Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(gatopreto @ 2008 03 22, 19:10)
O čia nė paveikslo nereikia - tiesiog paminėti, kokie tokios mamos prioritetai: kai ne gyvybiško svarbumo dalykai - manikiūrai, nuostabiųjų drabužėlių priežiūra ir pan. keliauja į antrą planą, o ir būtent šios smulkmenos taikomos prie vaiko auginimo, o ne vaiko auginimas vyksta pagal drabužių spalvą ir manikiūro stilių. Ir netgi, nepatikėsi, bet atsiranda mamyčių, kurios drabužius būtent taip ir perkasi - kad galėtų su vaiku ant pievelės pasėdėt, per balas pašokinėt, kad būtų patogu ir vaiką pakelt, ir paimt, ir, jei dar maitinamas, prie krūties prisidėt, ir kad nebūtų gaila skudurėlio... tfu, drabužėlio, jei su vaiku piešė, ir ...upps... dėmė neišsiplaus...
P.S. nu, ir vistiek nesuprantu, kuo natūralus maitinimas trukdo lyginimui, maisto gaminimui, tvarkymuisi, poilsiui...

man tai sioje temoje padiskutavus apie lyginima labai aisku pasidare, kad trukdo, nes dauguma maitinanciu pareiske, kad 'nejau dzinsus kazkas lygina' blink.gif lotuliukas.gif o ir pati katik pareiskei, kad drabuzius perki kad su vaiku po balas sokineti galetum ax.gif o ka tai reikia? kad atsiradus vaikui, daugelis apsileidzia.
Atsakyti
atidarom naują temą - kūdikio žindymas ir moters apsiledimas - ar jie yra susiję lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 22, 18:08)
1. tai kalusiu, kas yra ta dora gera mama?
2. ar uztenka kad maitini MP ir jau esi gera mama? o be mp neimanoma?
3. nu labas, nuo kada trikotazas nesiglamzo  blink.gif ? gal nebandei niekad ishlyginti, todel nezinai kaip atrodo tik graziai padziautas rubas ir kaip atrodo dar ir ishlygintas g.gif
4. o tai tu rupisiesi kazkiek savimi? g.gif jei taip, tai kam? juk tai tustybiu muge  lotuliukas.gif

1. o ką tau reiškia motinystė?kaip tu įsivaizduoji savo kaip motinos pareigas? kokios jos?
2. ne, neužtenka tikrai.
3. bandžiau. nu gerai, apsirengei, prisėdai, prigulei, panešiojai vaiką ant rankų 5 min. - ir ką manai kad jis po tu kelių fizinių veiksmų skirsis nuo nelyginto, bet tik gražiai išdžiovinto? lotuliukas.gif
4. taip rūpinuosi, bet tikrai neperdėtai. man gamta nepagailėjo grožio ir ypatingai jo nepuoselėjant rolleyes.gif nemanau, kad man reikia kokių nors grožio operacijų pvz. , nieko savo kūne nenoriu keisti, esu viskuom labai patenkinta biggrin.gif . sportuoju, stengiuosi sveikai maitintis, perku kokybiškus rūbus, taip, labiau žiūriu į funkcionalumą, o ne į išvaizdą, perku kokybišką kosmetiką, netepu bile kokio išreklamuoto šš ant savęs, kaip ir į save nefarširuoju šlamšto. jei man stringai trina užpakalį, tai aš jų ir nenešiosiu. nesiruošiu jaustis nepatogiai visą dieną dėl mados klyksmo. nenešioju aukštakulnių, nes jie nesveika stuburui, geriau nusiperku kokybiškus žemapadžius. niekada nevaikščiojau žiemą plika bamba ir mini sijonais, nes tai kenkia sveikatai. taigi, tikiuosi suprantamai paaiškinau, kad daiktai turi tarnauti man ir padėti man gerai jaustis. o ne aš dėl daiktų turiu aukotis, švaistyti savo brangų laiką ir sveikatą. geriau jau valandą knygą gerą paskaitysiu ir dvasiškai praturtėsiu, negu tą valandą sugaišiu maikių lyginimui. ir dar kartą pasikartosiu - teik aš tiek mano šeima turim tik vieną gyvenimą, turim tik 1 kūną, tik 1 sveikatą, todėl nekišam į savo pilvus bet kokių šiukšlių, nes mes ne šiukšlių dėžės. kai tai gyvenime supratau, man labai palengvėjo - nes tada visi prioritetai gyvenime gražiai susidėliojo į "lentynėles". bet turbūt tokiems sprendimams reikia subręsti cool.gif . man jaunystėj irgi atrodė nieko tokio rūkyti, per naktis baliavoti, ir mišinėlis neatrodė joks blogis. bet atėjo toks laikas, kai supratau, kad gyvenimo kito nebus, ir kad jei dabar nuodysiu save ir savo kūną, man tai tikrai atsirūgs su kaupu. tas patsiir su vaikais galioja.
bet , kiekvienas užauga savu laiku. kai kurie ir visą gyvenimą pragyvena tamsoje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 03 22, 16:37)
Gal galėčiau sužinoti daktaro pavardę ir knygos pavadinimą  mirksiukas.gif Tarkim turim du vaikus, abiejų svoris "perlipa" 95 procentilę. Vienas maitinamas MP, kitas mišiniu. Pagal šią teoriją pirmasis yra "tiesiog didelio svorio", o antrasis nutukęs  g.gif

A. Vingras, "Jusu vaikas" Vilnius, Vaga, 2006 m
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 22, 18:34)
man tai sioje temoje padiskutavus apie lyginima labai aisku pasidare, kad trukdo, nes dauguma maitinanciu pareiske, kad 'nejau dzinsus kazkas lygina' blink.gif  lotuliukas.gif  o ir pati katik pareiskei, kad drabuzius perki kad su vaiku po balas sokineti galetum  ax.gif  o ka tai reikia? kad atsiradus vaikui, daugelis apsileidzia.

nebejuokink žmonių gerai doh.gif . nelyginau praktiškai nieko niekada, ne tik kai nežindžiau, bet kai ir vaikų neturėjau dar. nes tai NESVEIKA. negi taip sunku suprast???? NESVEIKA NESVEIKA NESVEIKA. prie ko čia žindymas????? nes tai ėda laiką, ĖDA BRANGŲ LAIKĄ< KURĮ GALI SKIRT MOKSLAMS< MIEGUI< DARBUI< VAIKAMS< etc. nu prie ko čia žindymas?????
bendrai turbūt žindymas susijęs su žmogaus praktiškumu - praktiškas žmogus suvokia, kad žindyti patogu - sveika - greita - lengva - praktiška - pigu.

o nepraktiškas žmogus elgiasi nepraktiškai, todėl žindyti nenori.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 22, 19:48)
1. o ką tau reiškia motinystė?kaip tu įsivaizduoji savo kaip motinos pareigas? kokios jos?
2. ne, neužtenka tikrai.
3. bandžiau. nu gerai, apsirengei, prisėdai, prigulei, panešiojai vaiką ant rankų 5 min. - ir ką manai kad jis po tu kelių fizinių veiksmų skirsis nuo nelyginto, bet tik gražiai išdžiovinto?  lotuliukas.gif
4. taip rūpinuosi, bet tikrai neperdėtai. man gamta nepagailėjo grožio ir ypatingai jo nepuoselėjant  rolleyes.gif nemanau, kad man reikia kokių nors grožio operacijų pvz. , nieko savo kūne nenoriu keisti, esu viskuom labai patenkinta  biggrin.gif . sportuoju, stengiuosi sveikai maitintis, perku kokybiškus rūbus, taip, labiau žiūriu į funkcionalumą, o ne į išvaizdą, perku kokybišką kosmetiką, netepu bile kokio išreklamuoto šš ant savęs, kaip ir į save nefarširuoju šlamšto. jei man stringai trina užpakalį, tai aš jų ir nenešiosiu. nesiruošiu jaustis nepatogiai visą dieną dėl mados klyksmo. nenešioju aukštakulnių, nes jie nesveika stuburui, geriau nusiperku kokybiškus žemapadžius. niekada nevaikščiojau žiemą plika bamba ir mini sijonais, nes tai kenkia sveikatai. taigi, tikiuosi suprantamai paaiškinau, kad daiktai turi tarnauti man ir padėti man gerai jaustis. o ne aš dėl daiktų turiu aukotis, švaistyti savo brangų laiką ir sveikatą. geriau jau valandą knygą gerą paskaitysiu ir dvasiškai praturtėsiu, negu tą valandą sugaišiu maikių lyginimui. ir dar kartą pasikartosiu - teik aš tiek mano šeima turim tik vieną gyvenimą, turim tik 1 kūną, tik 1 sveikatą, todėl nekišam į savo pilvus bet kokių šiukšlių, nes mes ne šiukšlių dėžės. kai tai gyvenime supratau, man labai palengvėjo - nes tada visi prioritetai gyvenime gražiai susidėliojo į "lentynėles". bet turbūt tokiems sprendimams reikia subręsti  cool.gif . man jaunystėj irgi atrodė nieko tokio rūkyti, per naktis baliavoti, ir  mišinėlis neatrodė joks blogis. bet atėjo toks laikas, kai supratau, kad gyvenimo kito nebus, ir kad jei dabar nuodysiu save ir savo kūną, man tai tikrai atsirūgs su kaupu. tas patsiir su vaikais galioja.
bet , kiekvienas užauga savu laiku. kai kurie ir visą gyvenimą pragyvena tamsoje  unsure.gif

na , matai, ka tu laikai ta tamsa. tavo aprasyti dalykai man atrodo tamsa laugh.gif
1. kokios dar pareigos? motinyste- malonumas turetu buti o ne vargas. kaip jau ir sakiau, tai ir darau taip kad butu malonumas. tikrai nera pareiga keisti pampersa ar pan. nei zaisti, nei maudyti nei padaryti valgyt nera pareiga. tiesiog zaidziu ir padarau valgyt nes jis mano vaikas ir myliu ji ir noriu kad jam butu faina, bet tai toli grazu ne pareiga.
zinai, kad ir gamta nepagailejo grozio, kaip sakai, ale jau bandau isivaizduot kaip atrodai. nepyk kad taip sakau, bet jei 'kablams'- ne, tik medvilniniai drabuziai nelyginti. ir nereikia taip nuvertinti tos ishvaizdos, nes tai tikrai yra svabu, kai eini gatve, pasiziuri i zmogu ir buna net malonu ziureti- grazus, tvarkingas ir tikrai man dzin kiek jis knygu perkaites (o ypac apie gimdymus, vaiku auklejimus ir mp laugh.gif ), koks jo tas 'vidus'. nes ishvaizda labai svarbi pirmam ispudzoiui.
ir tie 'dvasiski praturtejimai, rysiai su vaikais ir t.t' nu jau juokinga darosi laugh.gif kazkur gyvenat kitam pasauly rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gatopreto @ 2008 03 22, 18:10)

P.S. nu, ir vistiek nesuprantu, kuo natūralus maitinimas trukdo lyginimui, maisto gaminimui, tvarkymuisi, poilsiui...

Na manau, kad misiniu maitinti tikrai atima daug daugiau laiko, pastangu, poilsio minuciu, nei mp. Dabar man kartais tikrai sunku keltis maitinti vaika nakti, o turiu - kitaip nenuraminsiu, kadangi jam nuo gimimo labai pucia pilvuka. Jau metus. Zarnyne dabar rado grybeli. Gydau, bet vistiek pucia. doh.gif Kasnakti beveik, pabunda verkdamas. Paduodi kruti ir bent jau laikinai ramu. Abu miegam salia. Neisivaizduoju, kaip reiketu greitai suktis su tais miltukais, misinukais, virintais vandenukais ir t.t...
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2008 03 22, 18:56)
nebejuokink žmonių gerai  doh.gif . nelyginau praktiškai nieko niekada, ne  tik kai nežindžiau, bet kai ir vaikų neturėjau dar. nes tai NESVEIKA. negi taip sunku suprast???? NESVEIKA NESVEIKA NESVEIKA. prie ko čia žindymas????? nes tai ėda laiką, ĖDA BRANGŲ LAIKĄ< KURĮ GALI SKIRT MOKSLAMS< MIEGUI< DARBUI< VAIKAMS<  etc. nu prie ko čia žindymas?????
bendrai turbūt žindymas susijęs su žmogaus praktiškumu - praktiškas žmogus suvokia, kad žindyti patogu - sveika - greita - lengva - praktiška - pigu.

o nepraktiškas žmogus elgiasi nepraktiškai, todėl žindyti nenori.

Ir as nelyginu beveik nieko niekada. Tik vaikjuoste ir pora sijonu. Nu va, dar viena nevala laugh.gif Moterys, tikrai nezindykit, ir jums taip bus lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti
Žindančios mamos

įvaizdis pagal kai ką
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 22 kovo 2008 - 19:05
QUOTE(Natuke @ 2008 03 22, 18:43)
atidarom naują temą - kūdikio žindymas ir moters apsiledimas - ar jie yra susiję lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 22, 20:04)
Na manau, kad misiniu maitinti tikrai atima daug daugiau laiko, pastangu, poilsio minuciu, nei mp. Dabar man kartais tikrai sunku keltis maitinti vaika nakti, o turiu - kitaip nenuraminsiu, kadangi jam nuo gimimo labai pucia pilvuka. Jau metus.  Zarnyne dabar rado grybeli. Gydau, bet vistiek pucia.  doh.gif Kasnakti beveik, pabunda verkdamas. Paduodi kruti ir bent jau laikinai ramu. Abu miegam salia. Neisivaizduoju, kaip reiketu greitai suktis su tais miltukais, misinukais, virintais vandenukais ir t.t...
Papildyta:

Ir as nelyginu beveik nieko niekada. Tik vaikjuoste ir pora sijonu. Nu va, dar viena nevala  laugh.gif Moterys, tikrai nezindykit, ir jums taip bus  lotuliukas.gif  blink.gif

oho koks tavo vaikas sveikuolis nuo mp, kad net gryba pilve rado bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 22, 19:00)
zinai, kad ir gamta nepagailejo grozio, kaip sakai, ale jau bandau isivaizduot kaip atrodai. nepyk kad taip sakau, bet jei 'kablams'- ne, tik medvilniniai drabuziai nelyginti. ir nereikia taip nuvertinti tos ishvaizdos, nes tai tikrai yra svabu, kai eini gatve, pasiziuri i zmogu ir buna net malonu ziureti- grazus, tvarkingas ir tikrai man dzin kiek jis knygu perkaites (o ypac apie gimdymus, vaiku auklejimus ir mp laugh.gif ), koks jo tas 'vidus'. nes ishvaizda labai svarbi pirmam ispudzoiui.
ir tie 'dvasiski praturtejimai, rysiai su vaikais ir t.t' nu jau juokinga darosi laugh.gif kazkur gyvenat kitam pasauly  rolleyes.gif

žinai, savo išvaizdai sulaukiu tik komplimentų rolleyes.gif , ypatingai iš vyriškos lyties atstovų biggrin.gif . taip kad turbūt kiek "puoselėjuosi", tiek ir užtenka kad patikčiau biggrin.gif
ir dar - žinai, jei man darbe klientai pinigus neštų už grožį, tai turbūt seniai milijonierė būčiau lotuliukas.gif . deja realybė yra gerokai kitokia - žmonės moka už kvalifikuotą darbą, už protą, už erudiciją, už sugebėjimą greitai perprasti jų veiklą ir pasiūlyti optimalius sprendimus. jei tik sėdėsi ir akim mirksėsi retkarčiais kresteldama plaukus ar grakščiai barbendama per stalą priklijuotu nagu, sntrą kartą pas tave nei vienas klientas pinigų švaistyt neateis. o rinka, kaip žinai, lietuvoj yra baigtinė. todėl vistik pirmas įspūdis bent jau versle sudaromas ne išvaizda, o profesionalumu.
todėl dabar, kol daug turiu laisvo laiko namie, kol į darbą einu tik retkarčiais, tai tikrai būtų absoliutus absurdas tą laiką švaistyti šūdniekiams, o ne profesiniam tobulėjimui
žinai, gal jei tu užuo lyginus, lygiai t patį laiką skirtum privalomai savo studijų literatūrai nagrinėt, gal nereiktų tau pirkti kursinių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 22, 20:15)
žinai, savo išvaizdai sulaukiu tik komplimentų  rolleyes.gif , ypatingai iš vyriškos lyties atstovų  biggrin.gif . taip kad turbūt kiek "puoselėjuosi", tiek ir užtenka kad patikčiau  biggrin.gif
ir dar - žinai, jei man darbe klientai pinigus neštų už grožį, tai turbūt seniai milijonierė būčiau  lotuliukas.gif . deja realybė yra gerokai kitokia - žmonės moka už kvalifikuotą darbą, už protą, už erudiciją, už sugebėjimą greitai perprasti jų veiklą ir pasiūlyti optimalius sprendimus. jei tik sėdėsi ir akim mirksėsi retkarčiais kresteldama plaukus ar grakščiai barbendama per stalą priklijuotu nagu, sntrą kartą pas tave nei vienas klientas pinigų švaistyt neateis. o rinka, kaip žinai, lietuvoj yra baigtinė. todėl vistik pirmas įspūdis bent jau versle sudaromas ne išvaizda, o profesionalumu.
todėl dabar, kol daug turiu laisvo laiko namie, kol į darbą einu tik retkarčiais, tai tikrai būtų absoliutus absurdas tą laiką švaistyti šūdniekiams, o ne profesiniam tobulėjimui
žinai, gal jei tu užuo lyginus, lygiai t patį laiką skirtum privalomai savo studijų literatūrai nagrinėt, gal nereiktų tau pirkti kursinių  cool.gif

ale tas kursinis kaip uzstigo taip uzstrigo laugh.gif jau nusipirkau, dabar reikia kito wink.gif beje, jei zinai kad raso gerus, parasyk i az wink.gif
kazi kazi kokia ta teisybe ish tikruju laugh.gif
Atsakyti