VISISHKAI BE PYKCIO, tiesiog oponuoju.
koks skirtingas gali buti poziuris i tuos pacius dalykus, netaikysiu dabar konkreciai senai pažįstamai , gi ji po kruopscios mamologu patikros, issiaishkino, kad negali, tiesiog kaip galima sudetingai ziureti i paprastus ir nesudetingus dalykus.....
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 18, 15:32)
Kadangi siuo metu laukiuosi mazylio, ir nesu jau ten kokia jauna, nepatyrusi pienburne, krutu groziu besirupinanti mama, tai galiu drasiai pasakyti, kodel as nenoriu maitinti krutimi(siaip tai su pirmais vaikais labai norejau zindyti ir bandziau save itikinti, kad viskas priklauso nuo mano smegenu, juk mp gaminasi moters smegenyse, o ne velnio, tik prasikankinau ir priklausiau priekaistu aplinkiniu, kol nebuvau kruopsciai istirta mamologu, kurie kategoriskai pasake-ponia, jus vaiku niekada nemaitinsite).
Taigi, kodel as nenoriu maitinti krutimi:
1. Esu nebejauna ir labai noriu issimiegoti, kad bent kokias 3 valandas tarp maitinimu misinukais. Priristai prie kruties pastoviai, kas valanda-ne man, tai per sunku. Tebunie as busiu apsaukta egoiste.
2. Esu megeja skaniai pavalgyti
Sesti "ant dietos" grieztos vel ne man, ir nereikia aiskinti, kad maistas, suvalgytas mamos, neitakoja vaikelio pilvo skausmu. Beje, nerukau ir negeriu.
3. Nesu paranojiskai priklausoma nuo grozio proceduru(gyvenime nebuvau soliariume

), bet kirpykla man-butinybe, tad nera baimes, kad paliksiu mazyli kitam asmeniu ir jis uzsiklyks, nes nores valgyti.
4. Esu opi skausmams. Tai taip man smagu, kad nekentesiu nei nuo itrukusiu speneliu, nezinosiu ir nesuksiu galvos del mastitu, pakilusios temperaturos, nereiks deti kopustlapiu ir vartoti vaistu.
5. Gimdysiu pavasari, vadinasi, jei orai bus tokie, kaip pernai, tai geguzes menesi galesiu pasinerti savo malonumams-maudytis kas ryta ezere ir nepergyventi del uzdegimu
6. Nebus namuose pieno smarves, kurios nejaucia galbut tik pacios mamos.
7. Nebegs pienas, vos isgirdus kudikio riksma, neapturesiu del to nesmagumo zmoniu susiburimo vietose. Neteks ziureti i laikrodi, kad plius minus speti ramiai pazindyti kudiki, pasitraukus i nuosalia vietele(ne visos juk spjauna ir zindo vidury zmoniu).
8. Galesiu po gimdymo vartoti kontraceptines tabletes, nebijodama, kad pastosiu ir pakenksiu savo vaikeliui.
Man kudikio auginimas-malonumas

Juolab, kad is principo nepasikeicia mano iprociai, sveikata ar gyvenimo budas. Ir si tema-ne apie MP nauda, o butent apie nenora maitinti. As atsakiau. O ir irodymus jau turiu-auga mano du vyresnieji sunus, isauginti misinuku pagalba.
1. nuo pat vaiko gimimo iki 1.5 m. del miego nebuvo jokiu problemu, duodi MP ir miegi toliau.
2. Valgiau viska, ka norejau ir kiek norejau, vaiko nebere (gal tik karta, kai nesveikai padauginau pieno produktu), man paciai svoris krito, vaikui pilva pute iki 3 men., ale visiems pucia.
3. KAS CIA PER NESAAMONE? Kirpykla ir man butinybiu butinybe - visa maitinimo laika kirpykloje lankydavausi reguliariai, o ir ne tik kirpykloje, ir soliariume ir pedikiurus dariausi, ir masazus ir bla bla bla... NU as nesuprantu, prie ko cia maitinimas ir laiko planavimas? Nesakykit, kad maitinanti mama negali valandai ar dviem nuo kudikio atsitraukti. Maitinanti nereishkai prisirakinusi grandine prie kudikio, o negalejimas nueit i kirpykla, ar nesvarus rubai, nesusitvarkiusi mama reishkia tik jos nemokejima planuot laiko.
4. Skaudejo pora kartu, viena kart kazhkas sunui uzplauke ir ikando, kelis kart del netikusios liemeneles "uzsidege" krutine - issiaishkinau priezasti, daugiau nesikartojo. Tie keli skausmai per 1.8m -
, jei tokiu bijot, tada gyvent neverta.
5. Esu vandens ziurke, maudausi nuo ankstyvo pavasario, bet kokiam vandeni ir ne tik maudausi, uzsiimu visokiais vandens sportais ir nesuprantu, prie ko cia maitinimas ir negalejimas patirt vandens "proceduru" malonumo.....
6. ???????!!!!!!!! KA?

Cia tik mamytes higienos problema.
7. Pirmais menesiais gali begti, bet tam yra ikloteliai, keiciami, vienkartiniai, jokiu pieno demiu, kvapu ir pan. Na nebent jau mama tokia "zalia, zalia"... bet galima gi ir daugartinius namie pasigamint.
8. Cia jokia problema - yra ir nehormoniniu kontarceptiku, naudojau visa zindymo laikotarpi, nepastojau, nutraukiau, pastojau per pirma menesi... + isvengiau abejotino harmonu poveikio.
Sakyciau 2 ir 4 yra turi pagrinda, o visa kita tik negatyvus poziuris, gal del vaiko vertetu keist poziuri, ar mokytis planuot laika (tas pvz su kirpyklomis)..
Taip, 2 vaikai auga, ka tai irodo? kad tu nenorejai maitinti, ar kad norejai maitinti, ar kad galima vaikus su misiniais uzauginti, ar kad.....
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 18, 17:32)
Man visada budavo idomu, nes nesu patyrusi to, tai paklausti noriu patyrusiu

Nevertinkit to, kaip priekabiavimo

Kad krutyse pienas sterilus-sutinku simta desimt procentu

Bet kaip su paciu speneliu? Juk pamaitinus jis idedamas i liemenele, o jos po kiekvieno maitinimo juk nekeiciat? Liemeneleje juk nuo silumos ir dregmes gaminasi n bakteriju

Paskui ta pati speneli vel isimate ir idedate i vaiko burnyte? Ar plaunate? Ar siaip kokiu tirpalu dezinfekuojate?
Keistus klausimus uzduodate, tiksliau sakant ir taip aishku, ka reikia daryt.Gal is cia ir tas pasisakymas apie pieno kvapa.....
pries kiekviena maitinima ir po jo apsiplauti krutis ir daznai keisti liemeneles bei iklotelius.
QUOTE(ingalp @ 2008 03 18, 19:48)
aš čia oponuoju tik nelogiškiems argumentAMS, KURIE GILINA MITUS APIE ŽINDYMO VARGĄ, bandau išsklaidyti nepagrįstas baimes dar besilaukiančių mamyčių, kad žindydamos jos nusilps, neišsimiegos, nuvargs, nužmogės, praras papus ir t.t ir pan. kad jos perskaičiusios sužinotu, kad toli gražu taip nebus. kad visa tai tėra kvailos pasakos, kad viskas bus gerai. kad moters krūtinė yra sutverta maitinti palikuonims. ir svarbiausia yra nestresuoti o pasitikėti savimi ir savo kūnu.
butent, o kai jaunos mamytes gasdinamos, kad smirdes pienu ar negales apsikirpti...
nu kur jus siais laikais matet tokia apsileidusia maitinancia mamyte, as nesuprantu, is kur tokie mitai?
negana to, kad susitvarko, namus, vaikus, vyrus apotvarko, dar ir verslus sukuria, mokslus baigia, tonas knygu perskaito...