Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(Klepesova @ 2008 03 25, 17:50)
Kodėl mes maitinančios MP pasidarėme tokios aršios? Ogi labai paprasta- mes ištisai jaučiame spaudimą... retai kuriai pasiseka taip kaip man- (esu bjauri ir kolegos nenori su manim pyktis) Tik čia tarp maitinančių tiek pat laiko mes pasijuntame kaip užuovėjoje... Ir kai net čia prasideda savotiškas puolimas mes tos kurios nors kiek pajunta spaudimą ir išskleidžia nagučius...

Mano drauge dar neturi vaiku, bet jai maitinimas iki 6 men ir ilgiau jau yra nelogiskas ir nevertas blink.gif doh.gif na is jos nieko keisto tai girdeti, nes ji ir dar jos 5 seses ir broliai buvo maitinami misinukais nuo pirmu dienu, cia kaip uzburtas ratas, jei manes nemaitino, as nemaitinu/siu ir mano vaikai nemaitins
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2008 03 25, 17:47)
Kodėl jūs taip manote???
Ar jūs žinot, kaip būtų, jei maitintumėt ne MP..

Kaip manote, jei zmogus geria tik: a)naturalias ka tik spaustas vaisiu sultis cool.gif cepelinu nuovira
o, kito maisto suvalgo labai nedaug, kuriuo atveju jis ilgiau nesusirgs? Net jeigu jo imunitetas yra, sakykim, igimtai stprus?
Jus turite du vaikus, viena maitinote ilgai, kita ne, tas, kuris ilgai, ir maitinamas sirgo daugiau, ir STIPRIAU uz ta, kuris MP gavo labai mazai? Man isties idomu. O jus to tikrai nekiek nepagrazinate? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2008 03 25, 19:48)
Mano drauge dar neturi vaiku, bet jai maitinimas iki 6 men ir ilgiau jau yra nelogiskas ir nevertas  blink.gif  doh.gif na is jos nieko keisto tai girdeti, nes ji ir dar jos 5 seses ir broliai buvo maitinami misinukais nuo pirmu dienu, cia kaip uzburtas ratas, jei manes nemaitino, as nemaitinu/siu ir mano vaikai nemaitins

Na nelabai pritariu... Mano mama mane 2 mėnesius išmaitino. Mano brolio visai nemaitino... kai mažylei buvo 2 mėnesiai ir man pakilo temperatūr a mama pasakė: mergaitė jau didelė jei ir dings pienas nieko tokio blink.gif manu daug įtakos turėjo tai kad MB mane labai palaikė ir liepė niekieno neklausyti. Daryti taip kaip pati manau esant teisinga. To pasekoje- maitinu iki šiol- mažylei 1 metukai ir beveik 3 savaitytės. manau pasiekiau tikrai nemažai. blush2.gif
Iš visos mūsų giminės tik aš ir viena teta ilgai maitinom...
Savo istoriją jau rašiau... iš pradžių buvau nusiteikusi išmaitinti bent 3 mėnesiukus optimaliai iki 6... vėliau kai jau gimė mažylė pasakiau kad ilgiau kaip iki 8 mėnesiukų nemaitinsiu... Vėliau kai mažylei buvo 7 mėnesiai pakėliau kartelę iki 1 metų na iki 1,5 metukų... dabar metai ir galvoje kirba mintis kad maitinti iki 2 (jei anksčiau atsisakys- nutraukti anksčiau)
Na ką gi. nemanau kad tai ilgas maitinimas- bet pabandysiu... Tiesa- mergytė rodo charakterį- kartais įkanda... ir tada sulaukiu replikų- kad jau dantis turi, kandžiojasi- pats laikas nutraukti maitinimą... mama stengiasi nereplikuoti- bet pati matau- jai tai nepriimtina. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 25, 15:57)
Kaip manote, jei zmogus geria tik: a)naturalias ka tik spaustas vaisiu sultis cool.gif cepelinu nuovira
o, kito maisto suvalgo labai nedaug, kuriuo atveju jis ilgiau nesusirgs? Net jeigu jo imunitetas yra, sakykim, igimtai stprus?
Jus turite du vaikus, viena maitinote ilgai, kita ne, tas, kuris ilgai, ir maitinamas sirgo daugiau, ir STIPRIAU uz ta, kuris MP gavo labai mazai? Man isties idomu. O jus to tikrai nekiek nepagrazinate?  4u.gif

Kiek galima apie tą patį doh.gif
Eikit geriau dar kartą pasiskaityt PSO rekomendacijų-ten tikrai nepagražinta tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 25 kovo 2008 - 18:12
na ir dar jei jau apie tai kad vienas ilgai maitintas sirgo ilgiau ir stipriau...

Mano brolis negavo nei lašo mamos pieno- nes jis gimė su yda ir dar mano mamą kankino kažkokia karštligė po gimdymo... vos nenumirė tiek ji tiek mano brolis... Visą vaikystę brolis buvo silpnutis, ir dabar širdies permušimai, silpnos kepenys... (tačiau 1996m tai nesutrukdė jo paimti į armiją... atitarnavo na vse katuški... nors gulėjo ligoninėje 2 kartus- dėl kažkokio brudo kurį jiems ten duodavo- atsakinėt pradėjo kepenys) Ir mane maitino iki 2 mėnesių pilnai... Aš augau visiškai sveikas vaikas- tik mažakraujystė kankino... Ir dar kaip... iki 7 metų... bet kitomis ligomis nesirgau na... plaučių uždegimu kažkur 11m ir viskas... sveikesnė už brolį gi... lotuliukas.gif
Niekas neapsaugotas nuo to, kad paveldėsi silpnesnius plaučius, nuo to kad gimsi su širdies yda... Šiais laikais kas antram vaikui girdimi širdies ūžesiukai... mano mažylė nėra išimtis. Būtent todėl- kad ją reikia truputuką labiau saugoti (o buvo laikas kai gydytoja griežtai uždraudė jai nervuotis- o kaip tai padaryti kai vaikiukui tik 3 mėn? Labai paprastai- visą laiką praleisdavo ant rankų verysad.gif ) aš kuo ilgiau ją maitinsiu... Vėliau bent būsiu tikra: padariau viską kas buvo mano jėgoms kad ji užaugtų stipri, sveika mergytė. 4u.gif
Papildyta:
Dabar kažkaip pasižiūrėjau... ir žinot ką? O ar nėra taip, kad mamos dažnai pasirenka ilgesnį maitinimą, kai jų vaikeliams kažkas negerai? maniškė atrodo visiškai sveika mažylė... pas gydytojus lankomės retai (per gripo epidemiją sesutė pati atėjo, kad mums nereiktų eit ir apsikrėst) Anot mūsų pediatrės tai nulėmė maitinimas MP. Vienintelė mūsų mažylės bėdutė- širdelės ūžesiukai- kuriuos vis dar tikimės ir tikėsimės iki pat pilnametystės išaugti wub.gif Ir nors MP nėra stebūklas bet tikiuosi, kad tai padės. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2008 03 25, 18:11)
Kiek galima apie tą patį doh.gif
Eikit geriau dar kartą  pasiskaityt  PSO rekomendacijų-ten tikrai nepagražinta tongue.gif

Eikit pati rolleyes.gif mirksiukas.gif
kas is PSO rekomendaciju pelnosi? Man tai patikimiau, nei ziniu agentura 'Viena Boba Sake' laugh.gif kad nuo misinuko vaikai LYgiai taip pat neserga. Ir vaiku namuose vaikuciai uzauga pilnaverciai pilieciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 25 kovo 2008 - 19:57
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 25, 14:51)
Tai kodel per sventes guli mano drauge su menesio kudikiu ligoninej, pajungta po lasinem? Rotavirusas. Kudikis maitinamas motinos pienu, motina neserga g.gif

o kodėl mano bobutės arklio pusbrolis susirgo gripu ir guli ligoninėj????? doh.gif lotuliukas.gif

ar čia kur nors buvo parašyta, kad žindomi kūdikiai NESERGA????? čia buvo parašyta, kad serga MAŽIAU arba lengvesne forma. negi taip sunku pamatyt skirtumą tarp mažiau ir niekad???? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2008 03 25, 19:30)
Eikit pati  rolleyes.gif  mirksiukas.gif
kas is PSO rekomendaciju pelnosi? Man tai patikimiau, nei ziniu agentura 'Viena Boba Sake'  laugh.gif kad nuo misinuko vaikai LYgiai taip pat neserga. Ir vaiku namuose vaikuciai uzauga pilnaverciai pilieciai.

nu jo, sėdi pso mokslininkai visi korumpuoti ir agituoja už žindymą biggrin.gif . matyt kažkas jas papirko biggrin.gif . kaži kam čia galėtų būti naudinga, kad mamos nepirks jokio kombikormo, jokių guminių papukų ir maitins vaikus nieko nekainuojančiu maistu ax.gif cool.gif

beje, jei jau tęsiam VBS - mano mišinukinis pirmagimis iki 2 m kone ištisai sirgo įvairiom virškinimo trakto ligom unsure.gif , tuo tarpu žindomas mažylis dar nė karto nėra jokia tokio pobūdžio liga sirgęs, net nėra nei karto vėmęs ar viduriavęs. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 25 kovo 2008 - 20:58
QUOTE(ingalp @ 2008 03 25, 21:55)
o kodėl mano bobutės arklio pusbrolis susirgo gripu ir guli ligoninėj?????  doh.gif  lotuliukas.gif

ar čia kur nors buvo parašyta, kad žindomi kūdikiai NESERGA????? čia buvo parašyta, kad serga MAŽIAU arba lengvesne forma. negi taip sunku pamatyt skirtumą tarp mažiau ir niekad???? doh.gif
Papildyta:

nu jo, sėdi pso mokslininkai visi korumpuoti ir agituoja už žindymą  biggrin.gif . matyt kažkas jas papirko  biggrin.gif . kaži kam čia galėtų būti naudinga, kad mamos nepirks jokio kombikormo, jokių guminių papukų ir maitins vaikus nieko nekainuojančiu maistu  ax.gif  cool.gif

Tikrai viskas individualu yra, bet mp padeda. Turėjom du atvejus, kai aplinkoje žmones sirgo rotovirusu, o mes neužsikrėtėm. Pirmą kartą - ligoninėje, dukrai buvo 7men, kaimynui pasidarė bloga, vėmė, viduriavo. Trimetis vaikas užsikrėtė rotovirusu prieš savaitę reanimacijoje. Mūsų net neatskirė, nes buvo tikri, kad užsikriesim. Likom sveiki - tik su savo kosuliu 4u.gif. Kitą kartą kai gyvenom pas draugus JAV, visi aplink pasigavo rotovirusą. Pirmą vėmė kaimynas, kuris gyveno kitame kambaryje prie mūsų, po to mano durkyte - apvieme visas patalynes namuose, neturėjau kuo ją užkloti (tarp kitko mes miegojom tryse - aš ir du mano mažyliai - dukra ir naujagimis, priež išvykstant namo du mienesius turėjom glaustis pas draugus, buvo labai mažai vietos). Po to susirgau pati... vėmiau, pakilo temperatūra. O mažylis liko sveikas - gal būt viduriai buvo nežymiai skystesni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 25, 20:55)
nu jo, sėdi pso mokslininkai visi korumpuoti ir agituoja už žindymą  biggrin.gif . matyt kažkas jas papirko  biggrin.gif . kaži kam čia galėtų būti naudinga, kad mamos nepirks jokio kombikormo, jokių guminių papukų ir maitins vaikus nieko nekainuojančiu maistu  ax.gif  cool.gif
beje, jei jau tęsiam VBS - mano mišinukinis pirmagimis iki 2 m kone ištisai sirgo įvairiom virškinimo trakto ligom unsure.gif , tuo tarpu žindomas mažylis dar nė karto nėra jokia tokio pobūdžio liga sirgęs, net nėra nei karto vėmęs ar viduriavęs. cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 25 kovo 2008 - 21:13
O KAS TAS PSO?? aS DUKRA IKI 2 METU MAITINAU, SI KART PLANUOJU ILGIAU MAITINTI, BENT JAU IKI 3 METUKU mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2008 03 25, 23:23)
O KAS TAS PSO?? aS DUKRA IKI 2 METU MAITINAU, SI KART PLANUOJU ILGIAU MAITINTI, BENT JAU IKI 3 METUKU mirksiukas.gif

Pasaulinė sveikatos organizacija
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 25, 15:38)
Pagalvokim, kam naudinga populiarinti misinius? O kam MP ?...
Gal todel tos informacijos apie MP nauda yra tiek mazai, ir tai, ka idejo Ingalp skamba kaip abra kadabra is pasaku karalystes? Man PSO atrodo pasitikejima labaiu kelianti organizacija, o ne koks nors CHICCo lankstinukas, nors ir populiarinantis MP, nes parduoda pieno surinkejus, bet tuo paciu iveliantis tekste smulkiu klaidu i teksta  g.gif Gal tos klaidos man tik pasirode klaidomis  unsure.gif Bet jie ten sako, neisnesiotam kudikiui duoti specialu ciulptuka, lengva, grazu ir patrauklu  tongue.gif Arba draudzia MP duoti dazniau, nei kas  2 val, ko pasekoje, mano galva, kai kuriom mamytem nepieningom, MP gali dingti  g.gif  g.gif jei nemaitins pagal poreiki bent is pradziu  g.gif Na niazinau. Manau reklama maitinti MP yra labai nepopuliaru. Niekam tai nenaudinga. Juo labiau virs metu - visai iskrypimas  blink.gif Jums tai gali pasakyti ir nekurios gydytojos. smile.gif

parasysiu is savo "darbines" varpines
Pamirsai pridurti, kad ciulptuka duodanti moteris yra patraukli ir susitvarkiusi(mes vizualizistai lotuliukas.gif pasirupinom), o neisnesiotuksas - sveikai atrodantis rubuilis... teksto vizualizacija - labai svarbu... gal butent sitos ciulptuku, kudikiu maisteliu ir bla bla vizualizacijos padeda pagrinda "nesusitvarkiusios uzsisedejusios namie nevykeles maitinancios savo vaikus MP" portertui?

QUOTE(Klepesova @ 2008 03 25, 16:50)
Tik supermamose populiarinamas maitinimas krūtimi... nueikite į kitus forumus- ten jei maitini ilgiau nei 3 mėn jau iškrypęs... nepatikėjau tuo kol pati neperskaičiau  doh.gif 
Kodėl mes maitinančios MP pasidarėme tokios aršios? Ogi labai paprasta- mes ištisai jaučiame spaudimą... retai kuriai pasiseka taip kaip man- (esu bjauri ir kolegos nenori su manim pyktis) Tik čia tarp maitinančių tiek pat laiko mes pasijuntame kaip užuovėjoje... Ir kai net čia prasideda savotiškas puolimas mes tos kurios nors kiek pajunta spaudimą ir išskleidžia nagučius...

sita pati as jau senokai norejau pasakyti vienai forumo medikei... gi nemaitinanciu realybeje yra dauguma. Kodel jos nemaitina? daugumoj del mitu, nezinojimo, gamintoju propagandos, laiku nesuteiktos pagalbos...
ka reikia daryt? Sviest, sviest, skatint dometis, but kritishkesnems reklama persunktai info ir pan.ir t.p.

QUOTE(Natuke @ 2008 03 25, 21:06)
Tikrai viskas individualu yra, bet mp padeda. Turėjom du atvejus, kai aplinkoje žmones sirgo rotovirusu, o mes neužsikrėtėm. Pirmą kartą - ligoninėje, dukrai buvo 7men, kaimynui pasidarė bloga, vėmė, viduriavo. Trimetis vaikas užsikrėtė rotovirusu prieš savaitę reanimacijoje. Mūsų net neatskirė, nes buvo tikri, kad užsikriesim. Likom sveiki - tik su savo kosuliu 4u.gif. Kitą kartą kai gyvenom pas draugus JAV, visi aplink pasigavo rotovirusą. Pirmą vėmė kaimynas, kuris gyveno kitame kambaryje prie mūsų, po to mano durkyte - apvieme visas patalynes namuose, neturėjau kuo ją užkloti (tarp kitko mes miegojom tryse - aš ir du mano mažyliai - dukra ir naujagimis, priež išvykstant namo du mienesius turėjom glaustis pas draugus, buvo labai mažai vietos). Po to susirgau pati... vėmiau, pakilo temperatūra. O mažylis liko sveikas - gal būt viduriai buvo nežymiai skystesni blush2.gif

sakiau ir sakysiu - pavieniai pvz remtis negalima.
mano sunus iki 6.5 men maitintas tik MP, rota, tiksliau Norvaka pasigavo baseine ~11 men amziaus, praleidom daug dieneliu infekcines reanimacijoj - jei ne lasalinemis 24 val per 5 ar 6 paras istisai begantys skysciai - sunaus jau neturetume.
a. Ar tai irodo kad MP nereikia?
b. Ar tai irodo kad misiniai lygiavertis pakaitalas?
c. ar tai irodo kad baseinas = blogis?

nea
a. tai irodo, kad Rotai ir Norvakai pavojingi, o MP nera vaistas nuo ju, gali apsaugot, BET JEI VAIKAS BASEINE NARDE NECHLORUOJAMAME VANDENYJE su rotu serganciu vaiku, kazi ar pades.
b. Skaityti Ingoslp posta apie sudedamasias dalis ir pan.
c. Baseino nauda didesne uz pavienes infekcijos galimybe.

t.y. moterys, kam pult i krastutinumus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 26 kovo 2008 - 00:41