tu malonumu butu gerokai maziau jeigu virusuotu vaikuciu teveliai nevestu ir i grupe neatnestu ilgalaikes infekcijos kuri paskui sukasi ratu ir vaikai vienas nuo kito vis uzsikrecia ir ne po viena karta paskui serga .Maniskis irgi virusa parsinese nors visa vasara sodyboj nuogas basas lakste nuo ryto iki vakaro.Nors tie virusai aisku visu darzeliu ir mokyklu beda
tu malonumu butu gerokai maziau jeigu virusuotu vaikuciu teveliai nevestu ir i grupe neatnestu ilgalaikes infekcijos kuri paskui sukasi ratu ir vaikai vienas nuo kito vis uzsikrecia ir ne po viena karta paskui serga .Maniskis irgi virusa parsinese nors visa vasara sodyboj nuogas basas lakste nuo ryto iki vakaro.Nors tie virusai aisku visu darzeliu ir mokyklu beda
2009 m. rugpjūčio 12 d. ryte apie 915 val. atvedžiau savo dukrą Pauliną Valiūtę į jūsų vadovaujamo darželio grupę. Tą rytą susipažinome su nauja auklėtoja Terese Varnagiriene. Pažintis buvo nemaloni, tiek dukrai tiek man, nes auklėtoja pasirodė isteriško būdo. Bet Pauliną vistiek palikau. T.Varnagirienė ją pasiėmė ir nusivedė į grupę, aš likau už durų sudėti dukros daiktų. Būdama už durų girdėjau, kad Paulina verkia ir niekaip nenusiramina, išgirdau kažkokį trenksmą ir truputį pravėrus duris pasižiūrėjau kas ten vyksta. Pamačiau, kad T.Varnagirienė pasistačiusi priešais save mano dukrą, tiesiog klykia mergaitei į veidą: ką tu padarei, ar matai ką padarei, ką tu padarei, pasirodo Paulina buvo pas auklėtoją ant rankų ir besimuistydama nutraukė jai nuo kakalo karolius. Galima daryti iš to išvadą, jog auklėtoja bandė išsiaiškinti kilusią problemą, dėl suplėšytų karolių su dviejų metų vaiku. Manau, jog tai absurdiška. Žinoma Paulina labai išsigando ir buvo sunku nuraminti. Bet nuraminusi dukrą darželio grupėje palikau. Jos pasiimti atėjau apie 12 val. tuo metu vaikai pietavo. Mane įsileido kita auklėtoja (jos vardo ir pavardės nežinau). Aš stovėjau ir laukiau už durų kol vaikai pavalgys. Ir girdžiu, kad mano dukra verkia, šiek tiek palaukusi praveriau duris pasižiūrėti kas vėl ten dedasi. Pamačiau baisų vaizdą kuris man pačiai sukėlė didelį stresą. Auklėtoja T.Varnagirienė mano dukrai pandė per prievartą įkišti šaukštą į ranką, bet kai tas nepavyko auklėtoja šaukštą numetė ir mano dukrą tiesiog stipriai papurtė. Paulina tokį dalyką patyrė pirmą kartą gyvenime. Žinoma aš nubėgau pasiimti dukros, auklėtoja labai pasimetė supratusi, kad aš antrą kartą per dieną pamačiau kaip ji smurtauja prieš mano dukrą. Jokio normalaus pasiaiškinimo iš jos nesulaukiau, žinoma jo ir būti negali. Manau, kad tokiems žmonėms su mažais vaikais dirbti turėtų būti uždrausta. Paulina yra nepiktybiškas vaikas, žinoma turi vaikiško užsispyrimo, bet tikrai yra pakankamai linksma, sukalbama, nekonfliktiška ir tikrai valgi. Per tą vieną dieną T.Varnagirienė padarė labai daug žalos mūsų šeimai. Visų pirma tai Paulina patyrė labai didelį stresą, ko pasekoje mergaitė kliedėjo tris naktis, tą dieną gryžusi namo vėmė, skundėsi pilvo skausmais. Antra sugadino visą meragitės gerą supratimą apie darželį, sugriovė mūsų šeimyninius planus. Parsivedusi namo pas mergaitę kairėje pusėje ant kaklo radau nedidelę mėlynę, dešinėje ausyje, kraujo krešulį nuo sudraskymo. Paulina man pasakojo, žinoma sava kalba, bet suprasti buvo nesunku, kaip visą dieną pykosi su auklėtoja. Mergaitė man pasakojo: mama aš mušiau tetą, o ji man ir rodo su ranka veiksmus žnaibo sau žandus. Ir visokios kitokios panašios istorijos pasakojamos dar dabar jau praėjus kiek laiko. Žinoma didelį stresą patyriau ir aš pati. Buvo labai sunku ją įtikinti, kad daugiau nieko panašaus nenutiks. Prašau imtis atitinkamų veiksmų prieš Teresę Varnagirienę, kuri paradė labai didelės psichologinės žalos mūsų šeimai.
Papildyta: dukra ejo tris dienas i ta darzeli ir tikrai labai dziaugiausi, ji gal kai palikdavau paverkdavo bet greit praeidavo... siaip pries darzeli nieko blogo tikrai neturiu... bet kai mergaite nuvedziau trecia diena tai po trecios dienos pas direktore ejau su siuo skundu kuris yra auksciau.
Labas rytas Cia kalbama apie Teresę iš lopšelinukų grupės? jeigu taip., tai aš apšalus mano dukra ejo visus metus i ta grupe ir ne vieno blogo atsiliepimo apie ja:hm , kad ji isteriško būdo tai tikrai negaliu pasakyti beje, ji aukletoja dirba tik rugpjučio menesiais, o siaip yra sios grupes seimininkute na bet cia musu patirtis, ir tikriausiai mums pasiseke tada, nemanau kad jus issigalvotumet tokius dalykus
Labas rytas
Cia kalbama apie Teresę iš lopšelinukų grupės? jeigu taip., tai aš apšalus mano dukra ejo visus metus i ta grupe ir ne vieno blogo atsiliepimo apie ja:hm , kad ji isteriško būdo tai tikrai negaliu pasakyti beje, ji aukletoja dirba tik rugpjučio menesiais, o siaip yra sios grupes seimininkute
na bet cia musu patirtis, ir tikriausiai mums pasiseke tada, nemanau kad jus issigalvotumet tokius dalykus
kokie cia isigalvojimai, nera jokios prasmes tokiems dalykams, ir atvejis ne tas kaip pretenzingi tevai nezino ko patys nori, ko cia daug gali noreti ar prisigalvoti kai vaikas eina i darzeli 3-ia diena, ir kaip su upu su gera nuotaika isejo, labiausiai tai man gaila to, kad dukra bent jau tas dienas buvo su dideliu noru, o dabar net nezinau nuo ko pradeti, namuose pokalbiu apie darzeli nebevyksta jokiu nes net neisivaizduoju ka jai dabar pasakoti, sakyti kaip isaiskinti ta situacija, aisku bandziau... bet... pokalbiai vyksta tik tada kai ji pati kazka pradeda pasakoti, bet visada tas pasakojimas buna labai niurus, o as pastoviai neigiu, kad ne taip nebuna, ar niekada nebebus, kad nieko tokio ir t.t., po kazkiek laiko aisku vel pabandysiu ves i darzeli. Aisku kitiems tikrai ysivaizduoju sunku suprasti, nes cia suprasti net neimanoma, cia tik savom akim pamacius tuos purtymus klykiancio vaiko gali patiketi, o nemacius net nesitiki, man butu kokia drauge pasakojus tai irgi lygiai tai pat galvociau gal vaikas... gal mama... bet pagalvojus bet kokiu atveju, tas vaikas gali buti bet koks nemalonus ar negeras, neturi jokios teises sitaip purtyti ar baksnoti, toki darba dirbanti moteris tikrai turi buti psichologiskai "pasikausciusi", bet kokiu atveju ji neteisi.
o del tos aukletojos tai neisivaizduoju dar siandien kas ten per nesamone gavosi, dabar tai man ir jos jau gaila, net nezinau ka sakyti, gal tikrai tik mum cia kazkaip netycia pasitaike toks ivykis, kazkokia absurdiska situacija, daug problemu is nieko galima sakyti, skambino ji atsiprase ir atvirute atsiprasymo is jos gavome, pasirodo ji rasytoja, parasius vaikams eilerasciu knygele, ta knygele dovanu gavome, vyras buvo nuejes pas direktore su tuo mano rastu tai ejo kalbeti pas Terese, tai sake verkia moteris atsiprasineja, nors man iskart po to ivykio tai akis draske sake ji nevalgo tai papurciau todel kad valgytu... mazdaug taip ir visokias kitokias panasias nesamones snekejo, aisku buvo pasimetus del to, kad as maciau. Ir zinoma nepraejo viskas tik tarp musu, suzinojo ir svietimo ministerija ir darzelio pavaduotoja ir direktore, tai ir tos asaros pas ja jau gali buti ne tiek nuo to ka padare, o nuo to kokios pasekmes, aisku pabandau ilyst i jos situacija tai tikrai blogai moteris turetu jaustis, zinoma ir ji pati nukentejo, zodziu net nezinau ar tas zmogus tikrai blogas ar ta diena jai gyvenime koks didelis stesas ivykes, kurio pasekoje, nesusivalde liejosi ant kitu, ar tik gavosi netiketa absurdiska situacija...
o kas del darzelio, tai dvi diena ten pati pabuvau, tai darzelis kaip darzelis, viskas kaip turi buti... man ten tikrai patiko, auklyte pas mus grupeje buvo tokia smulki tamsi, tai tokia gireztoka matosi, bet man ji labai patiko, tokia griezta ir teisinga matosi, ir vaikai prie jos prilipe, gaila neatsimenu jos vardo. Papildyta: Tereses Varnagirienes knygeleje parasytos eiles (jos pacios kuryba)
Vaikai - tai mūsų Žemės gėlės. Jie - mūsų trapios atžalėlės, Mamą ir Tėtį jungianti grandinė, Tai mūsų kraitis Dievui ir Tėvynei... Vaikai - tai ateities karta - Jų rankose bus Lietuvos likimas. Mes tik tada Galėsime ramiai užmerkt akis, Jei mūsų vaikai Gyvenimo keliuose nepaklys.
Mes lankome kiškučių (9 grupę), labai norėjome papulti į 5, kur visi mūsų amžiaus vaikai, bet ten užkimšta , tai pasiūlė pas vyresnius ... Dukrytė pati jauniausia, bet auklėtojos Inga ir kita (vardo nepamenu), man paliko gerą ispūdį Šeimininkutė irgi tokia maloni moteris...
Aiški po savaitės dukrytė apsirgo, bet ... nuo to nepabėgsi Pradėjome nuo rugsėjo 14 d..
Gal yra čia mamyčių iš mūsū grupės ??
QUOTE(Milinga @ 2009 09 07, 10:39)
Labai gerai tokia laiminga kad eina pas didesnius vaikus, vis papasakoja vakare ka veike
Mes lankome kiškučių (9 grupę), labai norėjome papulti į 5, kur visi mūsų amžiaus vaikai, bet ten užkimšta , tai pasiūlė pas vyresnius ... Dukrytė pati jauniausia, bet auklėtojos Inga ir kita (vardo nepamenu), man paliko gerą ispūdį Šeimininkutė irgi tokia maloni moteris...
Aiški po savaitės dukrytė apsirgo, bet ... nuo to nepabėgsi Pradėjome nuo rugsėjo 14 d..
Gal yra čia mamyčių iš mūsū grupės ??
labukas
o kokio amžiaus ten vaikai ??? nes mūsų grupei nuo 4 iki 5,5 kažkur
Sveikos, jo pagaliau sildo, ir kaip dziaugiuosi, kad jau musiskiam pasiule bureli folklora, tai maniske su dziaugsmu eina Milinga koks tavo mergytes vardas? Kaip matai mano maze jaunesne uz taviske Man daba atrodo kad "Peliuku"gr, nuo 3 iki 4