QUOTE(soske @ 2008 03 20, 12:41)
NA o man tai žymiai svarbiau, kad valgytų sveiką visavertį motinos pieną, o rūbai gali būt ir neidealiai lygūs

QUOTE(Kriste2 @ 2008 03 20, 12:54)
Tiesiog nesureiksminu to, turiu ir kaip kitaip laika praleisti nei lygindama, o jo butu daug - skalbiu po kelias skalbiankes per diena
. Tiesiog renkames tai, kas nesilamdo, kas nereikalauja ypatingos prieziuros
, aisku, kai reikia pasipuosti - lyginu
, bet tikrai ne kasdienius rubus ir patalyne

perku tokius daiktus, kurie būtų praktiški, nes nesiruošiu vergaut savo skudurams.
QUOTE(ragnez @ 2008 03 20, 13:53)
o kai ismoksti pasitiketi, isoriniai dalykai pasidaro maziau svarbus: pvz., as manau, kad daiktai turi tarnauti man, o ne as jiems.
nesu abejinga savo isvaizdai, taciau man nereikia kurti papildomo "tobulos isvaizdos" skydo, kad galeciau jaustis saugi, kai bendrauju su zmonemis.
nesu abejinga savo isvaizdai, taciau man nereikia kurti papildomo "tobulos isvaizdos" skydo, kad galeciau jaustis saugi, kai bendrauju su zmonemis.

QUOTE(g00te @ 2008 03 20, 14:32)
hmmm.. tai vat ir norejau paklaust, ar misinukiniai vaikai yra didesnio svorio ar man tik tokius pvz. teko matyt?
na mano pirmagimis iš principo mišinukinis. o visą gyvenimą yra ypatingai kūdas. niekada neturėjo net to leliukiško putlumo. bet čia gal ir jo nevalgumas kaltas, sunkiai jis valgė ir mažas ir dabar, ne bet ką paduosi, viskas jam neskanu, biški daugiau pavalgius tuoj pat pilvą skauda

o mažylis, maitintas tik mp iki 8 mėn tai buvo storulis kaip reikiant

QUOTE(Silvute @ 2008 03 20, 15:16)
tada buvo parasyta " normalu, kad 1 m vaikas moka kalbėti. BET,taip pat normalu, kad 2 m vaikas dar nemoka kalbėti." Tai kad vaikas nemoka kalbeti nera naturalu ( tai nukrypimas nuo normos). Tai kad vaikas 2 metu kalba neaiskiai, naudoja ir kazkokius savus zodzius, bet supranta ir ju tikraja reiksme yra normalu. Bet imant didesni amziu - pvz tai kad 5 metu vaikas kalba neaiskiai/nesuprantamai aplinkiniams, nera normalu
butent tavo mineto normos yra nurodytos knygose apie kudikiu auginima, bet tie patys gydytojai, jeigu vaikas i antra normos puse neatlieka minetu veiksmu (nevaiksto, nesistoja) rekomenduoja tevams pradeti skatinti vaika tai daryti....
visu pirma ieskociau priezasties, kodel tokio amziaus vaikas keliasi kas 3-4 valandas, nes ir tas pats kad ir poreikis atsigerti nera savaiminis, jisai rodo, kad kazkas yra negerai ( gal kambaryje yra per silta ar per sausa)
P.s. tai kas neatitinka nurodytu normu yra nenormalu, isskirtinumas is normalios situacijos del tam tikru veiksniu.
Normalu, kad kudikis sveria nuo 2.5 iki 4 kg. Jeigu svoris svyruoja i viena ar kita puse ( tai ir yra nenormalu arba nuokrypis nuo normos) ieskoma priezasciu - gal kudikis gime neisnesiotas, gal jisai pernesiotas, gal jisai serga tam tikra liga... bet tai jau nebepriimama kaip norma.
tavo toksai poziuris greiciausiai yra salygotas tuo, kad nesusiduriai su vaiko raidos problemomis. Tada taip viskas atrodo grazu, gerai, normalu ir t.t. - tiesiog nekreipi i tai demesio.
Bet kai su tuo susiduri, supranti, kad butent tokie nukrypimai nuo normos ( kas yra naturalu tavo akimis) dazniausiai buna zenklai, kad laikas sunerimti, kazkas yra ne taip, vaikui reikia mazesnes ar didesnes pagalbos.
butent tavo mineto normos yra nurodytos knygose apie kudikiu auginima, bet tie patys gydytojai, jeigu vaikas i antra normos puse neatlieka minetu veiksmu (nevaiksto, nesistoja) rekomenduoja tevams pradeti skatinti vaika tai daryti....
visu pirma ieskociau priezasties, kodel tokio amziaus vaikas keliasi kas 3-4 valandas, nes ir tas pats kad ir poreikis atsigerti nera savaiminis, jisai rodo, kad kazkas yra negerai ( gal kambaryje yra per silta ar per sausa)
P.s. tai kas neatitinka nurodytu normu yra nenormalu, isskirtinumas is normalios situacijos del tam tikru veiksniu.
Normalu, kad kudikis sveria nuo 2.5 iki 4 kg. Jeigu svoris svyruoja i viena ar kita puse ( tai ir yra nenormalu arba nuokrypis nuo normos) ieskoma priezasciu - gal kudikis gime neisnesiotas, gal jisai pernesiotas, gal jisai serga tam tikra liga... bet tai jau nebepriimama kaip norma.
tavo toksai poziuris greiciausiai yra salygotas tuo, kad nesusiduriai su vaiko raidos problemomis. Tada taip viskas atrodo grazu, gerai, normalu ir t.t. - tiesiog nekreipi i tai demesio.
Bet kai su tuo susiduri, supranti, kad butent tokie nukrypimai nuo normos ( kas yra naturalu tavo akimis) dazniausiai buna zenklai, kad laikas sunerimti, kazkas yra ne taip, vaikui reikia mazesnes ar didesnes pagalbos.
žinai, kai buvau vaikas turėjau tokią klasiokę, kurios mama ją laikė ligoniu ir nenormalia turbūt