Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(Mergiona @ 2008 08 16, 23:08)
Visiškai sutinku, tik ryšio su NEmaitinimu nepagaunu  unsure.gif

jeigu tas maitinimas sukelia vien tik stresą, tai nereikia kankint nei savęs, nei vaiko.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 16, 23:11)
jeigu tas maitinimas sukelia vien tik stresą, tai nereikia kankint nei savęs, nei vaiko.

su situo tikrai sutinku. pazistu keleta mamu kurios del rimtu priezasciu namaitino (vienai mastitas prasidejo; kitos vaikas neismoko kruties paimt). bet kai pasako mama, as geriau nemaitinsiu, nes isgert ir parukyt norisi blink.gif cia tai jau mama...
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2008 08 16, 23:23)
as geriau nemaitinsiu, nes isgert ir parukyt norisi blink.gif cia tai jau mama...

netikiu kad tokių daug. geriau jau mišinukas, negu kad gerdamos ir rūkydamos maitina.
o tos kas taip sako negimdžiusios -- nereikia rimtai priimt. pati kai vaiko neturėjau, irgi kraupdavau nuo visų tų "reikės keltis naktį" ar "bai bai tūsofkėms" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 16, 23:11)

daznai dideli stresa sukelia lukesciu ir isivaizdavimu neatitikimas. ir retai kuri moteris isivaizduoja, ka reiskia auginti vaika, kol jo nepagimdo. ypac jaunos merginos, kurioms dar su lelem zaist mamas, o ne su tikrais kudikiais...
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2008 08 15, 16:26)
jei turite pakankami pieno, ramiai be stresų gyvenate, o ir kitos aplinkybės palankios, maitinkite  pati. Naudinga ir jums ir svarbiausia jūsų vaikučiui. Bet jei   nuolat neišismiegate, mažai pienuko , pervargusi, nemaitinkite ir tikrai jau nesijauskite kaltos. VAIKUI GERAI KAI MAMAI GERAI  4u.gif

iš ko sprendžiama, kad pienuko mažai? Mūsų laikais labai dažnai visas kūdikio neramumus bando paaiškinti tuo pieno trukumu blink.gif Ir net jeigu jo objektyviai trūksta- vaikas nepriauga svorio, nesituština, rietai šlapinasi... ir tada galima taisyti padėtį -pasistengti atsipalaiduoti prieš žindymą, gal būt koreguoti žindymo techniką - pvz apžiojima, dažniau maitinti, daug gerti, pamiršti apie čiulptuką, primaitinti mišinuku tik iš pipėtės arba taurelės ax.gif Už pienuką kartais reikia pakovoti - jis to vertas ax.gif
2 Nuovargis pienuko kiekį nemažina. Visos kūdikių mamos daug pavargsta, nes turi rupintis ir šeima ir nauju daug dėmesio reikalaujančiu šeimos nariu. ax.gif Maitinanti krūtimi mama pavargsta lygiai taip pat kaip ir maitinanti iš buteliuko. Ne bent turi tarnaičių arba gimines turi daug laiko ir noro auginti tavo vaiką. mirksiukas.gif

Tiesiog manau, kad toks pasisakymas gali paskatinti jauną mamą nuleisti rankas. Aš manau, kad labai rėtai pasitaiko rimtų žindymo problemų, kurias neįmanoma ištaisyti ir tenka atsisakyti žindymo. Dažniausiai maitinančios mamos pereina prie mišinuko po pirmų sunkumų ir būtent po tokio tipo "palaikymo" verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 16 rugpjūčio 2008 - 23:02
Aš vis kažkaip nesuprantu:

Maitinimas=nuovargis, bemiegės naktys, pervargimas.

Tai jei NEmaitinsi vaikas nesikels naktim? g.gif Paduot krutį sunkiau nei plaut ir sterilizuot buteliukus ir žindukus, pirkt ir ruošt mišinius? Na, gal jei gyveni kelių aukštų nuosavam name, tai naktį negirdėsi kai vaikas keliasi, o prie jo bus paskirta keltis tėčiui, bet jei tokių salygų neturi, tai ką, klausysi kaip vaikas verkia, tėvas laksto su buteliukais ir pampersais, o pati jausies išsimiegojusi nuo to, kad gulėjai tą laiką lovoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2008 08 15, 16:26)
jei turite pakankami pieno, ramiai be stresų gyvenate, o ir kitos aplinkybės palankios, maitinkite  pati. Naudinga ir jums ir svarbiausia jūsų vaikučiui. Bet jei  nuolat neišismiegate, mažai pienuko , pervargusi, nemaitinkite ir tikrai jau nesijauskite kaltos. VAIKUI GERAI KAI MAMAI GERAI  4u.gif

Nu ne visada vaikui gerai kai mamai gerai. Yra mamu kurios ruko, geria ir kirtaip linksminasi ir nuolat - jai gerai - o vaikui g.gif
Taip pat mama darboholike - dirba po 12 val per para, 7 dienas per savaite, vaika augina aukle jau nuo 2 savaiciu - mamai gerai, bet vaikui...
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2008 08 17, 08:07)
Aš vis kažkaip nesuprantu:

Maitinimas=nuovargis, bemiegės naktys, pervargimas.

Siaip as puikiai issimiegu.Miega mazius su manim, kai nori-susiranda kruti ir niam-niam-niam, taip ir miegam nuo 23val iki 9 ryto.Nei as pervargus, nei neissimiegojus.Visai kitaip butu, jei tektu keltis, eit virtuven misinio ruost, vandeni sildyt ir taip toliau, tfu.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 08 17, 14:53)
Siaip as puikiai issimiegu.Miega mazius su manim, kai nori-susiranda kruti ir niam-niam-niam, taip ir miegam nuo 23val iki 9 ryto.Nei as pervargus, nei neissimiegojus.Visai kitaip butu, jei tektu keltis, eit virtuven misinio ruost, vandeni sildyt ir taip toliau, tfu.

nu as tai irgi pailsiu gerai jokiu problemu vaikas per nakti ismiega po 8-9 valandas, o kas sake kad tie kurie valgo PM prastai miega ar trumpai:rolleyes: cia jau nuo paties vaiko priklauso. ax.gif
Atsakyti
sugrįšiu pora psl. atgal ax.gif

QUOTE(juu @ 2008 08 15, 15:07)
Tai nejaugi jau jus cia nuspresit, kas mano vaikui geriau?  unsure.gif  Pati mama zino, kas geriau ir jai, ir vaikui.

iš jūsų pasakymo atrodo, kad jūs manot, kad jūsų pienas bus negerai, o mišinukas gerai g.gif aš nesprendžiau net tokio klausimo maitinti/ nemaitinti krūtim, besilaukdama galvojau, kaip bus, taip, nes iš tikrųjų nežinojau, kas yra tas maitinimas (kaip sakant praktika parodo, kaip yra iš tikrųjų).. vat man absurdiška, kai dar net neturinti vaikų ir neplanuojanti pastoti moteris/ mergina jau dėsto faktus, dėl ko ji nemaitins doh.gif unsure.gif

atrodo, jau išgvildenta tema 100 kartų, bet po tokių pareiškimų su punktais, ale argumentais.. sunku tylėt cool.gif

QUOTE(juu @ 2008 08 15, 15:48)
Jei man skauda, nepatogu, busiu pikta, o ar tokia mama gera vaikui, kad ir maitinanti krutimi?  unsure.gif

bet juk pabandyti reikia mirksiukas.gif gal jums visai nebus taip kaip kitoms bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meina: 17 rugpjūčio 2008 - 16:50
QUOTE(dange @ 2008 08 15, 14:07)
Kadangi supratau Meinos komentarą, kaip palinkėjimą nepastoti, mano reakcija/komentaras galėjo būti tik toks, koks ir buvo.

supratau, kad parašiau, kažką baisaus doh.gif o tai dabar man reikėjo jai linkėti pastoti ir palikti vaiką auginti kam nors g.gif jau rašiau ir nebesikartosiu, be to, tą patį pasakyčiau, ką Kriste2 rašė rolleyes.gif

QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 15, 15:18)
Aisku, kad yra ir alternatyvu nuraminti kudiki, bet jie kazkaip greiciausiai nusiramina zysdami doh.gif

tai vat kad ką ten prikalbėsi su poros mėnesių kūdikiu g.gif kai neramus...juk geriau duoti čiulptuką, o kurios maitina dar ir krūtim gali nuraminti, gal efektyviau (negaliu pasakyti, kaip būtų mano vaikui su čiulptuku, nes niekada jo neėmė).

QUOTE(juu @ 2008 08 15, 15:29)
1. Nenoreciau ir keltis prie jo daugybe kartu (nors suprantu, kad karts nuo karto reiketu atsikelti) - stengciausi ji ismokinti ismiegoti visa nakti  blush2.gif 
2. Nenoriu ir zindyti (nesakau, kad taip buna visoms zindancioms, bet gana daznai pasitaiko, kad zindo, ramina save, kad viskas gerai, bando nekreipti demesio i nutysusias krutis, kencia maitindamos nakti po kelis kartus, taip sudeda visas viltis tik i vaika, nes savo gyvenimo kaip ir nelieka,
3. o po to prasideda priekaistai paaugusiam vaikui - tu ka, jau is namu nori iseiti?, as tiek del tave padariau ir t.t.)

Jei maitinciau, tai tik jei labai reiketu, ir kiek galima trumpiau. Ir nemanau, kad del to buciau bloga motina  blush2.gif

4. Del nujunkymo - smagu, kad jums lengvai sekasi, bet paskaicius kitu mamyciu pasisakymus, apie baisius rekimus nakti, kaip nepavyksta ir panasiai, tikrai nesinori pradet.

1. Bet jūs esate garantuota, kad nežindomas kūdikis nesikels naktį g.gif jūs nenorėsite prie jo keltis? bet teks... eiti šildyti mišinuką, laukti, kol atvės, sėdėti, maitinti, gal ten migdyti, kai pavalgys (juk ne visi vaikai moka patys užmigti, arba neužmigs nevalgydamas)... o maitinant krūtim, išsikelti iš lovytės, paduoti krūtį, įsitaisyti patogiau ir snausti rolleyes.gif man atrodo, kad būna vaikai miega visą naktį, būna, kad kai kurie keliasi 1-2 kartus, kiti dažniau.. man neišėjo išdresiruoti, kad miegotų visą naktį smile.gif
2. nemanau, kad žindomas kūdikis suės jums gyvenimą, kas yra tie metai, per kuriuos jūs pati maitintumėt... toks mažas laiko tarpas, labai greitai prabėga tas laikas ax.gif
3. priekaištauti galima ir mišinuku maitinus: kėliausi dėl tavęs, rėkei nežinia dėl ko lotuliukas.gif
4. Gaila, kad jūs iš anksto taip nusistačius, geriau dabar negalvoti, gal pasikeis jūsų požiūris... o tiesa, tų baisių rėkimų gali būti ir atpratinant nuo čiulptuko, pratinant miegoti savo lovytėj (kaip žinia vaikai labai greit pamėgsta tėvų lovą cool.gif ) ir pan...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meina: 17 rugpjūčio 2008 - 17:18
QUOTE(Meina @ 2008 08 17, 17:49)

iš jūsų pasakymo atrodo, kad jūs manot, kad jūsų pienas bus negerai, o mišinukas gerai g.gif aš nesprendžiau net tokio klausimo maitinti/ nemaitinti krūtim, besilaukdama galvojau, kaip bus, taip, nes iš tikrųjų nežinojau, kas yra tas maitinimas (kaip sakant praktika parodo, kaip yra iš tikrųjų).. vat man absurdiška, kai dar net neturinti vaikų ir neplanuojanti pastoti moteris/ mergina jau dėsto faktus, dėl ko ji nemaitins doh.gif  unsure.gif

bet juk pabandyti reikia mirksiukas.gif gal jums visai nebus taip kaip kitoms bigsmile.gif

Zinau, kaip buvo mamai, kad beveik neturejo pienuko, nors ir labai stengesi ir norejo - pas mus viskas vienodai, todel ir manau, kad pati "nebusiu pieninga" rolleyes.gif Be to, mano krutys nuo paauglystes buvo ir yra labai jautrios, nuo menkiausio stuktelejimo skauda, negaliu net pagalvot (nu tikrai, nupurto unsure.gif ) apie "nugrauztus", kraujuojancius spenelius ir panasiai.

Sakysite, verta stengtis ir bla bla, bet man tas pienukas neatrodo vertas, nors tu ka doh.gif smile.gif

QUOTE(Meina @ 2008 08 17, 18:05)
Bet jūs esate garantuota, kad nežindomas kūdikis nesikels naktį g.gif jūs nenorėsite prie jo keltis?
2. nemanau, kad žindomas kūdikis suės jums gyvenimą, kas yra tie metai, per kuriuos jūs pati maitintumėt... toks mažas laiko tarpas, labai greitai prabėga tas laikas ax.gif
tiesa, tų baisių rėkimų gali būti ir atpratinant nuo čiulptuko, pratinant miegoti savo lovytėj (kaip žinia vaikai labai greit pamėgsta tėvų lovą cool.gif

Nezinau, man toks jausmas, kad is pradziu siulote (turiu omeny ne tik konkreciai jus, bet ir kitas sios temos mamytes) pabandyti maitinti; veliau sakote, jei sunkiai sekasi, "verta pasistengti"; po to jau visus metus reiktu ismaitinti blink.gif ; jei ismaitinciau, turbut siulytume stoti i "ilgai maitinanciuju gretas"... Kuo toliau tuo daugiau unsure.gif

Mano vaikas nepripras miegot tevu lovoj, nes jis ten nemiegos biggrin.gif Apskritai, zinau, kaip tevai perdaug sokinedami aplinkui issilepina savo vaikus, kad tie ant galvos pradeda lipti.

Atsakyti