Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(xskix @ 2008 03 20, 13:51)
savo rūbų nelyginu - negi kas lygina džinsus, pėdkelnes?  lotuliukas.gif o kažkaip pasitaikė, kad turiu tokius rūbus, kurie nesiglamžo. Nenešioju kokių baltų klasikinių marškinių kur visos raukšlės matosi tai ir nėr probl.

turbut juokaujat? dzinsus?? aisku kad lygina ir manau dauguma lygina. o ash nesioju ir marskunukus ir maikutes ir viska lyginu.
ragfanez, jei ir daugiau telpa sudziaut, netelpa i skalbenke tiek daug. lyginu kasdieninius rubus, na, megstu atrodyti tavrkingai, taip pat ir kad vaikas atrodytu tvarkingas.
raganez, tevai turi dziovinimo masina ir labai gera, bet lyginti vis tiek reikia, neatrodo kaip ishlyginti. na, man lyginimas- elementaru, taip kaip batus valyti, indus plauti, tai reikia ir lyginti. kad ir kaip tu padesi ta lekste nesvaria, kad ir kokia 'poza' tu ja pastatysi, ji neissiplaus (nekalbu apie indaploves)
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 03 20, 13:51)
savo rūbų nelyginu - negi kas lygina džinsus, pėdkelnes?  lotuliukas.gif

O as dzinsus visada lyginu g.gif Ir savo, ir vaiku, ir vyro...
Naktinius savo lyginu blush2.gif Nors ir nemato niekas, isskyrus vyra, ale paciai smagiau, kai rauksliu nera.
Patalyne-butinai, nors labai nemegstu doh.gif
Vaiku maikutes, marskinukai...

QUOTE(ragnez @ 2008 03 20, 13:53)
na taip, as negaliu palikti vaiko su paramstytu buteliuku...  blush2.gif

Sito dalyko niekada nepateisinau schmoll.gif Gal todel, kad musu kaime tokiu budu uzspringo vienas astuoniu menesiu mazylis ir net medikai jau jo neatgaivino verysad.gif

QUOTE(Kriste2 @ 2008 03 20, 13:54)
skalbiu po kelias skalbiankes per diena doh.gif .

Galvojau, kad as cia tik viena tokia svaruole blush2.gif O gal mano seima, kitaip nei kitos, nevalos? g.gif Nezinau is kur susidaro, bet per diena skalbyklej isskalbiu keturias pamainas doh.gif O po svenciu is viso skalbykle nesustodama riaumoja unsure.gif
Atsakyti
darosi linksma
QUOTE(svetima @ 2008 03 20, 10:36)
O visų pirma-nereikia vaikų miego pagadint dar pirmais mėnesiais..

pasakei labai didele nesamone, vaiku rezimas (ir miegas tame tarpe) iki 3-4 menesiu dar nera susiformaves, taigi nera ir ko gadinti. Galima tik velesniais menesiais atsizvelgiant i vaiko poreikius ir paros ritma pradeti formuoti.

QUOTE(dange @ 2008 03 20, 11:00)
2. Ar yra gerai (sąmoningai vengiu žodžio normalu), jei 1,5-2-3 metų vaikas(ne kūdikis) keliasi naktį pavalgytig.gif

2. ar naktimis valganti vaikas = MP maitinamam vaikui? Nemegstu pavieniu pvz, bet as minejau kelis atvejus, kai 1.5m ir vyresni vaikai prabusdavo PAVALGYT ir nieko tu jiems nepadarysi - labai greta medziagu apykaita.

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 11:00)
Ukiskas muilas irgi nieko bloga nedaro....

Senu sovietiniu knygu liekana - tu laiku ukinis muilas nieko bloga nedarydavo, deja uz siu dienu ukinio muilo sudeti kazi kas tau galetu atsakyt. Gal verciau tokiu atveju naudoti vaikams skirtas valimo, plovimo ir bla bla bla priemones - bekvapes, pagamintas is "svariu" medziagu ir pan.

QUOTE(soske @ 2008 03 20, 12:27)
visus drauzelius lyginu, kaip deti suiglamzyta drabuzi  blink.gif juk kai issiskalbia skalbenkej, kad ir kaip padziautum, nebus tvarkingi, lygus,  grazus g.gif

doh.gif
blink.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti
na gerai, tai zodziu, atimkim laika is saves ir vaiku, kad daugiau jo galetumem skirti drabuziams, batams ir indams?

be abejo, elementari svara ir tvarka yra butina. taciau bent as stengiuosi tuos darbus "suprastinti" iki minimumo. pvz., devime daugiausiai trikotazinius drabuzius, dzinsus, kuriu lyginti nereikia. o iseiginiu drabuziu, kostiumeliu neskalbiu - nesu i valykla ir atsiimu ne tik svarius, bet ir lygius. rolleyes.gif

patalyne "lygina" skalbiniu dziovinimo masina. kaip jau rasiau, istraukti reikia dar truputi dregna, gerai ispurtyti ir sulankstyti, ypac, jei patalyne tikrai kokybisko audinio... rolleyes.gif

o kaip tai susije su zindymu, as nesuprantu.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 13:02)
Nezinau is kur susidaro, bet per diena skalbyklej isskalbiu keturias pamainas doh.gif O po svenciu is viso skalbykle nesustodama riaumoja unsure.gif

as skalbiu savaitgaliais (nes turim dvieju tarifu elektros skaitikli, todel taip taupiau). per savaite susidaro dvi diiideles dezes skalbiniu... nes drabuzius keiciam kasdiena, o kartais - ir kelis kartus per diena. jei visa tai dar reiktu islyginti - vien skalbimas-dziovinimas-lyginimas uzimtu visa diena... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 13:02)
Galvojau, kad as cia tik viena tokia svaruole blush2.gif O gal mano seima, kitaip nei kitos, nevalos? g.gif Nezinau is kur susidaro, bet per diena skalbyklej isskalbiu keturias pamainas doh.gif O po svenciu is viso skalbykle nesustodama riaumoja unsure.gif

Kažkaip susijuokiau, nes prisiminiau anekdotą, kai rusas prancūzę vedė, ir skundėsi, kad labai jau ji nevalyva - prausiasi ir prausiasi... lotuliukas.gif
Aš irgi nevalyva: skalbiu dažnai. hihihi.gif Bet lygint schmoll.gif Tik kraštutiniais atvejais. Kai tik turėsim daugiau gyvenamosios vietos - iš karto džiovyklę pirksim. Gyvenau su ja JAV 6 metus ir geresnio daikto neįsivaizduoju. O šiaip daug draubužių (ypač vyro marškiniai ir kelnės), patalynės pas mus tokios, kuri nesiglamžo. wink.gif
Bet maitinimas vaiko čia ne prie ko. Tiesiog visada dėliojuos prioritetus (su mano mažuoju vijurku kitaip neįmanoma), ir visokie lyginimai lieka paskutinėj vietoj, kaip ne esminiai mano šeimos gyvenime. smile.gif
Atsakyti
Oi negaliu, nuo nenoro žindyti, mp naudos nuėjot iki miego, kiek kas turi pamiegot, db kas kaip skalbia, džaiusto, lygina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 14:02)

Kokia jau cia svaruole - tai sema murziu (kaip ir maniske) - nepavalgys neapsidrebe, keliai nuo ropojimo nuolat baisus, tai apsipyle, tai apsisiusiojo, o kai is kiemo pareina - daznai galvoju - dar bandyti skalbti ar geriau jau mesti lauk - per moli nesimato medziagos doh.gif
Dzinsu, patalynes nelyginu, tiesiog ispurtau ir padziaunu, o patalyne ciut dregna sulankstau ir dar palieku ne spintoje kuri laika - tikrai nesimato kad nelyginta, maikes, trikotaziniai golfiai taip pat lyginimo didelio nereikalauja schmoll.gif , ispurtau ir vos dregnus sulankstau thumbup.gif , uztat nenutysta. O marskiniu stengiuosi net nepirkti blush2.gif , tik prie kostiumo vyrui ir sunui unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 20, 14:20)
Oi negaliu, nuo nenoro žindyti, mp naudos nuėjot iki miego, kiek kas turi pamiegot, db kas kaip skalbia, džaiusto, lygina lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Uztat pykcio, kaltinimo neliko thumbup.gif , juk sventes arteja mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 20, 11:07)
darosi linksma

pasakei labai didele nesamone, vaiku rezimas (ir miegas tame tarpe) iki 3-4 menesiu dar nera susiformaves, taigi nera ir ko gadinti. Galima tik velesniais menesiais atsizvelgiant i vaiko poreikius ir paros ritma pradeti formuoti.
2. ar naktimis valganti vaikas = MP maitinamam vaikui? Nemegstu pavieniu pvz, bet as minejau kelis atvejus, kai 1.5m ir vyresni vaikai prabusdavo PAVALGYT ir nieko tu jiems nepadarysi - labai greta medziagu apykaita.

O,tamsta, pasakei dar didesnę nesąmonę tongue.gif (Nes didžiausia nesąmonė bet kurioj diskusijoj yra mano paryškintas tamstos sakinys)

Paskaityk minėtą straipsnį, o su manim gali nesivargint ginčytis:
http://www.sveikaszm...;vaizdas=pilnas

Tai dabr žindymo -nežindymo tema transformavosi į temą lyginu-nelyginu.. lotuliukas.gif

Tai jei jau apie tai, kol žindydavau pirmą dukrą, tai nieko nelygindavau-nes tikrai pradžioj nelikdavo laiko, o paskui tiesiog tingėdavau.. blush2.gif

O dabar nauja mada pas mane-viską lyginu, net jaučiu iš to malonumą..Šiaip būna išlygina auklė, bet jai stengiuosi nepalikt-pati noriu palygint.. rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 20, 11:20)
Oi negaliu, nuo nenoro žindyti, mp naudos nuėjot iki miego, kiek kas turi pamiegot, db kas kaip skalbia, džaiusto, lygina lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Beje, nepamirštant lyginimo-nelyginimo įpročių susiet su žindymu-nežindymu doh.gif lotuliukas.gif

Iš serijos-žindomiems kūdikiams nereikia lygintų rūbų, o jei jau nesugebėjai žindyt, tai tada bent pasidarbuok lygindama lotuliukas.gif

P.S. Čia nieks taip nesakė-tiesiog juokauju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 20 kovo 2008 - 13:36
QUOTE(ragnez @ 2008 03 20, 14:13)
o kaip tai susije su zindymu, as nesuprantu.

O man tai atrodo, jog labai susije drinks_cheers.gif Kaip? Su zindymo privalumais ir trukumais. Paaiskinsiu:
pries kelis psl berods, buvo tokie postai, kada moterys net juokais dejo a la zindyviu nuotraukas biggrin.gif , kalbejo apie saves prieziura ir panasiai. Visos smagiai pasijuokem. biggrin.gif Tiek jus, zindancios, tiek mes, nezindziusios, sutikome, jog visa svara ar apsileidimas priklauso tik nuo asmeniniu zmogaus savybiu.
Stai iskilo lyginimo klausimas:vienos nemato reikalo ju lyginti, be tik pati ir seima vaiksto svariai apsivilkusi, o va kita, tokia paranojike kaip as blush2.gif , nemoku gyventi su nelygintais rubais. Ir stai as, paranojike, aplankau kokia zindancia drauge ir ka pamatau-mama vaiksto suniauniotais dzinsais(nesvarbu, kad svariais), sulamdytais marskineliais, vaikas-kudikis apvilktas irgi nelygintais medvilniniais ar flaneliniais rubeliais, atsisedu ant sugaranksciuotos patalynes... unsure.gif Kokia mintis man pirmiausia kyla? Ogi vargse mama verysad.gif ko noreti, juk ji neturi laiko susitvarkyti, mat zindo kudiki... verysad.gif Suprantat, ka norejau pasakyti? Ne kaltinima, o butent tai, kad tokiu nereiksmingu, atrodo, dalyku, kaip lyginimas yra formuojamas zindancios motinos neigiamas ivaizdis. Juolab, kai ta zmogu pazinai dar pries gimdyma kitoki-pasitempusi, su kostiumeliu, visada islyginta ir svaru 4u.gif

Arba kad ir su tuo miegu. Esu rasiusi, jog mano bernai nemiegojo nei diena, nei nakti iki dvieju metu doh.gif Nu toks augimas buvo ju, ne valgyti kelesi, o paverkti profilakstiskai(tyrem ir galvas, ir pas nervu daktarus ejom, diagnoze viena-augimas toks). Naturalu, kad vaiksciojau uzburkusiomis akimis, kad mano paakiai buvo pajuode, rankos drebejo. Kai sutikdavo drauges mane, ju klausimas skambejo vienas-ar maitini pati? g.gif Vadinasi, kai as desciau i viena trukumo punkta ta miego stoka-tai daugeliui zindanciu mamyciu buvo pazistama. g.gif Gal vienai kitai ne. Vadinasi, vel neigiamas zindancios ivaizdis-pavargusi, neissimiegojusi, ikritusiomis akimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 20 kovo 2008 - 13:46
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 14:33)
O man tai atrodo, jog labai susije drinks_cheers.gif Kaip? Su zindymo privalumais ir trukumais. Paaiskinsiu:
pries kelis psl berods, buvo tokie postai, kada moterys net juokais dejo a la zindyviu nuotraukas biggrin.gif , kalbejo apie saves prieziura ir panasiai. Visos smagiai pasijuokem.  biggrin.gif Tiek jus, zindancios, tiek mes, nezindziusios, sutikome, jog visa svara ar apsileidimas priklauso tik nuo asmeniniu zmogaus savybiu.
Stai iskilo lyginimo klausimas:vienos nemato reikalo ju lyginti, be tik pati ir seima vaiksto svariai apsivilkusi, o va kita, tokia paranojike kaip as blush2.gif , nemoku gyventi su nelygintais rubais. Ir stai as, paranojike, aplankau kokia zindancia drauge ir ka pamatau-mama vaiksto suniauniotais dzinsais(nesvarbu, kad svariais), sulamdytais marskineliais, vaikas-kudikis apvilktas irgi nelygintais medvilniniais ar flaneliniais rubeliais, atsisedu ant sugaranksciuotos patalynes... unsure.gif Kokia mintis man pirmiausia kyla? Ogi vargse mama verysad.gif ko noreti, juk ji neturi laiko susitvarkyti, mat zindo kudiki... verysad.gif Suprantat, ka norejau pasakyti? Ne kaltinima, o butent tai, kad tokiu nereiksmingu, atrodo, dalyku, kaip lyginimas yra formuojamas zindancios motinos neigiamas ivaizdis. Juolab, kai ta zmogu pazinai dar pries gimdyma kitoki-pasitempusi, su kostiumeliu, visada islyginta ir svaru 4u.gif

Gal čia daugiau ne dėl pačio žindymo, o dėl to, kad kudikiui - žindomam ir ne reikia skirti daugiau laiko. Plius kostiumelis - nelabai praktiška, jeigu reikia nešioti mažylį arba tampyti vežymą... O šiaip... labai norint galima ir su mažiuku slinge daug darbų padaryt - net jeigu jis dar labai mažas arba jautrus ir nori būti visą laiką prie mamos mirksiukas.gif

user posted image
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 20 kovo 2008 - 13:45
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 14:33)

beje rubu nelyginau net neturedama vaiku ir kai mano dickis buvo paauges (jau nebezindziau) - o mazosios dar ne nesapnavom rolleyes.gif , Matyt visada buvau apsirengusu suniauniotais rubais lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste2: 20 kovo 2008 - 13:46
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 13:33)
O man tai atrodo, jog labai susije drinks_cheers.gif

as suprantu, ka nori pasakyti. ir tendencija pastebiu...
tik manau, kad rysys yra atvirkscias: zindymo nesekme patiria arba zindyti nenori tos moterys, kurios siekia viska kontroliuoti 4u.gif deja, zindymas nera tas procesas, kuri gali lengvai sukontroliuoti. atvirksciai, zindyti geriausiai sekasi butent tada, kai iniciatyva perleidi kudikiui ir ismoksti juo pasitiketi.

o kai ismoksti pasitiketi, isoriniai dalykai pasidaro maziau svarbus: pvz., as manau, kad daiktai turi tarnauti man, o ne as jiems. drabuziai, batai pirmiausiai turi buti patogus (todel nenesioju aukstakulniu- su jais sunku vaikscioti!), patogus ir lengvai priziurimi (pvz., visi mano vyro baltiniai yra is non-iron audinio - ju is tiesu nereikia lyginti). nesu abejinga savo isvaizdai, taciau man nereikia kurti papildomo "tobulos isvaizdos" skydo, kad galeciau jaustis saugi, kai bendrauju su zmonemis.

jau rasiau - lyginti as megstu. ir nieko nera dailiau, kaip mieli pasteliniu spalvu islyginti ir sulankstyti vaikiski drabuzeliai stalciuje... iskyrus pati ju nesiotoja 4u.gif
Atsakyti