mano testuotus Hermes kvapus viena ar kita forma sukiščiau į keliančius asociacijas su žemės ūkiu ar kaimu - arkliais, žole, daržovėm, ūkinėms reikmėms naudojamiems daiktams (pvz. ūkiškam muilui) ir pan. Man jie nedvokia, nuo jų nepykina, bet velniam man reikia kvepėti kažkuo, kas man siejasi su parduotom vasarom ir sunkiu fiziniu darbu?
Pamenu ankstyvoje jaunystėje tėvo pirmuosius atsivežtus užsieniečius - kaip jie aikčiodavo nuo pavežiojimo kaimišku vežimu, sakydavo nematę vienos ar kitos darže augančios daržovės, negėrę kaimiško pieno. Tėvai jiems specialiai suorganizuodavo tokias atrakcijas ir jie tiesiog spindėdavo nuo laimės ir įspūdžių iš tų kaimietiškų
jiems pramogų, man tai
eilinio dalyko, ar greičiau - nuobodaus ir varginančio reikalo (turėjau senelius kaime). Aš suprantu tų kvepalų tobulumą atkartojant kvapus ir suprantu džiaugsmą urbanizacijos ir civilizacijos nukankintam žmogui - galbūt jie atkartoja tų pramogų emocijas. Bet man... Na kam man kvepėti morkom, jeigu visas pastangas savo gyvenime sudėjau į tai, kad man nereikėtų nei jų auginti, nei skusti... Labai įdomu susipažinti tokiais unikaliais kvepalais, labai daug įspūdžių. Bet kvėpintis - šiandien atrodo, kad
never.