Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis " Žemyna ". Eiguliai.

QUOTE(neonke @ 2008 08 25, 11:18)
... kogero mokyklėlę panaikino???

panaikino ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal yra mamyčių, kurios ves savo vaikus nuo rugsėjo į Žemynos "vakarės" grupę?
Dar tiksliai nežinau, ar tikrai ten vesiu savo dukrą- bus naujai formuojama grupė remontuojamose patalpose (kur anksčiau buvo pradinė mokykla), bet ten nori daryti mišrią amžiaus grupę, o mano mergina 2004 metų pradžios, tai iš visų vaikų ji gali būti vyriausia (tik 5 vaikai tokio amžiaus), todėl greičiausia kels į "vakarės" grupę.
Buvau vakar ten nuėjus- auklėtojos valė grupę.Susipažinau su auklėtoja Danute, visai maloni pasirodė.Tik miegojimui skirtos lovelės pasirodė nekokios- nieko nepasikeitusios nuo tų laikų kai aš pati darželį lankiau:(((

GAL YRA MAMYČIŲ, KURIŲ VAIKAI LANKO (LANKĖ) VAKARĖS GRUPĘ?

GAL YRA MAMYČIŲ, SU KURIŲ PIPIRAIS MANIŠKĖ DRAUS NUO RUGSĖJO?smile.gif
Atsakyti
Tai, kaip supratau is KasVasa, "vakarės" grupė vyresniems vaikučiams? O mane tai domintų grupės 3 metų vaikams.... Kiek jų yra, kokios auklėtojos, kokia tvarka ir pan., nes esam nusižiūrėję šitą daržiuką smile.gif
Iš anksto dėkinga už info.
Atsakyti
QUOTE(mate79 @ 2008 09 02, 18:40)
O mane tai domintų grupės 3 metų vaikams.... Kiek jų yra, kokios auklėtojos, kokia tvarka ir pan

Išsamiausią informaciją gausi nuėjus į darželį, pakalbėjus su direktore (kuri tikrai labai maloni ir viską tau papasakos) ir pati viską apžiūrėjus smile.gif
Mes vasarą lankėm kitus darželius, nes šis nedirbo 2 mėn. Labai džiaugiuos čia sugrįžus, nes mums čia geriausia thumbup.gif
Atsakyti
Dėkui, vikaliu. tačau informacija iš mamyčių lūpų būna dažnai objektyvesnė ir naudingesnė.
O jūs į kokią grupę einat? Ir kiek metų tavo vaikučiui?
Papildyta:
Ir tiesa, kai darželis atostogauja, į kokį tada siūlo vesti?
Atsakyti
QUOTE(mate79 @ 2008 09 03, 11:27)
tačau informacija iš mamyčių lūpų būna dažnai objektyvesnė ir naudingesnė.
O jūs į kokią grupę einat? Ir kiek metų tavo vaikučiui?
Ir tiesa, kai darželis atostogauja, į kokį tada siūlo vesti?

schmoll.gif manyčiau, jog mamyčių informacija kaip tik labai subjektyvi... kas patinka vienai - nepatinka kitai... mes tik pačios žinom, ko reikia mūsų vaikui smile.gif
Ką galiu nuo savęs pasakyt, kad visas darželio kolektyvas yra draugiškas, na kaip viena šeima (čia mano nuomonė, niekas manęs nepapirko, nesu suinteresuota taip rašyt biggrin.gif ).
Mes einam į UPYNA grupę. Einam jau antri metai. Maniškei lapkrity bus 4 m. Pratinomės laaabai sunkiai rolleyes.gif nes dukrytė buvo supermamyčiukė ax.gif Kai dabar pagalvoju apie praeitą rudenį, tai tik auklėtojų gerumo dėka mano vaikas priprato prie darželio wub.gif

Kai darželis nedirba, vaikus paskirsto po aplinkinius darželius, ne visus į tą patį darželį. Tačiau nuo kitos vasaros darželis planuoja atostogaut tik mėnesį, nes vietoj mokyklėlės pradėjo dirbt lopšelio grupės. Taip kad tokių nepatogumų kitą vasarą, manau, jau nebus smile.gif
Atsakyti
Smagu, kad jums tinka ir patinka smile.gif
Vikaliu, o trimetinukų yra jūsų grupėje? ir kiek?
tiesa, o miega toje pačioje patalpėlėje vaikučiai, ar miegojimui yra atskira patalpa?
Atsakyti
QUOTE(mate79 @ 2008 09 03, 17:38)
Vikaliu, o trimetinukų yra jūsų grupėje? ir kiek?
tiesa, o miega toje pačioje patalpėlėje vaikučiai, ar miegojimui yra atskira patalpa?

Pernai buvom trimetinukai, šimet mes jau 4-mečiai biggrin.gif
Trimetinukų nauja grupė atsidarė visai priešais mūsų grupę, kur buvo mokyklėlės kažkuri klasė smile.gif
Miega toj pačioj patalpoj, lovytės būna sulankstytos į spintas. Iš pradžių man tas nelabai patiko. Dabar visai nieko. Kai matai, kad švara visą laiką palaikoma. Taip sutaupo vietos ir gali priimt daugiau norinčių vaikučių (aš taip manau) smile.gif
Atsakyti
Man tai kaip tik atrodo, kuo grupėje mažiau vaikučių, tuo geriau. Mažiau betvarkės, mažiau sergančių ir pan. Ir dar, man asmeniškai labai svarbu, kad vaikutis turėtų galimybę išsimiegoti, bet tas miegas turi būti kokybiškas, o tai įmanoma, manau, tik atskiroje patalpoje....
O ką, šiame daržiuke nėra grupių su atskirais miegamaisiais?
Atsakyti
QUOTE(mate79 @ 2008 09 09, 14:41)
Man tai kaip tik atrodo, kuo grupėje mažiau vaikučių, tuo geriau. Mažiau betvarkės, mažiau sergančių ir pan. Ir dar, man asmeniškai labai svarbu, kad vaikutis turėtų galimybę išsimiegoti, bet tas miegas turi būti kokybiškas, o tai įmanoma, manau, tik atskiroje patalpoje....
O ką, šiame daržiuke nėra grupių su atskirais miegamaisiais?

Yra ir su atskirais miegamaisiais, bet nežinau kiek grupių.
Lopšelinukų tai tikrai, bet kiek žinau kelios ir darželinukų yra ax.gif

O gal yra mamyčių, kurios veda i lopšiuką "Javainiukų" grupę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rika99: 10 rugsėjo 2008 - 08:41
QUOTE(KasVasa @ 2008 08 28, 04:06)
Sveiki,
Gal yra mamyčių, kurios ves savo vaikus nuo rugsėjo į Žemynos "vakarės" grupę?
Dar tiksliai nežinau, ar tikrai ten vesiu savo dukrą- bus naujai formuojama grupė remontuojamose patalpose (kur anksčiau buvo pradinė mokykla), bet ten nori daryti mišrią amžiaus grupę, o mano mergina 2004 metų pradžios, tai iš visų vaikų ji gali būti vyriausia (tik 5 vaikai tokio amžiaus), todėl greičiausia kels į "vakarės" grupę.
Buvau vakar ten nuėjus- auklėtojos valė grupę.Susipažinau su auklėtoja Danute, visai maloni pasirodė.Tik miegojimui skirtos lovelės pasirodė nekokios- nieko nepasikeitusios nuo tų laikų kai aš pati darželį lankiau:(((

GAL YRA MAMYČIŲ, KURIŲ VAIKAI LANKO (LANKĖ) VAKARĖS GRUPĘ?

GAL YRA MAMYČIŲ, SU KURIŲ PIPIRAIS MANIŠKĖ DRAUS NUO RUGSĖJO?smile.gif

Mes lankem Vakares grupe 3 metus, dabar jau-priesmokyklinukai. Na ka as galiu pasakyt, nuomone mano nera vienareiksme. Pirmiausiai del patalpu, tai jei turit galimybe vesti i kia grupe tai tikrai veskit, nes vakares grupe tai turbut prasciausiai visame tame darzelyje. Konkreciai musu seima kele klausima kodel per 3 metus is darzelio puses nebuvo investuota nei cento siai grupei pagrazint, taciau atsakymu nesulaukem, buvo aiskinama kad remontuojamos kitos grupes, seseles kabinetas ir pan. Lovytes ne tik atrodo senos, bet dar ir susluze (sita vaikas tik sia vasara issikalbejo), grupes patalpos tikrai per mazos tokiam kiekiui vaiku, kuriuos jie surenka (nezinau kaip ten higienos centras neapsiziuri, nes ten tikrai normos yra pazeidziamos, todel ir sirgdavo vaikai be perstojo), be to nera atskiros patalpos miegui ( kitur-yra). Taigi buitine prasme, nieko gero, bet... pernai aukletojom dirbo Danute ir Lina, tai vaikui buvo geriausi metai. Ir danute labai thumbup.gif , bet Linai dedu ypatinga pliusa: puiki, isradinga, sugebanti ne tik priziureti vaikus bet ir ugdyti. Ta prasme tai netureciau jokiu priekaistu, taciau ir kitose grupese yra geru aukletoju, todel manau kad i buitines salygas irgi verta atsizvelgti, nes kai grupeje 18 vaiku, plotas nera didelis, o tikslaiu net labai mazas, miegama toje pacioje patalpoje, tai ir ligos kai jau kimba tai prie visu, pvz pernai gripu sirgo visa grupe 100 proc.
Papildyta:
QUOTE(*liolka* @ 2008 05 12, 06:50)
sorry, kad dingau taip nieko neparasius, darbai uzgruvo labai  doh.gif

taigi pirmiausiai noriu pasakyti, kad sio darzelio direktore yra nuostabus zmogus  wub.gif  tikrai su ja galima nuosirdziai ir atvirai pasneketi, niekada neatstums,isklausys visas bedas, pades. zmogus tikrai superinis, labai rupinasi tiek vaiku ugdymu, tiek maistu,tiek renginiais.
Kas del maisto, tai sis darzelis dalyvauja programoje "Sveikas darzelis", tai reiskia kad maistui cia skiriamas tikrai didelis demesys, vaikai ryte gauna silta kosyte ivairia, pietums visada buna sriuba ir antras patiekalas, maisto produktai yra labai derinami. nebuna pvz tokiu sumustinuku rytais kaip kitur, o jei sumustinis tai tik sveikas - pvz vietoj desros sviezias zalias agurkas. racione yra tikrai daug darzoviu, prie mesos niekada nebuna bulviu,o pvz ar darzoviu garnyras,ryziai. Zodziu yra parengta sveikos gyvensenos ugdymo programa.
Yra daug papildomu bureliu - tai ir popsiukai,daile/keramika,anglu kalba,sokiai, karate, istaigoje dirba logopede,yra bibliotekele.
Yra grupes, kurios dirba M.Montessori metodu - viena is aukletoju yra super pedagoge  wub.gif 
renginiu tikrai netruksta, va neperseniausiai buvo teatro dienos, vaikai kure spektaklius, paskui vieni kitiems vaidino. veliau ruosesi mamytes dienai, mokinosi eilerascius, dare dovaneles ivairias.

Na apie zmoniu nuostabuma tai mes kiekvienas savo nuomone turim, as cia nepritarciau. Musu grupes aukletojos buvo thumbup.gif , dabar priesmokyklines grupes pedagoges atrodo tikros profesionales, bet direktore- nesu geros nuomones ir turiu tam rimtu priezasciu, bet musu vaikus aukleja aukletojos o ne direktore, todel manau pries daug ka galima uzsimerkti
Del maisto tai man butu idomu suzinoti ka apie sio darzelio meniu mano gydytojai dietologai kai vaikai kuriu augantiems organizmams reikia VISU maisto medziagu pradedami pratinti prie kazkokios ekspermentines "sveikos mitybos", o vaikai arba to maisto nevalgo arba jo yra tiek mazai kad grize namo ir "kampus apgrauztu". As asmeniskai manau kad cia tiesiog vienas is daugelio projektu, kuriuo darzelis stengiasi issiskirti ir kuriu buvo ypac gaussu kol bande islaikyti mokykla. Pvz.: viename susirinkime pasirasinejome kad nieko pries kad darzelis taptu katalikiskas- viskas gerai, bet toliau apie tai nieko nebuvo girdeti unsure.gif
O del renginiu, uzklasines veiklos tai pritariu kad viskas thumbup.gif , tuo mes labai patenkinti ir atvirai sakant tik todel sio darzelio ir nekeiteme, nes nors ir labai daug kas akis bado bet svarbiausia vaikas ir jo ugdymas o ne mityba ar sienu spalva
Atsakyti
QUOTE(davaida @ 2008 09 11, 21:51)
Del maisto tai vaikai kuriu augantiems organizmams reikia VISU maisto medziagu pradedami pratinti prie kazkokios ekspermentines "sveikos mitybos", o vaikai arba to maisto nevalgo arba jo yra tiek mazai kad grize namo ir "kampus apgrauztu".

Va va... čia ir mums aktualu rolleyes.gif Nes vaikas beveik nevalgo darželyje, todėl grįžus namo tikrai "kampus gali apgraužt" biggrin.gif
Visas maistas, ką ji valgo darželyje - per pietus sriuba rolleyes.gif
Ne visiems juk priimtina tokia "Sveika mityba" ax.gif
Atsakyti