QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 18, 15:32)
Kadangi siuo metu laukiuosi mazylio, ir nesu jau ten kokia jauna, nepatyrusi pienburne, krutu groziu besirupinanti mama,
tai galiu drasiai pasakyti, kodel as nenoriu maitinti krutimi(siaip tai su pirmais vaikais labai norejau zindyti ir bandziau save itikinti, kad viskas priklauso nuo mano smegenu, juk mp gaminasi moters smegenyse, o ne velnio, tik prasikankinau ir priklausiau priekaistu aplinkiniu, kol nebuvau kruopsciai istirta mamologu,
kurie kategoriskai pasake-ponia, jus vaiku niekada nemaitinsite).Taigi, kodel as nenoriu maitinti krutimi:
1. Esu nebejauna ir labai noriu issimiegoti, kad bent kokias 3 valandas tarp maitinimu misinukais. Priristai prie kruties pastoviai, kas valanda-ne man, tai per sunku. Tebunie as busiu apsaukta egoiste.
2. Esu megeja skaniai pavalgyti

Sesti "ant dietos" grieztos vel ne man, ir nereikia aiskinti, kad maistas, suvalgytas mamos, neitakoja vaikelio pilvo skausmu. Beje, nerukau ir negeriu.
3. Nesu paranojiskai priklausoma nuo grozio proceduru(gyvenime nebuvau soliariume

), bet kirpykla man-butinybe, tad nera baimes, kad paliksiu mazyli kitam asmeniu ir jis uzsiklyks, nes nores valgyti.
4. Esu opi skausmams. Tai taip man smagu, kad nekentesiu nei nuo itrukusiu speneliu, nezinosiu ir nesuksiu galvos del mastitu, pakilusios temperaturos, nereiks deti kopustlapiu ir vartoti vaistu.
5. Gimdysiu pavasari, vadinasi, jei orai bus tokie, kaip pernai, tai geguzes menesi galesiu pasinerti savo malonumams-maudytis kas ryta ezere ir nepergyventi del uzdegimu
6. Nebus namuose pieno smarves, kurios nejaucia galbut tik pacios mamos.
7. Nebegs pienas, vos isgirdus kudikio riksma, neapturesiu del to nesmagumo zmoniu susiburimo vietose. Neteks ziureti i laikrodi, kad plius minus speti ramiai pazindyti kudiki, pasitraukus i nuosalia vietele(ne visos juk spjauna ir zindo vidury zmoniu).
8. Man kudikio auginimas-malonumas
9. Juolab, kad is principo nepasikeicia mano iprociai, sveikata ar gyvenimo budas. 10. Ir si tema-ne apie MP nauda, o butent apie nenora maitinti. As atsakiau.
11. O ir irodymus jau turiu-auga mano du vyresnieji sunus, isauginti misinuku pagalba.
nesuprantu, kam tie toliau sekantys pu nktai, jei daktarai pasakė, kad negalėsit žindyt niekada??? bet tiek to, kadangi ir aš nesu jauna nepatyrusi pienburnė, o be viso kito, dar ir patyrusi esu tiek sėkmingą, tiek nesėkmingą maitinimą, galiu oponuot ir išsklaidyt tavo susikurtus MITUS, BAIMES ir nepagrįstus nuogastavimus:
1. ne visi žindomi kūdikiai keliasi kas valandą. kaip ir ne visi "mišinukiniai" miega neprabusdami. tai MITAS. kiekvienas vaikas individualus, ir jo kėlimosi naktį ritmas nepriklauso nuo maitinimo būdo. mano jaunėlis, kurį jau 1,5 m maitinu mp, keliasi naktį ne dažniau kaip kas 3-4 val. kartais išmiega neprabudęs ir 6-7.
2. tikrai neįtakoja. net ir mišinukiniai vaikai kenčia nuo dieglių ir pilvo pūtimo. dažnai net ir labiau, nes mišinys yra sunkiai virškinamas.
3. o kodėl tu garantuota, kad jei nežindysi, tai tavo vaikas neužsiklyks su svetimu??? manau dauguma žindančių moterų reguliariai lankosi kirpyklose. bet kažkaip tą problemą ima ir išsprendžia, pvz palikdamos mažyli su tėčiu.
4. mastitai, įtrūkimai ir kt "malonumai" kamuoja toli gražu ne visas. o ir tas, kurias kamuoja, tai paprastai labai neilgai. man pvz įtrūkę speneliai buvo tik pirmą savaitę. ir tai nepasakyčiau, kad labai skaudėjo. nors esu labai jautri skausmui šiaip. mastito NIEKADA neturėjau.
5.niekas nedraudžia maitinančioms maudytis ežere. maudžiausi visą vasarą, deginausi ir nieko nenutiko.
6. nu čia tai jau iš vis marazmai. kokia dar pieno smarvė???? praustis reikia, apatinius dažnai skalbt ir jokios smarvės nebus. pažįstu daugybę žindančių mamų, ir nei viena jų neturi jokios pieno smarvės. tuo tarpu parūgęs mišinukas, arba iškart po maitinimo neišplautas buteliukas, jau po valandos taip prasmirsta, kad ojojoj
7. dar viena nepagrįsta baimė - nu nereikia į jokį laikrodį žvilgčiot. ramiai gyveni, natūraliai viską priimi ir tiek. nu suverkė, nusisuki, pamaitini, kokios problemos? čia tik nemaitinančios gali tokių kvailų baimių prisigalvot
8. ir man

. ir žinai - daug didesnis malonumas dabar, kai žindau. negu kai auginau pirmagimį, kurio beveik nežindžiau.
9. man irgi niekas nepasikeitė iš principo. girtuoklė niekad nebuvau. naktim blūdyt be vaikų irgi niekad noro nebuvo. sveikata nesiskundžiu, netgi galiu teigt kad ji dabar daug geresnė nei buvo prieš nėštumą ir žindymą
10. tavo nenoras nesusijęs su šiais atsakymais. tavo nenoras susijęs su NEGALĖJIMU. o šios priežastys - nemotyvuotas išmyslas.
11. džiugu, kad auga. maniškis irgi 11 m auga nežindytas beveik. bet aš dėl to nepuoliau teigti, kad mp - nieko gero. o vistiek norėjau maitinti kitą vaiką