QUOTE(ragnez @ 2008 03 20, 08:51)
si karta leisiu sau pasigincyti...
naujagimiui FIZIOLOGISKAI nesveika ilgai miegoti, nes susideda kelios svarbios aplinkybes: 1. jo skrandzio turis labai mazas (gaikinio riesuto dydzio), 2. motinos pienas yra labai greitai virskinamas ir isisavinamas (per 1-1.5 val.), 3. kudikiui per maziau kaip 6 men. reikia PADVIGUBINTI savo svori. atsizvelgiant i tai, kad motinos pienas yra labai greitai virskinamas, o jo skrandis - labai mazas, naujagimis gali ivykdyti savo uzduoti tik daznai valgydamas - vadinasi, keldamasis ir nakti.
apskritai, naujagimiu ir kudikiu miegas gerokai skiriasi nuo suaugusiuju, ir jiems neturi buti taikomi tie patys standartai ir reikalavimai.
naujagimiui FIZIOLOGISKAI nesveika ilgai miegoti, nes susideda kelios svarbios aplinkybes: 1. jo skrandzio turis labai mazas (gaikinio riesuto dydzio), 2. motinos pienas yra labai greitai virskinamas ir isisavinamas (per 1-1.5 val.), 3. kudikiui per maziau kaip 6 men. reikia PADVIGUBINTI savo svori. atsizvelgiant i tai, kad motinos pienas yra labai greitai virskinamas, o jo skrandis - labai mazas, naujagimis gali ivykdyti savo uzduoti tik daznai valgydamas - vadinasi, keldamasis ir nakti.
apskritai, naujagimiu ir kudikiu miegas gerokai skiriasi nuo suaugusiuju, ir jiems neturi buti taikomi tie patys standartai ir reikalavimai.
Na ir kas-nelabai suprantu, apie ką čia ginčytis? Mano vaikai ramiai sau miegojo nuo pirmų mėnesių VISĄ naktį..Gal aš turėjau žadint, kad pamaitint?
Bet aš to nedariau-ir augo pirmoji kaip ant mielių-pirmą mėnesį priaugo virš kg..
Aplamai visą laiką ūgis-svoris ant 95 procentilės..Iki šiol vyresnioji labai gerai miega-bet kokioj kelionėj-lėktuve, traukiny ar laive, jei tik pavargus-knapt ir miega..Aš pati jai pavydžiu, nes kankinuosi visą gyvenimą su miego sutrikimais..
Ką čia dar norit pripaišyt-kad vaikas nesveikas, nes gerai miega

Beje, būtent šita dukra buvo maitinta MP ilgai tai gal nepulkit čia taip manęs, gal būtent dėl MP jinai taip gerai ir miegodavo

Nes antroji šiek tiek prasčiau miega-naktį išmiega gerai, bet su dienos miegu nuo pirmų mėnesių nelabai..Dabar-beveik trijų, jau nebenori pietų miego aplamai miegot..Niekad nemiega automobilyje...Viskas turbūt, kad negavo MP