QUOTE(Kamane82 @ 2008 07 09, 23:02)
Na neblogų peštynių čia prisiskaitinėjau

Pradėjau abejoti, ar išvis norėsiu savo vaiką vesti į darželį
Beje, su 18 ar 20 vaikų negali dirbti viena auklėtoja. Ir man tikrai nepatiktų, jei atėjusi pasiimti vaiko, rasčiau jį netvarkingą

Ne visi trimečiai būna pilnai savarankiški, todėl reikia jiems padėti.
Kad trimečiams reikia pagalbos, nieks per daug ir neprieštaravo, tiesiog reikia įvertinti ir galimybes auklėtojų, va tu rašai, kad su 18-20 vaikų viena auklėtoja negali dirbti, bet juk dirba, kitaip juk nėra, kiek gali tiek prisideda šeimininkutė, bet kad po pietų miego ji nelabai turi laiko padėti, nes pavakariai būna, reikia stalus padengti, maistą atnešti ir pan., nes po to juk vėl tėvelių pretenzijos prasidės, kad šaltą maistą vaikai valgo

O ir iš tėvelių pusės turėtų būti iniciatyva vaiką mokinti savarankiškumo, tik darželyje jis to neišmoks.
O dėl abejonių vesti savo vaiką į darželį ar ne, tai jau nuo tavęs pačios priklauso ir aišku tavo požiūrio, aš nelaikau savo vaikų namuose, vedu į darželį, nes noriu, kad jie išmoktų būti kolektyve, mokėtų dalintis, padėti vienas kitam, išmoktų žaidimų, dainelių, piešimo darbų, nes tikrai žinau, kad jei būčiau su jais namuose, to jiems negalėčiau suteikti, čia gal jau mano problema, bet taip yra, o ir auklės nenorėčiau samdyti, net jei jei ir būtų tokia galimybė.
O apie Montesori, čia tik vienos mamos papasakojimas, kuri vedė savo mergaitę į šį darželį, tai kol vaikas ten ėjo, ji kaip ir buvo patenkinta, bet po to mergaitė turėjo problemų mokykloje, nes ten nėra labai skatiniamas bendravimas su kitais vaikais. Galbūt niekas nebūtų buvę kitaip jei mergaitė būtų ėjusi į normalų darželį, bet tos mamos nuomonė buvo tokia.